2024-01-27 189 浏览
侍應服務態度極差,食到一肚氣,一個星期六的午市,話說叫侍應過嚟,枱面有兩碟已食完,心諗叫佢收嘢,個侍應過到嚟,呆咗2秒,我哋話收嘢,佢話我以為你叫我過嚟落單,我說收嘢不是你的職責嗎?你只是落單嗎?從未試過一間酒樓如此差差差的服務,跟住同經理投訴,經理只是罵了他幾句,跟着沒有再走過來和我們交代。跟着隔籬枱的熟客說,平時侍應的態度都是這麼差。原來是這樣的。我們以後也不會幫襯。

2024-01-19 714 浏览
👧🏻😋👅🍽✨靚酒樓抵食下午茶點心🫖-星海‧星海薈 The Starview🇭🇰 觀塘開源道79號鱷魚恤中心2樓 🇭🇰-🌌 鱷魚恤中心位置超方便, 幾個大商場連埋接通APM同地鐵站, 下午茶時間已超多人係門口等夠鐘😎🌌 除左點心同小菜, 臨近新年當然唔少得團年同春茗圍餐; 食食下見員工已間開個場已經準備緊夜晚設宴, 個場四四方方係幾啱擺酒, 仲有戶外位置-❤️‍🔥嚐新推介💯春風得意腸: 脆卜卜油炸鬼包住足料蝦膠, 仲有蟹籽係面好鮮味💯金莎蓮香煎軟餅: 煎到金黃色既軟餅唔會太油, 入面蓮蓉溝左鹹蛋黃, 一齊食唔會太甜好特別-🥧特色點心✨點心拼盤有齊蜂巢黃金糕、菜苗餃、野菌餃及蟹籽燒賣皇各兩件✨鬆化脆麻花: 超大碟, 桂花糖漿淋係脆脆蛋香麻花上超香甜✨惹味牛仔骨: 好少用點心形式上牛仔骨, 豉椒惹味啖啖肉✨仲叫左蟲草花棉花雞, 蒜茸蝦春卷, 香煎蘿蔔糕, 蜜汁叉燒腸都好好食!-🍲明爐燒味湯粉💯假期下午茶只需$29.8, 叫左油雞檬粉大大碗; 肉同粉都好滑, 仲有生菜墊住D雞等佢唔會浸到冇晒味腍晒-
👧🏻😋👅🍽✨
酒樓抵食下午茶點心🫖
星海‧星海薈 The Starview
🇭🇰 觀塘開源道79號鱷魚恤中心2樓 🇭🇰

❤️‍🔥
嚐新推介

🥧
特色點心
✨點心拼盤有齊蜂巢黃金糕、菜苗餃、野菌餃及蟹籽燒賣皇各兩件
✨鬆化脆麻花: 超大碟, 桂花糖漿淋係脆脆蛋香麻花上超香甜
✨惹味牛仔骨: 好少用點心形式上牛仔骨, 豉椒惹味啖啖肉
鬆化脆麻花
蟲草花棉花雞

🍲
明爐燒味湯粉

鬆化脆麻花
蟲草花棉花雞
2024-01-18 219 浏览
這天和朋友一同前往觀塘購物買了不少公司冬至抽獎禮物,身處鄰近APM,工業區和OUTLET購物地帶附近,逛了很久開始肚餓找了中式東西吃。懷舊蛋撻仔的外皮酥脆可口,內餡濃郁香滑。蛋撻仔的製作工藝經過精心傳承,每一口都能感受到師傅的手藝和用心。蛋撻的蛋黃醇厚,結合了細膩的蛋白,口感豐富,陶醉其中。脆皮燒腩仔,這道菜以烤豬腩為主角,肉質鮮嫩多汁。脆皮的表面烤至金黃酥脆,一口咬下去,香氣四溢,肉汁充滿口腔。豬腩的油脂和肉質的搭配完美,欲罷不能。福建炒飯以其獨特的風味和豐富的食材令人驚艷。炒飯米粒粒分明,口感彈牙,配上豐富的海鮮、蔬菜和肉類,味道豐富多樣。每一口都能品味到食材的鮮美和炒飯的獨特風味,回味無窮。

2024-01-15 550 浏览
行完觀唐APM,就同屋企人去附近嘅星海 星海薈 食個晚飯。當日咁啱有新人擺酒結婚🥰間左場,睇唔到個靚靚宴會台添先上川貝海底椰鱷魚肉燉花膠 $98味道清甜而鮮美,川貝和海底椰散發出獨特的香氣,花膠軟滑,讓人回味。古法沙薑雞 $118雞肉鮮嫩,搭配薑的香氣,帶來了一種濃郁的滋味,蘸少許薑蓉,佐飯一流。孖寶套餐F $668上湯澳洲龍蝦配伊麵和古法蒸瑚蝶斑。龍蝦肉鮮嫩啖啖肉,口感彈牙,上湯汁鮮甜,伊麵又掛汁,同龍蝦好夾。蝴蝶斑魚肉鮮嫩,蒸得剛好唔過龍,原汁原味,老豆食得好開心。
行完觀唐APM,就同屋企人去附近嘅星海 星海薈 食個晚飯。

當日咁啱有新人擺酒結婚🥰間左場,睇唔到個靚靚宴會台添

先上川貝海底椰鱷魚肉燉花膠 $98

古法沙薑雞 $118

孖寶套餐F $668
上湯澳洲龍蝦配伊麵和古法蒸瑚蝶斑。

蝴蝶斑魚肉鮮嫩,蒸得剛好唔過龍,原汁原味,老豆食得好開心。
2024-01-14 3072 浏览
新一年新開始🎉!食餐好的晚餐是常識吧!相約朋友來觀塘酒樓吃飯🍚,原因是他們鄰近APM商場又是工業區有很多OUTLET 🛍️店舖可以去購物。另外這間星海·星海薈推出左很多新菜式,每一次來吃飯都可以品嘗到不同款式。聖誕🎄,冬至🍲,公司春茗🧧晚宴在此吃飯就是最好選擇。還有就是朋友小登科要搵結婚場地問我意見,這間酒樓樓底很高很闊落,燈飾是不同形狀好像水滴💧花瓣樹葉🍃貝殼🐚等組成,用上粉紅粉紫色系營造色彩繽紛的感覺,令舞台🪩效果更出更立體。花旗參花膠響螺瘦肉燉烏雞🐚這盅燉湯很鮮甜美味,煲出來的湯底很濃郁,烏雞甜響螺鮮花膠補花旗參夠正氣,此湯喝完好舒服又潤喉又滋補。鐵板白胡椒煎焗澳洲龍蝦🦞此款龍蝦做法好特別,不是用上湯或芝士焗而是用上白胡椒煎焗方法放在鐵板上用熱力可以更加迫出到白胡椒嘅香味,一上枱吱吱渣渣聲香氣四溢,令龍蝦肉🦞更爽更鮮甜彈牙。加埋紫蘇葉🌱和紫洋蔥🧅真是絕配。古法沙薑雞🐔斬件原隻沙薑雞非常之嫩肉,黃油雞皮而皮下沒有肥膏可以啖啖肉,用沙薑醃製除有濃濃沙薑味還吃到雞的鮮甜味,另附上一碟薑蔥油給客人。豉汁涼瓜炒牛仔肉🥩牛仔肉很嫩滑又厚身,牛肉味很濃不會柴口,涼瓜爽脆沒有苦澀味道加上豉汁快炒味
新一年新開始🎉!食餐好的晚餐是常識吧!

花旗參花膠響螺瘦肉燉烏雞🐚
鐵板白胡椒煎焗澳洲龍蝦🦞
古法沙薑雞🐔
豉汁涼瓜炒牛仔肉🥩
牛仔肉很嫩滑又厚身,牛肉味很濃不會柴口,涼瓜爽脆沒有苦澀味道加上豉汁快炒味道香濃夠鑊氣。

• 花旗參花膠響螺瘦肉燉烏雞
  • 鐵板白胡椒煎焗澳洲龍蝦
  • 古法沙薑雞
  • 豉汁涼瓜炒牛仔肉
2024-01-11 133 浏览
朋友回港入到觀塘逛街辦年貨,鱷魚恤中心樓上《星海The Starview》食中菜選擇多。交通方便,鄰近大型商場,乘電梯上2樓,佔地全層,地方闊落好舒適,落地玻璃,舞台環境設計好適合婚宴派對。鐵板白胡椒煎焗澳洲龍蝦~上菜時渣渣聲熱辣辣香噴噴,真係好吸引,龍蝦啖啖肉,白胡椒嘅香味真係好正!古法沙薑雞(一隻)~呢個堅抵食,雞肉非常嫩滑。薑蔥焗美國桶蠔~大大隻桶蠔,先用薄薄粉漿炸咗啲蠔,再擺上鐵板,薑蔥味道十分惹味。金銀蒜蓉蒸元貝~粉絲索滿海鮮味道,蒜蓉勁香口。花旗參竹絲雞海螺燉花膠湯~花旗參味道特別香濃,足料海螺花膠,湯入口清甜。
鐵板白胡椒煎焗澳洲龍蝦~
古法沙薑雞(一隻)~
呢個堅抵食,雞肉非常嫩滑。
薑蔥焗美國桶蠔~
金銀蒜蓉蒸元貝~
粉絲索滿海鮮味道,蒜蓉勁香口。
花旗參竹絲雞海螺燉花膠湯~
花旗參味道特別香濃,足料海螺花膠,湯入口清甜。
2024-01-08
2024-01-10 148 浏览
老派約會之必要,於outlet購物後走到APM工業區飲茶食點心酒樓大廳以海洋為主題,水族長廊內有色彩繽紛的珊瑚裝修高貴時尚,花花舞台適合舉行婚宴或各式宴會小清新歐陸式露天户外証婚花園,增添浪漫色彩例牌明爐燒鵝配檬粉一鍋火侯控制得不錯,充滿酥香脆皮燒腩肉肥瘦均勻,外皮金黃鬆脆, 肉味濃郁鹹香蝦餃之王餡料十足,餃皮晶瑩剔透,蝦肉爽彈蜂巢脆芋盒外層鬆脆,芋泥幼滑,層次豐富柱侯金錢肚煮至軟淋不韌,醬汁惹味而不會過鹹
酒樓大廳以海洋為主題,水族長廊內有色彩繽紛的珊瑚
裝修高貴時尚,花花舞台適合舉行婚宴或各式宴會
小清新歐陸式露天户外証婚花園,增添浪漫色彩
例牌明爐燒鵝配檬粉一鍋火侯控制得不錯,充滿酥香
明爐燒鵝配檬粉一鍋
脆皮燒腩肉肥瘦均勻,外皮金黃鬆脆, 肉味濃郁鹹香
脆皮燒腩肉
蝦餃之王餡料十足,餃皮晶瑩剔透,蝦肉爽彈
蝦餃之王
蜂巢脆芋盒外層鬆脆,芋泥幼滑,層次豐富
蜂巢脆芋盒
柱侯金錢肚煮至軟淋不韌,醬汁惹味而不會過鹹
柱侯金錢肚
2024-01-09
明爐燒鵝配檬粉一鍋
脆皮燒腩肉
蝦餃之王
柱侯金錢肚
2023-12-14 2512 浏览
聖誕就快到,同媽媽一齊去左行outlet同apm買聖誕禮物,跟住過隔離鱷魚恤中心飲茶。呢間星海•星海薈即使係閒日都幾多人,好彩都有位。整個場地以婚宴爲佈置,就係呢個典雅又浪漫嘅氛圍瞬間吸引左我地嘅注意。高貴嘅絲花裝飾、華麗嘅水晶燈、成個場地長度嘅養魚缸,彷彿置身於海洋館中,比人一種高貴典雅嘅感覺,喺度擺酒相信會令新人倍感榮耀。喺門口等嘅時候見到唔同嘅菜單,有百日宴、冬至、甚至乎外賣盆菜都可以,岩曬呢個12月做冬/聖誕/公司annual dinner一連串嘅節日活動黎聚會食飯。除左一般常見嘅點心外,酒樓亦有好多唔同嘅新款點心,我地就叫左蟹粉小籠包、鮮蝦帶子鳳眼餃、蘿蔔千絲天鵝酥、春風得意腸,齋聽個名已經吸引。蟹粉小籠包:小籠包裏面充滿金黃色嘅湯汁,將柔軟而薄薄嘅外皮打開,蟹粉嘅鮮香味隨即四溢,十分香濃。當我地咬開嘅時候,滿滿嘅湯汁都喺嘴裏爆開,幸好冇辣親咀。山竹牛肉球:鮮嫩多汁嘅牛肉混入馬蹄增加口感,搭配腐竹增添香氣,加埋唿汁,最愛呢個味道。鮮蝦帶子鳳眼餃:同平時食開嘅蝦餃相比,呢個鮮蝦帶子蝦餃除左賣相精美,口感亦更為出色。蝦餃外皮煙韌,內餡更為飽滿,蝦肉嘅鮮甜口感充分展現出黎,鮮嫩多汁

山竹牛肉球

鮮蝦帶子鳳眼餃:同平時食開嘅蝦餃相比,呢個鮮蝦帶子蝦餃除左賣相精美,口感亦更為出色。蝦餃外皮煙韌,內餡更為飽滿,蝦肉嘅鮮甜口感充分展現出黎,鮮嫩多汁,仲有加埋帶子更增添鮮甜嘅味道。

鮮蝦帶子鳳眼餃

蘿蔔千絲天鵝酥:普通嘅炸蘿蔔絲經過廚師悉心製作後,變得更為名貴。用餅乾製作成天鵝頭,再用炸蘿蔔酥造身體,創意無限。味道亦非常出色,外層酥脆,內裏柔軟,蘿蔔香甜,令人印象深刻。

蘿蔔千絲天鵝酥

蟹籽燒賣皇:燒賣皇採用蟹籽作爲餡料,香氣撲鼻,一咬落去,漲卜卜非常飽滿,肉質彈口,調味恰當,能感受到燒賣鮮甜味道。

蟹籽燒賣皇

藥膳鳳爪:媽媽試左啖湯,非常欣賞。藥膳味道剛好,冇苦味亦唔會過重當歸味。鳳爪入口鮮嫩,浸泡喺藥膳湯中,獨特嘅香味同藥膳滋補功效,媽媽連湯都飲埋。

藥膳鳳爪

春風得意腸:喺腸粉入面包住炸蝦肉餡,腸粉皮薄香滑,肉餡有蝦、芫荽、蟹籽、粟米等,口感彈牙亦帶點清爽,而炸蝦亦炸到金黃酥脆;加上豉油,令炸蝦腸粉味道剛好,實在係心機作品。

春風得意腸

椰汁馬豆糕:濃郁嘅椰香同奶味,甜度剛好,糕非常滑身同Q彈,而馬豆雖然冇乜香味,但係軟硬遇中,最後黎份香甜嘅糕點,涼浸浸食落冇咁濟,美味可口,讓人唇齒留香,係飲茶必叫甜品

椰汁馬豆糕

總結黎講,呢間酒樓嘅點心美味又精緻,令人留下深刻印象。此外,服務態度也非常周到,欣賞招待嘅姐姐,勤快有禮。今日媽媽都食得非常開心,下次可以再黎。

山竹牛肉球
蘿蔔千絲天鵝酥
蟹籽燒賣皇
藥膳鳳爪
椰汁馬豆糕
2023-12-14 146 浏览
High quality nice decor Chinese restaurant@Kwun TongThere is a lovely floral installation for wedding photo!!White pepper Australian lobster on Iron pan鐵板白胡椒煎焗澳洲龍蝦HKD $638(每隻約斤半)Each Australian lobster weighted around one and a half kilo..The Australian lobster is incredibly fresh,sweet..the white pepper addes tantalizing kick and aromatic spice flavour!..YummmmmmmGinger scallion chicken in tradition cooking method古法沙薑雞HKD $118generous amount in an affordable price!.the chicken is sweet with nic

鐵板白胡椒煎焗澳洲龍蝦
HKD $638
(每隻約斤半)

Yummmmmmm

古法沙薑雞
HKD $118

the chicken is sweet with nice flavour
value for money

Giant grouper with noodles seasoned with fermented beans
豉椒頭腩炒麵
HKD$98

the grouper is moist and flaky
the crispy noodles at the bottom soaked up all the flavour of the fermented bean
huge portion can be shared by 3 ppl!!

📍星海.譽宴 (鱷魚恤中心) 營業中
U-Banquet The Starview (Crocodile Center)
觀塘開源道79號鱷魚恤中心2樓
2/F, Crocodile Center, 79 Hoi Yuen Road, Kwun Tong
2023-12-12 146 浏览
同屋企人係觀塘食晚餐,擇左呢間中餐性價比幾高,係婚宴同慶祝節日既首選👍🏼尤其鍾意食龍蝦既超推薦!。🥢鐵板白胡椒煎焗澳洲龍蝦 $638呢個鐵板白胡椒煎焗澳洲龍蝦既龍蝦嘅肉質鮮嫩,配上白胡椒嘅香辣味道,經過鐵板煎焗,增加咗香脆嘅口感。。🥢古法沙薑雞 $118特價超抵食!好大碟!古法沙薑雞既雞肉經過特殊處理,醃製過後帶有香味同滋味。沙薑食落有啲辛香嘅香料,加入雞肉中,增添咗味道層次同特殊風味。。🥢川貝海底椰鱷魚肉燉花膠湯(位) $98呢個川貝海底椰鱷魚肉燉花膠湯個湯底使用川貝同海底椰燉煮,味道濃郁,有滋陰養顏嘅功效。鱷魚肉同花膠加入湯中,增加咗湯嘅豐富度同口感。

🥢鐵板白胡椒煎焗澳洲龍蝦 $638

🥢古法沙薑雞 $118
特價超抵食!好大碟!

🥢川貝海底椰鱷魚肉燉花膠湯(位) $98
2023-12-08 541 浏览
又到聖誕節啦,約了朋友到觀塘Apm shopping,這個商場已經好有聖誕節日氣氛,之後順道在附近的鱷魚卹大廈嘆吓茶, 這棟大廈都有很多酒樓今次我哋都選了二樓的 ‘’星海‘’,因之前同事在這裡擺婚宴,食物水準和環境不錯,一心想來嘗點心飲茶。平日下午茶時段都差不多滿座,可能點心有優惠,選擇都很多。~叉燒肥瘦適中,燒烤蜜味甘香甜美。~原籠蒸馬拉糕,大大個熱辣辣口感鬆軟~蝦米蒸腸粉軟滑, 蝦米蔥花足夠味道唔錯~秘製五香牛雜份量好足,麻辣味重鍾意麻辣朋友肯定覺得好滋味。~蟹粉小籠包 熱辣辣湯汁好juicy~鮑魚燒賣賣相一般但味道都唔錯這間酒樓地點方便在Apm商場隔離shopping完嘆吓茶真的不錯。
平日下午茶時段都差不多滿座,可能點心有優惠,選擇都很多。

~叉燒肥瘦適中,燒烤蜜味甘香甜美。

~原籠蒸馬拉糕,大大個熱辣辣口感鬆軟

~蝦米蒸腸粉軟滑, 蝦米蔥花足夠味道唔錯

~蟹粉小籠包 熱辣辣湯汁好juicy

~鮑魚燒賣賣相一般但味道都唔錯

2023-12-02 129 浏览
今日同家人食晚餐🥢揀咗觀塘鱷魚恤中心的星海食中菜✨招牌白胡椒蟹同古法沙薑雞都做緊優惠。職員推薦咗一個新品比我地,川貝海底椰燉鱷魚肉花膠湯。岩曬我,可以潤一潤😍⭐️古法沙薑雞雞肉鮮嫩多汁,搭配上香氣四溢的沙薑調味,口感豐富,回味無窮。⭐️招牌白胡椒蟹 好大隻螃蟹,見到都吸引!滿佈濃郁的白胡椒香氣。每一口都讓人感受到蟹肉的鮮甜和白胡椒的辛香,好味道!⭐️川貝海底椰燉鱷魚肉花膠湯味道鮮美而濃郁。湯的口感濃稠,好潤好滋味。📍星海觀塘開源道79號鱷魚恤中心2樓

⭐️古法沙薑雞

⭐️招牌白胡椒蟹

⭐️川貝海底椰燉鱷魚肉花膠湯
味道鮮美而濃郁。湯的口感濃稠,好潤好滋味。

📍星海
觀塘開源道79號鱷魚恤中心2樓
2023-11-25 113 浏览
官塘工商廈林立,近年亦有大量各式食店入駐,食友引領到星海集團於區内分店,聞說食物選擇繁多👏埸内有舞台,豪華天花燈光,裝潢適合宴會酒席👏首先在特色小食中選了:蜜燒黑豚肉,甘香可口,肉質有咬感,半肥瘦黑豚肉油而不膩😋再在海鲜推介中點了兩款:蒜蓉粉絲蒸聖子王;蒜蓉粉絲蒸大元貝蒜蓉味濃,海鮮味滲透粉絲,聖子王夠爽口,大元貝滑嫩😋又在嚐新推介及下午茶優惠中嘗了三款點心:鮑魚燒賣,果然有隻彈牙鮑魚;😋時菜鯪魚球,魚球軟韌適中,清淡而魚味足😋蟹粉小籠包,時令食材,入口咬開, 蟹粉香氣滿腔😋捨棄主食而來了:星海脆皮雞(半隻),皮脆肉嫩,佐酒佳餚😋多選擇的宴會酒樓👏

埸内有舞台,豪華天花燈光,裝潢適合宴會酒席👏

首先在特色小食中選了:
蜜燒黑豚肉,甘香可口,肉質有咬感,半肥瘦黑豚肉油而不膩😋

再在海鲜推介中點了兩款:
蒜蓉粉絲蒸聖子王;
蒜蓉粉絲蒸大元貝
蒜蓉味濃,海鮮味滲透粉絲,聖子王夠爽口,大元貝滑嫩😋
蒜蓉粉絲蒸:聖子王, 大元貝

又在嚐新推介及下午茶優惠中嘗了三款點心:
鮑魚燒賣,果然有隻彈牙鮑魚;😋
鮑魚燒賣

時菜鯪魚球,魚球軟韌適中,清淡而魚味足😋
時菜鯪魚球

蟹粉小籠包,時令食材,入口咬開, 蟹粉香氣滿腔😋

捨棄主食而來了:
星海脆皮雞(半隻),皮脆肉嫩,佐酒佳餚😋
星海脆皮雞

星海脆皮雞
  • 大元貝
  • 蒜蓉粉絲蒸:聖子王
2023-11-24 82 浏览
今日去咗觀塘星海同朋友食飯,依家係食大閘蟹旺季,個個都話食大閘蟹,我今日又去食下先。先叫兩隻紫蘇蒸大閘蟹,超級熱,果然係即蒸即上枱,啲蟹膏又香又鮮甜,食完一隻真係想食第二隻😂另外揀了個套餐清蒸珍珠龍躉仔加蒜蓉粉絲蒸元貝皇四隻$298,清蒸龍躉仔肉質鮮嫩,清蒸更可以保持食材的原味,成日聽到人話龍躉特別好食,今日真係食到好好食嘅龍躉😋 蒜蓉粉絲蒸元貝皇,最好即刻食,因為好快就會凍,雖然冇叫飯,不過食粉絲都飽。蟹粉小籠包,外皮好薄,內裡有濃郁的蟹味。蒜蓉粉絲蒸蘇格蘭蟶子,搭配蒜蓉和粉絲蒸製的蟶子鮮甜,肉質彈牙,每一口都帶來了滿滿的海鮮風味。蝦籽海參鮮菌煲,鮮嫩的海參帶來豐富的口感,鮮菌配上蝦籽帶來濃郁的香味,個汁最好送飯,最後仲有糖水送添😊朋友出年結婚想搵酒樓擺酒,呢度有個長形嘅大堂同舞台,其實都好適合婚禮。

2023-11-24 331 浏览
同屋企人喺附近買完廚具之後,啱啱好係下午茶時間,想飲茶食點心,於是嚟到鱷魚恤中心嘅星海.星海薈。職員都好貼心,見到我哋帶埋小朋友,安排咗係窗邊嘅位置。店內環境開揚,落地玻璃出面仲有户外嘅婚禮場地,中間有大舞台位置,適合大型宴會同酒席。我哋食飽飽之後充滿滿足感呀!😋😋✨點心拼盤每款點心都有兩件,有蜂巢黃金糕、菜苗餃、燒賣等,一次過試齊四款 😚✨春風得意腸傳統腸粉皮包住入面脆卜卜嘅蝦肉,超正呀~✨蜂巢脆芋盒以芋頭做餡料嘅蜂巢脆芋盒,即叫即炸,外皮香脆,內餡包滿住芋泥,美味可口。✨蜜燒黑豚肉黑豚叉燒燒得啱啱好,保留到本身既肉汁,肉質嫩滑。✨鮮蝦帶子鳳眼餃好似小船咁嘅鳳眼餃,包住鮮蝦同帶子,再以蟹子點綴,食落煙韌爽口。✨瑤柱花膠灌湯灌湯餃飽滿多汁,餃皮厚薄適中,仲有鮮甜嘅肉餡,味道鮮甜。✨蒜茸蝦春卷✨燒味湯粉
✨點心拼盤
✨春風得意腸
傳統腸粉皮包住入面脆卜卜嘅蝦肉,超正呀~
✨蜂巢脆芋盒

✨蜜燒黑豚肉
黑豚叉燒燒得啱啱好,保留到本身既肉汁,肉質嫩滑。
✨鮮蝦帶子鳳眼餃
瑤柱花膠灌湯
✨瑤柱花膠灌湯
灌湯餃飽滿多汁,餃皮厚薄適中,仲有鮮甜嘅肉餡,味道鮮甜。

✨蒜茸蝦春卷

✨燒味湯粉