琴日同個男性朋友去呢間久聞大名的壽司鋪沒有令我失望呢~吧台坐得蠻舒服服務也好, 勤快得來沒有壓迫感叫了兩輪第一輪>>三文魚吞拿魚鵝肝珍寶帆立貝(有些忘了)第二輪>>親子杯飯再加珍寶帆立貝我朋友還在帶上取了幾碟魚但本人沒有試推介>>珍寶帆立貝鵝肝鵝肝入口即溶覺得很幸福~帆立貝很鮮甜, 飯也不會太多三文魚普普通通, 覺得不是太抵 (因為很薄也不是太新鮮)鰻魚令我o咀, 味道似魚乾多過鰻魚吃得很飽總括來說食物質素不俗, 尖沙咀150能吃飽飽的日本料理來說很不錯
琴日同個男性朋友去呢間久聞大名的壽司
沒有令我失望呢~

吧台坐得蠻舒服
服務也好, 勤快得來沒有壓迫感

叫了兩輪
第一輪>>三文魚吞拿魚鵝肝珍寶帆立貝(有些忘了)
第二輪>>親子杯飯再加珍寶帆立貝
我朋友還在帶上取了幾碟魚
但本人沒有試

推介>>珍寶帆立貝鵝肝
鵝肝入口即溶覺得很幸福~

帆立貝很鮮甜, 飯也不會太多

三文魚普普通通, 覺得不是太抵 (因為很薄也不是太新鮮)
鰻魚令我o咀, 味道似魚乾多過鰻魚

吃得很飽
  • 珍寶帆立貝壽司
  • 鵝肝壽司
2008-11-17 13 浏览
好耐冇去過呢間板前喇, 一向都覺得呢間係最好食既板前, 不過經過呢餐, 我明白點解少左咁多人排隊啦海膽軍艦- 板前既海膽不嬲都係我既至愛, 廿幾蚊一客確實係超班, 可惜今晚令我徹底失望, 今次海膽好細粒, 大約1.5cm 長, 真係要用”粒”黎形容, 絕對稱不上 “片” , 而且係同一年軍艦裡面, 有幾種不同顏色既海膽, 由鮮黃至瘀泥黃都有, 見到都冇哂mood. 食落一d都唔甜, 唔苦已係不幸中的大幸.甜蝦壽司 - 甜蝦夠大, 可惜不太新鮮, 一般.燒玉子 – size 好似比以前細左? 不太肯定可幸其他壽司正常, 勉回一些分數.

甜蝦壽司 - 甜蝦夠大, 可惜不太新鮮, 一般.
燒玉子 – size 好似比以前細左? 不太肯定
可幸其他壽司正常, 勉回一些分數.

2008-11-09 12 浏览
本想到金水一試先,但被安排到很擠迫的迴轉吧,轉呔到板前,反正兩間都未爆,先來第一round 寿司,北寄貝需然係細size嗰隻,不過比足一隻一件,甜虾要$15件以較貴,亦未算是上等貨,三文魚子杯同海胆杯size又係孤寒咗D,比起瞬寿司什錦魚生杯略舜一籌,奶油薯餅個cream打得太稀又欠點味道,三個人未食飽已經三百多元,唔係想像中咁抵有個待應叫阿就表現非常好,很有禮貌,又向客人彎腰道謝,落單,收碟,值得嘉許最後一提是那电視和牆壁都很汚,影響食慾
最後一提是那电視和牆壁都很汚,影響食慾
2008-10-12 11 浏览
又來板前吃午餐(筋子)三文魚子醬油漬壽司$25 - 感覺上比旺角的好味, 飯團好像比較熱一點鵝肝壽司$30 - 比旺角的好味! 鵝肝的油滲入飯內, 簡直一絕!蝦膏甜蝦軍艦$20 - 蝦膏很香, 很有鮮味! 甜蝦很也美味!玉子壽司$9 - 甜甜地, 但又有少少蛋香板前特卷$25 - 吃的時候很「論盡」, 可能因為太大了, 而且味道一般天使蝦 $15 - 蝦沒有特色, 反而很欣賞炸了的蝦頭, 很惹味!總括來講...尖沙咀的板前比旺角的更好!
又來板前吃午餐
玉子壽司$9 - 甜甜地, 但又有少少蛋香

總括來講...尖沙咀的板前比旺角的更好!
(筋子)三文魚子醬油漬壽司
鵝肝壽司, 看到那些油嗎?嘩~~一流!
蝦膏甜蝦軍艦
板前特卷
(筋子)三文魚子醬油漬壽司
鵝肝壽司, 看到那些油嗎?嘩~~一流!
2008-09-18
因為知道夜晚等得耐所以通常同女朋友都會早d 去食6:00 pm一放工就去食所以唔使等位坐低即點壽司最愛珍寶帆立貝(次次都好肥美)海膽 都叫抵食火炙三文魚湯: 牛乳白湯( 每次質數都唔同)有時好濃有時好淡 今次都叫ok今次第一次坐到最入,入面係一個日本師傅唔知係咪心理作用真係覺得好食d 整體都ok 起碼我唔會去元綠 元氣,反正價錢都差唔多
因為知道夜晚等得耐
所以通常同女朋友都會早d 去食
6:00 pm一放工就去食

所以唔使等位
坐低即點
壽司最愛
珍寶帆立貝(次次都好肥美)
海膽 都叫抵食
火炙三文魚

今次第一次坐到最入,入面係一個日本師傅
唔知係咪心理作用
真係覺得好食d

整體都ok 起碼我唔會去元綠 元氣,反正價錢都差唔多
我諗我以後都唔黎呢間板前了, 半個月前仲係 MK 嘉樂分店食 ! 質數仲好好 !今日黎呢度 LUNCH ,真係麻麻 ~ 燒玉子 , 勁唔掂. 之前 MK 分店明明 甜甜地好好味, 呢度味道勁淡... 板前蝦, ~ 爽 , 鮮甜 蒸蛋 , $15 @ 一般 , 有麵粉粒 + 蝦 珍寶帶子 $35, 超肥大...但食唔出鮮味 ? 鱸魚, 第一次食感覺很好, 今次一般

今日黎呢度 LUNCH ,真係麻麻 ~

板前蝦, ~ 爽 , 鮮甜
蒸蛋 , $15 @ 一般 , 有麵粉粒 + 蝦
珍寶帶子 $35, 超肥大...但食唔出鮮味 ?
鱸魚, 第一次食感覺很好, 今次一般
鱸魚
  • 板前蝦
2008-06-09
今天興高彩烈向 Ramen Sanpachi 出發...怎料得來惡號 "已結業"...在情非得意下唯有改到很久沒去的板前。壽司要了: 帆粒貝﹐ 三文魚﹐板前蝦 和 油甘魚軍艦要了: 海膽﹐ 芝士飛魚子﹐ 龍蝦沙律熱葷要了: 濃蝦牛奶湯和甜蛋三文魚我都知它只值$9碟但實在是醜樣也沒甚脂肪可言...油甘魚也偏瘦但尚算新鮮。 其他的壽司不過不失﹐不吃也沒啥損失!所有軍艦的紫菜也是韌的﹐但未去到難咬不開的地步。 海膽是新鮮但並不香甜也不夠實身﹐很水水的感覺。 芝士飛魚子和龍蝦沙律也好像沒之前好吃了﹐要是再去的話也不會再叫了。湯真的每況越下﹐不是白麵豉下得不夠就是水稀稀的沒啥鮮味! 敷衍得要命~ 這次連年糕也沒煮熟啊﹐ 喝完後還硬彬彬的一粒lego般看著我。最後很難錯得了的熱甜蛋...來是冷冰冰的。 雖已注明了是要熱的但還是如次﹐沒有對店員要求換調。 算把喇~~我想...要過很久後才會再來! HK現在那麼多回旋壽司店競爭絕未到白熱化所以如果水平不能做到consistent的話那麼實在太鬆械了。不知道這會否和再沒有了日本師傅監場的原故有關呢? 真可惜尖咀沒有峰 壽司啊...
唯有改到很久沒去的板前。

壽司要了: 帆粒貝﹐ 三文魚﹐板前蝦 和 油甘魚
軍艦要了: 海膽﹐ 芝士飛魚子﹐ 龍蝦沙律
熱葷要了: 濃蝦牛奶湯和甜蛋

其他的壽司不過不失﹐不吃也沒啥損失!

話也不會再叫了。

2008-06-03 8 浏览
夜半流流飲完酒, 跟蒙牛搵食, 諗住臨到半夜應該没有人龍, 怎知都是排了15分鐘雖然迴轉都没有什麼餘下, 但幸好仍可以ORDER, 珍寶帶子依然是我的最愛, 鮮甜彈牙, 滲出啖啖海水味, 牡丹蝦鮮味又大隻, 三文魚子, 海膽,劍魚腩一般, 三文魚腩肥美, 針魚肉鮮但可惜切得太薄身, 口感欠缺.晚間人少了點, 反之吃得輕鬆, 總好比日常看到門口一條巨龍的好

2008-05-30 8 浏览
huffy:食好嘢要排隊心甘命抵,但如果嘢又唔好食,服務態度又差,又烏糟又大支嘢嘅,排成粒鐘去食,真係勁揼心,超後悔!兩條友等成粒鐘,門口姐姐問了5次:到齊未,我哋兩個無走開過,想跳飛叫都唔使咁,比佢跳咗3張飛終於入座嘞,一坐底即見到壽司吧內嘅師傅,攞住支海綿地拖係我前面個"升盤"度洗,一路洗一路傾計,啲地拖水飛晒出嚟,睇到我哋眼都凸埋出嚟,咁都得?等咁耐無理由唔食掛,啱啱放件壽司落口,有條友走過嚟話:我有個3,要你調一調位,我成口壽司都末應佢,佢巳絰一手拉緊我張椅,火都嚟埋,轉頭正想鬧佢時,佢果個所謂3,巳經楝係我哋後面,其中重有個好得意嘅小妹妹,唉!算啦!調就調啦!跟住調左過對面,人都未坐底,又有條友成隻碟"車"埋嚟,記住係"車"唔係"放",隻碟係未調位前我哋食嘅,使唔使咁呀!一路食食到頂住條氣,諗住拿拿聲食完走,一次過叫咗12碟壽司,点知又漏單,三文魚子及海膽軍艦各2客,追咗3次都未嚟,嘈咗一輪,終於見到裏面個厨房放咗果啲壽司係"窗口",点知成班壽司師傅顧住吹水,完全無人理,我終於忍唔住嘞,提高聲線問:唔該,放係"窗口"成10分鐘無人理果兩碟嘢,會唔會係我哋追咗3次都未嚟嘅嘢呢?
一路食食到頂住條氣,諗住拿拿聲食完走,一次過叫咗12碟壽司,点知又漏單,三文魚子及海膽軍艦各2客,追咗3次都未嚟,嘈咗一輪,終於見到裏面個厨房放咗果啲壽司係"窗口",点知成班壽司師傅顧住吹水,完全無人理,我終於忍唔住嘞,提高聲線問:唔該,放係"窗口"成10分鐘無人理果兩碟嘢,會唔會係我哋追咗3次都未嚟嘅嘢呢?跟住就見到一個身穿黑色制服,名牌寫住"主厨"帶眼鏡嘅男人,雙眼反白一吓,然後攞咗啲壽司比我哋,軍艦啲紫菜濕晒,跟住條友重咀藐藐同其他師傅眉來眼去,然後重笑笑口,搖搖頭咁差住條腰楝正係我哋面前,呢啲到底係セ嘢態度?條友個名係單一個字嘅。
最後埋單走4百幾,又貴又唔好食,又烏糟,員工又大支嘢,不知所謂,臨走起身,居然見道原先好有台型嘅"主厨"踎咗係枱底,攞住個手机係道吹水,セ你唔係大晒嘅咩,使唔使咁鬼鼠呀?
2008-05-30
係2007/08學年SEMESTER 2既最後一課。當晚考試。2個人放學後又係盪去食飯。經過板前壽司,見人少少就試下。老實講, 板前登陸香港咁耐,我真係一次都無去過。無他,唔想等咁耐嘛。次次睇個樣都似要等一百幾十年咁。中間發生左D小插曲,呢D中年婦人無品到咁,既然佢要”R”爛塊面,我絕對會豪比佢。坐低男友仔已經係超肚餓。食左幾碟,我感覺上都開始明白點解呢間野會咁多人。你問我係咪好好食呢?我覺得算一般OK啦。但係,如果只係出比元氣貴少少既價錢,可以食到好少少既野,完全係滿足香港人一貫想扮識食既心態,就可以理解點解會咁多人。我照睇MENU,呢間壽司店都有活魚供應,價錢唔算貴,只係一二百蚊既事。理論上就似有人同我講又一城個間稻穗亭係超級好味一樣。我既反應係……O 咀。唔係話唔好食,但我唔會用超級黎形容……ok,我認我咀刁。值得一讚係店內員工服務態度好好,發生中年婦人事件,雖然完全唔關佢地事,但佢地都有再三同我地道歉。要比佢GOOD佢地!

(非会员)
2008-04-11 1 浏览
My girlfriend and I are both sushi lover.We been to this Itame on 9Apr evening after 2100. Not many people waiting but stil 15mins to get a seat.The 1st thing impressed was the price, some of the sushi raise the price by $5 - $10. We order couple dishes then waiting and waiting... but nothing is coming... we found that the dishes we ordered are sent to another table! the waitress place the order wrongly. So we have to catch all the dishes sent to that table. No body sims to care about it!The Iku
The Ikura sushi was bad, it turned sour! I think it is treated badly in stock! Really disappointed.
Also the waitress missed an order, we have to wait 10 mins to catch a waiter and replace the order. Everybody sims so busy and unfriendly working there!
Finally, we got the jetpot! When we check the bill, we find that our 响螺Sashimi($45) was charged as 赤貝Sashimi($70). When we ask for it, another waiter come and said we did had the 赤貝Sashimi and insist we have to pay!
Haha, thanks for the hospitality!So we paid, and leave!
2008-04-05
一個字: 差!其實,我之前都己經去過好幾次板前既唔同分店,TST 呢間係第一次去。首先,我都預左要等好耐,最後都等左1個鍾先有得食。好似前幾位人士所講:- 加左價(*我2月14日都己經見佢加左,我唔知佢依家啲order paper 有無update,因為我上次所見佢only update 左個menu,而又無update啲paper,所以大家可能唔知佢加左。) 吞拿魚sushi: 25/ 2件,其他sushi shops 都無咁expensive又新鮮+ 大件啲。- 魚生既份量細左+ 水準又差左連最basic既三文魚既水準都差左,我記得好幾個月前去其他分店食,佢啲三文魚都叫新鮮+ 大件+ 價錢又合理,我先咁鍾意去食。點解會getting worst?(*jumbo scallop 都細鬼左!!!)- Service啲師傅(*某啲) 都唔專注,啲口水仲多過茶。仲有好似啲水準無咁好。又miss order。- Space坐得十分之唔舒服,佢呢間好似比其他仲迫。我本人真係想舒舒服服咁食野。overall: 板前己經無之前做得咁好。其他分店都會去既~ 但TST呢間就唔會去。(*I won't
一個字: 差!

好似前幾位人士所講:

- 魚生既份量細左+ 水準又差左
(*jumbo scallop 都細鬼左!!!)

- Service

- Space

(*I won't go to TST板長for the time being, as the price is higher than 板前with the SAME QUALITY!!!) ha!
2008-04-02
首先, 要排成個半鐘先有得食, 已經打左折扣. 一坐低, 先揀碟三文魚醫肚, 唔太肥美, 若只因為太肚餓, 都可以既. 之後一輪食左劍魚, 油甘同赤貝. 只係得赤貝叫做好食d. 再黎海膽同鵝肝壽司. 海膽幾好味, 不過d鵝肝實在太肥, 攪到d壽司飯完全無興趣食落去. 由於之前等得太耐, 依家趕住去睇戲, 未有機會細細品嚐其他美食. 惟有等下次啦.

2008-03-22 12 浏览
嚐過板長,留下好印象,趁假期未完再追擊TST板前壽司。最怕等位,有什麼方法可以嚐嚐這間不少好評的壽司店又不用狂等的呢?答案只有一個,當別人尚未放工的時候,就先往取票。我和媽媽2人吃了$325,食物包括:壽司:三文魚、三文魚腩、火炙三文魚、凡立貝(x2)、鰻魚、板前蝦、板前軍艦、軟殼蟹軍艦、加州軍艦其他:煮三文魚頭、蟹子沙律、綠茶冷麵、燒鵝肝見這板壽司,既豐滿又新鮮,先吃凡立貝,很厚、很清甜、為免影響凡立貝的真味,沒有下得太多醬油,後來見尚有些空間,很貪心地再追加一碟;跟著是三文魚($9/2件)價錢相宜,亦非常新鮮,其實跟三文魚腩的質素差不多,建議大家要三文魚就可以了,板前蝦色澤通透飽滿,相信絕對是新鮮貨色,跟三文魚及凡立貝一樣,這個會是板前必點項目。鰻魚仍是肥美。各種軍艦質素不過不失,就是其他海鮮壽司給搶鏡了2人吃了$325實是物有所值,一向對一窩蜂給追捧的東西沒有好感,但原來改變一下想法,會有新發現,當然我仍喜歡我的泰菜韓菜火。

我和媽媽2人吃了$325,食物包括:

其他:煮三文魚頭、蟹子沙律、綠茶冷麵、燒鵝肝

鰻魚仍是肥美。
各種軍艦質素不過不失,就是其他海鮮壽司給搶鏡了
絕對是新鮮貨色
鰻魚肥美得很
沒有入口即溶,但有濃沃鵝肝味
2008-03-14 5 浏览
之前無論有幾多人我都會排隊照食..不過我覺得依家真係有d食唔過..其實我發覺最近幾間平時多人掛隊同出名的壽司店都加了價...元氣..板前...加價唔係問題..不過我個人認為食物質素都下降左囉LOL以板前為例..之前1份鵝肝壽司只是25蚊2件..個人認為相當抵食...怎料,已經加到去30蚊2件...而且味道也有些不同...鵝肝的味道吃下怪怪的..可能只係我個人既問題.不過我上次去食個陣連d服務都差左..人手比之前明顯不夠..舉左手1好耐都冇人黎落單..問個waiter個樣餸係熱定凍佢話係熱既..點知黎左之後竟然係凍既...明顯training不夠..連樣食物係咩都唔知不過我諗我之後都會再去.因為.我真係忍唔到唔食壽司
之前無論有幾多人我都會排隊照食..
不過我覺得依家真係有d食唔過..
不過我諗我之後都會再去.因為.我真係忍唔到唔食壽司