APM新開了探魚烤魚,放工就約埋朋友一齊去試下~之前係深圳食過都覺得幾好食, 唔知香港店係咪一樣呢~點了招牌烤魚今次有新款口味添~ 即刻試試~蔥蔥蔥聰明烤魚 魚有三款比大家選擇, 我地就揀左中價位既 #黔魚上桌時真係超大盤!!!撒有大量的蔥花,店員會現場進行“剪蔥儀式”,將一整棵大蔥剪開再放到鍋上, 都幾有趣~~味道香口、蔥味十足、帶有微辣,而魚既肉質皮滑肉嫩, 肉厚無刺, 好適合烤魚做法呢!我地再配埋寬粉, 拌著湯汁吃好惹味! 孜然甜辣土豆仔香辣入味易燃易爆小吃天團小酥肉 、炸蟹柳、花菜、藕片、四季豆雖然好熱氣, 但炸到脆卜卜又真係幾好食~只要加$9, 就可以去「無限探索」自助區有茶飲、冰粉, 有十幾款冰粉配料, 自由搭配, 非常清爽解辣! 兩個人來食有D太飽, 我覺得最岩4個人share, 又可試多D野就更好~~
APM新開了探魚烤魚,
放工就約埋朋友一齊去試下~
之前係深圳食過都覺得幾好食, 唔知香港店係咪一樣呢~
點了招牌烤魚
今次有新款口味添~ 即刻試試~
蔥蔥蔥聰明烤魚
魚有三款比大家選擇, 我地就揀左中價位既 #黔魚
蔥蔥蔥聰明烤魚
上桌時真係超大盤!!!
撒有大量的蔥花,
店員會現場進行“剪蔥儀式”,
將一整棵大蔥剪開再放到鍋上,
都幾有趣~~
味道香口、蔥味十足、帶有微辣,
而魚既肉質皮滑肉嫩, 肉厚無刺, 好適合烤魚做法呢!
寬粉
我地再配埋寬粉, 拌著湯汁吃好惹味!

香辣入味
易燃易爆小吃天團
小酥肉 、炸蟹柳、花菜、藕片、四季豆
雖然好熱氣, 但炸到脆卜卜又真係幾好食~
「無限探索」自助區
只要加$9, 就可以去「無限探索」自助區
有茶飲、冰粉,
有十幾款冰粉配料, 自由搭配,
非常清爽解辣!

兩個人來食有D太飽,
我覺得最岩4個人share, 又可試多D野就更好~~

2024-08-05
「無限探索」自助區
2024-08-14 685 浏览
排隊等位 安排好混亂 (可能岩岩新開無耐)見到有食客同職員起爭執味道好濃郁 性價比好低啊3個人埋單1000蚊上深圳食都唔洗咁貴同深圳探魚比較 差好遠味道又差 價錢又貴
2024-07-04
2024-08-13 723 浏览
近年好多時放假都會北上消費,國內好多餐廳都好有特色,尤其是食麻辣之類的菜色更五花百門,味道好多時香港都吃不到,不過近來工作繁忙,一段時間沒有中北上。今日遲了下班 ,不想煮飯,便和老公出外食飯  路經apm4樓,聞到陣陣麻辣香味,原來是探魚餐廳平日的晚上8時,門口站滿排隊的人群 ,肚餓的情況下再, 聞到陣陣烤魚惹味的氣味,食欲大增。等了一會兒,職員便安排我們入座了。 門口位置有一個寫住無限探索的自助吧桌,原來是冰甜品自助檯,每位加 $9任食冰粉 &自助飲品  (可無限添加)提供很多配料,可以放得滿滿的紅糖汁、葡萄乾、桃膠、薄荷葉等,另有茶飲區提供自家製菊花茶和荷葉茶自由配搭冰粉, 配料有桂花蜜,水晶球珍珠,提子乾,山渣乾之類再加黑糖,非常消暑店員推介下我們點了一份 蒽蒽蒽聰明烤魚(凌波魚) $298份量奇大,有三種魚可以選擇,分別是淩波魚黔魚和鮰魚,凌波魚是店員推介的,他說凌波魚相對小骨、肉質細膩也是價錢最實惠的湯底一滾起,香氣撲鼻,食之前店員會即席加入現切東北大蔥和大量蔥花,喝一口湯底,滾燙的湯底揚逸著魚的鮮味,我點的是小辣,味道辣得來不會掩蓋到食物的原味,魚身有預先煎至魚身焦香再放湯
店員推介下我們點了一份

蒽蒽蒽聰明烤魚(凌波魚) $298
魚身有預先煎至魚身焦香再放湯,所以湯底帶白又沒有腥味!
辣味同麻香適中,非常過癮!
凌波魚魚肉嫩滑鮮美,肥美而且魚骨少而且,兩個人食是絕對足夠,
我最愛吃魚頭部分,非常厚肉,湯底還有點肉丸,味道有點似ikex的肉丸,非常特別
我們另外點了兩份小吃
一把滿足羊肉串 和滷味天團

是北方的美食
羊肉串必然點辣

一啖串燒一口啤酒真的一樂也

羊肉入口即溶,沒有膻味
滷味天團

包括了滷豆乾,滷水蛋,海帶和荀乾
份量精緻作為前菜也是恰度好

味道有點辣,相當開胃
賣單才500有找 ,和國內比較價錢當然會高一點點,但卻節省了交通和車費,而且飽飽的好滿足,會想三再去的一間餐廳
Lunch 也很超值,過幾天再來!
無限探索之開箱食魚🐟🐠探魚烤魚專門店位於觀塘APM商場,最近終於登陸🐟🐠探魚烤魚專門店。 一到傍晚時間,非常多食客坐滿整個餐廳,就可想而知譚與這間烤魚專門店多麼有名! 要食就早點來定位啦~蔥蔥蔥聰明烤魚-凌波魚這家餐廳的烤魚非常出色。👍🏻👍🏻魚肉鮮嫩多汁,烤得恰到好處,帶有微微的焦香。特別是表面撒有大量的蔥花,增添了清新的香氣和爽脆的口感。搭配的調味醬汁也很出色,恰到好處地點綴了整道菜品。這絕對是一道值得一試的美味烤魚佳餚。配菜有青筍(萵筍)這道青筍(萵筍)做工考究,色澤翠綠鮮嫩。筍條條紋清晰,咬下去有適中的脆韌感,清香撲鼻。烹飪手法恰到好處,既保留了筍子的原味,又增添了一絲淡淡的調味。探魚鮮豆花香港少有鮮嫩滑嫩的豆花完美融合,營造出層次豐富的口感。調味恰到好處,不會過於鹹咸,反而散發著淡淡的鮮味。跟烤魚配搭非常鮮味。寬粉這道寬粉麵條Q彈有勁,吸飽了湯汁的香味。配料新鮮可口,肉質鮮嫩多汁,蔬菜清脆可口。檸檬冰桔茶這杯檸檬冰桔茶口感清爽怡人。茶湯質地清澈透亮,桔子香味與清爽的檸檬味完美融合,回甘迷人。加上大塊的冰塊,宛如一場夏日清涼的饗宴。這是一款十分消暑解渴的飲品。🐟🐠探魚烤魚專門店S
無限探索之開箱食魚🐟🐠探魚烤魚專門店

位於觀塘APM商場,最近終於登陸

蔥蔥蔥聰明烤魚-凌波魚

配菜有青筍(萵筍)

探魚鮮豆花

檸檬冰桔茶

🐟🐠探魚烤魚專門店
SHOP L3-13, LEVEL 3, APM, MILLENNIUM CITY 5
418 KWUN TONG ROAD,KWUN TONG
前排好想食啲濃味道嘅嘢,經過觀塘見到Apm新間咗間---🌟探魚烤魚🌟啱曬我🤩餐廳裝修顏色以橙紅色色調為主,幾特別。每張枱都大大張,坐得唔會逼夾。餐牌主要係以食烤魚為主,烤魚嘅配撘同口味有好有,有辣有唔辣,濃味道為主✨️點完口味就可以揀想食邊種魚,餐牌仲有川式口味嘅小食,飲品選擇都好多,大大壼都有,唔洗就住飲👍🏻出面仲有消暑冰粉拎,作為飯後甜品解解膩一流呀!._.🐟 | 古早沙茶醬烤魚(凌波魚) | 🐟想要濃味道又唔辣,我就揀咗古早沙茶醬味嘅烤魚,好香濃又唔太膩嘅感覺,配好嘅配菜有豆卜、響鈴、蟹柳、同豬紅,口感味道都好夾!烤魚我揀咗凌波魚,大大條,肉多嫩滑,魚身位置啖啖肉,果個部位無咩骨,勁正!.🐟 | 脆爽魚皮 | 🐟魚皮好爽口,數量多,而且好入味,鹹鹹地好惹味,辣得過癮✨️.🐂 | 一把滿足牛肉串 | 🐂牛肉串成一串串食好有風味,又方便食,面頭仲撒咗啲芝麻係上面,增加風味。.🤎 | 冰爽酸梅湯 | 🤎酸梅湯好冰凍,解辣又解渴.🥤 | 忌廉 | 🥤._.
出面仲有消暑冰粉拎,作為飯後甜品解解膩一流呀!
._.
🐟 | 古早沙茶醬烤魚(凌波魚) | 🐟
🐟 | 脆爽魚皮 | 🐟
魚皮好爽口,數量多,而且好入味,鹹鹹地好惹味,辣得過癮✨️
🐂 | 一把滿足牛肉串 | 🐂
🤎 | 冰爽酸梅湯 | 🤎
酸梅湯好冰凍,解辣又解渴
🥤 | 忌廉 | 🥤
._.
2024-08-09 596 浏览
「探魚」絕對是觀塘美食熱點!這家店的主打菜式是各種口味的烤魚,當中我最推介的就是他們的「蔥蔥蔥聰明烤魚」。這道菜的魚肉超級鮮嫩,而且還帶有一點點微辣,正好刺激味蕾。魚皮更是酥脆可口,一口下去簡直是人間美味。雖然我頗喜歡吃辣,但我覺得這個微辣的程度剛剛好,不會蓋過了魚肉本身的鮮甜滋味。除了這個招牌菜式,「探魚」的其他烤魚選擇也很多元,有清淡的,也有正宗的辣味。不管你愛吃辣還是怕辣,他們都有合適的選擇。想清涼解膩的話,店內的「檸檬冰桔茶」絕對是不錯的配菜。酸甜適中,喝下去清新爽口,非常提神。如果覺得辣味太大,不妨再點一份「紫米豆漿」。這個豆漿口感滑順,帶有一點淡淡的甜味,非常適合用來中和辣椒的辛辣。「脆皮魚皮」同個名一樣,脆卜卜,好新鮮,配合甜椒絲食,有口感但頗辣。而且有自助水吧,甜品區總的來說,「探魚」絕對是觀塘美食控必訪的好去處。不論是想慶祝什麼,還是單純想好好吃頓飯,這裡都能滿足你的需求。一定要來試試他們

而且有自助水吧,甜品

2024-08-07 676 浏览
以前喺深圳食過一次探魚,記得佢嘅凌波魚又多肉又嫩滑。喺APM商場行完街搵嘢食,見到開咗探魚就入嚟試吓。一樣都係叫咗凌波魚,味道就揀咗好多蔥嘅蔥蔥蔥聰明烤魚 。$298個烤魚上枱都幾搶眼,因為實在好大個鍋,同埋好多蔥,除咗蔥仲有京蔥同埋辣椒,仲有肉丸。條魚真係啖啖肉,好滑,而且凌波魚又唔會太多細骨,食得比較方便。彭彭小酥肉 $58,香口嘢,送啤酒一流,所以都叫咗支啤酒,佢啤酒都有好多款選擇。另外見到好多台都有叫「嚣張冰桔桶」,個樣真係好囂張,好巨型好吸引,如果多啲人一定要試吓。今日得兩個人就淨係飲咗啤酒,同埋加$9 無限探索區,即係自助食冰粉同埋沖茶飲,有菊花茶同埋荷葉茶。香烤花菜 $38.00 即係烤椰菜花,有少少辣椒粉喺面,不過就唔辣嘅。店舖裝修同內地差唔多,店員服務都幾周到。

店舖裝修同內地差唔多,店員服務都幾周到。
2024-08-07 640 浏览
觀塘APM又開咗間烤魚專門店, 地方闊落坐得舒服😍,  同埋燈色裝修好有美食feel, 小編今次點咗聰聰聰明烤魚,必選鮰魚🤤, 魚肉到好嫩滑好好味又唔需要挑骨 , 基本上成條魚都係肉肉肉😃😊。食完魚未夠喉仲點埋呢度嘅拿手小食, 小編點咗易燃易爆小吃天團&海陸空把把燒天團🤩, 炸到金黃脆卜卜非常惹味! 一口一串串燒食得非常過口癮🤪~~~~~~~~😋味道: 9/10📸賣相: 8/10🛋️環境:8.5/10💁‍♂️服務: 9/10💎性價比: 9/10💲人均:$150up⏪回頭率:90%~~~~~📍 探魚烤魚觀塘觀塘道418號創紀之城5期(apm)3樓L3-13號舖~~~~~

~~~~~~~~
😋味道: 9/10
~~~~~
📍 探魚烤魚
觀塘觀塘道418號創紀之城5期(apm)3樓L3-13號舖
~~~~~

內地人氣烤魚專門店今年開到香港了~我同朋友造訪位於觀塘APM的探魚雖說內地食價錢平日半 但其實好適合住香港九龍嘅朋友慳番來回過關嘥時間 🚇整個餐廳環境以橙色為主調 帶有火辣辣的感覺❤️‍🔥✿ 蒽蒽蒽聰明烤魚✿ (凌波魚) $298 凌波魚是店裡的王牌烤魚 也是價錢最實惠的~魚肉鮮嫩多汁 外皮微焦香酥可口✨魚肉非常滑帶鮮甜兼且冇細骨🦴蒽味十足微辣可口的醬汁 讓這道經典烤魚更添層次😍😍味道都幾鹹下.. 一定要叫白飯送!!!✿大白菜✿ $30把大白菜放進烤魚盤裡吸汁 超正的呢~小食: ✿棒棒麻辣口水雞✿ $58雞肉滑嫩多汁✴️微辣的麻辣醬汁恰到好處搭配清脆可口的青瓜墊底 整體口感層次豐富✿檸檬冰桔茶✿ $38清新爽口 完美地中和了烤魚的鹹香✨✨驚喜地唔會太甜~~每位加 ✿$9任食冰粉 &自助飲品 ✿ (可無限添加)冰粉Q彈可口 有我最愛嘅黑糖麻糬、桃膠同埋珍珠🍡清涼解暑 非常滿足~菜品、環境同裝修同大陸嘅感覺差唔多🥰雖然價格較內地略高 但勝在慳番來回過關嘥時間$9任食冰粉性價比好高 炎炎夏日食真係透心涼✨
內地人氣烤魚專門店今年開到香港了~
我同朋友造訪位於觀塘APM的探魚
雖說內地食價錢平日半 但其實好適合住香港九龍嘅朋友
慳番來回過關嘥時間 🚇
整個餐廳環境以橙色為主調 帶有火辣辣的感覺❤️‍🔥

✿ 蒽蒽蒽聰明烤魚✿ (凌波魚) $298
凌波魚是店裡的王牌烤魚 也是價錢最實惠的~
魚肉鮮嫩多汁 外皮微焦香酥可口✨
魚肉非常滑帶鮮甜兼且冇細骨🦴蒽味十足
微辣可口的醬汁 讓這道經典烤魚更添層次😍😍
味道都幾鹹下.. 一定要叫白飯送!!!

✿大白菜✿ $30
把大白菜放進烤魚盤裡吸汁 超正的呢~

小食: ✿棒棒麻辣口水雞✿ $58
雞肉滑嫩多汁✴️微辣的麻辣醬汁恰到好處
搭配清脆可口的青瓜墊底 整體口感層次豐富

✿檸檬冰桔茶✿ $38
清新爽口 完美地中和了烤魚的鹹香✨✨
驚喜地唔會太甜~~

每位加 ✿$9任食冰粉 &自助飲品 ✿ (可無限添加)
冰粉Q彈可口 有我最愛嘅黑糖麻糬、桃膠同埋珍珠🍡
清涼解暑 非常滿足~

菜品、環境同裝修同大陸嘅感覺差唔多🥰
雖然價格較內地略高 但勝在慳番來回過關嘥時間
$9任食冰粉性價比好高 炎炎夏日食真係透心涼✨
2024-08-03 820 浏览
呢間餐廳主打多款口味烤魚,制定獨家8分鐘烤魚時間,確保烤魚受熱均勻🔥還提供川式前菜同燒烤🍢💗蔥蔥蔥聰明烤魚($298)原條淩波魚足預先煎至魚身焦香再放湯,魚肉嫩滑鮮美,而且魚骨少🐟 湯底濃郁而且辣味同麻香適中🌶️最特別係加入現切東北大蔥同大量蔥花,令湯汁更惹味🎍配料仲有彈牙嘅香蔥肉丸🐷💗寬粉($30)寬粉煙韌有咬口,索哂湯汁精華🍜💗脆爽魚皮($48)魚皮爽脆又Q彈,配上彩椒同洋蔥,味道酸辣開胃,越食越上癮🥙💗囂張冰桔桶($68)桔子水加入香橙、檸檬同薄荷葉等,飲落酸甜清新,解辣一流🍹💗無限探索($9)呢到可以無限添加晶瑩爽滑的冰粉,有原味同蜜桃味冰粉,仲可以加上碎冰🍧客人可按自己喜好添加配料,有紅糖汁、椰奶汁桂花蜜、山楂片、葡萄乾、桃膠、寒天晶球、爆珠等等🍡

💗蔥蔥蔥聰明烤魚($298)
蔥蔥蔥聰明烤魚

💗寬粉($30)
寬粉煙韌有咬口,索哂湯汁精華🍜
寬粉

💗脆爽魚皮($48)
魚皮爽脆又Q彈,配上彩椒同洋蔥,味道酸辣開胃,越食越上癮🥙
脆爽魚皮

💗囂張冰桔桶($68)
桔子水加入香橙、檸檬同薄荷葉等,飲落酸甜清新,解辣一流🍹
囂張冰桔桶

💗無限探索($9)
無限探索
囂張冰桔桶
無限探索
2024-08-01 581 浏览
今日喺觀塘APM行街,經過見到呢間食烤魚嘅專門店,入面裝修幾靚,座位都坐得舒服,睇睇餐牌,都唔算太貴,所以入去試吓。我地叫咗蔥蔥蔥明烤魚,上枱份量都幾多,店員現場將一大條蔥切粒,令到成鍋烤魚更香蔥味,條魚勁大條,上面鋪滿非常多蔥花同青椒,仲有好多粒魚丸,魚丸食落好彈牙,佢地用爐保溫,所以食耐咗都唔會涷晒,仲係熱辣辣,條魚味道非常鮮甜,完全唔腥,好嫩滑,吸收晒d湯汁,好入味。易燃易爆小吃天團係不同類型嘅炸物,有蟹柳,四季豆,蓮藕,小酥肉和菜花,每款都好似日式天婦羅咁,炸到個外皮好薄好脆,非常香口。雞絲拌拌麵拌麵好惹味,酸酸辣辣好開胃,d麵食落煙煙韌韌,吸收晒d醬汁,好惹味,而d雞絲都幾嫩滑。囂張冰吉桶呢款飲品size真係超誇張,勁大桶,入面仲有柚子同檸檬,飲落酸酸甜甜,好開胃同埋解渴。正。

雞絲拌拌麵

囂張冰吉桶

2024-07-31 468 浏览
位於觀塘APM的「探魚烤魚」,唔使返內地都食到。踏進店內,濃郁的花椒香味撲面而來,真係爽麻無限,開心食魚。叫左招牌既「蔥蔥蔥聰明烤魚」,一上菜,侍應準備左一個切蔥儀式,叫左新鮮既淩波魚,配以超級多既蔥花加上青椒,濃郁嘅蔥汁,加上青椒嘅微辣,淩波魚肉質結實多汁,絕對係不可錯過。「爆漿鴛鴦糍粑」外皮酥香,內餡軟糯綿密,糯米與芝麻的完美融合,食完辣野食番啲甜品絕對係perfect match 。「絕絕子爆汁炸雞」有驚喜,外酥內軟,雞肉鮮嫩多汁,炸粉唔會好厚,雞肉又大大塊,配上酸甜可口的醬料更是增添了它的魅力。最後的「冰爽酸梅湯」,清涼解膩,每啖都有桂花香味撲鼻,為這頓越式大餐畫下圓滿句號。

2024-07-24
2024-07-29 243 浏览
第一次喺香港食探魚😂 之前無意中經過APM, 見到好多人喺度排, 隔日就約埋朋友一齊嚟食. 呢度環境幾寬敞, 座位坐落舒服, 霓虹燈管令店內充滿獨特氛圍. 繞場一圈, 發現原來可以自由配搭冰粉嚟食, 材料有我鍾意嘅桂花蜜同水晶球, 再加埋黑糖, 真係解暑聖物🧊🧊🧊🧊💆🏻‍♂️ 🐟葱葱葱聰明烤魚 - 黔魚 因為我地唔食得辣, 所以揀咗新出嘅”葱葱葱聰明烤魚”, 用大蔥同蔥花做配料嘅烤魚煲. 烤魚上枱嘅時候係墨綠色嘅, 但唔會有太濃嘅蔥味, 相反仲覺得同條魚好夾. 我地揀咗黔魚, 魚肉幼嫩緊實啲. 一個魚煲已經夠兩至三個人食, 可以叫碗白飯, 將魚汁淋喺香軟嘅飯上面, 營養又好味, 送飯一流✨ 🐓絕絕子爆汁炸雞 除咗烤魚之外, 我仲叫咗兩個小食. 絕絕子爆汁炸雞真係爆汁! 我未食過咁軟滑嘅炸雞塊, 入面冇骨, 咬落去又脆又多汁, 可以講係我試過最好味嘅炸雞之一. 而且店家好貼心, 每塊炸雞都有獨立嘅紙包裝, 可以拎起嚟食但又唔會整污糟對手. 呢個真係必食推介.  🍡爆漿鴛鴦糍粑 呢個小食我朋友比較鍾意, 由黑白兩色嘅糍粑配搭而成, 一口咬落去係軟心嘅. 如果食黑色果粒部分, 會有濃郁嘅黑糖醬

🐟葱葱葱聰明烤魚 - 黔魚

🐓絕絕子爆汁炸雞

🍡爆漿鴛鴦糍粑
呢個小食我朋友比較鍾意, 由黑白兩色嘅糍粑配搭而成, 一口咬落去係軟心嘅. 如果食黑色果粒部分, 會有濃郁嘅黑糖醬流出黎, 口感彈牙. 如果你鍾意糍粑同黑糖味道, 呢個可以點嚟品嘗吓

💛個人必食推介: 葱葱葱聰明烤魚, 絕絕子爆汁炸雞

返食指數: 🥑🥑🥑🥑(5🥑滿分)

@tanyuhongkong

#葱葱葱聰明烤魚 - 黔魚 ($318)
#絕絕子爆汁炸雞 ($58)
#爆漿鴛鴦糍粑 ($58)

📍 探魚烤魚 (觀塘)
觀塘觀塘道418號創紀之城5期(apm)3樓L3-13號

2024-07-27 514 浏览
APM 開了一家內地人氣烤魚店 - 探魚專程帶朋友一嚐! 步入餐廳已經聞到 香濃花椒味裝修以橙紅色為主調 吸睛位是霓虹燈字句 「爽麻無極限」打卡一流📸另外餐廳有貼心位抽屜內準備了髮圈 圍裙等等.🐟葱葱葱聰明烤魚魚種有3款選擇凌波魚 黔魚及鮰魚辣度亦可自選 不辣至特麻特辣.選擇了凌波魚 少骨、無小刺、肉質細膩 肥美味濃適合不太會吃魚的我魚皮微帶焦脆 配上主打大蔥及蔥花 湯汁很香濃清新亦可加不同配料 肉丸是附上的配料加了金針菇及寬粉辣度是少麻的 過癮.脆爽魚皮魚皮 脆脆爽爽配三色椒和洋蔥 不錯.香烤花菜花椰菜烤過後 保留爽口感配上少少辣粉 不失營養又好吃.必加$9 吃冰粉自助區無限添加晶瑩爽滑的冰粉有3款原味冰粉 蜜桃味冰粉 及刨冰配料有很多山楂片、葡萄乾、寒天晶球、桂花蜜、紅糖汁、桃膠、爆珠等等… 很解辣!!另有也有茶飲區 但少了凍飲區
APM 開了一家內地人氣烤魚店 - 探魚
專程帶朋友一嚐!
步入餐廳已經聞到 香濃花椒味
裝修以橙紅色為主調
吸睛位是霓虹燈字句 「爽麻無極限」
打卡一流📸

另外餐廳有貼心位
抽屜內準備了髮圈 圍裙等等

🐟葱葱葱聰明烤魚
魚種有3款選擇
凌波魚 黔魚及鮰魚
辣度亦可自選 不辣至特麻特辣
選擇了凌波魚
少骨、無小刺、肉質細膩 肥美味濃
適合不太會吃魚的我

無限添加晶瑩爽滑的冰粉
有3款
原味冰粉 蜜桃味冰粉 及刨冰
配料有很多
山楂片、葡萄乾、寒天晶球、桂花蜜、紅糖汁、桃膠、爆珠等等…
很解辣!!
另有也有茶飲區 但少了凍飲區

一切都係意外,亦係緣分❤️哈哈😂同朋友喺APM行街,見到三樓竟然開咗「探魚」,我完全唔知原來香港都有得食「探魚」 😍我同朋友毫不猶豫就走咗入去😆準備爽麻無限,開心食魚🤪原來我哋可以自己挑選烤魚嘅辣度😮好正!甚至唔食得辣嘅人都可以揀走辣!我記得之前返內地食嘅時候好似冇得揀🤔唔知有冇記錯🤪另外,佢有三種魚可以選擇,分別係淩波魚-小骨、肉質細膩啲、黔魚-肉質比較實、鮰魚-就會肥啲🥰我今日揀咗「蒽蒽蒽聰明烤魚」-淩波魚,就等我嚟試吓食蔥係咪真係會變聰明?員工會即場剪咗條大葱佢🤣好有儀式感!佢條魚真係超大😍😍食極都仲有好多肉😍面頭鋪咗超多蔥,真係好香❤️佢魚皮烤到仲係好香,肉亦都好嫩!好味👍🏻我另外仲叫咗「易燃易爆小吃天團」,佢入面有香烤椰菜花、炸蓮藕、炸蟹柳、小酥肉同炸四季豆,每一樣都好好食!另外,「爆漿鴛鴦糍粑」都係必點,入面啲黑糖漿會流出嚟,好味呀!一如以往,「探魚」嘅餐廳一定會有一個冰粉自助區,可以製作屬於自己口味嘅冰粉❤️非常解辣解油膩!
一切都係意外,亦係緣分❤️哈哈😂

2024-07-23