2006-06-24 10 浏览
同媽媽放學去德福買書..又係食下午茶時間!!=w=下午茶買一份之後果份半價嘛~^^同媽叫左1.白汁磨菇意粉十分好味~!!!如果可以大份d就好啦..哈哈=p2.肉醬千層意粉呢個相比起冇咁好味呢..早知2份都叫晒白汁果個啦..service依然好ok..haha~I'll be back=w=++
同媽媽放學去德福買書..
又係食下午茶時間!!=w=
下午茶買一份之後果份半價嘛~^^
同媽叫左

1.白汁磨菇意粉
十分好味~!!!
如果可以大份d就好啦..哈哈=p

2.肉醬千層意粉
呢個相比起冇咁好味呢..
早知2份都叫晒白汁果個啦..

service依然好ok..haha~
I'll be back=w=++
2006-06-11 7 浏览
上回提到jade d人好搞get,唔俾我地入座,結果,我地去0左食度.三人點0左:超級什錦pizza,細厚-->ok,唔special三文魚什菜沙律-->都係唔special,d菜幾fresh,個sauce都係普通salad dressing..田螺薯蓉-->個田螺好"腥",d薯蓉就ok牛肉汁芝士闊麵-->d牛好有牛味,不過d闊麵唔太好,太淋,cheese亦唔夠..最後仲加多0左個ribs..真係唔講得笑..三個人,每人四件..佢個ribs係好抵食..88蚊咁大份..個味都ok..嘩..d waiter好搞野..叫佢拎刀唔記得,叫佢加水聽唔到,不過帶人入座0個個四眼哥哥都幾好service,識recommend d 抵野俾人...

三人點0左:
超級什錦pizza,細厚-->ok,唔special
田螺薯蓉-->個田螺好"腥",d薯蓉就ok

2006-05-22 12 浏览
上星期二晚放左學去食佢個夜宵晚餐,叫左一個炒天使麵同一個蝦蟹意粉,兩個味道都不錯!!!夜宵都萛抵呀!!~而都仲多左好多choices!!又少d人, 環境不錯!如果可以再早半個鐘, 即9:00pm 就開始仲好呢!!~
上星期二晚放左學去食佢個夜宵晚餐,
叫左一個炒天使麵同一個蝦蟹意粉,
兩個味道都不錯!!!

夜宵都萛抵呀!!~而都仲多左好多choices!!
又少d人, 環境不錯!
如果可以再早半個鐘, 即9:00pm 就開始仲好呢!!~
2006-05-19 6 浏览
放學後同kylie 去德福買書..之後大家見肚餓...又開始大家的覓食之旅!=v=是次target ::: spaghetti house!!!下午茶好抵呢,,order 2個餐既話第2個餐會有半價! =)我地叫左:::1>西米焦糖紅豆布甸+唔知咩雞翼[$29] kylie吃的~ 她勁說布甸好吃.. 焦糖面脆脆的..整得好好味!2>肉醬薯蓉+焗田螺再加多士 [$39] d薯蓉初初食落薯蓉有少少淡, 不過將田螺果邊d汁"lo"埋就好好味~d waiter 係咁liu我地傾計..好nice~hahaservice都好好呢...很有禮貌^^
放學後同kylie 去德福買書..
之後大家見肚餓...又開始大家的覓食之旅!=v=

下午茶好抵呢,,
order 2個餐既話第2個餐會有半價! =)

我地叫左:::

1>西米焦糖紅豆布甸+唔知咩雞翼[$29]
kylie吃的~ 她勁說布甸好吃..
焦糖面脆脆的..整得好好味!

2>肉醬薯蓉+焗田螺再加多士[唔sure個名..sor] [$39]
d薯蓉初初食落薯蓉有少少淡,
不過將田螺果邊d汁"lo"埋就好好味~

service都好好呢...很有禮貌^^
2006-03-03 2 浏览
今日來到意粉屋食tea,首先就發覺d 2 人位既旁邊會放多張俾人放袋,設想週到!食物方面也保持一貫水準,不錯。最重要係有一流服務嘛。友人不小心把飲品打翻,侍應便即刻上前幫忙(仲要有2 個),又說不好意思(其實邊關佢事),又問有無倒濕身,十分有水準。最後,還很快換了一杯新的飲品來,無得頂。(可惜d 度最高俾5 分,我想俾佢10 分的)

食物方面也保持一貫水準,不錯。

2005-09-14 2 浏览
都幾抵喎!同同事三人食lunch,用citibank卡可以有個二人餐優惠,食到我地好飽,都只係158蚊加一,個餐有兩個紅湯,都幾大碗,而且係裡面有意粉個款(我估貴些卦?),有一款小食,本來係小龍蝦甚麼辣薯角,但可以改為辣雞亦,我地選後者,有成六隻亦,又好脆好味,但我自己本身唔食得太辣就覺比較辣(同事唔覺),另外四個主食可選兩款,我地選pizza同意汁,我覺得叫pizza比較抵,因為其實一個pizza已夠三人分,最後仲有兩個餐飲,埋單都係180有找!值得一讚係職員服務好,有個女仔又有禮貌又有笑容,幾好!
值得一讚係職員服務好,有個女仔又有禮貌又有笑容,幾好!
2005-05-06 1 浏览
前日去意粉屋食飯,食左一個最便宜既午餐,都要成$59(+10%),幾貴,好在個牛柳意粉味道唔錯,牛柳夠薄又唔靭,汁料剛剛好,唔會太多,而且我最唔鍾意將d汁同意粉撈埋一大pat,佢係汁係牛柳面,意粉另放一邊,咁好好多!不過成個餐最正始終係個配餐湯既蒜茸包喎!真係好香又好味!我同事既行政午餐要成$69(+10%),係白汁海鮮飯,初頭我以為會係炒飯底,但係原來只係白飯咋!不過咁,佢真係夠香同埋夠料,都有好幾粒魚肉,我試過又唔錯喎!其實呢間意粉屋幾好食,但係我覺得真係比較貴!
其實呢間意粉屋幾好食,但係我覺得真係比較貴!
2005-04-28 27 浏览
晚飯點了創意之選套餐(1) 螺及蝦沙律- 螺及蝦新鮮(2)海鮮墨汁pizza 飯- 值得一試, 但稍嫌及多芝士(3)雞肉面- 普通整體而言, 不錯
晚飯點了創意之選套餐

(1) 螺及蝦沙律- 螺及蝦新鮮

(2)海鮮墨汁pizza 飯- 值得一試, 但稍嫌及多芝士

(3)雞肉面- 普通

整體而言, 不錯
2005-02-18 10 浏览
某日係度食lunch,叫左3樣野1.白汁寬條麵+芝士 呢個唔錯,d汁整得幾有味~2.焗煙三文魚帶子牛油果飯+芝士 好食丫我覺得,帶子少左d,但係原來牛油果炒飯好好味,d飯都炒得岩岩好3.Hawaii Pizza 材料簡單,但勝在夠多料,不過佢既邊整得比較差
某日係度食lunch,叫左3樣野

1.白汁寬條麵+芝士
呢個唔錯,d汁整得幾有味~

2.焗煙三文魚帶子牛油果飯+芝士

3.Hawaii Pizza
材料簡單,但勝在夠多料,不過佢既邊整得比較差

2004-10-08 3 浏览
前日同朋友去意粉屋食lunch,見到有冬日暖意promotion,但係主要火鍋,下午唔係幾岩食,但係我又想試下新野,所以就要左一個set再加多個冬日暖意餐牌內既芝士焗茄子。本來,諗住食下茄子,健健康康,多些菜類,清清地,幾好呀!點知真係一d都唔健康呀!唔係話佢d芝士喎!因為芝士其實無問題,問題在於好多油,都幾肥膩,而且茄子好索油,所以真係一d都唔健康呀!
今天我和我的朋友3個人一起去九龍灣找東西吃,而今天因為有很多人,所以好多食店都冇位,而看到意粉屋仲有位,因而入去試下,我本人一入到去看到周圍環境很好,感覺好舒服。但服務員比了份菜牌我們后,經我一看真感氣憤,因為十分少選擇,到最后我選了三文魚帶子牛油果焗飯十奇異果汁。我叫人幫我落單,但服務員一d笑容也沒有,(這樣的服務態度現在是不可以。劉德華說)。到最后d食物來了,我一吃下這些三文魚帶子牛油果焗飯,oh,個買相好美、內面d飯都軟硬適中,但個焗汁好鬼咸,個奇異果汁仲算可以。總的來說,真可用“金玉其外,敗絮其中”來形容。
2004-09-09 12 浏览
見到好多人都話呢度既煙三文魚鮮果沙律好好食,專登搵個肧事黎同我試下。大家果然無介紹錯!面頭既三文魚擺得幾靚,而且大大塊,又唔腥,幾好味,下面既鮮困有蘋果,瓜,西芹,蘋果又多又爽,最好食,撈埋沙律醬,感覺好清新!另叫焗吞拿魚煙豆粉,一般,略嫌汁太多,有少少漏。
另叫焗吞拿魚煙豆粉,一般,略嫌汁太多,有少少漏。
2004-07-29 0 浏览
同同事黎呢度食lunch,一人一個set,幾好食,有湯(連美味既蒜茸包),pasta同飲品,我推介什菌炒天使麫,我order左個,覺得好好食,好夠味,又唔會太膩,但係我諗佢地個d set係日日唔同…呢間分店個環境都唔錯,只係暗左少少啫!不過,呢度一個set lunch最平都五十幾蚊(加一),如果我無記錯,好似我上次去旺角個間都無咁貴,係咪呢間係貴d既呢?

2004-05-20 8 浏览
我不嬲都係意粉屋擁躉, 但九龍灣呢間真係好唔掂. 其實我之前已經話過唔會再去, 但由於呢頭實在無乜地方食意粉, 所以唯有再俾一次機會佢, 但係實在令我相當失望.第一, 佢個酥皮龍蝦湯好差, 酥皮唔似酥皮, 一d都唔香唔脆,龍蝦湯又唔甜, 差過其他意粉屋好多.第二, 意粉同餐牌不符, 我叫乾蕃茄什麼炒意粉,上碟時完全同個圖唔同, 我仲以為佢送錯, 另外, 個拿破崙意粉完全唔夠味, 好淡, 一d都唔香,唔合格.第三, 焗到d野仲上俾客食, 擺明趕客,其實已經唔係第一次, 我本來想投訴, 但我男友話切d咪算囉, 因為第四個原因, 我都息事寧人.第四, 我唔投訴, 就係因為呢個原因, 佢地d服務表面好似無乜野, 但你完全feel到d侍應無heart囉, 個個好似行屍走肉咁, 投訴咪令自己更嬲. 呢間野真係無得救.
擒日同媽咪到九龍灣行街(呵呵,德褔廣場好大好好行呵!),即慶行到意粉屋食lunch。我地order左一個business lunch,一個普通set lunch。個business lunch跟o既魚翅菠菜忌廉湯好好味,而且跟湯o既蒜茸飽更加係極度滋味!反而兩個main course龍蝦仔菠蘿炒飯同瑞典牛仔意粉就普通d啦。餐後我同媽咪都係order左熱柚子茶,嘩嘩嘩香得好緊要,清清甜甜好好味!因為冇用coupon,最後埋單約$160,大家都係隨時帶定張coupon抵d。