2020-12-26
今日冬至,打算係外面買啲外賣加餸,係太和接左朋友,然後經過我之前食過嗰間木屋泰國嘢,覺得好正,所以就想食多一次,我為咗佢等咗半個鐘頭,因為佢五點先開下場,但係我覺得係值得嘅。因為佢嘅食物質素真係好高。所以就去左篤串燒賣,再番黎買外賣!我就照舊叫咗上次食嘅住嘅拼盤啦裏面有豬牛雞串燒!然後再叫個炭燒豬頸肉,之後想試吓佢嘅黃咖喱雞,再叫多個Padthai 🥰🥰佢個炭燒拼盤同上次食一樣,個豬頸肉好爽口,而且炭燒味好濃,加上串燒豬牛雞,啲肉唔會柴口,尤其是雞,葉得好入味。個pad Thai 都幾多下,而且入面嘅蝦又多,都好彈牙,佢啲調味比較有啲fusion feel,唔似一般泰式咁酸酸甜甜,港味較重,幾有鑊氣!而咖喱雞做得好出色,佢個雞好嫩,好似一般海南雞飯啲雞咁,同埋咖喱偏甜,同好重椰奶味,而香料就唔係好多,好啱我胃口,因為怕太重香料味,因為上次帶咗杯泰式奶茶覺得好好飲,今次都嗌杯比自己,果然都冇失望🥳🥳