2023-07-22
每次黎到D2 Place買寶貝狗狗既日用品就一次會係到食埋飯先走, 因為香港真係好少pet friendly既餐廳🥹🥹今次黎到D2 One既捌捌陸, 佢地主要食台灣食品, 聽講抵食又大份!見價錢幾花算我地兩個人就忍唔住叫左好多款😂1/ 紅燒牛三寶麵 配蕃咖湯底 🍜有牛肚, 牛𦟌同牛筋, 三款都燉得好入味, 肉質腍滑, 特別係牛筋, 骨膠原質當當既感覺, 配上彈牙既麵條同特濃蕃咖湯味超正!2/ 鹽水手撕雞蔥油乾拌麵 🍜連條有彈性, 配上手撕雞口感盡常清爽, 整體黎講好開胃3/ 藥膳排骨 🥣整盅藥膳湯好清甜好味, 排骨好淋而且十分入味又唔油4/ 台式小食拼盤 🍽️有好幾款唔同既小食, 例如有蕃薯條, 台灣腸, 花之丸等, 全部都做得酥脆可口, 非常惹味!5/ 黑糖珍珠鮮奶加奶蓋🧋黑糖再加奶蓋好邪惡但就好好味!黑糖甜度恰到好處, 而鮮奶夠滑👍🏾6/ 甘蔗鮮奶加奶蓋🧋平時飲甘蔗就飲得多, 但加埋鮮奶真係未試過! 估唔到又幾夾, 甜度岩岩好7/ 七色彩雲🍮有珍珠,椰果啫喱,豆腐花,紅豆,仙草,三色芋圓,黑糖而成! 口感非常豐富! 超級推介大家食呢個, 而且只係$38超級抵食!
1/ 紅燒牛三寶麵 配蕃咖湯底 🍜
2/ 鹽水手撕雞蔥油乾拌麵 🍜
連條有彈性, 配上手撕雞口感盡常清爽, 整體黎講好開胃
3/ 藥膳排骨 🥣
整盅藥膳湯好清甜好味, 排骨好淋而且十分入味又唔油
4/ 台式小食拼盤 🍽️
5/ 黑糖珍珠鮮奶加奶蓋🧋