2021-05-31 105 浏览
去得铜锣湾就一定要去百乐中心揾野食啦🤩 今次同朋友去咗一间喺openrice好多正评又喺mee app度有出现嘅餐厅💛 主要有啲似居酒屋加放题加啲日本料理,装修就系楼上cafe餐厅嘅感觉。可能因为早到,唔洗等位。入到去店员都好friendly👍🏻🥚心之蛋卷 $88呢度嘅招牌之一🤩 因为我唔钟意食茄汁,个人就觉得上面啲茄汁有啲抢味😅(但系朋友食得好开心) 蛋卷入面夹住啲三文鱼,鱼籽同埋芝士😋 我就几钟意呢种口感,蛋嫩滑得黎,有啲脆脆地嘅鱼籽同埋少少拉丝嘅芝士🤤 芝士份量一啲都唔孤寒,推荐俾芝士控们😈🐔 烧鸡软骨 $38鸡软骨就中规中矩,软硬适中。沈咗啲味椒盐喺面,带有少少咸香。喺铜锣湾呢个价钱有3支其实都ok抵👍🏻🦆 邪恶包 $76呢度嘅另一个招牌菜🤩 超钟意食鹅肝嘅我表示超级兴奋🥰 鹅肝超肥美,大大粒嘅带子中和咗鹅肝嘅油脂感,食完都唔会济😍 推荐👍🏻🐟 原条鳗鱼石锅饭 $118又系招牌菜😋 上黎嘅时候个石头锅仲嗞嗞声,仲要鳗鱼好大条😱 系咪日本米就食唔出,但系都有少少烟韧,系偏干嘅饭,个人就好钟意!但系如果可以加多啲汁会再开心啲😋 鳗鱼肉好淋,皮就偏烟韧,头尾仲有少少脆脆地,食落多层次

🥚心之蛋卷 $88

🐔 烧鸡软骨 $38

🦆 邪恶包 $76

🐟 原条鳗鱼石锅饭 $118
又系招牌菜😋 上黎嘅时候个石头锅仲嗞嗞声,仲要鳗鱼好大条😱 系咪日本米就食唔出,但系都有少少烟韧,系偏干嘅饭,个人就好钟意!但系如果可以加多啲汁会再开心啲😋 鳗鱼肉好淋,皮就偏烟韧,头尾仲有少少脆脆地,食落多层次👍🏻 虽然食得出唔系啲咩高级鳗鱼,但系完全对得住呢个价钱💯

🍻心之荔枝清酒特饮 $58
因为唔系好钟意饮酒,专登request想要少啲酒。饮落就唔系好啃,净系饮到提子味🍇 似日本料理会饮到嘅巨峰提子苏打

🍷心之梅酒特饮 $58
呢杯系朋友嗌嘅。梅酒味好重,朋友表示好好饮🥳 我个人就麻麻地酒,所以都净系试咗少少🤭

环境质素:🌕🌕🌕🌖🌑
食物质素:🌕🌕🌕🌗🌑
CP值:🌕🌕🌕🌘🌑
回头指数:🌕🌕🌕🌘🌑

百乐中心都真系好多黄店值得大家去支持,例如今日试呢间😋 蛋卷就唔算好抵食,但系其他cp值都尚算唔错👍🏻 虽然唔算太平,但系环境唔错,坐得唔逼,店员又nice,而且味道都唔错,个人就觉得可以一试🥳
  • 原条鳗鱼石锅饭
  • 邪恶包