2020-07-14 33 浏览
夜晚打算食埋晚飯先去行街😲就隨便去咗呢間慶記食晚飯.百花雲吞慶麵 (3隻)🍜雲呑非常之大隻😱入面嘅材料有豬肉🐖魷魚🦑蝦🦐好好味,麵上有乾蔥、韮黃、豆卜☺️麵質彈牙,底下仲有幾嚿清甜嘅蘿白👍🏻.口水雞絲冷麵🐔食之前雞絲、青瓜絲同冷麵撈勻🐓🥒整體都真係幾辣下🌶🌶嫩滑雞絲加冷麵連埋麻辣嘅口水雞汁,真係又辣又爽🤤.紅油百花抄手🥟一共有 6 大粒百花雲吞,醬汁又少少似口水雞個汁,都係幾辣下😝整體惹味又飽滿.小籠包 (4隻)🥢小籠包係即叫即製🥰上枱嘅時候熱辣辣🥵皮非常薄,雖然唔會容易爆開,但一咬落去,肉汁就不斷流出😙肉餡亦唔錯😋.熱洛神花蜜、熱玫瑰花蜜🌹☕️又暖又甜蜜
夜晚打算食埋晚飯先去行街😲就隨便去咗呢間慶記食晚飯
熱洛神花蜜、熱玫瑰花蜜🌹☕️又暖又甜蜜
2020-07-13 33 浏览
今日就去左奧海城到行街,之後就去左大角咀咖啡廳,休息一下飲下咖啡,晚餐朋友就話想食上海野,所以就去左慶記到食去到餐廳已經好多人了,我再望下個餐牌,原來價錢超抵食,有麵有小食,百幾就食到,而且地方環境整潔紅油百花抄手$52醬汁微辣香濃,配上大大粒超豐厚魷魚+肉餡,食落飽肚滿足口水醉雞卷$34(8件)口水醉雞卷係一款賣相討好既冷盤,食落啖啖雞肉,而且唔會咬到骨頭,岩哂我會怕麻煩性格既人,雞肉嫩滑,口水醬汁十分惹味百花雲吞慶麵(3粒)$54湯底鮮甜,麵質有d似日本拉麵,再配上豆卜,肉燥,再加上皮薄足料百花雲吞,非常適合清淡口味朋友紅燒豬軟骨撈麵$46麵同豬軟骨係分開上,豬軟骨好入味,醬汁味道甜甜的,用黎撈落麵到一齊食,係令到我食完就會想再食多一啖,而且份量都好足,加上麵質彈牙爽口,係一個唔會出錯既配搭熱洛神花蜜$12味道酸酸甜甜,可以解油膩熱桂圓蜜$12飲落好滋潤,令喉嚨冇咁乾澀

紅油百花抄手$52
醬汁微辣香濃,配上大大粒超豐厚魷魚+肉餡,食落飽肚滿足

口水醉雞卷$34(8件)

百花雲吞慶麵(3粒)$54

紅燒豬軟骨撈麵$46

熱洛神花蜜$12
味道酸酸甜甜,可以解油膩

熱桂圓蜜$12
飲落好滋潤,令喉嚨冇咁乾澀
2020-07-11 31 浏览
📍慶記 (大角咀)🔍大角咀利得街11號利奧坊地下G501-503號舖-----朋友仔啱啱自己搬出黎住,租咗喺奧運嘅利奧坊,參觀完佢嘅新居之後,我哋就嚟咗佢屋企附近嘅呢一間中式餐館食飯,餐廳望落好新淨,流線燈籠狀嘅吊燈同木色檯椅非常合襯,整體感覺溫馨柔和,幾舒服,見到好多人一家大細嚟食。-#口水醉雞卷 $34-8件 :價錢非常實惠嘅醉雞卷食落冰凍紮實,口水汁辣油則香辣惹味,留返少少加落湯麵到,會令整個湯麵嘅味道昇華。🐥-#紅油百花炒手 $52:百花炒手裏面有豬肉同魷魚,外皮比較厚身,質地煙韌,頗有咬口。紅油汁同口水醉雞嘅口水汁味道完全唔同,睇得出店舖有用心調配。🥟-#紅燒豬軟骨慶麵 $52:豬軟骨似金華火腿質地不算軟腍,但整得夠入味。不過成碗面嘅精髓其實不在配料,而係麵條本身,食落爽口中不乏彈性,回彈力足之餘,又不失蛋香,高質又飽肚。🍜-----👶🏻B仔整體評價:7.6/10個👍🏻👶🏻B仔抵食程度:8/10個👍🏻👶🏻B仔環境評分:7.5/10個👍🏻👶🏻B仔味道評分:7.5/10個👍🏻👶🏻B仔回頭機會:7.5/10個👍🏻
📍慶記 (大角咀)
🔍大角咀利得街11號利奧坊地下G501-503號舖
-----

-----
👶🏻B仔整體評價:7.6/10個👍🏻
👶🏻B仔抵食程度:8/10個👍🏻
👶🏻B仔環境評分:7.5/10個👍🏻
👶🏻B仔味道評分:7.5/10個👍🏻
👶🏻B仔回頭機會:7.5/10個👍🏻
爆汁生煎包,絶對係我對慶記既印象唔難係網上搵到慶記既好評,新潮風格既香港特式上海菜,小店變大舖,新舖裝修相當高雅,整潔簡約中帶和風坐耐啲傾計都好舒服餐牌主打上海點心麵食,麵有冷麵、撈麵同好吸引既慶麵,點心就生煎包、小籠包、鍋貼等等都有,有唔少菜式都係有自己嘅特色既天氣炎炎,食啲凍野開下胃口先醉雞卷,賣相好吸引,酒香幾夠,口感夠凍又夠酒味,味道不錯雞肉唔會過熟,幾嫩滑下,用雞卷整醉雞令口感更豐富麻醬雞絲冷麵,上枱幾靚,急不及待大撈撈,入口涼浸浸,麻醬濃厚,撈埋青瓜絲雞絲好有風味味道同口感夾得不錯,雞絲仍然好嫩滑既紅燒豬軟骨慶麵,好大碗既麵,份量好足,見住好多枱拎住好大碗慶麵大住大住食到shushu聲好正好吸引即刻shu返住食下先,麵質口感爽彈,打得好唔錯,同一般食到既上海幼麵極唔同,好似幼小小既油麵,係會食上癮既麵湯底由於係紅燒,變得好濃味好正,肉味同油香好濃豬軟骨好腍,一咬就開,又夠入味,軟骨爽口,夾埋紅燒味湯底好味道食到好滿足飲下野,飲左杯桂圓蜜,幾夠味下上海點心highlight黎lu小籠包,原蒸籠上,打開香煙撲鼻,見到已經好想食,一啖一隻(小心熱!!),入口風味難忘,皮薄多汁好夠
爆汁生煎包,絶對係我對慶記既印象
坐耐啲傾計都好舒服

天氣炎炎,食啲凍野開下胃口先
醉雞卷,賣相好吸引,酒香幾夠,口感夠凍又夠酒味,味道不錯
雞肉唔會過熟,幾嫩滑下,用雞卷整醉雞令口感更豐富
味道同口感夾得不錯,雞絲仍然好嫩滑既

醉雞卷

麻醬雞絲冷麵

冷麵

湯底由於係紅燒,變得好濃味好正,肉味同油香好濃
食到好滿足飲下野,飲左杯桂圓蜜,幾夠味下

慶麵

豬軟骨

上海點心highlight黎lu
小籠包,原蒸籠上,打開香煙撲鼻,見到已經好想食,一啖一隻(小心熱!!),入口風味難忘,皮薄多汁好夠肉香
湯汁好多好正,味道肉皮汁都好夾好好食
最後係勞蘇食推介 —— 慶記生煎包
以為小籠包多汁又好味,點知生煎包真係驚喜,無心理準備咬一口,點知爆汁!!
真係,生煎包而咬個頂,爆到成口都係湯汁
真係多汁到,細味時肉餡好好味,好香,包皮都好脆又煎得香,每一啖都好味
必食

生煎包

爆湯生煎包

小店變大店,味道更好,風味特色十足
啱晒新一代試下新派既上海點心麵食
又唔貴,份量又足,小食有大有細,樣樣都好好食咁
淨係去食生煎包都值,記住要去返次

#雞翼都好似好吸引

豬軟骨
生煎包
爆湯生煎包
2020-07-09 59 浏览
生煎胡椒包呢個胡椒包雖然要等10分鐘但絕對值得,因為佢係即制而且皮夠薄,餡料連埋湯汁勁飽滿。煎既時間亦掌握得好好,個底脆而個包軟熟!口水醉雞卷另一個招牌菜式,雞完全唔油同埋唔腥,醬汁非常惹味而層次口感都好豐富。另外雞肉亦都好嫩滑,加上少少辣既醬汁,開胃得嚟又唔漏! 極力推介!紅燒豬軟骨慶麵麵身係類似油麵咁樣,粗身有口感又夠彈牙。湯底既味道好突出而且食落味道好好,豬軟骨既份量多而且軟骨已經炆到好淋,骨膠原十足!麻醬青瓜撈麵清新得嚟調味亦都岩岩好唔會太淡,青瓜絲爽口而且仲有雞肉絲夠嫩,成個撈麵食落好好食,味道好夾又唔膩。
生煎胡椒包

口水醉雞卷

麻醬青瓜撈麵

2020-07-08 311 浏览
識搵食嘅朋友仔都知道大角咀呢個地方其實都係美食天堂,有好多鋪頭都係臥虎藏龍。今次黎到呢間叫慶記嘅中菜餐廳,係餐牌見到又有小籠包,又有啲辣辣地嘅川菜食,食得幾過癮。我同朋友分別叫左紅燒豬軟骨撈麵同埋口水雞絲冷麵,呢兩隻麵都各有特色,豬軟骨份量好足,浸住豬軟骨個個汁同個麵都好夾,而口水雞個碗又另一個風格,個口水雞汁係小辣帶酸,我覺得佢有加到黑醋因為隱約feel到個隻味,但配埋青瓜絲加個麵係好夾,食完好清涼,好容易一啖接一啖咁狂食,值得推薦。食咁多野當然要配個茶黎飲,叫個茶都有茶壺裝住,都好抵玩喎。紅油抄手黎講佢呢個菜肉雲吞本身已經皮薄餡靚,極好食,食個陣係咁將個雲吞碌下碌下,務求上多啲汁再配埋椒碎咁食,真係不得了。口水醉雞卷自問真係第一次食,但係出奇地好食。雖然個汁同頭先嗌個個撈麵汁差唔多,但係份量夠而且味道好。生煎胡椒包都過得去架,皮脆肉嫩,如果鍾意食香口野,呢個岩哂你。正常嘅小籠包同埋蟹肉小籠包我都有叫到,裡面啲湯汁好正,個外皮皮薄但好成功保護,無咁易夾爛,兩個都叫得過架。呢間店性價比高,野食唔係度度有,我個人會推介大家試下個口水雞絲撈麵。

食咁多野當然要配個茶黎飲,叫個茶都有茶壺裝住,都好抵玩喎。

2020-07-03
2020-07-06 39 浏览
醉雞@慶記上海菜入面架各類包點, 想起都流口水啦。之前去過一次上海旅行, 瘋狂食小籠包生煎包, 大大隻多餡皮薄又爆汁。當然麵線同糯米做的甜糕點都是好好食, 我5天差不多把所有包點甜糕點都試了一遍。淨百花雲吞湯點$58都食到啦,一客有6粒的。皮算滑同夠薄透, 肉餡是由蝦同墨魚肉打成,大大粒食完會飽的。小食試了份口水醉雞卷$18 4件, 有股酒香, 仲有紅紅的辣油, 推薦, 真的好惹味 桂花烏龍茶有陣陣清幽香,用來解一解辣油味慶記就是食上海這滋味的新店

醉雞@慶記

桂花烏龍茶有陣陣清幽香,用來解一解辣油味

慶記就是食上海這滋味的新店
2020-07-04 90 浏览
<大角咀上海野>😁大角咀呢間慶記 環境幾大幾舒服 主打食上海野 有小籠包 水餃 麵 等等 多野試擇味道唔錯 值得去食下 👍🏻🍴xo醬蟹肉小籠包 2 隻35 蚊🦀小籠包上面充滿蟹子 小籠包 個皮厚度適中 入面既湯汁好香濃蟹味 再加 juicy既豬肉香🐖 落 d黑醋同薑絲 溶入小籠包入味 好滋味🍴紅油抄手 46 蚊🥟🌶️大大隻紅油抄手 餃皮厚度適中夠香滑 入面係菜肉餃 豬肉夠 juicy 🐷 菜夠爽口 佢既醬汁 辣椒 葱花 蒜蓉 加 d甜醋 👍🏻夠哂惹味 食哂6 隻都好飽 🥟🍴特色山葵醬雞絲冷麵 40 蚊🐤🍜紫菜加新鮮青瓜絲 切得夠醉 同麵撈埋夠口感🥒 雞絲切條狀 夠嫩滑🐥 冷麵應該似係油麵黎 好夠爽口 底層充滿住 wasabi醬 輕微攻鼻 辣度適中 撈埋 麵一齊食口感黏稠 同雞絲十分 match 🐥🍴紅燒豬軟骨慶麵52蚊🌶️🐖個湯底帶 d甜同少少類似柱候汁既味道 不過應該係 豬骨煲既 燒豬軟滑帶少少筋位同肥膏 肉質幾煙靭彈牙 幾有口感 夠入味 豆卜好吸汁 油麵比較粗身爽口 夠飽肚 同豬軟骨夠哂 match 🍜#上海菜 #紅油抄手 #水餃 #豬軟骨 #冷麵 #山葵 #雞絲Sc
<大角咀上海野>😁

Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
#慶記
大角咀利得街11 號利奥坊地下g501 至503 鋪
~~~~~~~~~~~~
2020-07-04
2020-07-04 44 浏览
今天,蜜桃小丸子做孝順女,帶媽媽來大角咀覓食。大角咀的新樓愈來愈多,在利奧坊下我們看見了慶記,好像不錯,便決定試一試。餐廳裝潢十分新淨,樓底很高,枱與枱之間也有足夠的距離,不會太貼,椅子出奇地好坐,這樣便不像普通麵店好像要吃完便急急地走,相反連朋友聚會都適合。最欣賞是食店兩邊都有大大塊落地玻璃,採光度十足,亦令整個用膳環境更舒適。餐牌選擇豐富,有蜜桃小丸子最愛的上海點心,好像小籠包、生煎包、紅油抄手等等。另一方面,主食也有湯麵、撈麵,連冷麵都有,最適合炎炎夏日來吃。生煎胡椒包:這是蜜桃小丸子吃過最美味的胡椒包!記得之前曾經在台灣吃過,未能令我動容。這次卻有大大的驚喜!首先,包皮佈滿黑芝麻,加上少少蔥花,已經香氣撲鼻。底部的包皮煎得金黃脆,十分誘人。一口咬下去,陣陣的胡椒香不斷湧來,但又不會太嗆,肉汁馬上流出來,啜一口十分鮮甜,可以吃得出肉是新鮮包製,最難得是再吃一口,同樣流出肉汁,令人齒頰留香。難怪這道小食獲得彭博推薦,真的十分美味,一定要吃!小籠包:店舖標榜食物都是即叫即製,所以等候需時,但食物出來一定不會令人失望。好像這個小籠包,蜜桃小丸子為它作出了一個測試,就是用筷子夾一夾小籠包

小籠包:店舖標榜食物都是即叫即製,所以等候需時,但食物出來一定不會令人失望。好像這個小籠包,蜜桃小丸子為它作出了一個測試,就是用筷子夾一夾小籠包的上端,看看有沒有穿。結果,證實了小籠包的確皮薄餡靚,薄薄滑滑的包皮承載了滿滿的肉汁,熱辣辣十分美味,比起連鎖店的絕不遜色,甚至更有肉味和多汁。

紅燒豬軟骨慶麵:材料十足,豬軟骨有三四件,還是大大塊的,最重要是醃得很入味,連媽媽都說好吃。白蘿蔔很鮮甜,豆卜吸收了湯汁,很美味。最重要是麵條,吃下口煙煙韌韌爽爽的,充滿口感,即使慢慢吃,也不會變得軟綿綿,連配菜的蔥和韮黃也是頗多的,毫不吝嗇。由此可見,雖然只是一碗簡單的豬軟骨麵,店舖的製作也是充滿誠意。

百花雲吞慶麵:第一口咬下去,便吃得出雲吞的鮮,是海鮮的鮮,原來用了魷魚和蝦來包,還包得相當結實,一定不是隨便在街外買回來的,十分好吃。令蜜桃小丸子驚喜的是麵上的肉燥和乾蔥,香噴噴配上麵令口感更豐富,錦上添花。

因為天氣炎熱,所以我們還叫了豆漿,冷冷的不會太甜,很配合食物。

總括而言,這間小店令蜜桃小丸子很驚喜。從食物可見店舖製作認真有心思,毫不馬虎,食物質素不輸連鎖店,價錢當然更親民,更貼地,性價比很高。想不到在大角咀居然有如此的一間高質麵店,令吃麵的體驗提升了,看到店舖還有一些麵會陸續推出,到期時值得再來吃。
  • 生煎胡椒包
  • 小籠包
2020-07-03 219 浏览
「慶記」為於大角咀重建項目「利奧坊曉岸」基座商場,由港鐵奧運站行過去需時約十分鐘左右,交通十分方便!作為大角咀街坊的一分子,其實之前已經一早幫襯過佢既前身「慶麵」,今次再次光臨都係想試下餐廳在搬遷後有冇新睇頭!今日剛好是周五晚上,所以雖然只係六點幾但全場幾乎已經八成滿!小籠包 (4隻) ($38):小籠包非常juicy之餘皮亦非常之薄,夾起後不會容易爆開。而且,豬肉餡料剛剛蒸到恰到好處,不會好像坊間其他粗製濫造之流overcook到影響晒口感!紅油抄手  ($46):抄手非常惹味醒神,醬汁辣辣地最適合作為餐前點綴之作!紅燒豬軟骨慶麵 ($52):豬軟骨炆到好腍,非常易入口,以$52的價錢數量可以有四條之多可算非常抵食。湯底方面非常惹味,配菜豆卜及蘿白索晒湯汁之後非常入味,真係食到停唔到口!口水雞絲冷麵  ($40): 整體感覺偏辣,初次體驗的朋友可考慮「少辣」代替。當雞絲、青瓜絲同冷麵撈埋口水汁後,「麻」及「辣」的感覺兩者融合為一,這個crossover的idea真係夠晒innovative!整體來說,一百蚊都唔駛就有齊小食及主食,晚市重有茗茶供應添,以「性價比」來說真的非常不俗!

小籠包 (4隻)

紅油抄手

口水雞絲冷麵

2020-07-03
小籠包 (4隻)
紅油抄手
口水雞絲冷麵
2020-07-02 46 浏览
上海麵,或稱陽春麵一向為筆者所愛,簡單的麵粉製作而成,帶微微麵粉香慶麵的選擇不多,不過基本的上海菜色都有而且由於利奧坊,店舖的裝潢非常漂亮,跟其他餐廳的設計都有7,8分相像食物:豬軟骨慶麵$52份量不少,豬軟骨有4,5塊,非常軟稔!加了些豆卜,湯底非常清淡,加上蒽段,麵條帶麵粉香,帶來非常原始的陽春麵食感豬軟骨撈麵$46+麻辣$2這個的豬軟骨份量也多,浸泡在甜滷水內。撈麵加上花椒跟辣油的味道很惹味,麵量也大口水醉雞卷 八件$38意料之外的出色,乾身帶啫喱,瘦肉多但不鞋,爽得來很好吃!小籠包 4件 $38 皮超薄!內餡肉帶湯汁,趁熱吃更滋味價格實在不貴,除了位置偏僻外,也是滿不錯的一個選擇

慶麵的選擇不多,不過基本的上海菜色都有

食物:
豬軟骨慶麵$52

豬軟骨撈麵$46+麻辣$2

口水醉雞卷 八件$38
意料之外的出色,乾身帶啫喱,瘦肉多但不鞋,爽得來很好吃!

小籠包 4件 $38
皮超薄!內餡肉帶湯汁,趁熱吃更滋味

價格實在不貴,除了位置偏僻外,也是滿不錯的一個選擇
题外话/补充资料: 早前食評中被批評的服務,我覺得是大有改善,今天侍應都很友善呀~
2020-07-02 38 浏览
嗰日聽朋友講話大角咀開左一間新既上海菜!有一次去上海嘅時候食過上海菜但發覺太過正宗都係鍾意食香港嘅上海菜多啲🤣🤣🤣 今日就嚟試吓新開嘅慶記 我哋叫咗兩個點心同埋兩個主食 分別有蟹肉小龍包同埋生煎胡椒包,本身都冇食過呢兩款食物 淨係食過普通嘅小籠包 今次一上到黎嘅小籠包就即刻食啦 咬入去有薄薄既皮 之後就有好多湯汁即刻爭住出嚟😂 上面仲有啲蟹子 豬肉餡入邊有啲蟹肉撈埋一齊 令到成件事即刻超級高級😂 之後就係生煎胡椒包 最鍾意呢啲包就係煎到果皮脆脆地 今次一咬入個包到就feel到嗰啲汁又沖曬出嚟🤣 個豬肉餡入邊有好強勁嘅胡椒味 令到成件事好刺激 本身聽朋友講話台灣嘅胡椒餅都好出色但係一直都冇機會食今次就鍾意喺香港試到就深深地愛上胡椒包😚之後仲叫咗兩個主食 分別係口水雞絲冷麵 同埋巴東牛肋條撈麵 口水雞絲冷麵有啲似平時譚仔食到嘅雞肉 成隻雞就比較嫩滑 撈埋啲麻辣醬汁 同埋啲面一齊非常之好食 冷麵都說得夠凍 絕對唔係hea架! 入邊仲有啲青瓜絲 令到你食個冷麵嘅時候唔會太單調可以增加口感 之後就係巴東牛肋條撈麵 呢個巴東真係好有巴東風味☺️ 加啲醬汁加埋啲面度 牛肋條又夠林 啱晒一大班牛魔王!果
同埋生煎胡椒包
之後仲叫咗兩個主食 分別係口水雞絲冷麵
同埋巴東牛肋條撈麵
呢個巴東真係好有巴東風味☺️ 加啲醬汁加埋啲面度 牛肋條又夠林 啱晒一大班牛魔王!果然喺呢度嘅王牌😋 之後我哋仲帶咗兩支豆漿
豆漿都係交貨嗰種 係好多地方都飲到嘅一品豆漿
下次有機會再嚟一定會試埋其他嘢食㗎😋😚
2020-07-02 36 浏览
第一次踏足利奧坊,感覺食肆很集中,是個覓食好地方。這次選擇了慶記!麻辣擔擔撈麵第一次食擔擔是撈麵,還要加麻辣。結果非常驚喜,有擔擔的花生味加麻辣是有新的衝激,而且是撈麵的緣故不會有太油膩的感覺。巴東牛肋條撈麵巴東的咖喱味做得很香很惹味,配撈麵感覺很新穎,而且牛肋條炆得很稔很入味,超好食的。四隻小籠包咬下去湯和肉汁都鮮嫩無比,是傳統小籠包的味道,因為出面的改版同花款太多,我始終最喜歡這種簡單的傳統味道。口水醉雞卷又是一個新穎的配搭,口水雞的味輕輕重過醉雞的味道,是個不錯的調味比例,整體不單調但又不會互相搶突出的味道,很特別!蜜芥雞翼雞翼脹卜卜的非常肥美,選了我很喜愛的蜜芥味,充滿刺激感的芥末加上緩和它的蜜糖,一辣一甜非常過癮,輕輕炸得熱辣辣又脆脆的。總括是這間上海小店令我有點驚喜,原來傳統又得,新鮮配搭又得,而且有些菜式又可以選兩件或四件,非常人性化,就算一人來用膳也不怕叫太多,而且坐得舒適又闊落,整體感覺非常好。
第一次踏足利奧坊,感覺食肆很集中,是個覓食好地方。
這次選擇了慶記!

麻辣擔擔撈麵

• 小籠包
  • 蜜芥雞翼
  • 口水醉雞卷
2020-06-30 33 浏览
爸爸話今日帶我去食好野👉🏻慶記👈🏻位於大角咀利奧坊地下,就去試下👅..餐廳裝修都幾特別,好有中國風👀 餐廳係主打麵食,有湯麵、撈麵、冷麵....等等,我就點左”菜肉雲吞慶麵”(HK$46) 麵質彈牙,湯底夠清,湯入面嘅蘿蔔同豆卜都好入味,正架! .“巴東牛肋條撈麵”(HK52) 食落有少少辣,但好惹味👍🏻 牛肉肉質鮮嫩,唔覺意就食完成碗麵🙈 好好食呢〰️..“小籠包”(HK$21@2隻) 係每日新鮮包製,皮薄多汁,無得輸💯..“生煎包”(HK$24@2隻) 上台熱辣辣,底脆皮薄,饀料肉味濃郁,仲要超多汁😋 唔錯➰.

2020-06-29 17 浏览
之前都有幫襯覺得味道唔錯,見佢搬左新鋪,就再試下。可以看圖,紅燒豬軟骨麵,麵未煮透就上菜,仲係痴住一夠夠,加上對比之前,份量明顯少左。屋企人都唔夠食,下次不了。
之前都有幫襯覺得味道唔錯,見佢搬左新鋪,就再試下。

屋企人都唔夠食,下次不了。
2020-06-27