2019-07-10 135 浏览
其實去飲個早茶姐,搞到好似去飲甘場地好華麗,岩哂愛打卡既女孩子!見到有張枱上面放滿糖同棉花糖,職員話可以隨意拎黎食,小朋友就最開心拉!鮑汁炆鳳爪,份量驚人,有好多隻鳳爪,而鳳爪非常炆得軟冧!金菇安格斯牛肉腸,牛內非常嫩滑,腸粉皮薄。像形香芒咸水果十分有創意,平時我不太愛吃咸水角,總覺得炸的外皮很油膩,但這個剛剛相反,外皮由一層很薄的糯米粉做成,口感好qq!清湯蘿蔔牛肉球。翡翠明蝦餃,一樣是十分足料。法式焦糖燉蛋,很滑,推介!
其實去飲個早茶姐,搞到好似去飲甘
場地好華麗,岩哂愛打卡既女孩子!

鮑汁炆鳳爪,份量驚人,有好多隻鳳爪,而鳳爪非常炆得軟冧!

金菇安格斯牛肉腸,牛內非常嫩滑,腸粉皮薄。

清湯蘿蔔牛肉球。

翡翠明蝦餃,一樣是十分足料。

法式焦糖燉蛋,很滑,推介!

2019-07-10 114 浏览
今天約家姐一齊吃晚飯,補足她的生日。 家姐對食十分有要求,一定食得好又要坐得舒適餐廳。 同事介紹銅鑼灣譽宴,她們上星期吃過對它讚口不絕。一於訂張靚枱,吃餐又靚又高級中餐。一入大門口就見到好高貴優雅裝修及擺設行入內更看見好高貴大型吊燈及帶香檳色牆身。除了regular menu之外,也有很多新張優惠特色套餐更有晚市三大優惠,清蒸生猛海星班丶皇牌脆皮醬燒雞丶砂窩雞煲翅,這三款價錢咁抵超吸引,一於三款也要。先給我們看看一大碟魚翅,跟著就即場把它放回砂窩雞濃湯內煮。先把雞件湯料取出,看著也覺有一定份量。真的一大碗魚翅,魚翅份量超多,伴著濃濃湯底,令人齒頰留香。皇牌脆皮醬燒雞柯打半隻,份量十足,皮十分薄又脆,油脂少肉嫩滑。清蒸海星班好大條,魚身又超厚,蒸至剛熟,味鮮肉厚又嫩。

一入大門口就見到好高貴優雅裝修及擺設

行入內更看見好高貴大型吊燈及帶香檳色牆身。

除了regular menu之外,也有很多新張優惠特色套餐

先給我們看看一大碟魚翅,跟著就即場把它放回砂窩雞濃湯內煮。

先把雞件湯料取出,看著也覺有一定份量。

真的一大碗魚翅,魚翅份量超多,伴著濃濃湯底,令人齒頰留香。

皇牌脆皮醬燒雞
柯打半隻,份量十足,皮十分薄又脆,油脂少肉嫩滑。

清蒸海星班
好大條,魚身又超厚,蒸至剛熟,味鮮肉厚又嫩。

2019-06-08 687 浏览
首先一入到去,裝修係grand左好多,可能之前個間太舊啦!個頂嘅魚好靚。見到個menu以為選擇不多,不過望真,都唔算少嘅。呢個像形香芒鹹水角,真係有芒果味,應該係芒果汁做皮,但個味好出。齋睇個外形都覺得吸引。櫻花蝦炸兩腸,堅好味,因為個蝦膠好好爽口,最basic嘅叉燒包,最食得出酒樓嘅水準,佢話自己係手切豚肉叉燒包 佢係咪手切我唔知,亦食唔出,但佢嘅豚肉係幾“林”嘅,夠味,個汁唔太甜亦唔會太多色素嘅。最得我心,莫過於門口放左糖果比我夾黎食,滿足我嘅童心。

見到個menu以為選擇不多,不過望真,都唔算少嘅。

櫻花蝦炸兩腸,堅好味,因為個蝦膠好好爽口,

最得我心,莫過於門口放左糖果比我夾黎食,滿足我嘅童心。