2017-12-02
坦白說,如非好肚餓而唔想排隊等其他餐廳,都唔會揀再到此店食飯商場一到飯市就間間餐廳都人滿為患,肚仔打曬鼓,唯有比多次機會此店冬天推出了比較有誠意的牛肉壽喜燒!點知未到8點原來已經售罄真的假的其他晚市定食的選擇定食乍看好抵,有配菜又有蕨餅,令我不小心FF了,對它頗有期望選擇了落單不夠5分鐘就來了,是福是禍?待應捧餐來的時候我呆了5秒第一,咁快,即係整左好耐?好彩食物都係熱騰騰的!第二,個餐明明好似有好多個course,原來加埋咁少野?最失望的就是兩樣小食同甜品冷冰冰的車厘茄同唔知點解在日本餐廳出現的泡菜蕨餅本來係成個餐最吸晴的一環但這個的確有點驚嚇,一來到已經出晒水,即係唔知放左幾耐,仲要兩舊痴在一起,有點反胃,所以我最後鼓起勇氣食左一舊,另一舊就放棄了蔬菜湯個樣都幾倒胃口,湯面佈滿一層油,好驚而且有些肥肉在其中,感覺會誤導素食者明顯是味精湯,仲加了太多黑椒但因為暖笠笠,天氣凍凍地飲就算啦主食個醬汁唔錯,送飯一流可免費加白飯,都總算挽回一些些吸引力洋蔥好味,豚肉都腍同埋入味,不過每片的大細好唔平均加錢轉了特飲講真已預左主食不太好,但連抺茶館主打的抺茶特飲都退步了就真的令人失望,飲品內抺茶
其他晚市定食的選擇
選擇了[豚肉生薑燒定食]
豚肉生薑燒定食
[豚肉生薑燒定食]
落單不夠5分鐘就來了,是福是禍?
待應捧餐來的時候我呆了5秒
第一,咁快,即係整左好耐?好彩食物都係熱騰騰的!
第二,個餐明明好似有好多個course,原來加埋咁少野?
最失望的就是兩樣小食同甜品
冷冰冰的車厘茄
同唔知點解在日本餐廳出現的泡菜
蕨餅本來係成個餐最吸晴的一環
蔬菜湯個樣都幾倒胃口,
湯面佈滿一層油,好驚
而且有些肥肉在其中,感覺會誤導素食者
明顯是味精湯,仲加了太多黑椒
但因為暖笠笠,天氣凍凍地飲就算啦
主食個醬汁唔錯,送飯一流
可免費加白飯,都總算挽回一些些吸引力
洋蔥好味,豚肉都腍同埋入味,不過每片的大細好唔平均
加錢轉了特飲
講真已預左主食不太好,
但連抺茶館主打的抺茶特飲都退步了就真的令人失望,飲品內抺茶粉仲係一舊舊未溶,難以接受吧?
P.S. 服務態度參次,其中一位較年輕的夢遊女孩整晚都裝聾扮啞,由得食客不停揮手同叫唔該只是難為了她其他同事,要加倍熱心招待了