2020-10-26
今日同老公掃完墓後食午餐,去到荷里活廣場,想食日本嘢,諗起抹茶館。記得大約半年前幫襯過,當時想喝熱飲,選擇唔多。今日去到,發現餐牌比幾個月前唔同咗,樣樣都看來好好味,而且個set有主食、配菜、其他配菜、甜品及特定飲品,若選其他的飲品可減10元,今次的熱飲選擇多了,如:水果茶、煎茶、玄米茶......滿足喜歡熱飲者的需求。今日我選了鹿兒島和牛set, 感覺滿意,煮出來的食物比相片還靚,可惜食前沒有影相,味道也不錯,$128,有日本飯、沙律、湯,還有小蕃茄、炸雞、小蛋卷作為配菜,有小甜品,我選了熱玄米茶,需要補$12, 再加一。我老公食蜆肉烏冬set, 蜆肉都唔錯,$88, 有小蕃茄、炸雞、三文魚壽司作為配菜,還有小甜品,他選了熱水果茶,補$18, 再加一。職員的服務也很好、有禮,埋單時有職員serve, 非常快手,沒有如其他很多的日式食店在門口的位置排隊付款,有人serve付款的安排非常喜歡👍🏻希望下次再光顧時也會保持水準!
希望下次再光顧時也會保持水準!