2017-11-02
我和朋友2個人,尊登12點半前行入去,因為無咁多人。一入到去,第1名員工叫我地坐,就被第2名員工說不好,指揮我地坐第二度,但第1名員工又話唔好,怕有4個人來要拼枱,攪到我地2個起左一半身又坐返底,坐底返又被第2名員工叫指揮我地去第二度。咁都算,食左半個鐘開始多人,d 職員開始又為左 d 客人點坐迫我地走。。。我地仲有肉骨茶未飲晒,我地隔離是4坐位,但客人有5位,識員為免5位客人等,叫佢地坐住先,職員話我地2個好快走,但其實我地2個仲未食完的。。。傾傾下計。。。突然職員少許大聲地講:"你地計傾不如我調你地去果邊坐,人地5個人坐得好辛苦。。。"我好無奈地說:"不用了,我地走 la"走左之後條氣真氣好唔順,其實要我地調位無問題,但你大大聲咁講話我地傾計,全村人都以為我地霸住個位囉。。。我真係好想講:我其實未食完囉!攪到隔離果5個客人坐得好辛苦是職員問題,唔係我地客人做成的!不過隔離枱果5個人都知這不是我地問題,我地走果下佢地都唔好意思既樣望一望我。。。
傾傾下計。。。
我好無奈地說:"不用了,我地走 la"