2008-09-28 27 浏览
暑假時日日睇openrice,已經好想黎試下。開學,poly夠近就走來一試。點左蛋漢堡,牛肉幾juicy.厚過m記XD,蛋幾香,但我覺得最好都係個包!雖然係嘉頓牌貨色,不過新鮮焗過係唔同d既!我覺得其實幾普通,冇想像中咁好食,不過睇得多,有左太多期望,會唔會又係令佢變成「冇我諗咁好食」既原因呢?ANYWAY,用呢個價錢,好過食M記啦~又食左雞脾,呢個真係麻麻,可以不試。
暑假時日日睇openrice,已經好想黎試下。
開學,poly夠近就走來一試。

雖然係嘉頓牌貨色,不過新鮮焗過係唔同d既!
ANYWAY,用呢個價錢,好過食M記啦~

又食左雞脾,呢個真係麻麻,可以不試。
2008-09-27 39 浏览
這裡的漢堡其貌不揚....但確實稱得上好味之選﹗別將這裡的漢堡扒跟m記那些比,因為m記那些是怎也比不上﹗(不明白為何樓下竟有網友說m記塊扒會好食?)這裡漢堡扒鬆軟,只因是自家製.....一放入口,很明顯有牛肉的肉汁......m記的有嘛?正如不少人仍覺得魚旦不彈牙就唔掂.....但如果只是彈牙而沒有魚味,又何以是一粒好既魚旦.....當然,比起再高層次的幾十蚊一個漢堡飽入面既扒,當然不夠班,但以十元多些的價錢來說,已經有自家製的漢堡扒吃....又想想m記那些雪藏野都賣成20蚊個之時﹗如果仲揀m記,我只會慨嘆這些人....真的不識吃﹗唯一要彈的,就只是地方比較淺窄.....
這裡的漢堡其貌不揚....但確實稱得上好味之選﹗

唯一要彈的,就只是地方比較淺窄.....
  • 芝士漢堡
2008-09-25 9 浏览
幾百個時新食評當中,好像不是太多人來過吃早餐,相信並不是每位時新食客,會專程在早上來吧.早上時間不要漢堡包,就來個早餐吧,有漢堡扒煎雙蛋,再加杯熱奶茶,而且那些乜周物周,任人閱讀.早餐有扒有蛋有多士,加一杯熱奶茶.兩隻太陽蛋煎得幾靚仔,沒有其醬汁襯托下的漢堡扒,味道更Raw,在無遮無掩下解剖塊扒,好像一塊煎藕餅.杯奶茶很差,沒有味道.似乎店方太過專注塊扒同個汁,而忽略奶茶在早上的重要性.已經約定幾位朋友來這一帶掃街,時新是理所當然的一站,不過要等隔離的聯記川王在十月中重開才起行.

(非会员)
2008-09-25
我睇左咁耐食評去到食左個雙芝包原來一般ja~~d牛肉有d似酒樓食果d牛肉球不過酒樓係蒸~佢係煎跟住果兩塊芝士ok但係跟住落黎d油多到咩咁未食已經睇到一堆油係d牛肉旁邊連埋d溶左既芝士溝埋一齊真係超級唔健康~同埋食完會肥到hihi入口一般~有別於平時m記食果d但係雖有別~也沒有特別話好食路過可以入黎食下既特登入黎就唔使啦同埋d薯條係就係大大條~入口ok不過薯條好食極都係薯條大家自己諗諗
我睇左咁耐食評
去到食左個雙芝包
原來一般ja~~
d牛肉有d似酒樓食果d牛肉球

同埋d薯條係就係大大條~入口ok
不過薯條好食極都係薯條
大家自己諗諗
2008-09-24 10 浏览
兩個月前特意前來一試價錢極便宜 只能說 一分錢 一分貨不去到 "excellent!" 這種好味 但以這價錢 換到這種quality算是很不錯的burger就真的是超值了
兩個月前特意前來一試
價錢極便宜 只能說
一分錢 一分貨
不去到 "excellent!" 這種好味
但以這價錢 換到這種quality算是很不錯的burger
就真的是超值了
2008-09-23 24 浏览
為食babe和我常嚷著要去長踞榜首的時新,試吃漢堡和雞髀,這天終於付諸行動喇!點了漢堡包 - 芝麻麵包鬆軟,漢堡扒肉汁豐富,洋蔥和醬汁好味,以此價錢來說很不錯魚扒包 - 還以為魚是炸的,原來是煎的! 那更好,和沙律汁的味道很配炸雞髀 - 有點失望,好像炸得過燶了,油超多,味道毫不特別凍檸茶 - 正常客人絡繹不絕,因此環境也太擠迫了,尤其是我們shopping完來,坐位很窄,很狼狽。
點了
炸雞髀 - 有點失望,好像炸得過燶了,油超多,味道毫不特別
凍檸茶 - 正常

2008-09-23 4 浏览
去左食幾次...冇咩特別ga..=="d牛肉好林.. 林到好似就黎趺出黎咁上次食雙層芝士包包 d他他汁 多到 成手都係=="仲冇紙巾=...=" 加杯涷奶茶好似$10 仲要好難飲d奶茶==""...以後都唔好搞我...
去左食幾次...冇咩特別ga..=="

d牛肉好林.. 林到好似就黎趺出黎咁

上次食雙層芝士包包 d他他汁 多到 成手都係=="

仲冇紙巾=...=" 加杯涷奶茶好似$10

仲要好難飲d奶茶==""...以後都唔好搞我...
2008-09-23 1 浏览
周六閑著, 和她登上開飯, 看看去那裏開飯好了, 看到高據第一位的時新快餐店, 名不經傳; 點擊查看細目, 映入眼簾的是一幀幀的漢堡包, 熱呼呼的讓人唾涎; 我們決定到時新一遊出發前先好好地圖, 在大酒店附近, 理應不難找; 好不容易找到黃埔街, 一號找到了, 可是卻看不見1A, 原來時新坐落在轉角的橫街上步入店面, 典型八十年代的裝潢, 看看餐牌, 還有好些菜單是手寫的, 而且付費方式是前台現付, 弄好再自行領取我們點了雙層芝士蛋漢堡、雙層蛋漢堡、兩根香腸、炸雞脾和炸薯條, 飲品則要了提子汁和凍檸茶時新的精華應該是漢堡沒錯, 吃下去肉汁豐富, 口感不足, 非一般連鎖式快餐店所有提供, 半溶的車打芝士, 在雙面剪蛋的影襯下, 更將漢堡扒的肉汁香味散發得淋漓盡致, 吃畢漢堡, 己覺不虛此行炸雞脾和炸薯條則可以不論, 因為無論外型和味道, 都只屬一般貨式, 不吃也罷唯一美一不足, 我們點的雙層漢堡, 略嫌太厚了, 咀巴小點的也不能將之全部到咀裏, 下次再次光顧, 我想可以點15元的漢堡套餐雙層芝士蛋漢堡 $15雙層蛋漢堡 $13炸薯條 $10炸雞脾$10腸仔兩根

雙層芝士蛋漢堡 $15
雙層蛋漢堡 $13
炸薯條 $10
炸雞脾$10
腸仔兩根 $4
凍檸茶$10
提子汽水 $6

• 雙層芝士蛋漢堡
建議正餐時間去食,因為個漢堡包真的很飽肚!!!我吃了雙層芝士蛋漢堡,牛肉漢堡是自製的,軟綿綿,熱辣辣,再加上芝士和salad醬,對於平時食慣麥當當的都是別有一番風味呢!!!至於那些服務都不用多說吧,其實去得這些舊式快餐店都無人會得閒sev你啦!!對吧?
建議正餐時間去食,因為個漢堡包真的很飽肚!!!

我吃了雙層芝士蛋漢堡,
對於平時食慣麥當當的都是別有一番風味呢!!!

至於那些服務都不用多說吧,
其實去得這些舊式快餐店都無人會得閒sev你啦!!對吧?
  • 雙層芝士蛋漢堡
2008-09-22 15 浏览
其實都去左好幾次時新lu仲記得第一次去,真係覺得勁勁勁好味個漢堡勁juicy,雞脾外脆內嫩,薯條勁粗勁好味!!之後去左幾次,發覺真係要睇彩數記住千祈唔好星期日去真係會難食好多.....d雞脾會好乾,薯條又唔係好脆雖然好唔順路,但係得閒都仲會掛住佢既,如果d質素可以保持好d就更好啦!!
其實都去左好幾次時新lu
仲記得第一次去,真係覺得勁勁勁好味
個漢堡勁juicy,雞脾外脆內嫩,薯條勁粗勁好味!!
之後去左幾次,
發覺真係要睇彩數
記住千祈唔好星期日去
真係會難食好多.....
d雞脾會好乾,薯條又唔係好脆
雖然好唔順路,但係得閒都仲會掛住佢既,

如果d質素可以保持好d就更好啦!!
  • 雞脾
  • 薯條
  • 芝士漢堡
2008-09-21 6 浏览
(20/9/08)好開心終於可以來這長據Openrice No.1的漢堡包鼻祖店!其實在紅磡站行天橋過來便到。同老公坐下吃左個雙層芝士蛋漢堡+凍檸樂$25。漢堡肉質鬆而不散,而且洋蔥令肉汁更香,不過我們這個,好似無其他食評相咁漏汁噃!一邊吃時才見到,原來漢堡包可選其他汁。一場來到,還買走兩個包添!雙層漢堡(配咖哩汁)&豬扒包(配黑椒汁)。前者無左芝士,dry左少少,都係original 秘製沙律汁好味d!後者,豬扒亦乾晒身,黑椒汁味道唔錯。我諗大部分人都係食雙層芝士蛋漢堡,係the best choice!
咖哩汁雙層漢堡
黑椒汁豬扒包
雙層芝士蛋漢堡
時新到而家都一直迄立不倒, 繼續用心去做好佢既漢堡飽. 其實張張力無張利, 倒不如做一門做到 professional 咪仲好??? 時新就係表表者喇...我唔食牛, 所以同漢堡飽無緣, 不過仲有其他選擇架嘛, 係咪???我食左: 魚扒飽嘩 嘩 嘩!!! 有兩塊魚扒s (plural 有s 架) 咁多??? 雖然係雪藏魚, 但煎左之後, 又有d魚味wor. 咁香口, 仲有秘制沙律汁, 仲有飽, 又熱辣辣, 真係想一啖就食哂佢呀...奴奴食左: 漢堡飽 (又話同我一樣戒牛, 又成日心思思想食下, 好啦, 見呢到最出名係牛野, 就俾你食下啦...哼!!!)佢食左一啖之後, 個"好味樣"衰到無輪, 跟住仲話..."點解件咁厚既生牛扒, 即煎完仲可以咁嫩滑, 仲有個d洋蔥同秘制沙律汁, 同d牛配合得簡直天衣無縫, 好好味ar...ar...ar...(有回音....)" 我就以為自已睇緊真人版味吉陽一...不過我都相信真係好好味既...summary: 值得一去再去...

我食左: 魚扒飽

佢食左一啖之後, 個"好味樣"

summary: 值得一去再去...
  • 魚扒飽 漢堡飽
見到咁多笑臉先去, 就係為左食佢個漢保包辛苦去到, 叫左漢保包同炸脾.個包同個汁都OK.但大家都說好食的那塊漢保我覺得一D都唔好食, 十分鬆散, 一點咬口也沒有.感覺就是一pat野... 可能係因為唔係我期望咁, 所以我覺得佢唔好食.另外炸脾也是一般, 不夠入味.

見到咁多笑臉先去, 就係為左食佢個漢保包
辛苦去到, 叫左漢保包同炸脾.
個包同個汁都OK.
感覺就是一pat野...
可能係因為唔係我期望咁, 所以我覺得佢唔好食.
另外炸脾也是一般, 不夠入味.
2008-09-18 12 浏览
15號中秋後紅日.同男朋友睇到開飯食評很好.決定去食.我們由元朗出發.去到搵左好耐..終於搵到.但佢關左門.果時晚上8點半..好可惜地走左.16號.仍然想到超過300好評的時新快餐店一嚐漢堡包.所以跟男朋友又從元朗出發.今次開左..我叫左個雙層芝士蛋漢堡.男朋友叫左個雙層漢堡.好好味..而且價錢抵食..見到有人叫左飯食.d飯仲好大碟.好似好好味.若有機會會再去食.
15號中秋後紅日.同男朋友睇到開飯食評很好.
決定去食.我們由元朗出發.去到搵左好耐..終於搵到.
但佢關左門.果時晚上8點半..好可惜地走左.
16號.仍然想到超過300好評的時新快餐店一嚐漢堡包.
所以跟男朋友又從元朗出發.今次開左..
我叫左個雙層芝士蛋漢堡.男朋友叫左個雙層漢堡.
好好味..而且價錢抵食..見到有人叫左飯食.
d飯仲好大碟.好似好好味.若有機會會再去食.
雙層漢堡
雙層漢堡
2008-09-18 11 浏览
以前星期日下午光顧時新,全店只有我和老公,真的好像包場派對。總喜歡詢問老闆如何做好吃的漢堡扒?例必叫老闆要繼續賣漢堡飽!喜歡這店是因為它的漢堡飽讓我找回初中的感覺。曾經很擔心它會倒閉,現在這個擔心絕對是多餘的了,反而擔心人流多,品質保持不住,幸好這個擔心亦是多餘的。現在想在店內找個位子,實在困難!不緊要吧!老街坊自己照顧自己。車子駛到黃埔,本想泊好車子才和老公慢慢吃,對不起!我想趁熱食。味道依然…好好好
  • 漢堡飽