2006-07-04 17 浏览
本人和太太在30/6/06去了此處吃飯,我叫了一個汁燒雞肉定食,雞肉口感軟硬適中,汁燒零舍醒胃,我仲拿來撈飯添(食得好”咸'”才試).太太叫了一個紅燒排骨湯麵定食,餐牌寫有點辣,但我就食不到,反而有點蕃茄味,排骨幾”林”幾好味,湯麵就ok啦.不過飲品就有問題,珍珠奶茶奶味太重,桂圓茶太甜像飲糖水,非常唔掂,有待改善.有時間會再去,不過會試其他飲品.

2006-06-22 13 浏览
星期二同老老o黎呢度,d定食選擇不多,主要是雞或魚,但太多是炸的,所以我揀燒汁雞扒。味道還可以,但那碟菜就不可以了,煮得太濕了。餐飲不論珍珠奶茶或鴛鴦咖啡都好飲,services亦不錯。沒有加一,不過埋單時計貴了我們25元,給我發現了。所以要小心d睇單啊!

味道還可以,但那碟菜就不可以了,煮得太濕了。

餐飲不論珍珠奶茶或鴛鴦咖啡都好飲,services亦不錯。

2006-06-20 5 浏览
昨晚探訪B的婆婆, 眼見她精神不錯, 還會說說笑, 真是RELIEF!~ 離開醫院已接近九點, 和B懷著愉快的心情乘巴士到旺角醫肚子去~我們不約而同建議去易牙妙手...一段時間沒去了, 很懷念它呢.餐牌不同了, 多了很多選擇!! B的雙拼撈麵很好吃, 連曾留學到台灣的B也說這裡的台菜夠風味, 非常好!我也發覺食物比以前好多了..~

我也發覺食物比以前好多了..~
2006-06-12 8 浏览
琴晚同男朋友去旺角行街, 因為成日食Japanese, 結果轉下口味, 食台灣野。我order左個"定食-茄汁魚" & "珍珠奶茶", 男朋友order "燕餃湯麵"。小食-真係好小(一粒車里茄), 不過個汁幾好。白飯-都唔錯茄汁魚-好少汁,D魚好似無乜味甘。下次可能食雞扒會好味D。珍珠奶茶-好好味, tea & milk 比例剛剛好,甜度適中, 珍珠整得好入味&口感好。燕餃湯麵-男朋友話好似味精湯, 我食過D麵, 質地唔錯。可能晚市多人的關係...叫waitress加D汁,食完都未到;添茶,講左好多次都當無件事;到埋單的時候, 搵左幾次侍應都無人黎,男朋友有少許不耐煩的感覺。

小食-真係好小(一粒車里茄), 不過個汁幾好。
白飯-都唔錯
茄汁魚-好少汁,D魚好似無乜味甘。下次可能食雞扒會好味D。

燕餃湯麵-男朋友話好似味精湯, 我食過D麵, 質地唔錯。

2006-05-26 10 浏览
午餐與同事來到這裏lunch, 要了一個燕餃湯麵加一杯涷珍珠奶茶, 都係$25 咋!! 雖然燕餃麵味道一般, 但杯珍珠奶茶好好味.同事點了炸豬扒飯, 好大塊雞扒, 佢ko 了整份餐, 相信味道不錯服務唔錯, 不過客人就少了點.

服務唔錯, 不過客人就少了點.
2006-03-14 2 浏览
生日正日同左班fds 黎食...一人叫了一個定食... 我食鹽酥雞定食... 其他frd 果d 冇試過... 鹽酥雞好脆好味~除左鹽酥雞... 最鍾意係肉燥飯... 不過而家dinner set 貴左...收到frds 既禮物~~ happy ~
生日正日同左班fds 黎食...
一人叫了一個定食... 我食鹽酥雞定食...
其他frd 果d 冇試過... 鹽酥雞好脆好味~
除左鹽酥雞... 最鍾意係肉燥飯...
不過而家dinner set 貴左...
收到frds 既禮物~~ happy ~
2006-03-08 1 浏览
環境唔錯, 食物相對旺角的其他餐\廳, 都叫特別.炸花枝丸推介之選, 一上菜即刻趁熱食, 一咬落去,你會感覺到入面的芝士軟綿綿, 口感一流羹麵你喺旺角其他的地方唔會食到呢種麵. 羹的調味濃淡適中, 再加上幼細的麵線, 味道一流.
環境唔錯, 食物相對旺角的其他餐\廳, 都叫特別.

炸花枝丸

羹麵

2006-03-08 6 浏览
今日想買錶,決定到旺角一走,因為我掛住買書,遲到,要你等我, sorry之後唔小心去左呢度....炸花枝丸好食,因為個介辣蜜糖汁好正汁燒雞定食好睇唔好食, 雞無味, 汁又無味魚丸,燕餃羹粉魚丸唔係鮮肉,燕餃只是十分普通的餃,羹不是羹,只是普通的湯飽飽後周圍行行,買左對情侶錶.
今日想買錶,
決定到旺角一走,
因為我掛住買書,
遲到,要你等我, sorry

之後唔小心去左呢度....

炸花枝丸
好食,因為個介辣蜜糖汁好正

汁燒雞定食
好睇唔好食, 雞無味, 汁又無味

魚丸,燕餃羹粉
魚丸唔係鮮肉,燕餃只是十分普通的餃,
羹不是羹,只是普通的湯

飽飽後周圍行行,
買左對情侶錶.
2005-12-12 2 浏览
好耐無黎喇..琴晚同bf再黎...佢叫左鹽酥雞定食,見佢都無話好好食,所以我諗一般啦..有一碟鹽酥雞,一碟菜,一碗鹵肉飯,&一舊耶汁糕. $51 都算抵食!我個碗魚丸面線就唔得喇.....粒丸似用麵粉打既,裡面係無味既肥豬肉碎..可以話係難食......碗麵好重好油!!=(明明叫左荔枝椰果少甜...點知重係好好甜..飲左1/4啦..

2005-09-18 5 浏览
我同個fd 叫左個燒雞定食....真係好好食~~價錢ok~~我會再去~~
我同個fd 叫左個燒雞定食....
真係好好食~~
價錢ok~~
我會再去~~
2005-07-13 3 浏览
我與男朋友兩個人叫了炸花枝芝心丸,一個鎮江骨客飯同埋咖哩飽。個客飯真係麻麻,D 汁好水,鎮江骨唔多夠味...咖喱飽都OK ,不過食落都覺得普普通通,一般啦;而且又覺得好少。之後個炸花枝芝心丸,希望愈大失望愈大....好咸!!
個客飯真係麻麻,D 汁好水,鎮江骨唔多夠味...
之後個炸花枝芝心丸,希望愈大失望愈大....好咸!!
2005-07-11 2 浏览
一行二人,坐了近牆壁的卡位,張台唔夠大,坐得唔算太舒服。叫了炸花枝芝心丸-熱辣辣,幾香口;皮蛋豆腐-豆腐都算夠滑,幾好味;沙茶魚定食就普普通通。失望的是大腸麵線,大腸得兩舊,碗麵又凍,唔好食。好奇之下,問了侍應間鋪'易牙妙手'點解,佢唔識答,累我要埋單添。哈哈。
2005-07-08 6 浏览
一行四人,以前見過呢間幾多人等所以試下,叫了魯肉飯-太少汁,飯幾彈牙汁燒雞定食-雞不錯,夠滑,多汁. 甜品是紅豆糕,麻麻地 飲品是金桔lemonade,d 味怪怪的,只飲了半杯皮蛋豆腐-好特別,豆腐好滑服務不錯,成日添茶,有個男待應好有禮貌!環境少許焗促,大些少會好些!
一行四人,以前見過呢間幾多人等
所以試下,叫了
魯肉飯-太少汁,飯幾彈牙
汁燒雞定食-雞不錯,夠滑,多汁. 甜品是紅豆糕,麻麻地
飲品是金桔lemonade,d 味怪怪的,只飲了半杯
皮蛋豆腐-好特別,豆腐好滑

服務不錯,成日添茶,有個男待應好有禮貌!
環境少許焗促,大些少會好些!
2005-07-05 10 浏览
星期六下午上去,好鬼好服務態度,勁開心。食左tea,涷冬粉,好鹹,$18,不過冇料的,另外再叫大腸麵線,好細碗但幾好食,仲有花茶好飲。超抵食啦!
2005-06-05 1 浏览
今晚一行5人0黎食, 叫咗燒排骨定食, 炸沙茶魚定食, salt酥雞定食, 炸豬扒定食, 涼拌小食拼盤(醉雞片, 豬耳絲, 皮蛋豆腐), 涼拌青瓜, 涼拌蕃茄, 紅油燕餃.涼拌小食麻麻, 醉雞片無酒味, 無乜味, 豬耳絲普通, 皮蛋豆腐皮蛋唔靚豆腐唔香, 青瓜好d, 起碼爽甜, 蕃茄都係普通, 我諗係個涼拌汁做得唔好, 紅油燕餃唔辣, 饀實. 炸沙茶魚炸豬扒salt酥雞都太乾又無味, 燒排骨起碼有汁就夠味. 整體0黎講, 唔好食!