2021-07-25
☞ 銅鑼灣百樂中心有好多唔同既食肆,如果撞正weekend夜晚去嘅話,樓下等𨋢條隊仲會等勁耐添🤣今次就去到12樓嘅心之食堂😋💛🍴忌廉蟹肉餅($38)❖ 口感唔乾,炸得香脆,有好香嘅洋蔥味,入面係好香滑嘅忌廉蟹肉蓉,仲食到一絲絲蟹肉🤩配埋沙律醬食一流🤤🍴味醂魚乾($88)❖ 其實就係雞泡魚乾,口感有啲啲痴牙,不過非常煙韌👍🏻每次去居酒屋都必嗌😆🍴心之蛋卷($88)❖ 我見個個都會嗌嘅玉子燒😍有好香嘅蛋香味,有三文魚同蟹籽喺入面,配埋沙律醬同茄汁食,超級邪惡🤭🍴海膽蟹籽杯($68)❖ 個size好迷你超可愛🥰面頭有滿滿嘅蟹籽,配飯一流💯仲有兩件海膽喺面,冇乜腥臭味,呢個價位我覺得可以接受👍🏻🍴李小龍卷($68)❖ 呢個卷物用張櫈上🤣超特別~卷物有蟹鉗、青瓜同牛油果喺中間,面頭有好多蟹籽,蟹鉗炸得熱辣辣,口感層次好豐富😆🍴原條鰻魚石鍋飯($118)❖ 佢有原條鰻魚鋪喺面,條鰻魚有好多汁🤩熱辣辣加上份量超大碗,食完真係飽到上心口🤣如果係珍珠米就perfect喇~
🍴忌廉蟹肉餅($38)
🍴味醂魚乾($88)
🍴心之蛋卷($88)
🍴海膽蟹籽杯($68)
🍴李小龍卷($68)
🍴原條鰻魚石鍋飯($118)