2023-07-08
最近我左一間日本和風居酒屋 環境開揚有風格餐廳仲有$298 清酒任飲,Sake 嘅選擇有好好款!我哋第一支記飲九頭龍純米,用左五百万石嘅米釀製,有米香嘅甜味,入味柔和,一啲都唔乾壽司十貫每一件都非常新鮮,米飯的口感也非常好,軟硬度恰到好處,且搭配上清酒更是絕配帆立貝好肥美厚肉 非常鮮甜~~吞拿魚、赤蝦、海膽、深海池魚都勁新鮮好食,呢間居酒屋嘅食材非常新鮮‼️接著是照燒雞扒湯烏冬,烏冬麵條Q彈有嚼勁,湯頭清甜,雞扒燒到雞皮焦脆、肉質柔軟,是一道非常令人滿意嘅料理。最後是串燒,每一種口味都有其獨特的風味。燒白鱔的肉質鮮嫩有彈性,口感爽滑,搭配上炭燒的煙燻味道更正燒牛舌肉質鮮嫩,帶有微微的嚼勁,口感豐富大蔥雞串則是口感細緻,雞肉鮮嫩,有微微的甜味和炭燒香氣‼️呢間日本和風居酒屋食物品質非常出色,精緻又實惠,加上有無限量清酒提供,好岩同朋友嚟品嚐如果對日本料理&清酒有興趣,呢間餐廳絕對值得一試。
餐廳仲有$298 清酒任飲,Sake 嘅選擇有好好款!
壽司十貫
帆立貝好肥美厚肉 非常鮮甜~~
吞拿魚、赤蝦、海膽、深海池魚都勁新鮮好食,
呢間居酒屋嘅食材非常新鮮‼️
燒牛舌肉質鮮嫩,帶有微微的嚼勁,口感豐富
大蔥雞串則是口感細緻,雞肉鮮嫩,有微微的甜味和炭燒香氣‼️
如果對日本料理&清酒有興趣,呢間餐廳絕對值得一試。