2023-07-15 379 浏览
今日閒逛尖沙咀 到左食lunch時間朋友帶我去搵食 佢話呢間食店有唔少Figure比客人睇😍又有午市邊爐同午市丼飯揀 我地一於去試下店舖坐得好舒服 真係好多唔同嘅figure呀🤭天氣太熱 我地今日揀左丼飯😋套餐仲有飲品同甜品🥢新南苑金箔刺身丼刺身丼份量好充足 賣相好靚 有6款刺身 岩哂我咩都想食刺身味道好鮮甜 最喜歡海膽同赤蝦🥢刺身四色丼朋友話刺身品質好好 夠新鮮 佢最喜歡劍魚腩😻套餐甜品係🥢3.6北海道牛乳奶凍好濃郁香醇奶香味 整得好滑身 正呀!朋友已經約好下次要試佢個晚市火鍋🤣
今日閒逛尖沙咀 到左食lunch時間
朋友話刺身品質好好 夠新鮮
佢最喜歡劍魚腩😻
套餐甜品
🥢3.6北海道牛乳奶凍
好濃郁香醇奶香味 整得好滑身 正呀!
朋友已經約好下次要試佢個晚市火鍋🤣
2023-07-15 36 浏览
新南苑餐廳食物多元化,夜晚有得食火鍋、雞煲午市有火鍋、丼飯套餐🍱懷舊樽裝可樂、自製熊仔樽裝冷泡茶相當有特色店內有裝飾櫃擺放不少figure,食飯之餘可以打吓咭📸🎈雜錦粒粒角切魚生丼用料豐富,魚生鋪滿飯面好吸引特別鍾意粒粒八爪魚,食落口感十足🐙配上蟹籽、青瓜更加清新,啱晒夏天🎈火焰豐盛丼裡面有三文魚 吞拿魚 鰈魚 帶子 赤海蝦經過炙燒,魚生嘅魚油夠晒香帶子味道鮮甜大大粒食得超滿足赤蝦肉質結實,同樣鮮味
新南苑

餐廳食物多元化,夜晚有得食火鍋雞煲
午市有火鍋、丼飯套餐🍱

懷舊樽裝可樂、自製熊仔樽裝冷泡茶相當有特色
店內有裝飾櫃擺放不少figure,食飯之餘可以打吓咭📸

🎈雜錦粒粒角切魚生丼
用料豐富,魚生鋪滿飯面好吸引
特別鍾意粒粒八爪魚,食落口感十足🐙
配上蟹籽、青瓜更加清新,啱晒夏天

🎈火焰豐盛丼

裡面有三文魚 吞拿魚 鰈魚 帶子 赤海蝦
經過炙燒,魚生嘅魚油夠晒香
帶子味道鮮甜大大粒食得超滿足
赤蝦肉質結實,同樣鮮味
2023-07-14 45 浏览
好耐冇試過同一班同事約得dinner,今晚既然齊人,就決定搵間男士都會鐘意嘅。呢間之前有朋友都介紹過,話店舖有好多figure作為裝飾,而當然我地班男同事一見到立刻wow wow 聲,開始熱烈討論,而我地班女同事就負責點野食。當晚我好滿意個牛牛餐,成盤肉都好新鮮冇雪味!個餐係配埋蟲草花椰子花膠湯湯底,湯底清甜,花膠比人搶住食,大家都大讚!而主菜係任食我最最最鐘意既麻辣鴨血毛血旺,呢間餐廳更加有分時段優惠,滿足餐、牛牛餐、海鮮餐有早鳥,貓頭鷹同深宵時段選擇。

2023-07-12 24 浏览
打邊爐冇分季節,呢日約咗班舊同學去敘舊,大家夜晚收工好攰唔想煩就揀咗間任食火鍋店大吃特吃!晚市大滿貫餐 $798@一坐低就奉上餐前小食包括有粟米芯、合桃、木耳同泡菜,湯底我地揀左南瓜公仔蜆湯,隻公仔超得意係Minions公仔!南瓜公仔湯底會俾客人影相先,之後先再倒湯,加湯煮熱後公仔便會瀜化超唔捨得🙈 湯底好清甜!而時令海鮮拼盤超豐富總共有五款每款每人一隻,包括有鮑魚、龍蝦、大蝦、廣島蠔同帆立貝,款款都新鮮甜美。不得不提既係仲有冰鎮鮑魚任食😆😆😆另外套餐仲有麻辣鴨血毛血旺仼食!勁中意食鴨血既我緊係不斷encour😆 而打邊爐又點少得嘢飲,呢到竟然有懷舊樽裝可樂同自家製熊仔樽裝冷泡茶解解渴😋

晚市大滿貫餐 $798@

前排去開尖沙咀行街,朋友話想打邊爐,所以就去左呢間主打火鍋雞煲既餐廳食飯,佢地午市仲有打邊爐/ 午市丼飯! 一入餐廳就見有不少figure供食客欣賞,座位都好舒適午市海鮮餐(4人份量) $298/位除左火鍋大家可以揀番一款主菜仼食,有招牌麻辣雞煲、麻辣鴨血毛血旺或金湯酸菜魚湯底揀左素金鈎野菌冬瓜盅,夏日炎炎清熱一流,入面仲有啲野菌好爽口套餐仲會包左時令海鮮拼盤 (每位5款) 同時令刺身拼盤,刺身好鮮甜,三文魚夠厚切,蝦大大隻又爽口,另外仲有彈牙鮑魚,時令海鮮拼上枱要打個靚卡先,好大隻龍蝦、蟹,輕輕一碌就食得,好有驚喜另外佢地仲有30多款火鍋配料任食,飲品都係任飲架,冰凍水果茶/五花茶有助解膩,最後仲有香濃軟滑的3.6北海道牛乳奶凍,下次會再黎

午市海鮮餐(4人份量) $298/位

2023-07-11 29 浏览
有朋友介紹呢間私房菜火鍋,佢哋有推出午市火鍋放題($438/1),有個好豐富嘅午市套餐叫滿足餐,任選一款主菜,其中包括雞煲、酸菜魚同麻辣鴨血毛血旺🤍午市有150分鐘時間任食,上菜速度幾快,所以絕對夠時間!湯底方面,呢度最出名嘅係公仔造型嘅湯底,我哋揀咗個好可愛嘅南瓜公仔蜆湯,打卡一流,店員仲會好貼心,會俾我哋影晒相打晒卡先,再即場倒湯。金湯酸菜魚每枱有一份,雖然酸菜魚唔係任食,但其實都好大份,辣辣哋又幾開胃!魚肉嫩滑又無骨,食落啖啖肉,厚薄適中!另外每枱都有份時令海鮮拼盤,超級新鮮!仲有,佢哋嘅打邊爐配料都勁高質,推薦本地手切牛頸脊同龍躉片,超新鮮又有得任食,好滿足!呢間餐廳其實都幾有心思,除咗供應好多款飲料,仲有懷舊樽裝可樂同自製熊仔樽裝冷泡茶,夠特別!

一直都知依間好出名,今日終於試到了☺️☺️☺️叫了好滋補的蟲草花椰子花膠湯😍😍,仲食埋酸菜魚,仲有好豐富的海鮮餐,真係一次滿足三個願望😗😗蟲草花椰子花膠湯蟲草花有補益作用,椰子清熱解毒、補充水分,花膠補充膠原蛋白的功效。口感滑嫩、滋潤,具有營養價值😙😙😙😍海鮮餐鮮度非常好☺️☺️質量高😝😝有鮑魚,蝦,龍蝦,魚生等等非常新鮮😉😉大大盤打卡也好看😍金湯酸菜魚有濃郁的湯味和酸菜不太酸,不太咸。魚肉的質地和味道也很好和鮮嫩,店舖有不少figure供食客欣賞,也可以為用餐體驗增添樂趣😗😗😗仲有Now Tv足球賽事到凌晨兩點😗可以約一大班朋友玩啦

蟲草花椰子花膠湯

😍海鮮餐

😍金湯酸菜魚

仲有Now Tv足球賽事到凌晨兩點😗可以約一大班朋友玩啦
2023-07-11 33 浏览
朋友生日想任飲任食,來到新南苑小菜火鍋雞煲大廳環境光猛、座位相隔寬闊,坐得舒適店舖有勁多 figure供食客欣賞4人選了牛牛餐滿足餐、牛牛餐、海鮮餐有早鳥,貓頭鷹同深宵時段選擇,真係好抵食當中包雞煲/毛血旺仼食以及金湯酸菜魚一份酸菜魚件件嫩滑彈牙,配埋爽脆酸菜加上麻辣香,夠哂刺激花雕醉雞鍋有滑溜雞件任食SRF極黑美國和牛,美國極上牛肉,熊本一口牛,安格斯牛小排牛肉質素也不錯,肉同油脂分佈均勻,牛味香濃,我特別愛食安格斯牛小排。我地仲叫左全條象拔蚌刺身$298象拔蚌刺身鮮嫩爽脆
朋友生日想任飲任食,來到新南苑小菜火鍋雞煲

大廳環境光猛、座位相隔寬闊,坐得舒適

店舖有勁多 figure供食客欣賞

4人選了牛牛餐

當中包雞煲/毛血旺仼食以及金湯酸菜魚一份

酸菜魚件件嫩滑彈牙,配埋爽脆酸菜加上麻辣香,夠哂刺激

花雕醉雞鍋有滑溜雞件

我地仲叫左全條象拔蚌刺身$298

象拔蚌刺身鮮嫩爽脆
和三两好友在尖沙咀聚会,饭点时分朋友推荐一家每次团建必去的火锅店,据说也是来港必吃美食店铺之一 店铺摆满了各种漫威英雄,钢铁侠漫威迷一定爱!座位宽敞舒适,店员服务态度好~ 放题有4种选择,我们选了晚市‘满足餐’180钟放题: ▶小食虾多士,即叫即做,上台时热乎乎,吃起來脆口松软,虾肉弹牙~ ▶招牌麻辣鸡煲前菜当然要吃招牌的麻辣鸡煲了,需要先煮9分钟左右,每隔一会需要翻一下以免粘锅。鸡肉鲜嫩,麻辣口味非常过瘾,再倒入油条,吸收鸡煲的汤汁,口感香脆~真的好吃~ ▶火锅汤底—虫草花椰子花胶鸡汤底感觉非常补身,汤底清甜,还有几根大花胶,老板是真实在~ ▶时令刺身拼盘一共7款,包括三文鱼,油甘鱼,北寄贝,章鱼、牡丹虾、带子和蟹肉。刺身是厚切的,三文鱼吃起来有油脂感,入口即溶。 油甘鱼则比较爽口,牡丹虾也十分鲜甜,,章鱼和带子也很新鲜有咬口~ ▶海鲜拼盘这个海鲜拼盘十分丰富,包括生蚝,海虾,龙虾,鲩鱼片和带子。特别推荐龙虾,大只肥美新鲜,大约五至六分钟便熟透,入口嫩滑爽弹,海水味十足~ 另外海虾也十分不错,大只而且肉质结实,吃起来十分弹牙可口。 生蚝不算太缩水,吃起来有蚝味。 鲩鱼片和带子也
据说也是来港必吃美食店铺之一

店铺摆满了各种漫威英雄,钢铁侠漫威迷一定爱!
座位宽敞舒适,店员服务态度好~

放题有4种选择,我们选了晚市‘满足餐’180钟放题:

▶招牌麻辣鸡煲

▶火锅汤底—虫草花椰子花胶鸡汤底
感觉非常补身,汤底清甜,还有几根大花胶,老板是真实在~

▶时令刺身拼盘

▶海鲜拼盘
这个海鲜拼盘十分丰富,包括生蚝,海虾,龙虾,鲩鱼片和带子。

另外海虾也十分不错,大只而且肉质结实,吃起来十分弹牙可口。 生蚝不算太缩水,吃起来有蚝味。 鲩鱼片和带子也不错,味道新鲜不是雪藏货。

▶顶级牛肉拼盘
一共有5款,無限任食,超适合我们这几个牛魔王,
包括安格斯牛小排、熊本一口牛、美国极上牛肉、本地手切牛颈脊、SRF极黑美国和牛,非常丰富!
我最喜欢SRF极黑美国和牛,肥美而且油脂感十足,入口即溶,其他火锅店的任食肥牛绝对比不上~

▶顶级任食火锅配料
我们还点了好多种,水鱿鱼、鸭血、猪颈肉、牛百叶、鲍鱼、 各种丸子等等,超喜欢水鱿鱼和牛百叶,前后点了好多次,丸子也是真材实料,不是那种面粉的~

甜品
最后是3.6北海道牛乳奶冻,吃起來十分嫩滑,奶味十足~

🌟 她家拿过几个香港本地美食奖,是属于来港必吃的店铺之一,食物质素十分高,如果有机会下次还会再来光顾的!

2023-07-06 39 浏览
新南苑私房菜地址: 尖沙咀寶勒巷3-7A號萬事昌廣場2樓1號舖這家餐廳的主打菜式是A4和牛套餐,裡面包括了A4岩手縣黑毛和牛肩胛、A4日本黑毛和牛肉後腿肉以及本地手切手頸,全部都任食!如果你是和牛控,這個絕對是你的最愛啦!除了和牛,餐廳的招牌麻辣雞煲也非常好吃!不僅雞煲可以任食,還有麻辣鴨血毛血旺等等配料也可以任食。我們試了一下「自製麻辣湯」,非常辣味十足!此外,餐廳提供的配料和食物種類非常豐富,有3.6北海道牛乳奶凍以及30多種火鍋配料任食,還有冷泡茶、水果茶以及五花茶任飲,真的是讓我們吃得非常飽!不過需要注意的是,除了大滿貫餐之外,其餘套餐只供應一份酸菜魚,所以如果你不是酸菜魚的粉絲,就需要另外訂購了。如果你是足球迷,餐廳還提供Now Tv足球賽事到凌晨兩點播放,不妨在這裡享用晚餐同時看球!最後,我們還要提一下這家餐廳的裝修非常特別,有很多figure,例如IRON MAN,感覺就像是一個小型的博物館,讓我們在享用美食的同時也能欣賞這些擺設!新南苑私房菜的服務也非常好,環境舒適,絕對值得一試!
新南苑私房菜
地址: 尖沙咀寶勒巷3-7A號萬事昌廣場2樓1號舖

新南苑私房菜的服務也非常好,環境舒適,絕對值得一試!
2023-07-05 35 浏览
首先會送上幾小碟開胃前菜,有麻辣黑木耳,泡菜,琥珀合桃…... 味道唔錯。跟住送上任食既麻辣鴨血毛血旺,鴨血口感夠滑,其他配料有爽口牛肚,寬粉。另外仲有海鮮拼盤和刺身拼盤。刺身拼盤食材新鮮,有三文魚,帶子,牡丹蝦,味醂鮑魚,味道鮮甜。最嘩嘩聲係時令海洋拼盤,有龍蝦,海蝦,帶子,生蠔,魚片,淨係呢個拼埋盤,都抵哂而且非常新鮮,入口鮮甜。之後點佐個素金鈎野菌冬瓜盅打邊爐,湯底清甜又清熱,加上個 份量頗多既牛肉拼盤,已經大滿足,不同手切牛肉,有不同口感,牛味濃。甜品有北海道牛乳奶凍,質感軟綿嫩滑,牛乳味香濃。

甜品有北海道牛乳奶凍,質感軟綿嫩滑,牛乳味香濃。
2023-07-04 32 浏览
今日就同朋友去左新南苑小菜火鍋雞煲食飯餐廳環境幾舒服,仲擺左不少figure俾d食客欣賞🤣呢度嘅午市套餐, 除咗有火鍋之外, 原來仲有丼飯食, 我地都叫咗兩個套餐嚟試吓, (包甜品同飲品)我就叫咗金箔刺身丼飯一上枱就覺得好豐富, 刺身份量都唔少, 有齊五款刺身, 包括三文魚、油甘魚、海蝦、帶子、吞拿魚等等, 面頭仲有啲金箔, 成件事即刻高級晒🤣另外,我地仲叫咗雜錦粒粒角切魚生丼整體刺身都幾新鮮, 食落幾鮮甜, 配埋一齊食口感豐富😋
今日就同朋友去左新南苑小菜火鍋雞煲食飯

我就叫咗金箔刺身丼飯

另外,我地仲叫咗雜錦粒粒角切魚生丼
整體刺身都幾新鮮, 食落幾鮮甜, 配埋一齊食口感豐富😋

2023-07-04 38 浏览
早前和朋友在尖沙咀火鍋,新南苑私房菜在尖沙咀寶勒巷,距離地鐵站約5分鐘路程,超級方便。店內寬敞舒適,有獨立房間適合多人聚會。餐廳有Now Tv足球賽事到淩晨兩點,即使收工和同事宵夜都有地方著落吹水~店舗有不少figure 供食客欣賞,Marvel迷必去!! 有很多復仇者的擺設Ironman~餐廳有不少套餐可供選擇,滿足餐、牛牛餐、海鮮餐有早鳥、貓頭鷹同深宵時段選擇。由三百幾到七百幾,豐儉由人~我們選了日本A4和牛餐($438一位)▫️佐酒小食玉米荀、涼伴雲耳、泡菜、琥珀合桃▫️花雕醉雞鍋湯底是花雕醉雞鍋,感覺幾滋補,有不少紅棗藥材。花雕雞好滑,淡淡酒香~▫️金湯酸菜魚有雞煲/鴨血仼食,但我們最後選了酸菜魚。酸菜魚嫩滑,夠濃味!!▫️牛肉拼盤仼食A4岩手縣黑毛和牛肩胛A4日本黑毛和牛内後腿肉本地手切牛頸脊牛油脂分佈均勻,肉味濃。仼食!!!除此之外,亦有多達30多款火鍋配料任食、3.6北游道牛乳奶凍和各款自製冷泡茶/水果茶/五花茶都是仼飲。

▫️佐酒小食
玉米荀、涼伴雲耳、泡菜、琥珀合桃
▫️花雕醉雞鍋
▫️金湯酸菜魚
▫️牛肉拼盤仼食
A4岩手縣黑毛和牛肩胛
A4日本黑毛和牛内後腿肉
本地手切牛頸脊
牛油脂分佈均勻,肉味濃。仼食!!!

2023-06-27 44 浏览
今日去左尖沙咀同同事食farewell 晚餐 - 大滿貫餐! 店舖有唔少figure,幾有趣味性; 而野食呢, 呢個大滿貫餐有好多任食既選擇我地首先選左"南瓜公仔蜆湯", 原來真係有一個特別既南瓜公仔Minions🤪 店員先邀請我地影相,之後先即場倒湯,南瓜公仔就慢慢溶左lu.....下底有好多蜆同埋新鮮既菜🫑🌽🥕🥦🥬蜆肉都鮮甜, 無沙其他海鮮都好豐富, 生蠔,海蝦,龍蝦,鯇魚片和帶子.....仲有高級牛肉三款🥩任食我地選左🥘金湯酸菜魚,呢個🌶️川菜菜式,酸菜野味開胃,魚肉鮮甜可口,椒香麻辣之中帶酸菜甘香,好ll另外仲有刺身盛合,一共6款,例如有三文魚,油甘魚,帶子,鮑魚,牡丹蝦等。刺身厚切,新鮮有口感。食鮑魚,因為本身已經調味,食起來味道微微甘甜慢慢食下飲下啤酒+ Now Tv足球賽事,我地都傾到凌晨一兩點crazy!!!

而野食呢, 呢個大滿貫餐有好多任食既選擇

下底有好多蜆同埋新鮮既菜🫑🌽🥕🥦🥬
蜆肉都鮮甜, 無沙

仲有高級牛肉三款🥩

刺身厚切,新鮮有口感。

食鮑魚,因為本身已經調味,食起來味道微微甘甜

慢慢食下飲下啤酒+ Now Tv足球賽事,

我地都傾到凌晨一兩點crazy!!!
2023-06-27 35 浏览
最近和好友去了新南苑餐廳享用了他們的晚市大滿貫餐,這是一份兩人份量,非常豐盛🥰在這份餐點中,我最喜歡的菜式是蟲草花椰子花膠湯,這道湯的湯頭非常濃郁,而且蟲草花和花膠的味道完美地融合在一起,實在美味💛另一道菜是麻辣鴨血毛血旺,這道菜的口感非常豐富,辣味十足,而且裡面的鴨血和毛血旺也非常入味,讓人吃得非常過癮😝除此之外,這家餐廳還有一個私房菜獨立房間,裡面還有卡拉OK設施,非常適合和好友一起來聚餐。我們還點了雞煲和毛血旺仼食,這些菜也都非常美味,讓我們享受到了一個愉快的用餐體驗✨總的來說,新南苑餐廳的菜式非常豐盛,而且味道也非常好。如果你正在尋找一個能夠提供美食和優質用餐體驗的餐廳,這裡絕對是一個不錯的選擇👍📍新南苑私房菜 地址: 尖沙咀寶勒巷3-7A號萬事昌廣場2樓1號舖

📍新南苑私房菜
地址: 尖沙咀寶勒巷3-7A號萬事昌廣場2樓1號舖