2021-10-19
————————————————————————-💛今日同寶寶去咗旺角行街太子,係較為僻靜嘅太子大南街,竟然有間日式屋酒屋,當然要一探質素😎🈷️一入門內,昏暗燈光之下,流水滴答滴答嘅聲音已經流入耳內,仿如置身日本,餐廳環境不大,柔和燈光,甚為舒適,而且竟然可以用MEE~🏮落單先叫酒才是居酒屋之道!唔太飲到烈同濃味嘅酒,呢度嘅日本果酒就Perfect Match!我地試咗高知柚子同山梨蜜桃,果味香濃,飲唔停😋❇️餐牌點評如下🙋🏻♂️🙆🏻♀️🎎必食「邪惡芝士玉子燒」!🥰夾開塊塊嘅玉子依然可以見到絲絲嘅芝士流出,未食已經知掂!食落更加係視覺同味覺相相引證!Juicy香口,絕對係必點之選👍「西京雪魚燒」驚喜之作,無諗過火侯時間掌握得咁好,條魚係鮮嫩。滑。香😚好好食阿,秒清des~🔺美酒當然要配燒物!我個人好鐘意佢隻燒汁,惹味開胃😋特別要推介大家試下燒雞皮! 我係日本食過驚為天人嘅味覺體驗,原來雞皮都可以咁樣整,咁好食!可惜之後返香港叫親燒雞皮都變炸雞皮-.-但呢度無令我失望🥰不過怕肥怕脂肪嘅人可以SKIP🙆🏻♂️✴️食後感:如果大家途經太子又想食日本野,呢度有一良心居酒屋,高性價比,快啲入去試下我地
❇️餐牌點評如下🙋🏻♂️🙆🏻♀️
✴️食後感:如果大家途經太子又想食日本野,呢度有一良心居酒屋,高性價比,快啲入去試下我地推介嘅野食,配住靚酒,正正🤟
朝邪惡玉子燒