2022-10-23 321 浏览
過開灣仔,順道約了朋友出來午餐。這間店新開無耐,又寫住是壽司郎居酒室,一於試下。入內裝修很有日式氣氛,牆上壁畫很有風格。地方乾淨衛生。坐下掃CODE叫餐。專登來食,就試下佢壽司定食。壽司、鯛魚湯拉麵定食(10貫)看上去很豐富,魚生色澤水潤鮮明。下面的飯加了類似豉油的味道,有很淡咸味,但不特別覺得這個味道為件壽司提升了層次。反而覺得一般有醋味的飯可能比較夾。魚生比想像中薄,口感及魚味亦沒有想像中出。但仍是比普通平價魚生好一點。若果厚切會好D。飯鬆散,一夾容易散開。至於拉麵,粗身有輕微彈性,只能說OK但不算特別好味。布袋(14貫)朋友叫了這個。不知是否因為店鋪新開,店員未熟習,還是安排混亂,這個餐本身上菜已經遲,還要上錯兩次。第三次才是我們叫的餐…眼見這些壽司質素跟我那個差不多,沒什麼特別再評論。若果跟壽司郎相比,這間居酒屋沒預期的好。這區來說,價錢不算好貴,性格比不過不失。
過開灣仔,順道約了朋友出來午餐。
這間店新開無耐,又寫住是壽司郎居酒室,一於試下。

入內裝修很有日式氣氛,牆上壁畫很有風格。地方乾淨衛生。

坐下掃CODE叫餐。
專登來食,就試下佢壽司定食。

壽司、鯛魚湯拉麵定食(10貫)
看上去很豐富,魚生色澤水潤鮮明。

至於拉麵,粗身有輕微彈性,只能說OK但不算特別好味。

布袋(14貫)

朋友叫了這個。
眼見這些壽司質素跟我那個差不多,沒什麼特別再評論。

2022-10-21 322 浏览
lunch時間日日都排出龍冇機會食🥲一於收工同朋友一齊去大開殺界😋杉玉係壽司郎嘅姊妹分店,身為壽司郎big fans既我一定要嚟朝聖一下😍收工晚市岩岩開始,我哋即刻霸頭位好順利入到裡面坐啦!用touch screen機落單後,食物好快送上!杉玉薯仔沙律 $48薯仔沙律打卡一流📸 成個龍珠咁大既薯波🥔上面灑滿紫菜粉同調味料😋撈混薯仔之後食更加好味!薯蓉有粉狀又有粒狀增加咬口😋紫菜味道香濃好味!作為第一個食嘅冷盤真心唔錯👍🏻魚子醬壽司 × 圓鰭魚魚子醬 $38魚子醬壽司真係第一次食🤣而且$38蚊又唔算貴,上下都無妨!咸咸香香加上壽司飯底口感好特別😋壽司飯入面有圓鰭魚刺身!夾埋一齊食好有鮮味!超滿足炙燒 $33/3件超滿足炙燒芝士 $33/3件並玉(盛合) $88/8件壽司質素唔錯!新鮮而且壽司飯唔大舊👍🏻三文魚同吞拿魚好味道!帶子夠鮮甜👍🏻炙燒即叫即燒,上枱仲熱辣辣 芝士仲溶溶地好好味!雕魚湯蜆肉拉麵 $38蜆肉都幾多👍🏻雕魚味湯底有啲似醬油味😅我覺得拉麵略普通 帶有少少鹼水味🤔粗拉麵口爽身!都幾彈牙😬忌廉蟹肉可樂餅 $38忌廉蟹肉可樂餅好creamy,外脆內軟口感好有層次👍🏻不過蟹肉就唔

杉玉薯仔沙律 $48

魚子醬壽司 × 圓鰭魚魚子醬 $38

超滿足炙燒 $33/3件
超滿足炙燒芝士 $33/3件
並玉(盛合) $88/8件

雕魚湯蜆肉拉麵 $38

忌廉蟹肉可樂餅 $38
忌廉蟹肉可樂餅好creamy,外脆內軟口感好有層次👍🏻不過蟹肉就唔太食得出🤣可能撈晒落啲忌廉到食唔得太到,但係蟹嘅鮮味好濃🦀

大啖滿足茶碗蒸 $28
茶碗蒸真係幾大碗🍳入面有粒巨型帆立貝好冇驚喜,蛋好香又好滑!值得再encore😋

T-able 指數:4/5
2022-10-20 241 浏览
好有日本風味,好似日本居酒屋咁可以響店舖內煲煙,但唔係個客,係員工,出返嚟好似唱完K咁嗌咗杯黑蜜檸檬Sour, 但用壽司茶杯上?唔知點講好,硬係怪怪的另外嗌咗幾件壽司同刺身,不過不失。雖然係壽司郎開,但可以有多啲下酒小菜會更加貼題

另外嗌咗幾件壽司刺身,不過不失。雖然係壽司郎開,但可以有多啲下酒小菜會更加貼題

🍣壽司郎居酒屋【杉玉】全球首間海外分店!!! ⁡⁡作為壽司郎fans😆,8月已經去左朝聖喇~ ⁡⁡🧚🏻‍♀️當時幸運之神眷顧,我上網預約到🍀~ ⁡⁡準時去到,入餐廳講返預約的電話號碼就得,過程流暢,唔洗等😁~ ⁡⁡💡燈光明亮而且有唔少生動具有香港特色的壁畫🖌,幾有玩味😊! ⁡⁡餐牌選擇款式多,有唔少創新菜色🆕️~⁡⁡🐟魚子醬壽司⁡⁡賣相高貴🤩,非常Ig-able!⁡⁡用上圓鰭魚子醬,下層有吞拿魚蓉同壽司飯。⁡⁡魚子醬份量多,所以味道偏鹹🙈,但打卡真心一流❤~ ⁡⁡🥔杉玉薯仔沙律⁡⁡外形似杉玉球🌳,外層特製海苔粉末幾香,薯仔沙律綿密,可惜中間的蛋黃不是流心的🥲……而且我都係鍾意傳統日式薯仔沙律多啲😅 ⁡⁡🐟霧鎖玉龍藏仙山⁡⁡🆕️香港限定美食⁡⁡個名非常有詩意!⁡⁡以蒸籠上菜,海鰻包著玉子燒及山藥泥蒸煮,入口綿滑~ ⁡⁡🥘羅勒醬蒜香橄欖油煮魷魚番茄⁡⁡羅勒醬味道香濃,法包點羅勒醬好味而且海鮮唔腥唔un。⁡⁡🇰🇷韓式辣醬醃鰈魚鰭邊⁡⁡味道唔太辣,鰈魚邊入口都有少許油香,普普通通。 ⁡⁡🐟炙烤鮟鱇魚肝伴柚子醋啫喱⁡⁡朋友喜歡食鮟鱇魚肝~⁡⁡入口綿密,配柚子醋啫喱食都幾清新😋⁡⁡份量幾多,配飯食會更好
🍣壽司郎居酒屋【杉玉】全球首間海外分店!!! ⁡⁡
作為壽司郎fans😆,8月已經去左朝聖喇~ ⁡⁡
🧚🏻‍♀️當時幸運之神眷顧,我上網預約到🍀~ ⁡⁡
餐牌選擇款式多,有唔少創新菜色🆕️~⁡⁡
🐟魚子醬壽司⁡⁡
賣相高貴🤩,非常Ig-able!⁡⁡
用上圓鰭魚子醬,下層有吞拿魚蓉同壽司飯。⁡⁡
魚子醬份量多,所以味道偏鹹🙈,但打卡真心一流❤~ ⁡⁡
🥔杉玉薯仔沙律⁡⁡
🐟霧鎖玉龍藏仙山⁡⁡
🆕️香港限定美食⁡⁡
個名非常有詩意!⁡⁡
以蒸籠上菜,海鰻包著玉子燒及山藥泥蒸煮,入口綿滑~ ⁡⁡
🥘羅勒醬蒜香橄欖油煮魷魚番茄⁡⁡
羅勒醬味道香濃,法包點羅勒醬好味而且海鮮唔腥唔un。⁡⁡
🇰🇷韓式辣醬醃鰈魚鰭邊⁡⁡
味道唔太辣,鰈魚邊入口都有少許油香,普普通通。 ⁡⁡
🐟炙烤鮟鱇魚肝伴柚子醋啫喱⁡⁡
朋友喜歡食鮟鱇魚肝~⁡⁡
入口綿密,配柚子醋啫喱食都幾清新😋⁡⁡
份量幾多,配飯食會更好~ ⁡ ⁡
🐟吞拿魚魚漁船盛🛶⁡⁡
拖羅份量多,油花都靚雖然有一兩件有啲啡啡地色,但入口魚油味濃,可惜每件都會食到有筋😔⁡⁡
🦐海上鮮島⁡⁡
賣相澎湃有氣勢🔥!!!⁡⁡
以拖羅、魷魚及三文魚做島,上面舖了一大團吞拿魚蓉、三文魚子及赤蝦~⁡⁡
味道鮮甜,吞拿魚質素係好過壽司郎👍🏻~ ⁡⁡
🔥炙燒昆布漬鰈魚鰭邊壽司⁡⁡
昆布漬味道不太突出,鰈魚鰭邊炙燒後嘅油香濃郁,我鍾意❤~ ⁡⁡
🍣自選壽司⁡⁡
有分$30/3件、$30/2件、中太卷及特選壽司。⁡⁡
壽司選擇絕大部份喺壽司郎都有得食,試左中吞拿魚腩、甜蝦、蔥花吞拿魚軍艦及原條海鰻。⁡⁡
原條海鰻店員會喺你面前炙燒🔥⁡⁡
壽司味道質素同壽司郎食到嘅差不多,但價錢方面當然壽司郎係平啲😂~ ⁡⁡
⁡🍳日式高湯玉子燒⁡⁡
份量多,而且上枱熱辣辣😍⁡⁡
玉子燒雖然蛋味唔濃郁,但鬆軟多汁嫩滑😋,食到高湯嘅味道! ⁡⁡
🍤串炸⁡⁡
有豬肉、魚肉、鵪鶉等。⁡⁡
外皮炸得有啲過火🌚,皮有少少厚,外皮都酥脆,輕微油膩😅。 ⁡⁡
🍸黑檸檬梳打酒⁡⁡
黑蜜加檸檬梳打酒🍋⁡⁡
朋友話甜甜地,酒味唔濃,檸檬味清爽🤩,佢覺得好好飲~⁡⁡
用茶杯上枱,感覺上有啲唔夾居酒屋形象🤣… ⁡⁡
⁡⁡
杉玉壽司飯用上特別調製的黑醋作調味,食落味道冇甘醋,壽司飯粘性高啲冇甘易散。⁡⁡
⁡⁡
整體來說,試一次就可以了😉。⁡⁡
如果要排甘耐隊,我去食壽司郎仲好呢😂⁡⁡
  • 中吞拿魚腩
  • 高湯玉子燒
  • 魚子醬壽司
2022-10-14 360 浏览
千呼萬喚終於等到壽司郎旗下嘅居酒屋登陸香港灣仔🤩不負眾望,都係要排隊朝聖😂星期五去大約都排左一個鐘,終於入到座。成個menu都唔算太多選擇,我地都係乜都點啲黎試下(話晒排左一粒鐘都幾肚餓架🤣😅)。就食物而言就真係無乜驚喜,不過不失。喜歡食壽司嘅朋友都係見議返你去壽司郎。唯一優點就真係平😎環境都舒適闊落,不過要等成粒鐘先食到,值唔值得就見人見智。(講到明有用餐時間,而且啲員工都幾準時叫你走😌)評分✴️(五分滿分)環境:✴️✴️✴️食物:✴️✴️✴️性價比:✴️✴️✴️✴️回頭率:✴️✴️

評分✴️(五分滿分)

環境:✴️✴️✴️
食物:✴️✴️✴️
性價比:✴️✴️✴️✴️
回頭率:✴️✴️

2022-10-12 400 浏览
開業左一段時間既杉玉成日經過都幾多人,星期一老細放假早少少出黎食lunch,11點幾去到唔洗等位直接入得,當然要叫兩款每日限定既套餐啦~舟盛丼 ($128)呢個擺盤賣相好靚,當然要相機食先啦,上面既海鮮船有多款時令刺身,下面會係壽司醋飯,刺身盛宴有吞拿魚蓉、三文魚、魷魚、油甘魚同赤身,三文魚籽鮮味十足,三文魚同油甘魚都好肥美,唯一挑剔既係赤身略嫌有少少筋,壽司醋飯口感幾好,加埋三文魚籽同吞拿魚蓉一齊食就最正杉玉御膳 ($148)呢個Set每日限定20份,有Omakase握壽司5貫、刺身盛合、天婦羅盛合、茶碗蒸同三款小品料理,今日既握壽司有赤身、三文魚、油甘魚、帆立貝同吞拿魚蓉軍艦壽司,值得一讚既係佢地既帆立貝好厚肉又夠鮮甜,天婦羅都好高質,真係即叫即炸,有番薯、魷魚、魚同茄子,外脆內軟既口感好正,仲有三款開胃前菜都唔錯整體黎講呢個價錢都算抵食,美中不足既係服務態度有待改善,事緣朋友未到但又想叫個限定套餐,店員話可以先order (但沒有提及order完要即刻上不可以hold),結果朋友未到就已經上左菜,店長堅稱所有落單都會即做不會叫起另上,態度比較不友善,如果送餐時可以簡單介紹下更佳,

舟盛丼 ($128)

杉玉御膳 ($148)

整體黎講呢個價錢都算抵食,美中不足既係服務態度有待改善,事緣朋友未到但又想叫個限定套餐,店員話可以先order (但沒有提及order完要即刻上不可以hold),結果朋友未到就已經上左菜,店長堅稱所有落單都會即做不會叫起另上,態度比較不友善,如果送餐時可以簡單介紹下更佳,可能過多一排再去會比較好….
2022-10-12 253 浏览
我都是一個食開重口味的人但都覺整體食物都是鹹,包括壽司豉油,鹽燒油甘魚鮫,比平時自己食開的還要鹹,魚子醬壽司個罐一定會重用,以發現罐邊以有生鏽,建議用紫蘇葉放在罐底再放壽司,件大拖真的非常失望,唔怕得罪講句,元X,爭X,還好一過佢
2022-10-09 261 浏览
之前知道杉玉嚟左香港開店,即刻睇下有無機會網上預約成功,點知又OK左,梗係要即刻去試試啦💓💕 P.S.: 呢間係壽司郎既副線,以居酒屋主題作為賣點🍶------------------------------🟠海上鮮島 $68呢個壽司配搭好正😘😍有晒我最鍾意食嘅三文魚同吞拿魚,食材新鮮,無失望!👍🏻.🔴杉玉薯仔沙律$48賣相好靚,沙律入邊有流心蛋,整體味道都好夾,淨係打卡都值得一試!.🟢魚子醬壽司$38呢個仿製魚子醬其實無咩特別,魚子醬下面有壽司飯,味道無驚喜🤣如果唔係為咗打卡,可以唔考慮🤔.🔵綠茶清酒 $48嚟到居酒屋梗係試吓呢度嘅清酒,估唔到完全無驚喜,好似自己將啲綠茶溝清酒一樣,飲完喉嚨都唔係好舒服,唔建議大家叫😅整體而言,呢間壽司郎旗下嘅居酒屋食物賣相唔錯,但係味道就無咩驚喜,試過一次就夠!我會形容係更加精緻版嘅壽司郎,但係價錢就相對較貴!😉
🟠海上鮮島 $68
🔴杉玉薯仔沙律$48
🟢魚子醬壽司$38
🔵綠茶清酒 $48

2022-10-08 271 浏览
本來排完了隊開開心心的坐下叫服務員點了餐,等了十幾分鐘后座我們傍邊跟我們一個時間來的客人都快吃完了我們都菜都沒有上😰😰於是就催促了一下waiter,結果她一臉疑惑的跟我們說我們根本沒有落單,我質疑了幾句她就一直不耐煩的嘀嘀咕咕的在說什麼要掃碼點餐,絲毫沒有因為他們服務出錯而表示歉意的意思。要是我不問那是不是還一直在哪乾等著不知道到什麼時候。😅 因為失誤耽擱了客戶的寶貴的用餐時間不說,態度居然還這麽惡劣。是不是沒有過員工培訓??還是只是單純針對說普通話的顧客態度這麽差呢??👊👊😓😓
2022-10-06 1439 浏览
今早放早同同事去打🏸,打算先食少少嘢,但係又唔想太飽😅,正惆悵期間,咁啱經過book mark 已久的衫玉竟然唔洗排隊😚,就入去試下先。我地大約6點鐘🕕坐下,目測坐了大約7~8成客,menu📔選擇唔算多,最後試咗以下幾款....並玉盛合 $88 1️⃣中吞拿魚腩2️⃣吞拿魚3️⃣三文魚4️⃣油甘魚5️⃣魷魚6️⃣熟蝦7️⃣帆立貝8️⃣玉子燒超滿足炙燒芝士 $331️⃣三文魚2️⃣玉子3️⃣熟蝦超滿足炙燒1️⃣海鰻2️⃣三文魚3️⃣盬醋漬鯖魚壽司今次唔個別評價了,兩個字:普通😶,感覺比壽司郎差🥲。魚子醬壽司 $38打卡一流🥰,但魚子醬偏鹹,魚蓉和飯就無咩味,混埋一齊還算可以👌。杉玉薯仔沙律 $48相片靚過實物😂,由海苔粉、薯蓉、蝦乾、薑片和流心蛋組成,店員教將佢哋撈勻之後再進食,感覺就係無咩驚喜😐。鯛魚湯蜆肉拉麵 $38我覺得全晚最出色嘅食物😂,蜆肉鲜甜😋、拉麵幼滑彈牙再加上鮮味嘅魚湯,好味😋。忌廉蟹肉可樂餅伴他他醬 $38外表炸得出色👍,但略嫌入面太過creamy,一夾就散開,另外蟹肉味唔算突出。茶碗蒸 $28普通😶,感覺被壽司郎差,只食到魚子腥味😪。總括而言,無想像中咁出色,感覺普普通通,一試無妨。

並玉盛合 $88
超滿足炙燒
1️⃣海鰻
2️⃣三文魚
3️⃣盬醋漬鯖魚

壽司今次唔個別評價了,兩個字:普通😶,感覺比壽司郎差🥲。

魚子醬壽司 $38

杉玉薯仔沙律 $48

鯛魚湯蜆肉拉麵 $38

忌廉蟹肉可樂餅伴他他醬 $38

茶碗蒸 $28

普通😶,感覺被壽司郎差,只食到魚子腥味😪。

總括而言,無想像中咁出色,感覺普普通通,一試無妨。
2022-10-05
2022-09-29 500 浏览
🍣壽司郎ge居酒屋⁡平日午市,無得拎飛,大約1點多,排隊等一陣好快有得入👌🏻。⁡只有lunch set🍱,冇得單點。⁡價錢ng貴🉑️,每日限量ge set當然sold out~⁡🍤天婦羅▪︎壽司(8貫)定食⁡天婦羅有魷魚,白身魚,蕃薯同茄子。食落ng油膩脆身,都ok ge。⁡🍣壽司方面有一大敗筆,三文魚腩d筋多到咬ng斷🥲,食ng到.......真心失望😓。其他壽司就normal。⁡🍣【惠比壽】10貫+茶碗蒸⁡壽司ge款式比較貴d,有大拖,中拖及帆立貝等。⁡大拖中拖都有少少筋,可以接受ge👌🏻。⁡⁡總括:⁡可以一試,但我暫時就冇下次le。⁡
🍣壽司郎ge居酒屋⁡

只有lunch set🍱,冇得單點。⁡

🍤天婦羅▪︎壽司(8貫)定食⁡

🍣【惠比壽】10貫+茶碗蒸⁡
壽司ge款式比較貴d,有大拖,中拖及帆立貝等。⁡
大拖中拖都有少少筋,可以接受ge👌🏻。⁡

總括:⁡
可以一試,但我暫時就冇下次le。⁡
2022-09-26 578 浏览
吹大咗好多嘅壽司郎居酒屋😅錢多可以考慮一試🍣難得呢排公司冇咩工開,早收專登成班同事出嚟搵食,點知齊齊伏咗⋯可能係Tea Time時間,入座冇想像中難。服務:門口服務生口齒不清,態度敷衍。好似未訓醒咁,完全聽唔清楚佢介紹D咩。坐底水/茶都冇杯,睇左餐牌先知綠茶要收10蚊...食物方面🍣🍱⋯都差種類唔多,蝦同帶子上邊加呢加路 $30蚊1件,說好的CP高呢?😳見第一次試,每款叫D試下啦~除以下幾款壽司以外,其他都正常壽司郎質素,除左價錢💸乾杯三文魚 - 似擺耐左接近腐x既急凍三文魚大拖羅壽司 - 成塊都係筋竟然端上來了!仲要腥呀大佬!!中拖壽司 - 正常Aeon水準貨色魚子醬壽司 - 都知係平價仿魚子,但重點係點解成陣雪藏味,D飯硬到一個點...仲勁鹹沙甸/池魚壽司 - 腥得黎帶酸,飲返杯可能先接受到wasabi冇味。壽司飯都整得唔好食,機捏既飯都可以咁散。壽司料同飯分離,鋪上去都據兩下呀...我諗已經係我食過最難食既壽司⋯!價錢唔係平,味道實在太差!!!(埋單冇叫酒水3千幾)刺身雪藏味重,有筋,有腥味。除左差都俾唔到其他評價,簡直慘不忍睹⋯池魚骨 - 秒上,凍,硬蒸蛋 - 最早嗌,第三輪先
吹大咗好多嘅壽司郎居酒屋😅錢多可以考慮一試🍣

可能係Tea Time時間,入座冇想像中難。

坐底水/茶都冇杯,睇左餐牌先知綠茶要收10蚊...

食物方面🍣🍱⋯都差

乾杯三文魚 - 似擺耐左接近腐x既急凍三文魚
大拖羅壽司 - 成塊都係筋竟然端上來了!仲要腥呀大佬!!
中拖壽司 - 正常Aeon水準貨色

沙甸/池魚壽司 - 腥得黎帶酸,飲返杯可能先接受到

wasabi冇味。

池魚骨 - 秒上,凍,硬

蒸蛋 - 最早嗌,第三輪先上枱,係熱嘅,可惜只係食到魚子腥味,劣食
其他一般以下...

總括嚟講,壽司郎居酒屋真係被人吹大咗好多,壽司質素差到不得了。唔使排隊 未試過 錢多純粹諗住平平地飲下清酒可以考慮一試🍣,
但如果心態係想食野,就可免了。
入黎前都睇過下食評,期待唔高,但依然好大落差。絕無下次
2022-08-25
下午茶
2022-09-20 606 浏览
杉玉網上預約長期爆滿,但我有日放工經過竟然見到仲有得walk in,5:50分左右拎左張飛,6:10就有位,勁快入得!不過坐正門口位,啲人係咁開門,所以都幾熱。 杉玉其中一個推薦菜式係杉玉薯仔沙律($48),用黎打卡都ok ge,入面仲有流心蛋黃,幾特別。不過!!!入面竟然有薑🤮🤮🤮對我呢啲好憎薑既人黎講真係好難食😵‍💫😵‍💫 杉玉號絕品舟盛($158)刺身食落其實同壽司郎差唔多,不過賣相幾靚👍🏻超滿足吞拿魚($33)一共有三款唔同既吞拿魚壽司,啱晒我呢啲吞拿魚控阿! 芝麻油漬三文魚($38)啲芝麻油勁香!一上枱就聞到芝麻香味,配埋三文魚食別有一番滋味!推介大家試下💕 羅勒醬蒜香橄欖油煮魷魚蕃茄($48)呢個係配五塊包既,啲包點會橄欖油超香,好味但又唔算太油膩!魷魚唔韌,十分出色😆 魚子醬壽司-圓鰭魚魚子醬($38)佢係用一個圓形小鐵盒裝住,好得意,魚子醬咸咸香香,配埋白飯真係最佳組合呀🤣🤣 大啖滿足茶碗蒸($28)Um…賣相唔錯既,但覺得壽司郎個個茶碗蒸多料啲好味啲😂😂 鮮榨橙汁梳打酒($58)估唔到鮮榨橙汁真係直接比個橙你自己榨汁😂😂都幾好玩既!不過加過橙汁落杯梳打酒啲橙味都唔算突

杉玉號絕品舟盛($158)
刺身食落其實同壽司郎差唔多,不過賣相幾靚👍🏻

超滿足吞拿魚($33)
一共有三款唔同既吞拿魚壽司,啱晒我呢啲吞拿魚控阿!

芝麻油漬三文魚($38)

羅勒醬蒜香橄欖油煮魷魚蕃茄($48)

魚子醬壽司-圓鰭魚魚子醬($38)

大啖滿足茶碗蒸($28)
Um…賣相唔錯既,但覺得壽司郎個個茶碗蒸多料啲好味啲😂😂

鮮榨橙汁梳打酒($58)
估唔到鮮榨橙汁真係直接比個橙你自己榨汁😂😂都幾好玩既!不過加過橙汁落杯梳打酒啲橙味都唔算突出,唔知下次可唔可以再問佢拎多個橙呢🤪

整體黎講都可以試下既,質素唔錯,行過路過見無咩人排隊都不妨去試下呀!😜
2022-09-20 431 浏览
1️⃣壽司.鯛魚湯拉麵定食(10貫) ($98)呢個set性價比其實真係高,講緊嘅係每件壽司都好好食~佢地嘅壽司係用赤醋飯,配上油脂豐富嘅鮮魚係完全可以突出到魚嘅鮮味,而且每舊飯都握到相當實,唔會一夾起就散,有誠意程度媲美高級壽司店,而呢個餐配有嘅鯛魚湯拉麵湯底非常鮮甜,而且仲有好多蜆肉,勁新鮮!2️⃣ 舟盛丼 ($128)每日限定十份炸,先到先得!食到真係勁開心,而佢都無令勇者失望~刺身嘅份量算係多,而且嗰種新鮮係真係食得出架,丼飯亦都係用赤醋飯,配上超。級。多三文魚籽,加埋刺身當壽司食又得,當丼飯食又得,呢個價錢食到咁新鮮嘅刺身勇者真係好滿意啦~3️⃣杉玉純米🍶 ($28半盒)見到佢個drink menu厚過food menu幾倍點都要嗌杯架啦,見到同餐廳同名嘅就嗌左半盒飲下~偏向薄身同淡,成個感覺好温和易入口,係好適合女士飲嘅一

1️⃣壽司.鯛魚湯拉麵定食(10貫) ($98)

2️⃣ 舟盛丼 ($128)
每日限定十份炸,先到先得!食到真係勁開心,而佢都無令勇者失望~刺身嘅份量算係多,而且嗰種新鮮係真係食得出架,丼飯亦都係用赤醋飯,配上超。級。多三文魚籽,加埋刺身壽司食又得,當丼飯食又得,呢個價錢食到咁新鮮嘅刺身勇者真係好滿意啦~

3️⃣杉玉純米🍶 ($28半盒)
舟盛丼
舟盛丼
2022-09-18 449 浏览
假日中午黎到灣仔諗起同壽司郎同屬一集團既杉玉午市真係唔算多人,好快就入到座餐廳面積比想像中細坐低先知原來lunch時段淨係得幾款set既選擇有少少失望啊雖然明白呢區中午都係做office客生意但如果有更多加配或小食選擇應該會更好啊我就叫左[布袋] 14貫同埋特選檸檬梳打酒朋友叫左天婦羅·壽司定食8貫同埋鮮榨西柚梳打酒我杯特選檸檬梳打酒懷疑店員唔記得左落酒精,完全冇酒味最後都忍唔住請店員幫我換過一杯壽司同壽司郎唔同係用紅醋飯其他真係都好普通😐去食壽司郎好過😐
假日中午黎到灣仔
諗起同壽司郎同屬一集團既杉玉
午市真係唔算多人,好快就入到座
餐廳面積比想像中細
坐低先知原來lunch時段淨係得幾款set既選擇
有少少失望啊
雖然明白呢區中午都係做office客生意
但如果有更多加配或小食選擇應該會更好啊

我就叫左[布袋] 14貫同埋特選檸檬梳打酒

朋友叫左天婦羅·壽司定食8貫同埋鮮榨西柚梳打酒

我杯特選檸檬梳打酒懷疑店員唔記得左落酒精,完全冇酒味

最後都忍唔住請店員幫我換過一杯
壽司壽司郎唔同係用紅醋飯