2010-09-26 97 浏览
成日黎屯門, 鍾意系何福堂呢度一帶既大排檔貪呢度夠風味, 夠鑊氣, 又平,抵食經常黎新金榮, 因新金榮系何福堂呢度的大鋪4人的晚餐, 點了鵝片例湯石鍋芥蘭上湯龍蝦 (一早預定)白飯>鵝片 份量多, 味道唔錯, 有鵝味>例湯 魚湯夠味, 無味精 >石鍋芥蘭 又是一碟佳作! 芥蘭不錯, 石鍋夠熱>上湯龍蝦 (一早預定) 上次黎, 問有無龍蝦食, 話下次可預定, 因今次有人生日, 早幾日就預定 估唔到超好食, 超大碟, 龍蝦好新鮮,好旦牙好嫩總結: 服務OK , 食物OK, 價錢便宜 , 環境雖屬一般, 但來得大排檔, 就不好計, 食物最重要
成日黎屯門, 鍾意系何福堂呢度一帶既大排檔
貪呢度夠風味, 夠鑊氣, 又平,抵食
經常黎新金榮, 因新金榮系何福堂呢度的大鋪
4人的晚餐, 點了
例湯
石鍋芥蘭
白飯
>鵝片
份量多, 味道唔錯, 有鵝味
>例湯
魚湯夠味, 無味精
>石鍋芥蘭
又是一碟佳作!
芥蘭不錯, 石鍋夠熱
>上湯龍蝦 (一早預定)
估唔到超好食, 超大碟, 龍蝦好新鮮,好旦牙好嫩

石鍋芥蘭 (熱, 正)
超正例湯
正宗潮州鵝片
2010-09-15
庆祝纪念
生日
石鍋芥蘭 (熱, 正)
超正例湯
正宗潮州鵝片
  • 潮州鹵水 (鵝片
  • 大眼雞 ...)
  • 石鍋菜
2009-09-28 48 浏览
本來光顧目標不是此店,但路過時,有店員與同行的相熟,以致被拉入了此店.六個人叫了:蠔餅(大)$40 - 熱辣辣,脆卜卜,可以接受!豉椒炒蜆$45 - 辣辣地,幾入味,但有三分一未開殼.杞子浸旺菜$38 - 魚湯幾甜,加鮮腐竹一起浸,味道O.K.蝦醬通菜$35 - 蝦醬冶味,通菜爽,好食!鹵什$45 - 一般,無驚無喜.紅燒魚頭$55 - 蔥和薑佔了半煲,最多得半個魚頭,碎到不堪,差!2啤酒$32再加4飯,2可樂,1米粉,埋單$344服務O.K.,價錢便宜,但食物就較為一般.
六個人叫了:
蠔餅(大)$40 - 熱辣辣,脆卜卜,可以接受!
豉椒炒蜆$45 - 辣辣地,幾入味,但有三分一未開殼.
蝦醬通菜$35 - 蝦醬冶味,通菜爽,好食!
鹵什$45 - 一般,無驚無喜.
2啤酒$32
再加4飯,2可樂,1米粉,埋單$344
服務O.K.,價錢便宜,但食物就較為一般.
2009-07-17 45 浏览
賣相好唔掂實在太污槽啦!唔該佢整乾淨d啦!真係幾dirty似的,有時feel到d碟係<痴痴淋淋>鵝片味道只屬一般鵝肉不太嫩鵝味不夠可以用難食形容,因為系酸酸地仲有潮州煎蠔餅,都係好普通嘅嘢,好難做得唔好食,但係我見到就唔多想食,隻蛋就好似加咗芝麻咁,好多鑊糞仲有嗌左個海鮮煲.. 都係好腥食唔到. 所以難聽講句狗都可能唔食已經差到唔想再數完全不願致評………質素一次差過一次,

賣相好唔掂
實在太污槽啦!唔該佢整乾淨d啦!
真係幾dirty似的,有時feel到d碟係<痴痴淋淋>
味道只屬一般
鵝肉不太嫩
鵝味不夠
可以用難食形容,因為系酸酸地

已經差到唔想再數
完全不願致評………
質素一次差過一次
2009-07-15
庆祝纪念
情人节
  • none
2009-03-20 43 浏览
尋日去左屯門掟鏢, 之後去左麒麟徑度打邊爐,有人想食羊腩煲... 不過呢個天氣都好難再食到,之後職員推介醉雞煲..那就試下吧..不過都整作需時..等都等左我 15分鐘都仲未有個煲出黎.於是我就入去廚房睇緊仲係度煲緊 @_@於是我再坐低等多 5分鐘.. 因為真係好肚餓,最後都係頂唔順又走入去..話唔使咁熱了出黎先再滾過.. XD基本上黎度都仲係出煙.. 應該係岩岩好, 所以就立即放D雞入去,一陣好香既藥材同酒味係咁攻入鼻.. 正! 雖然唔知個煲幾錢,但起碼好食過三陂坊果邊要成 180幾蚊既煲..飛快地叫了4碟既肥牛飽肚後埋單..每人都係一百..就趕車返屋企了..呢間食完.. 果陣味我到第二朝都仲陶"醉" 緊.. HEHE..
尋日去左屯門掟鏢, 之後去左麒麟徑度打邊爐,

有人想食羊腩煲... 不過呢個天氣都好難再食到,

之後職員推介醉雞煲..那就試下吧..

不過都整作需時..等都等左我 15分鐘都仲未有個煲出黎.

於是我就入去廚房睇緊仲係度煲緊 @_@

於是我再坐低等多 5分鐘.. 因為真係好肚餓,

但起碼好食過三陂坊果邊要成 180幾蚊既煲..

2009-03-18
2008-05-28 39 浏览
是日與媽媽到此家食店打冷位於天橋底的一家潮州食店環境實屬一般與媽媽並肩坐在街外兩個人吃不需點太多菜真是「三個夠哂數」>鵝片份量算多味道只屬一般鵝肉不太嫩鵝味不夠>鹵水豆腐夠抵食!豆腐入味!很大碟!真的可以食豆腐食飽!!!最重要的是價值便宜~>椒絲腐乳通菜又是一碟佳作!份量多不在話下~腐乳味很濃!通菜條條都帶住濃濃的腐乳味!可是....環境十分差劣...翼蟻多得恐怖...要邊吃邊趕蟻....真的很健康...(做運動?)最核突的一幕是有隻翼蟻沾了在腐乳汁上..作出垂死的掙扎...真是不太開胃.....但味道與價錢很合理~下次會再來光顧!
是日與媽媽到此家食店打冷
位於天橋底的一家潮州食店
環境實屬一般

與媽媽並肩坐在街外
兩個人吃不需點太多菜
真是「三個夠哂數」

>鵝片

>鹵水豆腐
夠抵食!
豆腐入味!
很大碟!
真的可以食豆腐食飽!!!
最重要的是價值便宜~

>椒絲腐乳通菜
又是一碟佳作!
份量多不在話下~
腐乳味很濃!
通菜條條都帶住濃濃的腐乳味!

可是....
環境十分差劣...
翼蟻多得恐怖...
要邊吃邊趕蟻....
真的很健康...(做運動?)
最核突的一幕是有隻翼蟻沾了在腐乳汁上..
作出垂死的掙扎...
真是不太開胃.....

但味道與價錢很合理~
下次會再來光顧!
椒絲腐乳通菜
鹵水豆腐
椒絲腐乳通菜
鹵水豆腐
2007-12-10 41 浏览
27-10-07 Sat 晚住屯門的, 又或成日黎屯門的應該都會食過何福堂呢度一帶既大排檔貪呢度夠風味, 夠鑊氣呢晚撞岩有市政唔俾d 食肆擺到出晒行人路實在大剎風景揀了新金榮見唔駛點等又有得打冷三人的晚餐, 點了潮州煎蠔餅(大)$35海鮮雜菜煲$50蜜味芝士鱔片$60嘉士伯$16(not sure)白飯$5(not sure)潮州煎蠔餅(大)$35: 份量一般, 炸得好脆好入味海鮮雜菜煲$50: 成煲滿晒, 有鮮魷, 芥蘭, 蠔等等味道係淡少少, 但清清地其實倒也不錯蜜味芝士鱔片$60: 個人愛吃鱔, 平時食開豉汁呢次食蜜味芝士原來有另一番風味本以為咁樣食會比較油但食落去又唔係甜甜地又夠香, 鱔肉又唔un 又夠味
27-10-07 Sat 晚

住屯門的, 又或成日黎屯門的
應該都會食過何福堂呢度一帶既大排檔
貪呢度夠風味, 夠鑊氣

呢晚撞岩有市政

三人的晚餐, 點了
潮州煎蠔餅(大)$35
海鮮雜菜煲$50
蜜味芝士鱔片$60
嘉士伯$16(not sure)
白飯$5(not sure)

潮州煎蠔餅(大)$35:
份量一般, 炸得好脆好入味

海鮮雜菜煲$50:
成煲滿晒, 有鮮魷, 芥蘭, 蠔等等
味道係淡少少, 但清清地其實倒也不錯

蜜味芝士鱔片$60:
個人愛吃鱔, 平時食開豉汁
呢次食蜜味芝士原來有另一番風味
本以為咁樣食會比較油
但食落去又唔係
甜甜地又夠香, 鱔肉又唔un 又夠味