2012-09-23
首先要謝謝OPENRICE的CP~~~~哈哈!! 雖然是之前的食評, 但也想寫一下...去到酒店找不到CAKE SHOP, 個大堂經理叔叔好好人話裝修完難搵D...於是自己帶我地上去!!! 其實如果唔係去過一次應該唔易搵~~~但真係幾靚!! 環境舒服, 但唔算大~~~可以堂食!! 但因為LUNCH時間不多, 所以外賣~~~中午都好多人買, 可能在中環區很多上班族~~~服務都不錯!!! 然後回去香港公園吃~~~~包裝都靚D...紙袋有酒店大M LOGO~~~~~還有個CAKE硬盒!!! 好有味道啊, 食完可以REUSE!!這個芝士牛角包真係唔錯, 又唔貴喎~~~只係$18.00, 以大酒店來講真係好好, 又大~~~~很鬆, 芝士味濃及香口!!!正~~~我叫了個腸仔批~~~~~拿返來仲有點暖暖的!!! 吃著吃著感覺很不錯, 因為批肉有點蛋白加腸仔碎的, 好好味啊!!!跟住食甜品~~~~芝士餅好濃啊D味~~~~雖然是細細舊, 但真係好FULL的, 哈哈!!!XD 另外OPERA的口感, 有點似TIRAMISU~~~但中間有D脆脆咁, 最上的朱古力仲好RICH~~~~好味!!! 兩個人食兩個包