2008-09-16
一間經常高據OR榜首既食店, 所以今日決定一會!舌頭早已被一眾近年來港既三個O, 摩士, 新鮮等漢堡店寵壞了...但眼見食評除了漢堡, 雞脾既評價也不錯, 所以今日既目標放係隻脾度!一見隻脾, 外表雖然有D過火, 但感覺也相當對板!不過食落去皮不夠脆, 油也多了一點吧, 可幸的是肉亦但持嫩滑, 調味也可以○如果同日月星比就有一段距離, 上回食日月星脾既時候, 食完隻脾張吸油紙幾乎一點油都無,不過今回成張紙都係油!由於隻脾未能滿足, 於是同朱老闆再叫個芝士漢堡一同共享, 芝士被漢堡既熱力慢慢溶化外表已相當吸引, 咬落去漢堡煎得十分香口, 飽飽都烘過, 再加上溶左既芝士整體配合得很好,而且好保持到港式漢堡味道!雖然隻脾不算太出色,水準也算中上, 至於港式漢堡相信坊間好難找到對手!不過大家千萬不要抱住十多蚊既漢堡會出神入化同新晉漢堡店一比, 其實味道也很視乎食者既心情同期望!
一見隻脾, 外表雖然有D過火, 但感覺也相當對板!