2021-04-14
選擇悅滿軒,好大原因係因為饒宗頤文化館,俾我一個契機去探訪下呢個古蹟。環境好好,好靚,不過呢度係OpenRice, 我要講食。其實食物就真係無咩特別的,我俾的價錢係食出面的環境。跟餐的麵包應該係有蕃茄的,配了加herbs 的牛油,兩者係唔配的。另外個南瓜湯係creamy 的,但唔係好香,也都唔夠南瓜味,點解呢。Main course 我點的係魚, snapper 加 mussels, 份量比我想像中細,不過其實食落都剛剛好的,只是海鮮來說,真的太老。而朋友點的牛排,medium, 都剛剛好係medium, 火侯不錯,但我就唔知牛肉味係點喇。最後我點了一個apple crumble , 因為我只點左一個甜品,侍應都好貼心地即刻提供兩套甜品餐具,只是apple crumble 味度麻麻地,皮多過蘋果。試下可以,但我就唔會去得多,主要因地點唔算就腳,荔枝角一帶又咁多餐廳。
其實食物就真係無咩特別的,我俾的價錢係食出面的環境。