2022-10-03 32 浏览
朋友話我好鐘意食果間愛上米線轉左餐牌, 我個唔想出街既屋企人又想試下, 所以今晚就外賣返去食近尖東果頭, 位置方便換左餐牌人氣依然不變, 睇黎應該都係好好味, 令人值得期待功夫魚腐有機番茄湯米線-$53番茄湯個湯底幾濃厚, 酸度幾夠, 番茄味幾濃, 配合個米線幾好, 而個魚腐幾有魚味, 而且口感幾好家鄉酸爽豆角雞翼鵪鶉蛋湯米線-$49D個就係一向食開愛上米線既味道, D個一向都唔錯, 而配料就有兩隻雞翼同兩粒鵪鶉蛋, 都幾多餸, 幾抵食藤椒野菌雞粒拌飯-$56D個都幾辣的, 但都辣得幾過引, 而且野菌既香味幾正, 再加上雞粒啖啖肉好送飯, 唔錯黃金沙脆雞翼-$32一向都好鐘意愛上米線既雞翼, 而D個黃金沙脆雞翼既雞翼係將咁好味既雞翼再配上好邪惡既咸蛋黃, D個組合冇得輸總結, 就算轉左餐牌都係咁好味, 而且多左選擇, 下次想試下佢D好似車仔麵咁去點餸既米線先
朋友話我好鐘意食果間愛上米線轉左餐牌,
我個唔想出街既屋企人又想試下, 所以今晚就外賣返去食

近尖東果頭, 位置方便

換左餐牌人氣依然不變, 睇黎應該都係好好味, 令人值得期待

功夫魚腐有機番茄湯米線-$53

家鄉酸爽豆角雞翼鵪鶉蛋湯米線-$49

藤椒野菌雞粒拌飯-$56

黃金沙脆雞翼-$32

2022-09-29
2022-09-30 24 浏览
店內的裝修都幾新潮,以黑白紅三色為主,感覺坐得幾舒服同環境夠乾淨。同之前食過既餐牌唔同左,有新既湯底,仲有車仔麵叫,自己簡配料同湯底。蟲草花胡椒杞子雞肉湯米線 湯底幾濃,胡椒味重,搭配豬骨湯,好正!入面嘅配料好多,雞肉係屬於滑身嗰隻,呢一個米線岩晒女士們啦,感覺好滋補。牛魔王麻辣湯米線一打開就聞到好攻鼻的麻辣香味,好香!鐘意吃麻辣的人一定喜歡,牛魔王裡面有肥牛、牛丸及牛𦟌,牛丸爽口彈牙,肥牛及牛𦟌都好軟淋同入味。懷舊蔥油餅配藤椒野菌雞粒藤椒雞粒表面好香脆的,帶點麻辣,蔥油餅厚度岩岩好,搭配香蔥好夾,別有一番風味。佢個湯底真係唔錯,有機會試下堂食,可以免費添飯或米線,用盡個湯底。

2022-09-19
外卖自取
2022-09-26 26 浏览
收工行過見到呢間野門面幾好、再上黎睇吓好多好評,所以即管膽粗粗試吓新嘢。入到去有個哥哥仔服務態度都算好好,見我哋睇咗個Menu一陣,走過來好努力介紹d餸俾你。本身平時食米線都係食開小辣,因為第一次試唔知道辣度,特登問咗哥哥仔佢話有微辣,所以揀咗個蕃茄麻辣湯微辣。點知返到屋企食落辣到傻,完全唔會係微辣囉!蕃茄味都有嘅,但係實在太辣,連屋企人都頂唔順要過水,已經冇心機再食落去🥵🥵😥另外再加多咗份金沙豬柳,諗住會有脆卜卜鹹蛋黃喺面,點知好失望🙁

外卖自取
2022-09-26 260 浏览
食物服務品質完全吾掂今日12點去完科學館睇恐龍展,行過哩間米線店,覺得幾清新乾淨,睇埋餐牌同照片介紹,好似幾OK,就入去試下。入去時間可能早,無乜客人,食完都吾滿,入來食客人好多系一個或者2個女生,可能裝修OK。服務- 決定叫午餐,但想食的都是辣,waiter話無得改,到埋單見到我地要用熱水洗過至食,至話單點可以有番茄湯底,早D 講。- 叫兩杯餐茶,兩杯都來錯。- 哩度尖沙咀,客源又比較後生,又自己話哩度系快餐店要先比錢至落單,有點自扁身價,其實改用QR code 點餐順便比錢至落單,系哩個區同客源決對可以改善曬哩個問題。酸菜魚湯米線($56)1分- 魚好似系有介紹照片的幾多,但睇落已經覺得吾掂,食落又吾滑,過熟,同無魚味,比較“十二味”的酸菜魚午餐有魚皮同埋滑,哩度已經肯定系冰到吾冰的吾知道乜魚柳,師父又吾識整至會咁,你比幾多都無用。麻辣脆豬耳(餐加$10)2分- 算幾爽,但毫無豬味,只有雪櫃味。魚腐麻辣米線($53)3分- 魚腐系幾好味,配菜有芽菜同木耳,本來幾好,但微辣(1隻辣椒圖)好似真系太辣啦。剁椒皮蛋($9)2分- 吾系好耐無食都吾叫,睇落系唐心,食落蛋白蛋黃都吾夠皮蛋味。
食物服務品質完全吾掂

- 叫兩杯餐茶,兩杯都來錯。

酸菜魚湯米線($56)1分

麻辣脆豬耳(餐加$10)2分
- 算幾爽,但毫無豬味,只有雪櫃味。

魚腐麻辣米線($53)3分

剁椒皮蛋($9)2分

熱奶茶(1分)
- 毫無茶香,又太稀,

凍冬瓜茶(3分)
- 哩杯應該系冬瓜蜜開水,所以正正常常。

魚腐麻辣米線
剁椒皮蛋
奶茶,冬瓜茶
2022-09-26
2022-09-26 19 浏览
又係晚飯時間今日真係好想食啲辣嘢唔知呢間愛上米線可唔可以令你愛上米線呢~聽講佢哋嘅米線係用日本米製造所以口感味道都特別好~嗌左牛魔王麻辣湯米線真材實料靚湯米線組合有肥牛、牛丸、牛用展、仲有好多配菜 大木耳、腐竹等~索晒辣汁好正呢個真係夠麻辣、又辣又爽! 香噴噴奶黃金沙脆雞翼聽講呢個係新出嘅見佢張相炸到咁靚所以好想試吓~蛋黃汁真係好正、雞翼夠脆!一齊嚟一串呢個係新出嘅招牌手打魚腐系列呢個係每粒都唔同嘅魚腐串一粒冬陰功、一粒櫻花蝦、一粒甜粟米~彈牙!夾返個青菜清淡下先夠新鮮清甜好想食蔥油餅嗌咗個懷舊蔥油餅真係好多小食揀忍唔住嗌埋個麻辣爽脆豬耳同埋剁椒皮蛋~加左杯熱檸檬茶
又係晚飯時間
今日真係好想食啲辣嘢

唔知呢間愛上米線可唔可以令你愛上米線呢~
聽講佢哋嘅米線係用日本米製造所以口感味道都特別好~

嗌左牛魔王麻辣湯米線
真材實料靚湯米線組合
呢個真係夠麻辣、又辣又爽!

香噴噴奶黃金沙脆雞翼
聽講呢個係新出嘅見佢張相炸到咁靚所以好想試吓~

蛋黃汁真係好正、雞翼夠脆!

一齊嚟一串
呢個係新出嘅招牌手打魚腐系列
呢個係每粒都唔同嘅魚腐串
一粒冬陰功、一粒櫻花蝦、一粒甜粟米~
彈牙!

夾返個青菜清淡下先
夠新鮮清甜

好想食蔥油餅嗌咗個懷舊蔥油餅
真係好多小食揀
忍唔住嗌埋個麻辣爽脆豬耳同埋剁椒皮蛋~

加左杯熱檸檬茶

2022-09-18
15 分钟 (外卖自取)
今日收工同朋友來食咗愛上米線,裝修非常特別,黑白相間主調,空間位置非常大,座位舒服,職員都好有禮貌。比起第一次嚟,餐牌加入全新多種食品種類,選擇豐富,例如可以自選米線和不同的湯底,新增各種特色魚腐小食。🐷 蒜香炸豬扒蕃茄湯米線 🍜豬扒好厚身,炸得外脆內軟,火候剛好,香口得來唔會太乾;蕃茄湯非常濃郁;米線非常軟滑,分量好充足;配菜都豐富,有金針菇,腐皮,雲耳等等。🍅 六式素菜配有機蕃茄湯米線素菜米線係健康及素食之選,蕃茄湯非常濃郁,有不同的蔬菜,仲有香菇。麻辣爽脆豬耳口感爽脆,少少麻辣好惹味。惹味流心芥末恐龍蛋呢款係新的小食,其實係手打魚腐製作,好大粒,職員會好細心幫你切成1件件方便食用,切開嘅時候芥末流心流出,魚腐炸得脆卜卜,配上芥末流心好新穎,芥末味好嗆鼻😂香噴噴奶黃金沙脆雞翼雞翼炸得非常香脆,炸得香脆之餘裏面又唔會太乾,肉質細嫩,夠哂大隻;食得出好香嘅蝦醬味,仲有少少蓋過咗鹹蛋黃醬嘅味道。招牌手打魚腐串櫻花蝦味賣晒所以只係食咗冬陰功味同粟米味,魚腐嘅質感非常彈牙,魚味香濃,粟米味食得出粒粒粟米,不過冬陰功味就唔係好食得出冬陰功味道,建議可以配返啲冬陰功醬汁。檸檬特飲非常清新嘅檸檬酸

🐷 蒜香炸豬扒蕃茄湯米線 🍜

🍅 六式素菜配有機蕃茄湯米線

麻辣爽脆豬耳
口感爽脆,少少麻辣好惹味。

惹味流心芥末恐龍蛋

香噴噴奶黃金沙脆雞翼

招牌手打魚腐串

檸檬特飲
非常清新嘅檸檬酸味,酸酸甜甜十分開胃。

總結餐廳換上全新餐牌及食物,供不同客人選擇,性價比高,分量充足,值得推薦大家來嘗試。
2022-09-24 348 浏览
尖沙咀米線店多羅羅,見到依間鋪頭人氣旺旺,米線控的我緊係要試下啦!鋪面座位寬趟舒適,可以慢嘆下米線!♥️酸菜魚湯米線魚片新鮮,肉質嫩滑,沒有魚腥味及細心去骨;湯底落足香料慢熬、前味是酸甜、後味卻是啖啖辣味,味道佈滿層次,推介必吃!♥️蟲草花胡椒杞子雞肉米線湯底超級入味、香香的胡椒杞子味道,湯料份量多、蟲草花軟冧入味;味道甜甜的,挺開胃!雞肉亦不會太硬,米線掛到濃湯,超級好食!♥️香噴噴奶黃金沙豬柳肉店家炸得剛剛好,不會太厚粉,鹹蛋味超濃郁,味道香口入味,豬柳肉不會太厚及太硬,調配得剛剛好!♥️流心芥末恐龍蛋依個「恐龍蛋」份量巨型、用刀一切,流心芥末湧出來,整個製作要好好控制溫度先有這個效果,只是香味已經很吸引,咬落去流心芥末充滿整個口腔,前味甜甜很吸引、後味少許芥辣,味道很平均!CP值超高!♥️青檸梳打&冬瓜茶熱辣辣既天氣飲青檸梳打及冬瓜茶,最好不過了!涼浸浸消暑又解渴,又可以解辣,酸酸甜甜,完全打開胃口!食米線必備!

♥️酸菜魚湯米線

奶黃金沙豬柳肉
青檸梳打&冬瓜茶
  • 蟲草花胡椒杞子雞肉配豬骨湯米線
2022-09-23 27 浏览
早幾日打算上堂前同fd食啲野先,見到間裝修幾特別既米線鋪就去食,無諗過平平無奇,到處都有既米線鋪,呢間竟然做得禁好,食材有水準,仲要款式多,份量多,夠足料,好岩我口味!酸菜魚湯米線 $56午餐跟一杯飲品,仲有特飲冰感冬瓜茶飲,吾洗額外加錢!酸菜魚無骨,啖啖肉,魚肉仲好嫩滑,湯底都吾馬虎,微微辣,又有少少酸香味,酸辣味岩岩好,吾會太嗆口,幾正!功夫魚腐有機番茄湯米線 $68魚腐系自家製,以9:1既比例做出黎,幾有魚味,而且咬落無骨碎,彈牙!米線亦都幾有咬口,吾會太淋,放左一陣都無發脹,聽到隔離枱講話可以任添米線,不過本身份量已經好多,我已經食吾到更多。奶黃金沙豬柳肉 $28貌相一般既豬肉,出奇地好好食!佢既奶黃金沙好幼滑,吾會食到一粒粒既蛋黃粒,味道幾好,吾會太咸,太重蛋黃既油膩感,豬肉都夠嫩。問返店員先知原來佢地餐廳系用海鹽煮野食,成本都幾高下。葱油餅配滕朝野菌雞粒 $36葱油餅幾薄,幾乾身吾油膩,滕朝野菌雞粒以一小碗上枱,份量較細,但好香麻辣味,夾埋一齊食好惹味,幾創新既食法。櫻花蝦魚腐串 $18魚腐串加左海苔粉,變得好似日式小丸子。櫻花蝦混左入魚腐內,食落有淡淡既櫻花香味,鐘意食魚

酸菜魚湯米線 $56
午餐跟一杯飲品,仲有特飲冰感冬瓜茶飲,吾洗額外加錢!

功夫魚腐有機番茄湯米線 $68

奶黃金沙豬柳肉 $28

葱油餅配滕朝野菌雞粒 $36

櫻花蝦魚腐串 $18
魚腐串加左海苔粉,變得好似日式小丸子。

櫻花蝦混左入魚腐內,食落有淡淡既櫻花香味,鐘意食魚腐既朋友私心推介!

環境:

餐牌:

2022-09-19 30 浏览
放假去咗尖沙咀行街,見到呢間愛上米線好新潮吓!個menu 好攪笑幫你做埋媒人食邊款米線同店員傾咗兩句話佢哋餐廳係本地口味米線,餐廳用海鹽煮米線,最近仲轉咗新menu米線加咗新口味餸就多咗魚腐,黃沙雞翼同好多其他款嘅小食,咁正就梗係要叫嚟食吓。世一酸菜魚湯米線嘩好好味大大塊魚片個湯底又唔會好辣岩哂我!功夫魚腐有機蕃茄湯米線健康又有益除咗魚腐仲有腐皮、雲耳、芽菜蕃茄湯底夠哂味魚腐好食呀!小食menu 好多都係新款睇吓叫邊個食先!香噴噴奶黃金沙脆雞翼(左)真係好脆卜卜配埋啲奶黃金沙真係好正!大澳爆汁雞翼(右)大澳出名蝦醬果然食到大澳既風味!兩款雞翼都好味😋冰感冬瓜茶飲到底原來有啲薄荷味啫喱果然好冰感😆
放假去咗尖沙咀行街,
見到呢間愛上米線好新潮吓!

個menu 好攪笑幫你做埋媒人食邊款米線
同店員傾咗兩句話佢哋餐廳係本地口味米線,

世一酸菜魚湯米線
嘩好好味大大塊魚片個湯底又唔會好辣岩哂我!

功夫魚腐有機蕃茄湯米線
健康又有益
除咗魚腐仲有腐皮、雲耳、芽菜
蕃茄湯底夠哂味魚腐好食呀!

小食menu 好多都係新款睇吓叫邊個食先!

香噴噴奶黃金沙脆雞翼(左)
真係好脆卜卜配埋啲奶黃金沙真係好正!
大澳爆汁雞翼(右)
大澳出名蝦醬果然食到大澳既風味!
兩款雞翼都好味😋

冰感冬瓜茶
飲到底原來有啲薄荷味啫喱
果然好冰感😆
  • 世一酸菜魚湯米線
2022-09-08 60 浏览
今晚係尖沙咀收工,同事話想食米線~ 我記得附近有一間幾fantastic既本地米線店~ 我曾經係旺角食過一次~有點懷念 - 食過返尋味於是帶了朋友黎尖東漆咸道的愛上米線食dinner!同事簡直不敢相信依間係一間米線店~ 因為餐廳入面既裝修實在太精美了餐廳內面空間感十足~ 好spacious 同好乾淨, 令人食得放心店員都很友善地介紹有咩好食~ 我地好快就揀好左食物了我地各自都揀左一個套餐(加$18),因為包一款小食及一杯飲品~小食方面, 我揀左麻辣豬耳朵(前)豬耳朵既麻辣味非常正~唔會得個辣字~ 麻麻既感覺令豬耳食落更有層次!同事則點了剁椒皮蛋(前)皮蛋上鋪上滿滿既剁椒~ 非常搭~ 將皮蛋既精吊出黎~ 好好食而兩款小食又點夠我地兩個為食鬼丫~ 我地另外再單點了一客 炸蝦醬雞翼($28)一碟共有三隻雞翼~ 每隻都炸得十分香口! 金黃色既雞翼皮有濃濃既蝦醬香氣~ 讚!主食方面,我叫左一份招牌脆炸蛋肉沫拌飯~依個拌飯實在出色~ 蛋真係炸(deep-fried)~ 有香香既脆邊~ 勁正啊!肉沫亦煮得十分不錯! 拌勻整個飯後 每一口都食到肉汁既鮮味, 神來之筆呢~而同事就揀左火爆肥腸拌米線~拌米
今晚係尖沙咀收工,同事話想食米線~
我記得附近有一間幾fantastic既本地米線店~
我曾經係旺角食過一次~有點懷念 - 食過返尋味

於是帶了朋友黎尖東漆咸道的愛上米線食dinner!

店員都很友善地介紹有咩好食~ 我地好快就揀好左食物了
小食方面, 我揀左麻辣豬耳朵(前)
同事則點了剁椒皮蛋(前)

主食方面,我叫左一份招牌脆炸蛋肉沫拌飯~
招牌脆炸蛋肉沫拌飯
而同事就揀左火爆肥腸拌米線~
火爆肥腸拌米線
拌米線一樣好掂! 同事讚不絕口
肥腸好食~ 好乾淨 唔會有怪味!
拌勻後每一啖都食到炸黃豆與蔥既香~ yummy

同事食完之後,店員主動同我地講米線及米飯都係可以任加(free refill!)
不得了~ 同事即刻叫話加多碗米線~ 店員好快就拎左碗有調味既米線比佢繼續食!

我地最後兩個大男人居然仲想試埋餐廳既蔥油餅先走XD
蔥油餅烹煮得很有水準~ 餅皮厚度適中 酥酥咸咸的, 非常好吃

飲品方面~ 我點左一杯特飲(左) 芒果乳酪梳打 (+$4) ,而同事就叫左忌廉梳打(右)
芒果梳打有好香甜既乳酪味 加上芒果爆爆珠 每一口都是驚喜的

估唔到食左咁多野,人均消費每人都唔洗$100啊!!
但已足以食到我地兩個麻甩佬好飽好滿足
  • 剁椒皮蛋
  • 炸蝦醬雞翼
  • 麻辣豬耳朵
2022-09-04 32 浏览
離遠已經見到呢間「愛上米線」黑白色嘅裝修都幾搶眼!!好特別呀喺香港比較少見,坐得好舒服。一入到去啲冷氣好舒服,職員好𝐧𝐢𝐜𝐞.我哋本身想坐窗邊位,職員提我哋個邊可能會熱啲,叫我哋可以感受吓再決定坐邊🤣見到餐牌話湯底係每天新鮮熬製,而且仲話可以免費添飯添米線添!(我覺得呢個理念好好👍🏻👍🏻因為每個人嘅食量都唔同,如果可以唔夠食先再添,咁就冇咁易晒嘢啦😚)🌸紅燒牛𦟌湯米線(牛骨湯)$62啲湯味道好唔錯,唔會太鹹,我好鍾意牛𦟌好好味😋份量都好足,米線幾滑,偏幼身。我平時好少食咁幼身嘅米線,一試又覺得唔錯喎😋容易啲消化。🌸酸菜肥牛湯米線$58叫呢個餐時職員提我地呢個有啲辣,但我朋友食得辣所以照叫。我試咗啖,都真係幾辣,但真係好好味呀好惹味呀😋😋肥牛同酸菜份量都好多但食得辣先好叫加$18就有套餐套餐有飲品同一個小食(四選一)🌸麻辣豬耳朵跟餐小食份量係半份份量少少辣 幾有咬口🌸剁椒皮蛋 2隻呢個都係跟餐小食,呢個份量我鍾意❤️加咗$18套餐有飲品我哋兩個餐都各加咗$4飲特飲🍹🌸凍薄荷咖啡🌸青檸梳打朋友話個薄荷咖啡幾特別,幾好飲青檸梳打就同平時餐廳飲到嘅一樣😋食到好飽呀😋😋Yummy

離遠已經見到呢間「愛上米線」
黑白色嘅裝修都幾搶眼!!好特別呀
喺香港比較少見,坐得好舒服。
一入到去啲冷氣好舒服,
職員好𝐧𝐢𝐜𝐞.
我哋本身想坐窗邊位,
職員提我哋個邊可能會熱啲,
叫我哋可以感受吓再決定坐邊🤣

見到餐牌話湯底係每天新鮮熬製,
而且仲話可以免費添飯添米線添!
(我覺得呢個理念好好👍🏻👍🏻
因為每個人嘅食量都唔同,
如果可以唔夠食先再添,咁就冇咁易晒嘢啦😚)

🌸紅燒牛𦟌湯米線(牛骨湯)$62
啲湯味道好唔錯,唔會太鹹,我好鍾意

🌸酸菜肥牛湯米線$58
叫呢個餐時職員提我地呢個有啲辣,
但我朋友食得辣所以照叫。
我試咗啖,都真係幾辣,但真係好好味呀
好惹味呀😋😋肥牛同酸菜份量都好多
但食得辣先好叫

加$18就有套餐
套餐有飲品同一個小食(四選一)
🌸麻辣豬耳朵
跟餐小食份量係半份份量
少少辣 幾有咬口

🌸剁椒皮蛋 2隻
呢個都係跟餐小食,呢個份量我鍾意❤️

加咗$18套餐有飲品
我哋兩個餐都各加咗$4飲特飲🍹
🌸凍薄荷咖啡
🌸青檸梳打
朋友話個薄荷咖啡幾特別,幾好飲
青檸梳打就同平時餐廳飲到嘅一樣😋
食到好飽呀😋😋Yummy

2022-08-30 358 浏览
🍜呢間平時經過開🚙都會買番個外賣返屋企食🥡今次終於有機會好地地坐低食番餐嚕🥳呢間米線鋪🈶️型格嘅裝修❤️餐廳裏面又光猛💡又乾淨🥢坐🉐️好舒服😌而且店員仲超🈶️禮貌添💜服務態度又好👍👍套餐仲超。抵。食🥳🥳🥳🌿芫荽皮蛋脆鯇魚泡飯套餐 $76▫️芫荽皮蛋脆鯇魚泡飯🐠▫️話梅小蕃茄🍅▫️熱檸水☕️🌈若果你同我一樣咁鍾意食魚🐠呢個應該都係你必選item喇👍啲鯇魚真係好脆好甜❤️好好味呀😋而且脆鯇魚嘅份量都唔少❤️抵食👍欣賞佢哋係用海鹽烹調🔥加埋珍珠米🍚口感一流✅堂食仲可以添食米線或者珍珠白飯添🥳🥳🥚招牌脆炸蛋肉沫拌飯套餐 $66▫️招牌脆炸蛋肉沫拌飯🥚▫️醋香青瓜白木耳🥒▫️港式熱奶茶☕️🌈 每次都一定會嗌嘅招牌脆炸蛋肉沫拌飯🥚試過一次已經愛上😋佢哋呢個招牌飯真係冇得輸😊粒粒珍珠米都飽滿分明隻蛋炸完之後仲係流心蛋🥚又夠大碗🍚真抵食👍所以一定要encore❤️🥚招牌脆炸蛋肉沫拌飯套餐 $66▫️招牌脆炸蛋肉沫拌飯🥚▫️醋香青瓜白木耳🥒▫️港式熱奶茶☕️🌈 每次都一定會嗌嘅招牌脆炸蛋肉沫拌飯🥚試過一次已經愛上😋佢哋呢個招牌飯真係冇得輸😊粒粒珍珠米都飽滿分明隻蛋炸完之後仲係流心蛋🥚又夠大碗🍚真抵食👍所以一定要encore❤️🧇蔥油餅 $18

🌿芫荽皮蛋脆鯇魚泡飯套餐 $76

▫️招牌脆炸蛋肉沫拌飯🥚
▫️醋香青瓜白木耳🥒
▫️港式熱奶茶☕️

🧇蔥油餅 $18

🌈一定要叫嘅蔥油餅🥳好少食到蔥油餅口感唔會油淋淋😋呢個蔥油餅雖然係薄薄地,但係佢味道好香好好食😋

🥬時令生菜 $18

🌈健康啲叫番碟菜食🤣菜嫩口又夠大碟🥬讚讚讚👍👍👍

• 芫荽皮蛋脆鯇魚泡飯套餐
2022-08-27 243 浏览
做完 gym 超肚餓,gym 友我要去食澱粉質😒 尖沙咀有間坐得好舒服的愛上米線,又係K11附近,啱晒我哋囉!室內裝修簡潔,卡位超闊大,QR code落單,衛生防疫做得好,服務殷勤,食得舒服!招牌脆炸蛋肉沫拌飯 $48店長推介了招牌菜,他們的飯用上了珍珠米,粒粒飽滿香甜。招牌脆炸蛋外皮香脆可口,切開蛋汁流出來,肉沫惹味,撈飯一流!酸菜肥牛湯米線 $58夏天熱辣辣,酸菜酸微微特別開胃,加上湯米線,湯底冇味精,米線彈牙,水準幾好!肥牛份量都多,肉味濃郁,加上店家的秘製麻辣醬,口感味道都即刻提升層次。凡惠顧任何湯米線/拌飯,+$18升級至套餐,我當然唔會錯過小食同埋特飲啦!話梅小番茄🍅清甜的話梅止渴,小番茄粒粒爆汁,消暑小涼拌。剁椒皮蛋小小香辣味的剁椒,質素高的皮蛋,配搭起來很好味。小食 Snacks葱油餅 $18Spring Onion Pancake,真心好食,有層次的酥皮,一啲都唔油膩,口感味道都很不錯。炸蝦醬鷄翼(三隻)$28唔係普通嘅炸雞翼,真係有炸蝦醬味喎!皮脆肉嫩又多汁。咖啡、茶或汽水(特飲+$4)凍檸茶清新走甜,芒果乳酪梳打 超正,有芒果乳酪嘅爆汁珠珠,口感爆炸,連埋梳打一齊

招牌脆炸蛋肉沫拌飯 $48
店長推介了招牌菜,他們的飯用上了珍珠米,粒粒飽滿香甜。

酸菜肥牛湯米線 $58

話梅小番茄🍅
清甜的話梅止渴,小番茄粒粒爆汁,消暑小涼拌。

剁椒皮蛋
小小香辣味的剁椒,質素高的皮蛋,配搭起來很好味。

小食 Snacks
葱油餅 $18

炸蝦醬鷄翼(三隻)$28
唔係普通嘅炸雞翼,真係有炸蝦醬味喎!皮脆肉嫩又多汁。

咖啡、茶或汽水(特飲+$4)
凍檸茶清新走甜,芒果乳酪梳打 超正,有芒果乳酪嘅爆汁珠珠,口感爆炸,連埋梳打一齊飲真係好爽。
  • 剁椒皮蛋
  • 火爆肥腸拌米線
  • 藤椒雞粒葱油餅
星期五12:00到達餐廳,見到只有三成滿,即刻坐低食飯坐低咗5分鐘,叫侍應落菜,侍應話只有經理負責,因為只有佢有iPad ,全個餐廳得一部iPad 其他人只會上菜同執碗等咗15分鐘先可以寫菜,原來落單即俾錢所以又要等經理攞貨信用卡機嚟收錢一來一回又冇咗10分鐘要自助斟水,全部熱水。最好一早攞定,可以攤凍佢結果等咗20分鐘,米線先上到先唔評論嘢食,咁樣嘅節奏好難做得快可能經理要諗一下物流上怎樣安排才是最好。冇可能經理 1) 落單 2)收錢 3) 仲要睇埋外賣🥡餐具係喺枱嘅側邊,不過一拉抽屜,摸到立痴痴米線係好味,彈牙,唔會煮到林晒,不過不是太大驚喜。總結/ 一碗米線要$58,等咗半個鐘先有得食,未必會有下次
星期五12:00到達餐廳,見到只有三成滿,即刻坐低食飯

,全個餐廳得一部iPad

其他人只會上菜同執碗

等咗15分鐘先可以寫菜,原來落單即俾錢
所以又要等經理攞貨信用卡機嚟收錢
一來一回又冇咗10分鐘

要自助斟水,全部熱水。
最好一早攞定,可以攤凍佢

結果等咗20分鐘,米線先上到

先唔評論嘢食,咁樣嘅節奏好難做得快
可能經理要諗一下物流上怎樣安排才是最好。
冇可能經理 1) 落單 2)收錢 3) 仲要睇埋外賣🥡

餐具係喺枱嘅側邊,不過一拉抽屜,摸到立痴痴

米線係好味,彈牙,唔會煮到林晒,不過不是太大驚喜。

總結/ 一碗米線要$58,等咗半個鐘先有得食,
未必會有下次

2022-08-26
1K
2022-08-25 52 浏览
而家先發現原來尖沙咀都有愛上米線分店架, 而且比旺角店仲大空間, 仲有大卡位添! ❣同樣地有免費添飯同米線既offer❣建議大家都可以加$22轉套餐, 有埋野飲同埋小食, 依度D小食都好好味, 值得一試~ 除左跟餐既小食, 依個炸蝦醬雞翼都好好食, 即叫即炸, 皮脆肉嫩, 食到淡淡咸香蝦醬味。紅燒牛𦟌湯米線醋香青瓜木耳芒果乳酪梳打醋香青瓜醋味酸香, 配青瓜清爽開胃! 牛𦟌有成5-6塊, 厚薄適中, 佈滿牛筋好有口感但一D都唔會韌, 牛味突出!湯底清澈唔肥膩, 重牛骨香味, 鮮美又濃而不咸, 加上新鮮蔥花同芫茜就更加之香, 仲有炸黃豆脆卜卜增添口感。米線唔會過腍而且好滑, 一吸就SIR左入口咁, 口感幾好。自己中意食辣, 覺得唔夠辣所以加左佢地自家辣椒油, 佢個辣椒油香得黎唔死辣, 加左仲好食。飲品最特別係佢底部有好多乳酪味爆珠, 芒果味唔會死甜, 酸酸甜甜輕易飲哂成杯。麻辣豬耳辣椒炒肉拌飯雙檸梳打茶豬耳脆口, 麻味香濃。未食已聞到好香, 五花肉炒到焦焦地迫哂D油出黎, 炒埋辣椒香口惹味, 撈飯簡直係輕易KO一碗, 依度既飯係用珍珠米, 所以寧舍好食。不過咁樣汁撈飯始終智有D油膩,

❣同樣地有免費添飯同米線既offer❣

紅燒牛𦟌湯米線
醋香青瓜木耳
芒果乳酪梳打

醋香青瓜醋味酸香, 配青瓜清爽開胃!

麻辣豬耳
辣椒炒肉拌飯
雙檸梳打茶

豬耳脆口, 麻味香濃。
未食已聞到好香, 五花肉炒到焦焦地迫哂D油出黎, 炒埋辣椒香口惹味, 撈飯簡直係輕易KO一碗, 依度既飯係用珍珠米, 所以寧舍好食。不過咁樣汁撈飯始終智有D油膩, 雙檸梳打茶酸MAYMAY, 茶底又解膩, 飲完去哂油膩感!