2020-03-06 32 浏览
幸福堂,每日新鮮現做天然手工珍珠及現炒黑糖。 今天 放假特地來到 這裏回味一番, 獨有的口感,真是其他店鋪難以取代。鑽石台灣珍珠奶茶🍹濃厚的奶香與茶味,配上黑糖珍珠真的超邪惡, 珍珠彈牙有咬口 。鑽石切面杯身加上光影看起來就如鑽石般閃亮,打卡呃like超靚.。😍😍紅豆鮮奶使用日本品牌牛乳, 香甜軟糯的紅豆沙, 配合起來非常美味。 由於紅豆的比例太足料, 飲到尾段的時候會比較甜。😆😆旺角登打士街這間幸福堂 門外有個籤櫃, 在等候的時間 把玩一番😊😊 實在是非常有趣 。 隔著門外的玻璃看到店員細心的製作, 實在是非常放心, 製作環境乾淨整潔。👍👍

鑽石台灣珍珠奶茶🍹

紅豆鮮奶

I am from Taiwan🇹🇼 Where are you from❓..來自台灣🇹🇼 大熱既黑糖珍珠鮮奶,以手炒黑糖珍珠 再鋪上香甜奶霜後 再以火焰灸燒,一直都係震店之寶✨Taiwan No.1。而家仲愈出黎多不同口味既珍珠奶茶、水果茶、女神花瓣茶、節日限定茶、得意造型奶茶。類型愈趨向多元化,迎合不同大眾既口味。ll $28Brown Sugar Boba Milk Tea貴為品牌之寶💫 當然不能不點選吧。每日手炒黑糖珍珠,依舊保持質素 煙韌Q彈,黑糖甜度配上香滑鮮奶🥛,味道剛好。ll $30 32Red Bean Milk其中一款節日限定口味,紅豆蓉 亦係今日新搓製,豆蓉口感綿滑,配上日本香滑鮮奶,健康營養十足的一杯紅豆鮮奶。..幸福既感覺 不能隨時隨地讓身邊人給嗎❓至少有一杯飲品 能讓人喝下暖暖窩心💕 喝得到的幸福味道。。幸福堂🖤..

l[鑽石台灣珍珠奶茶]l $28
Brown Sugar Boba Milk Tea

l[紅豆鮮奶]l $30 32
Red Bean Milk

其實台灣嘅過江龍有好多間其中講起黑糖珍珠我就最鍾意幸福堂今晚見人少少就即管再嚟試吓新野😛我自己就要左佢哋嘅特色紅豆鮮奶加黑糖珍珠!😘佢有三份一嘅Basic係用紅豆同埋佢哋嘅黑糖珍珠整成之後上面就放着日本嘅鮮奶👍滿足感非常高👌而且奶味加埋黑糖珍珠嘅口感 真係冇得彈紅豆嘅質地比較香甜 連埋珍珠咬落去都正同埋用嚟打卡好靚🥰🥰男朋友唔想要啲咁甜嘅嘢飲💗所以就要左佢哋主打嘅鑽石女神玫瑰花瓣茶佢嘅杯外型好特別 杯蓋呈鑽石嘅形狀💋而且隻杯上面仲印着女神兩個字 哈哈我都忍唔住影多幾張相打卡俾啲朋友睇😉至於呢一杯入邊主打係玫瑰花瓣茶 有好香嘅玫瑰味 而且仲放咗幾塊青檸 令到成杯嘅清新感更加強 😀加上我最鍾意嘅係佢唔算好甜 飲落去一啲都唔膩 🤭如果普通買來襯一啲小食真係Perfect match 而且佢成杯都係粉紅色 勁適合女仔買來打卡 而且仲唔使好驚肥添 🥰
其實台灣嘅過江龍有好多間

佢嘅杯外型好特別 杯蓋呈鑽石嘅形狀💋

加上我最鍾意嘅係佢唔算好甜 飲落去一啲都唔膩 🤭
如果普通買來襯一啲小食真係Perfect match
2020-03-03 20 浏览
🐷🐷🐷🐷▪️草莓珍珠鮮奶($30)曾經喺台灣幸福堂試過依款顏值爆登同咁有少女感既野飲,但勁失望,珍珠又硬又無味。今次再俾一次機會佢,好彩香港分店冇令我失望🙋🏻‍♀️ 喺台灣飲個杯雖然個樣一樣咁靚,但完全無草莓味。但依杯我甚至飲得到草莓果籽,草莓醬嘅酸甜同鮮奶好夾。而珍珠亦都唔會好似台灣個杯咁硬,有咬口之餘有啲甜甜地既味道。值得讚賞嘅係,呢間分店出咗一個前線醫護人員優惠,只要出示員工證就可以免費拎一杯,勁有良心!▪️黑糖珍珠仙草鮮奶($38)我諗大家都知道幸福堂既黑糖珍珠全部都係人手炒既,冰涼嘅鮮奶同微暖嘅黑糖珍珠一撞埋,牛奶嘅香甜就更加突出😋 而仙草嘅份量亦一啲都無吝嗇,清涼鮮甜,中和左少少黑糖珍珠嘅膩感,幸福堂果然冇令我失望👍🏻〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️5/5🐷〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️📍 幸福堂 (旺角)旺角登打士街43H號登打士廣場地下7號舖
🐷🐷🐷🐷
▪️草莓珍珠鮮奶($30)

▪️黑糖珍珠仙草鮮奶($38)

📍 幸福堂 (旺角)
旺角登打士街43H號登打士廣場地下7號舖
2020-03-01 16 浏览
平時成日黎到旺角行街,都會去買杯珍奶飲下,今次都唔例外,去左登打士街搵下買邊間飲!最後都係揀左好出名嘅正版幸福堂!呢度會有成鑊黑糖珍珠係度,即場倒落杯,職員仲會整埋啲黑糖扭紋係杯邊,令到成杯野飲賣相加曬分!今次我就揀左黑糖珍珠鮮奶同埋紅豆鮮奶!黑糖珍奶就必飲,皇牌招牌一定唔會伏!職員提我地飲之前一定要攪勻,啲珍珠好甜好有𡁻口,煙煙unun,唔會淋到一pat野咁!鮮奶嘅奶味又好香!配埋黑糖口味好夾!好好飲!而紅豆鮮奶就好少見,就心思思想試!味道原來都唔錯!紅豆加埋鮮奶咁飲!唔係淨係𡁻珍珠,轉下口味𡁻下紅豆都幾新鮮!下次想試埋火焰版黑糖珍奶!最到其他食客飲都覺得好吸引!
下次想試埋火焰版黑糖珍奶!最到其他食客飲都覺得好吸引!
2020-02-29 20 浏览
行街飲珍珠奶茶已經成為好多香港人既指定動作,今日去到旺角登打士廣場地下見到呢間幸福堂,令我不禁又買左兩杯飲。幸福堂點解吸引到我?全因見到佢即製即炒既珍珠!手作珍珠真係特別吸引!鑽石台灣珍珠奶茶($28)珍珠奶茶既甜度冰塊已經固定,不過甜度適中,茶味厚濃。珍珠全部新鮮現場即制,珍珠QQ彈牙。紅豆鮮奶($30)近年黑糖鮮奶大熱,不過我自己就覺得太甜。幸福堂提供紅豆鮮奶,採用日本明治牛奶!有港式紅豆冰風味!而且甜度適中,啱哂我呢啲唔鍾意飲太甜既人。

鑽石台灣珍珠奶茶($28)

紅豆鮮奶($30)

老老豆豆,台茶呢啲野唔係唔鐘意飲,而係唔會叫珍珠奶茶黎飲。記得上年,同朋友係某間又係台灣過江龍既台茶店買左杯好珍珠奶茶,從此以後就唔敢再叫同樣既野。。。因為實在係甜到我而家都記憶猶新。。。今次同朋友經過幸福堂,朋友話想飲野,咁我就叫左紅豆牛奶,特意問左有無得少甜,店員話無另加糖,咁我都放心少少。。。朋友就叫左鑽石台灣珍珠奶茶,無叫少甜,我當刻有啲忐忑不安。。。我杯紅豆牛奶雖然普普通通,只係煲淋左既紅豆加牛奶,但係佢紅豆煮得好軟糯,又無加太多糖落去煮,加上香濃既牛奶,就係簡簡單單無添加既味道。我試左幾啖朋友杯珍珠奶茶,就決定同佢交換半杯啦哈哈。點解呢?就係因為本身我以為會好甜唔好飲既野,竟然意外地好飲。首先奶茶無叫少甜都完全無出現死甜,難入口,而係正正常常,甚至我覺得係平時已經叫左少甜或者半甜既甜度,好順喉,飲落去好舒服。珍珠用左黑糖去煮,入口食到啖啖黑糖既香味,同平時啲台茶店食到既糖水味唔同。而且煮得剛剛好,又煙韌又唔會黏得太過份。好彩朋友叫我飲,我先可以對珍珠奶茶呢樣野改觀哈哈。等既時候見到有人叫左黑糖珍珠奶茶,相信愛甜既朋友可以點呢杯。而同我一樣鐘意無咁甜既朋友就可以叫番我地飲既鑽

好彩朋友叫我飲,我先可以對珍珠奶茶呢樣野改觀哈哈。等既時候見到有人叫左黑糖珍珠奶茶,相信愛甜既朋友可以點呢杯。而同我一樣鐘意無咁甜既朋友就可以叫番我地飲既鑽石台灣珍珠奶茶。

同場加映。我仲好奇入面有無野,定係純擺設,所以去開左下,原來真係有籤文架哈哈!
  • 鑽石台灣珍珠奶茶
2020-02-23 19 浏览
近排外出行街同食飯嘅次數大大減少⬇️一有機會出開街, 就會計劃好, 做晒想做野, 食晒想食嘅野💪🏻💪🏻💪🏻珍珠奶茶就係其中一個on-list item 🙆🏻‍♀️-💎鑽石台灣珍珠奶茶早排飲得多黑糖珍珠鮮奶, 今日想飲返正宗台灣傳統味道嘅珍珠奶茶🥰🤎奶茶底香濃醇厚, 又唔會太甜, 直情係我杯茶🤩🖤珍珠煙韌有咬口, 奶茶同珍珠嘅份量比例好好🥰-🥛紅豆鮮奶紅豆鮮奶就比較滋潤😌飲落除左有陣陣❤️紅豆香味, 仲咬到啖啖紅豆渣, 口感層次一樣咁好😋-
近排外出行街同食飯嘅次數大大減少⬇️
珍珠奶茶就係其中一個on-list item 🙆🏻‍♀️

💎鑽石台灣珍珠奶茶
🤎奶茶底香濃醇厚, 又唔會太甜, 直情係我杯茶🤩
🖤珍珠煙韌有咬口, 奶茶同珍珠嘅份量比例好好🥰

🥛紅豆鮮奶
紅豆鮮奶就比較滋潤😌

2020-02-23 17 浏览
同朋友係旺角食完午餐無野做,周圍行下,見到幸福堂,又見到有個抽籤櫃,我又係時候出手,買杯野飲,再抽下我支幸福籤先🥰我今日突然好想飲朱古力,所以叫咗杯朱古力鮮奶,令飲品時店員建議我下次加珍珠和紅豆,我都冇諗過可以加珍珠同紅豆,下次試吓先,今日陪朱古力好滑好甜好似我嘅心情咁,仲抽倒支好籤🤭我朋友就叫左一杯係紅豆鮮奶,佢都冇加珍珠啊,因為頭先食得太飽😹睇嚟過兩日又要再嚟過啦😬以下5分為滿分😋好味程度: 😋😋😋😋💞回頭度: 💕💕💕 💕 📝服務: 📝📝📝📝 🌉環境: 🌉🌉🌉 #幸福堂網址: https://s.openrice.com/QrbS00Ma900~usB3zAw地址: 旺角登打士街43H號登打士廣場地下7號舖

以下5分為滿分

紅豆鮮奶
朱古力鮮奶
朱古力鮮奶
2020-02-22 13 浏览
適逢今日是21號店家在做特別優惠,有七款飲品是$21的。在今時今日這個時勢做生意不容易,當然要支持支持。這家店在台灣非常出名,除了可以免費抽籤,最出名的是現場人手炒黑糖。我當然要一杯黑糖鮮奶珍珠啦!珍珠比較稔身,黑糖味濃郁。.另外叫了一杯鮮奶紅豆,有少少似港式紅豆冰,感覺好似冇咁肥,口感清新。.這家絕對是值得光顧的良心小店,為支持全民抗疾,醫護人員可免費獲得一杯飲品,直至另行通知!.店員都有滿滿的正能量,加油!
適逢今日是21號
店家在做特別優惠,有七款飲品是$21的。
在今時今日這個時勢做生意不容易,當然要支持支持。

我當然要一杯黑糖鮮奶珍珠啦!珍珠比較稔身,黑糖味濃郁。

店員都有滿滿的正能量,加油!
2020-02-22 10 浏览
正版台灣人氣茶飲「幸福堂」殺到黎香港已經有一段時間,但人氣依舊,火種仲未熄滅呢。今次經過位於登打士街的呢間幸福堂,係食street foods食到咁上下的時候飲番杯台式特飲就非常完滿拉。🔷鑽石台灣珍珠奶茶 💰28 💙85/100今次飲的黑糖珍珠揀左以奶茶作底,都稱得上為經典之選。幸福堂採用古祖手炒方式現炒珍珠,可以為獨一無二的口感,有只在幸福堂食到的口啤。入杯時每一粒珍珠都沾滿黑糖漿而且滲入到珍珠,店員會將黑糖珍珠沿住杯轉為求360度的杯底都怖滿黑糖漿。成杯飲品除左珍珠煙韌彈牙有嚼勁、黑糖味出眾外,奶茶更是十分香滑。🔷紅豆鮮奶 💰30 💙70/100紅豆鮮奶飲落會比較似紅豆冰,個分便在於用純鮮奶作底所以個甜度不會太甜。幸福堂的紅豆鮮奶出色位在於其紅豆煮得香甜,甜得黎不會覺膩,口感淋得黎又不會過散粹。
🔷鑽石台灣珍珠奶茶 💰28 💙85/100
🔷紅豆鮮奶 💰30 💙70/100
真係未試過咁失望。諗住都過咗個熱潮,去試下鼎鼎大名嘅過江龍——幸福堂。果日去到因為冇乜客人,所以店員都整得好快,好快就可以拎上手。第一啖飲入口,啲珍珠極級“淋”,仲“淋”過啲白飯,我諗應該唔會煮完擺過夜啩…然後到啲奶,黑糖同牛奶攪完之後都係好甜,真係飲糖落肚咁,最弊係啲冰加太多,牛奶根本冇乜,飲晒d奶仲淨返一半珍珠。你問我真係冇下次,1分都唔想俾,呢個價錢有其他鋪頭好過佢,又唔係平。就算平都唔幫襯。

黑糖珍珠鮮奶
等候时间
5 分钟 (堂食)
  • 冇野值得推介
2019-10-16 87 浏览
旺角女人街食咩飲咩都應有盡有,幸福堂之前在銅鑼灣飲過一次,真的好難忘的感覺,是日等朋友在附近食飯,在登打士街見到哩間在右方收銀的位置,板入面的位置,有職員即場手炒黑糖珍珠焰遇黑糖珍珠就此出來了~~當然我在幸福堂,飲返佢地手炒黑糖珍珠的黑糖珍珠鮮奶,黑糖珍珠真鮮奶聽美美的職員說,佢地的珍珠系是人手整的,加上好多好多的黑糖在外圍,最勁的系,鮮奶面加上一層焦糖,再以火陷輕輕燒至脆焦點面,牛奶味重,手炒黑糖珍珠口感好好咬,一口奶,一口手炒黑糖珍珠,真的城市中的一點甜。
旺角女人街食咩飲咩都應有盡有,

幸福堂之前在銅鑼灣飲過一次,真的好難忘的感覺,

是日等朋友在附近食飯,在登打士街見到哩間
在右方收銀的位置,板入面的位置,有職員即場手炒黑糖珍珠焰遇
黑糖珍珠就此出來了~~
當然我在幸福堂,飲返佢地手炒黑糖珍珠的黑糖珍珠鮮奶,

黑糖珍珠真鮮奶
最勁的系,鮮奶面加上一層焦糖,再以火陷輕輕燒至脆焦點面,
2019-10-15
用餐时段
2019-10-07 47 浏览
講咗咁耐終於可以試吓真正喺台灣來的幸福堂啦當然要試吓佢嘅黑糖珍珠鮮奶啦甜度啱啱好 啲珍珠都好Q彈下次應該會試吓佢個黑糖珍珠鮮奶茶仲有唔係好洗排隊添等左5、6分鐘就有嘢飲啦
講咗咁耐
終於可以試吓真正喺台灣來的幸福堂啦
當然要試吓佢嘅黑糖珍珠鮮奶啦

甜度啱啱好 啲珍珠都好Q彈
下次應該會試吓佢個黑糖珍珠鮮奶茶
仲有唔係好洗排隊添
等左5、6分鐘就有嘢飲啦
2019-10-01 47 浏览
舖面細細的幸福堂,提供大約廿十多款的台式飲品,他們的珍珠是每日製作,没有添加防腐劑,其古法的黑糖珍珠會即場人手炒製,每粒珍珠沾滿黑糖漿,滲入珍珠內部,使整顆珍珠更加入味,除了珍珠製作,連飲品的每一個步驟客人都可以透過大玻璃欣賞到,他們每杯飲品是用明治鮮奶來沖製,而不是用奶粉。我要了黑糖珍珠紅茶拿鐵,層次分明,底層是黑糖珍珠,中間是鮮奶,之後便是紅茶,飲品的甜度是來自黑糖的,所以甜度已定,不會太甜,珍珠QQ的,奶茶味道濃厚。另外一杯亦是人氣之選黑糖珍珠仙草鮮奶,黑白色配搭好似一副山水畫,好呃like 的,這杯好適合夏天飲用,因為有一大塊清熱下火的仙草,配上微甜的黑糖珍珠及鮮奶,這杯很適合鐘意口感的朋友。

黑糖珍珠紅茶拿鐵

黑糖珍珠仙草鮮奶