2023-11-24 39 浏览
🎈張公子餐廳裝修走中國風,雅緻舒適,午市時間嚟嘆茶相當寫意,而且特別要讚讚一位男店員,服務好好,整體感覺相當加分👍🏽 🎈生拆蝦餃皇蝦餃外型飽滿,賣相好吸引😍裡面蝦肉份量極多,爽口彈牙,用料紮實🦐🎈香煎芋絲糕送餐姐姐都話正嘅芋絲糕,外層鋪滿芝麻,金黃香脆,內裡係滿滿嘅香滑芋絲,口感豐富🥢🎈帶子芋蓉盒造型圓碌碌好可愛🥰芋泥控必食,而且有帶子同豬肉餡,味道鹹鹹甜甜幾特別✨🎈露筍鮮蝦腸粉腸粉皮好煙韌,蝦肉爽彈,好欣賞佢哋加入露筍,口感十足🎈蠔皇叉燒包外皮軟綿,裡面係惹味叉燒,每次飲茶必點
🎈張公子

🎈生拆蝦餃皇

🎈香煎芋絲糕

🎈帶子芋蓉盒

🎈露筍鮮蝦腸粉
腸粉皮好煙韌,蝦肉爽彈,好欣賞佢哋加入露筍,口感十足

🎈蠔皇叉燒包
外皮軟綿,裡面係惹味叉燒,每次飲茶必點
2023-11-24 51 浏览
今日去觀塘同舊同事飲茶,佢帶路到這家中菜館飲茶,2個人都點了5款點心。百花釀魚肚熱辣辣,塊魚肚好厚入哂味,上面嘅蝦膠分量足,口感爽口彈牙,夾埋一齊咁食非常滿足。沙嗲牛柏葉份量好多,個沙嗲少少辣,好惹味,牛栢葉大件好爽口,仲有d生筋響底吸沙嗲汁,入晒味。鵝肝金荀咸水角外型可愛得意,做到好似紅蘿蔔,入面餡料都唔少,鵝肝油潤,仲有冬菇,蝦米肉碎,食落香口。金網香芒鮮蝦卷一碟有四件,金黃色的炸米網卷住好多爽口蝦同滑滑香甜芒果,芒果同蝦比例適中,配上有啲好似芥辣同檸檬味的沙律醬,醒胃又好味。張公子招牌腸個腸粉好大卷,腸粉皮薄滑,入面冇肉,有d沙葛,西芹,紅蘿蔔切粒,加上香脆可口的米網同埋芋頭絲。入口有d似炸兩,不過又冇咁油,又健康,個招牌腸唔錯。萬壽果糖水店員最後仲送我哋糖水,碗糖水好有誠意,料好足,木瓜香甜,雪耳大大件而且好多杏仁,糖水好清潤,最適合而家乾燥嘅天氣飲。總括而言,點心精緻,食得出點心師傅好用心整,我地食得開心又打卡打得好開心。而且,呢度嘅餐廳環境都幾舒服,窗外面有啲樹木,座位寬敞,坐得舒服。

百花釀魚肚

沙嗲牛柏葉

鵝肝金荀咸水角

金網香芒鮮蝦卷

萬壽果糖水

2023-11-23 40 浏览
張公子🌟艷影蝦球🌟秋葵芥末炒帶子🌟翡翠桂魚球🌟生煎蓮藕餅🌟張公子炒米粉今日想請屋企人食飯,揀咗間喺觀塘嘅中菜館食個靚dinner。因為屋企人本身都prefer食得健康啲,所以主要都係揀啲海鮮類嘅食物。第一道菜係艷影蝦球,超級大個蝦球,每個都有拳頭咁大,上到嚟嗰陣嚇一跳。我哋仲叫咗秋葵炒帶子同埋翡翠鮭魚球,兩款都有好多蔬菜,啱晒鍾意健康dine out嘅朋友仔。主食方面,我哋叫咗個炒米粉,炒得好香。入面有啲蝦乾,成個米粉炒得乾身,加上落左少少鹹蛋黃,又香又好食。
張公子
🌟艷影蝦球
🌟秋葵芥末炒帶子
🌟翡翠桂魚球
🌟生煎蓮藕餅
🌟張公子炒米粉

2023-11-22 95 浏览
張公子🙆🏻‍♂️觀塘有好多好嘢食,相信大家都知!如果想食中菜,又唔想食連鎖嘅酒樓,到底又有咩選擇呢? 咁大家就要嚟試吓張公子啦!😍😍佢哋嘅叉燒好出名㗎,我見到每一台都有嗌咁滯,咁我就當然唔執輸啦!張公子叉燒 🐷$258,非常厚切,叉燒肥瘦適中,肉質非常腍身,配上厚厚嘅蜜糖醬汁,簡直係Perfect match!難怪佢咁受歡迎!💯💯另外仲嗌多咗幾個小菜,包括有秋葵芥末炒帶子🐚$228、生煎蓮藕餅 🥠$138 同埋 奶湯雲吞煲 🥟$138!其中我最鍾意嘅就係秋葵芥末炒帶子,好少見中菜入面會用到芥末,因為砂鍋佢哋嘅芥末唔辣嘅,秋葵會有淡淡嘅芥末味
張公子🙆🏻‍♂️

2023-11-21 84 浏览
一家相當受歡迎的隱世中菜,這回同樣是到來晚飯,試些與上次不同的菜式。叉燒是這裡的名物,不論午市還是晚市都相當受歡迎,的確軟嫩蜜甜,是美味的,唯一缺點是價格偏高,而其它菜式是合理價位的,可見菜館對其叉燒非常有信心。翡翠桂魚球,桂魚雖為淡水魚,但肉質細嫩,熱量不高又有抗氧化功效,特別適合女士食用。生煎蓮藕餅真材實料啖啖蓮藕又煎得香口。米皇淮山浸菜苗,菜苗掛湯軟嫩。室內環境寬敞舒適,枱與枱之間有一定距離。服務也不錯,相當勤快。

生煎蓮藕餅真材實料啖啖蓮藕又煎得香口。

米皇淮山浸菜苗,菜苗掛湯軟嫩。

2023-11-18 87 浏览
上次到呢棟大廈食飯時已留意到呢間中菜,今日就黎開飯。🔸火焰松露野菌文昌雞上枱時看到用錫紙包住文昌雞,店員在我們面前點火,火焰隨即圍著錫紙邊冒起,打開錫紙的一刻,黑松露香氣撲鼻,菇菌配黑松露十分美味,雞肉比較韌身,而黑松露味很濃郁。🔸竹笙扒翡翠豆苗嫩滑可口,冇草青味,竹笙吸了芡汁,軟身。🔸艷影蝦球上枱時看到每粒蝦球脹卜卜,蝦肉彈牙可口,而且蝦很大隻,檸檬醬汁酸酸地令人很開胃。🔸生煎蓮藕餅肉餅質地軟腍,唔會有過多油分,裏邊的蓮藕一粒粒很爽脆,冬菇都幾滑。📍張公子 (觀塘)觀塘駿業街58號3樓電話:81182299#foodie #food #foodpic #foodphoto #yum #yummy #delicious #tasty #相機食先 #手機食先 #hkfood #香港美食 #美食 #hkig #ighk #張公子 #觀塘#粵菜 #廣東 #魯菜 #山東 #點心 #中菜館#TM128 #為食妹 #tm128_love food
上次到呢棟大廈食飯時已留意到呢間中菜,今日就黎開飯。
🔸火焰松露野菌文昌雞
🔸竹笙扒翡翠
豆苗嫩滑可口,冇草青味,竹笙吸了芡汁,軟身。
🔸艷影蝦球
🔸生煎蓮藕餅

📍張公子 (觀塘)
觀塘駿業街58號3樓
電話:81182299

#張公子 #觀塘
#粵菜 #廣東 #魯菜 #山東 #點心 #中菜館
#TM128 #為食妹 #tm128_love food
2023-11-17 51 浏览
今日同先生一傾之下先發現,原來未試過二人撐枱腳去飲茶,臨時興起去飲個茶,一搵之下見觀塘有間張公子望落幾氣派,就試試佢!張公子門面好古色古香,環境寬敞舒適,好新淨企理,有別於一般傳統酒樓咁有歲月的痕跡。中菜館人頭湧湧,但幸好很快就能安排到坐位,點好茶水及食物都非常快送上。😆依到店員好值得一讚,會適時留意到我們的需要,去提供服務。生拆蝦餃皇(四件)-蝦餃大大粒,外皮厚薄適中,晶瑩剔透,口感好煙韌,一咬落去滿滿的蝦肉🦐,非常新鮮彈牙!百花釀魚肚 - 有三大舊,啖啖蝦膠肉,🐟魚肚好厚實,淋中帶點爽,有豐富的蛋白質,吸收曬精華,好juicy!張公子叉燒腸粉- 叉燒腸皮薄餡靚,外表睇落剔透,食落滑溜,內餡更是滿滿的叉燒,鼓油分開送上,可自行決定落幾多,非常貼心🥰金網香芒🥭鮮蝦卷(四件〉- 依個點心唔係間間酒樓有,咁特別,緊係馬上點一籠黎試下。外皮金黃酥脆,內餡的蝦一樣俾得毫不吝嗇,食落爽口彈牙,加埋芒果更開胃,沾上醬去品嘗更是畫龍點睛!流心奶皇包(三件) - 一咬開便是滿滿的奶皇餡,金黃色的,非常誘人。坊間有好多都奶皇都是得甜個字,但張公子的奶皇包略帶點咸香,好惹味。😋久久無飲過茶,食到捧住個肚走

久久無飲過茶,食到捧住個肚走,真係好滿足!難得試到間點心款式比較新穎的中菜館🥰而且點心送上黎時,都熱騰騰,味道一流!遺憾款式太多,但兩人的肚皮有限,下次一定要相約埋家人再光臨!
2023-11-16 1076 浏览
在門口看到充滿傳統中式櫃檯和張公子的牌匾,很有霸氣!裝潢都是中式風格,餐具有梅花圖案,已經貼心附上黑白色兩對筷子,方便作公筷。我們點了龍井茶,茶壺下有蠟燭烘着,確保茶喝的時候熱騰騰的。經理很友善呢~除了推介我們食物,也有詢問我們食物質素怎樣。感覺整體所有食物都好好吃啊!點心精緻,食物款式特別,有機會要再來~♡艷影蝦球$198 🥢必點🥢醬汁調得非常好吃啊!所以忍不住問了職員是什麼醬汁,原來是由芒果汁、沙律醬、蛋黃醬等調製而成。蝦球上放有蘆筍帶一點清新味道,蝦球十分大隻,蝦肉很多,外皮炸得香脆無比,很推介!♡張公子叉燒$258 🥢必點🥢經理推介我們的菜式,果然沒有令我們失望!碟下放有蠟燭烘着,可以保持温度,吃的時候都是暖暖的温度。肉質是軟腍的半肥瘦,加上絕配的蜜汁,甜甜蜜味的半肥瘦叉燒,好吃啊!♡清蒸大閘蟹$128大閘蟹季節所以點了一隻應應節,配有鉗和工具,方便客人進食,是公的,膏是帶點啫喱狀,蟹肉也很新鮮。♡帶子芋蓉盒(三件)$48外皮炸得很酥脆,外觀炸炸成好像一個盒子般,帶子很大粒,加上芋蓉,配搭特別。♡張公子招牌腸$50不是平日吃的叉燒腸牛肉腸,這款充滿口感,粉皮包着的是素菜、洋蔥等

在門口看到充滿傳統中式櫃檯和張公子的牌匾,很有霸氣!
裝潢都是中式風格,餐具有梅花圖案,
已經貼心附上黑白色兩對筷子,方便作公筷。

我們點了龍井茶,茶壺下有蠟燭烘着,
確保茶喝的時候熱騰騰的。
經理很友善呢~
除了推介我們食物,也有詢問我們食物質素怎樣。
感覺整體所有食物都好好吃啊!
點心精緻,食物款式特別,有機會要再來~

♡艷影蝦球$198 🥢必點🥢
醬汁調得非常好吃啊!
所以忍不住問了職員是什麼醬汁,
原來是由芒果汁、沙律醬、蛋黃醬等調製而成。
蝦球上放有蘆筍帶一點清新味道,
蝦球十分大隻,蝦肉很多,
外皮炸得香脆無比,很推介!

♡張公子叉燒$258 🥢必點🥢
經理推介我們的菜式,果然沒有令我們失望!
碟下放有蠟燭烘着,可以保持温度,
吃的時候都是暖暖的温度。
肉質是軟腍的半肥瘦,加上絕配的蜜汁,
甜甜蜜味的半肥瘦叉燒,好吃啊!

清蒸大閘蟹

♡清蒸大閘蟹$128
大閘蟹季節所以點了一隻應應節,
配有鉗和工具,方便客人進食,
是公的,膏是帶點啫喱狀,
蟹肉也很新鮮。

帶子芋蓉盒

♡帶子芋蓉盒(三件)$48
外皮炸得很酥脆,
外觀炸炸成好像一個盒子般,
帶子很大粒,加上芋蓉,配搭特別。

♡張公子招牌腸$50
不是平日吃的叉燒腸牛肉腸,這款充滿口感,
粉皮包着的是素菜、洋蔥等,
非常脆口,層次豐富。

♡蟹粉小籠包(三件)$68
皮夾上來時沒有破,厚薄適中,
咬下去湯汁溢出,所以最好一口吃掉呢~

麻辣燒賣

♡麻辣燒賣(四件)$58
大大粒,很有口感,
味道辣辣的很過瘾。

馬蹄爆珠牛乳布甸

♡馬蹄爆珠牛乳布甸$38 🥢必點🥢
馬蹄爆珠好像一粒粒的珍珠,美美的啊!
放下口裏口感十足,
咬下去有陣陣馬蹄香味,
牛乳布甸很嫩滑,配起來吃很不錯呢~

茶位$18位

✔️餐廳設加一服務費
午餐
清蒸大閘蟹
帶子芋蓉盒
麻辣燒賣
馬蹄爆珠牛乳布甸
2023-11-09 122 浏览
同朋友係觀塘試新的中菜<<張公子>>因地點係工廈入面,人流唔算太多,叉燒6件$192~半肥瘦的梅頭,所以肉質會較淋容易咬口蝦球4件$100~炸粉較多,配上檸檬汁,酸酸甜甜竹笙扒翡翠$138~配豆苗。個人認為最好食生煎蓮藕餅$138~像係肉餅,唔係蓮藕包住肉來煎同朋友係觀塘試新的中菜<<張公子>>因地點係工廈入面,人流唔算太多,叉燒6件$192~半肥瘦的梅頭,所以肉質會較淋容易咬口蝦球4件$100~炸粉較多,配上檸檬汁,酸酸甜甜竹笙扒翡翠$138~配豆苗。個人認為最好食生煎蓮藕餅$138~像係肉餅,唔係蓮藕包住肉來煎
同朋友係觀塘試新的中菜<<張公子>>

蝦球4件$100~炸粉較多,配上檸檬汁,酸酸甜甜
竹笙扒翡翠$138~配豆苗。個人認為最好食
生煎蓮藕餅$138~像係肉餅,唔係蓮藕包住肉來煎
2023-11-09 4923 浏览
很久以前去過這家中菜廳的前身覺得環境很舒服這次跟家人吃飯 想找個寧靜點的地方就想到這裡了一踏進餐廳就覺得裝修很雅緻有著濃濃的中國風氣氛很好🔹️ 張公子叉燒 $258是這裡的招牌菜採用半肥瘦的黑毛豬梅頭肉肉質鬆軟有彈性 每件都均勻沾有蜜汁甜甜的的確值得嚐嚐👍🏻而且碟下有蠟燭溫著叉燒可保溫但溫度不會太高🔹️ 艷影蝦球 $100 首先體積比想像中大外面是炸脆皮 裡面包超大的蝦每個蝦球上有一條小露荀蝦的肉質爽口彈牙另外大讚它拌碟的檸檬汁搭配蝦球一起吃令整體味道更清新😋🔹️ 雲南野菌蒸滑雞 $198目測多達3款雲南野菌  非常香🤗香氣滲透到滑雞裡雞肉味濃而且嫩滑天然雞汁用來跟白飯一起吃 一流👍🏻🔹️ 鮮腐竹蕃茄浸菜苗 $122很大碟  腐竹、蕃茄、菜苗都超足料湯底屬於清啖口味能吃到原材料真實的味道  很健康又好吃🤩想稱讚一下這裡員工的服務態度真的會留意客人需要甚麼 收碟很快但又不會讓人感動壓力最後還主動問我們要不要甜品很貼心❤️椰汁桂花糕外表好看又好吃當天還到有人包房  還點了一些很隆重的「大菜」這裡真的很適合來聚餐👥️
很久以前去過這家中菜廳的前身覺得環境很舒服

香氣滲透到滑雞裡
雞肉味濃而且嫩滑
天然雞汁用來跟白飯一起吃 一流👍🏻

🔹️ 鮮腐竹蕃茄浸菜苗 $122

很大碟  腐竹、蕃茄、菜苗都超足料
湯底屬於清啖口味
能吃到原材料真實的味道  很健康又好吃🤩

想稱讚一下這裡員工的服務態度
真的會留意客人需要甚麼 收碟很快
但又不會讓人感動壓力
最後還主動問我們要不要甜品很貼心❤️
椰汁桂花糕外表好看又好吃

當天還到有人包房  還點了一些很隆重的「大菜」
這裡真的很適合來聚餐👥️

2023-11-08 87 浏览
約長老食晚飯不容有失,除左觀塘酒樓之外,揀左張公子一間新鮮感,地點方便,中式雅座夠哂闊落,高質菜式,不失禮盡顯瑰麗堂皇。薑蔥野菌筍殼魚腩煲花雕醉蝦五隻黯然銷魂炒飯黃金鍋巴歷時兩小時過程非常滿意,每人點一樣各自喜愛菜式,味道出品高水準,特別係黃金鍋巴要推介,脆口滿滿蛋黃醬味,今晚咁高興就破例食兩大舊。收碗碟機械人好可愛,大人小朋友都對佢好感興趣,識得講野,又識避開人架。見到隔離枱片皮鴨都好吸引,下次列入必叫

薑蔥野菌筍殼魚腩煲
花雕醉蝦五隻
黯然銷魂炒飯
黃金鍋巴

見到隔離枱片皮鴨都好吸引,下次列入必叫
2023-11-07 95 浏览
一行4人,其中有同事是素食者,叫了數款點心,素食原來都有不少選擇千層素鵝,不是一般炸皮菇絲的做法,而是以紅羅白細絲,有點甜酒汁,凍食不錯香煎芋絲糕,看似燒肉,但芋絲煙韌有口感7味豆腐,一口size, 香脆內軟,味道適中我最喜歡帶子菜苗餃,啖啖肉好滿足燒賣,义燒包ok另外,香芒蝦卷,對我這個海鮮控當然是食指大動環境ok, 不太迫,上次1點多就無位,今次12點多不用等位。今次第2次食,但試了些平時無試過的素食,不錯!
香煎芋絲糕,看似燒肉,但芋絲煙韌有口感
7味豆腐,一口size, 香脆內軟,味道適中
我最喜歡帶子菜苗餃,啖啖肉好滿足
燒賣,义燒包ok
另外,香芒蝦卷,對我這個海鮮控當然是食指大動
今次第2次食,但試了些平時無試過的素食,不錯!
帶子餃
芋榚
千層素鵝
釀尖椒/香芒蝦卷
2023-11-07 80 浏览
係觀塘搵左間中菜食晚餐一到就見到佢地氣派十足既門面係食中菜、粵菜為主,菜式都好精緻艷影蝦球香脆既炸漿,包住特大蝦球加上特調芒果汁、檸檬汁甜甜酸酸好開胃🙌🏻大蝦爽口彈牙啖啖肉😍張公子叉燒係呢到既招牌大大件半肥瘦 肉質軟腍外層掛滿蜜汁 仲有燶邊🤤仲貼心咁放係小火爐上保溫可以食到暖暖既叉燒唔會凍晒生煎蓮藕餅外層煎得香脆肉餅唔乾 夠juicy加上爽口蓮藕粒口感夠晒豐富鮮腐竹蕃茄浸菜苗蕃茄湯汁濃郁鮮甜鮮腐竹充滿豆香豆苗嫩滑入晒味可以當湯飲埋👍🏻食物高質,環境得體推介大家一試👍🏻
係觀塘搵左間中菜食晚餐
一到就見到佢地氣派十足既門面
係食中菜、粵菜為主,菜式都好精緻

艷影蝦球
香脆既炸漿,包住特大蝦球
加上特調芒果汁、檸檬汁
甜甜酸酸好開胃🙌🏻

可以當湯飲埋👍🏻

食物高質,環境得體
推介大家一試👍🏻
2023-11-04 61 浏览
星期六難得唔洗返工,就想同屋企人飲個靚茶。「張公子」位置唔難搵,係正觀塘駿業街熟食中心對面,內裏環境精美優雅,坐位之間夠哂寬敞,店員服務殷勤快手,友善好客。茶水好快就放到,而且有小火爐熱住,好不錯!🦐生拆蝦餃皇🦐$60超大粒,咬開已經見到粒粒蝦肉,肉質新鮮彈牙,水晶皮精瑩通透,真材實料。🐟百花釀魚肚🐟$50蝦膠夠哂爽口,完全冇麵粉感,魚肚超大塊厚身,夠軟綿香滑,口感豐富。🦀蟹粉小籠包🦀$68小籠包漲卜卜,每粒都有少少蟹籽點綴,賣相精美,咬開肉汁已經不停流出,蟹粉味濃,皮薄餡靚。🥕張公子招牌腸🥕$50腸內包住炸米網同西芹木耳紅蘿蔔等蔬菜,食落有口感又健康,不同餡料,帶出爽口香脆,十分夾,又清新,而且醬油另上,唔怕會落多落少,服務貼心。🐷黑毛豬叉燒🐷$238叉燒切得厚薄適中,肥瘦均勻適中,蜜汁滿滿,夠哂香濃,油脂入口即溶,肉質鬆軟,唔鞋口,旁邊仲有醃黃豆,微甜,懷舊味十足。評語環境優雅,相聚好地方店員好客友善食材真材實料🐵推介🍌🍌🍌🍌🍌(5🍌為滿分)📌 張公子地址:觀塘駿業街58號3樓#Monkey #foodie #kwuntong #美食 #食評 #外食 #知己相聚 #觀塘 #中菜 #

🦐生拆蝦餃皇🦐$60

🐟百花釀魚肚🐟$50

🦀蟹粉小籠包🦀$68

🥕張公子招牌腸🥕$50

🐷黑毛豬叉燒🐷$238

評語
環境優雅,相聚好地方
店員好客友善
食材真材實料

🐵推介🍌🍌🍌🍌🍌(5🍌為滿分)

📌 張公子
地址:觀塘駿業街58號3樓

#Monkey #foodie #kwuntong #美食 #食評 #外食 #知己相聚 #觀塘 #中菜 #駿業街 #點心 #粵菜 #蝦餃 #小籠包 #蟹粉 #魚肚 #腸 #黑毛豬 #叉燒 #張公子 #高檔 #精緻
2023-11-03 101 浏览
秋風起,係食大閘蟹既好時候一直都搵緊食大閘蟹既酒樓有日食燒肉見到lift入面有宣傳一於同朋友去試下❤️三前食叉燒好有肉汁,不愧為招牌蝦球炸得好脆D汁酸酸甜甜,好開胃海蜇充滿醋味,好爽口❤️蟹粉瑤柱干絲豆腐羹成碗羮都真材實料好多蟹好多膏而且味道👅鮮甜❤️清蒸大閘蟹(5両公錢)一打開蟹,入面勁多蟹膏蟹肉清甜,配埋個蟹汁好好食❤️蟹粉扒豆苗豆苗炒得好濕好香重點勁多蟹肉蟹肉仲多過d菜蟹肉做到畫龍點睛既效果❤️蟹粉小籠包小籠包入面d肉有花雕酒肉汁多,包皮薄名符其實皮薄餡靚👍❤️蟹肉炒絲苗成碗炒飯都充滿蟹肉好足料,粉粉炒飯分明❤️薑汁金薯湯圓食完寒涼既蟹飲番碗暖笠笠既糖水好驅寒💁‍♀️張公子 (觀塘)👣觀塘駿業街58號3樓
秋風起,係食大閘蟹既好時候
一直都搵緊食大閘蟹既酒樓
有日食燒肉見到lift入面有宣傳
一於同朋友去試下

❤️三前食
叉燒好有肉汁,不愧為招牌
蝦球炸得好脆
D汁酸酸甜甜,好開胃
海蜇充滿醋味,好爽口

❤️蟹粉瑤柱干絲豆腐羹
成碗羮都真材實料
好多蟹好多膏
而且味道👅鮮甜

❤️清蒸大閘蟹(5両公錢)
一打開蟹,入面勁多蟹膏
蟹肉清甜,配埋個蟹汁
好好食

肉汁多,包皮薄
名符其實皮薄餡靚👍

❤️蟹肉炒絲苗
成碗炒飯都充滿蟹肉
好足料,粉粉炒飯分明

❤️薑汁金薯湯圓
食完寒涼既蟹
飲番碗暖笠笠既糖水
好驅寒

💁‍♀️張公子 (觀塘)
👣觀塘駿業街58號3樓
  • 張公子叉燒