2025-06-17
之前我睇arho tv見到Sunny Creamy佢地去左間好靚既鐵板燒勁吸引,所以我就帶老婆去食呢間板神啦,Sunny佢地去左銅鑼灣店超大間,我就揀左比較近我既觀塘店,環境一樣乾淨企理又舒服😄驚安鐵板燒和牛A5簿燒($628)驚安鐵板燒和牛A5厚燒($678)我地食午市推出既驚安鐵板燒,揀左最高級別既A5和牛餐,套餐非常豐富,首先黎一份開胃前菜同沙律🥗之前立即進入主菜之一既原隻龍蝦,龍蝦勁新鮮,切開左一半都仲識郁,食鐵板燒可以欣賞師傅手勢,係其中一個享受,蝦龍煮好後另外再煮個龍蝦膏既汁淋上,鮮味十足🦞之後就到牛舌芯,再加上野菜做伴碟,牛舌好味口感彈牙👍🏻加配和牛漢堡($98)我地另外加左份和牛漢堡,個包落左牛油煎香,和牛漢堡扒幾厚切,煎完係勁香又爆汁,我覺得幾抵加🍔黎到重點既和牛,簿燒同厚燒係完全兩款食法,厚燒係煎完切粒,簿燒就會加蒜加蔥包住食,厚燒牛味比較濃d,簿燒就有入口即溶既口感🐮之後送上一開始隻龍蝦既頭同殼去煲出黎既湯,善用食材,而煮出黎既湯都好鮮味😋最後食埋個櫻花蝦炒飯,同埋甜品,超正既高級享受,食完師傅仲私人送多塊焦糖麵包比我地😄呢間鐵板燒真係高質,而且驚安餐真係抵食,有
驚安鐵板燒和牛A5簿燒($628)
驚安鐵板燒和牛A5厚燒($678)
之後就到牛舌芯,再加上野菜做伴碟,牛舌好味口感彈牙👍🏻
加配和牛漢堡($98)
呢間鐵板燒真係高質,而且驚安餐真係抵食,有齊和牛同龍蝦兩款高級食材,絕對值回票價,同埋師傅同店員既服務都好優秀,成個體驗真係好似貴賓咁,我同老婆食完勁開心滿足🥰