2022-08-14 499 浏览
其實間唔中我都會飲珍珠奶茶,但今次想講一講旺角呢一間幸福堂嘅珍珠奶茶。雖然話就話珍珠奶茶真係好普通,但我認為最簡單係最好味嘅。好多時候飲珍珠奶茶啲珍珠都係唔好食,依家好多時候飲珍珠奶茶啲珍珠真係又淋又散,亦都唔係每一家幸福堂嘅珍珠好食。旺角呢一間嘅幸福堂珍珠奶茶就可以帶給愛吃珍珠嘅你幸福。呢一間嘅珍珠比較煙煙韌韌,又有咬口。今次我叫咗杯鑽石台灣珍珠奶茶,都只係需要$28。飲落去又唔會好甜,未到啱啱好,珍珠又大粒,杯嘢飲仲要大大杯,真係好抵又好飲。因為太好飲嘅關係,完全唔記得飲之前影個相先飲。最後而家淨係得返啲珍珠影咋
2022-08-06 222 浏览
一間傳承台灣幸福味道奶茶店,堅持每日現場古法手抄黑糖,堅持天然,每日手工製作新鮮天然無添加防腐劑,色素的黑糖珍珠。聽聞之前幸福堂好多分店,日日排隊,今日系旺角甘啱見度人唔多就來試下。得我一個人只可以飲一杯,肯定要幸福堂Top 1 頂級焰遇幸福-黑糖珍珠鮮奶:茶味好淡幾乎無咩茶味,奶味好重,看似黑糖好多,但系甜度適中,D珍珠好煙韌,好有口感,因為用火槍燒過奶蓋和糖霜,飲的時候會有陣陣焦糖味。整體來講成杯奶茶配搭的好好,唔鐘意茶味太濃的人可以試下。

2022-08-05
等候时间
10 分钟 (外卖自取)
$30 (其他)
2022-06-03 236 浏览
珍珠鮮奶茶非常好味 珍珠每一粒都包住有黑糖味 又唔會好甜 珍珠非常彈牙 鮮奶茶飲得出有鮮奶 唔會驚係奶粉沖出嚟 就算平時唔鍾意飲珍珠奶茶嘅都會愛上 所以值得一試 價錢唔算貴 而且唔會等好耐 買完即刻飲就最好啦
  • 珍珠鮮奶
2022-05-10 157 浏览
台灣過江龍嘅台式飲品店舖「幸福堂」,有多款唔同口味嘅珍珠奶茶或者水果茶,其中推出左好耐嘅草莓珍珠鮮奶,原來叫做「莓天想你」,而且將草莓加鮮奶攪勻後嘅顏色好靚,於是經過嘅時候就買翻一杯係屋企品嚐了。草莓珍珠鮮奶 $30甜度固定,味道稍有偏甜,不過草莓🍓味好出,飲嘅時候好香鮮奶,草莓和鮮奶配搭一齊中和左酸味,而且珍珠尚算有咬口,味蕾享受嘅同時,亦有煙煙韌韌嘅珍珠可以咀嚼。杯嘅size啱啱好,唔會太大杯,啱晒一啲女仔可以一邊行街,一邊慢慢飲

草莓珍珠鮮奶 $30

2022-05-03
等候时间
10 分钟 (外卖自取)
第一次飲幸福堂係去台灣旅行既時候,台灣店既黑糖珍珠鮮奶同香港店一樣都係No.1首選要嗌既飲品,當時覺得鮮奶奶味香濃,黑糖味唔會太過甜,珍珠非常彈牙,一試就愛上。🐠黑糖珍珠真鮮奶 $30今次係香港飲返同一款,不過就覺得普普通通,未有當時果種一飲好幸福既感覺,對比起台灣分店還是有點差別,我飲既呢杯黑糖仲略為有點未分解得曬,飲既時候有飲到小小一塊黑糖,不過甜度方面依然適中,牛奶也很滑,台灣果杯十分的話呢杯也有八分。

🐠黑糖珍珠真鮮奶 $30

2022-01-18 186 浏览
幸福難求,商鋪林立的小街上,有各式各樣的台式飲料,喜歡食環境氣氛多過食物本身的我,挑選了這店家,門前的透明玻璃---是為了滿足客人的眼目,特意展示它一大鍋黑糖珍珠。這個赤裸裸的秘密,仍引起人的好奇,好奇好飲到甚麼程度。於是三心二意下,決定按那份人氣排名的餐牌,點了黑糖珍珠鮮奶,這個選擇沒有讓我後悔,因為不會差得去哪裏。店家沒有加茶,令不喜咖啡因的人更願意叫一杯。5分鐘過後,恆常動作: 篤飲管,找個安全地方,解一解珍奶癮。提醒一下,攪拌是必需的,否則上淡下甜。珍珠的軟糯口感,合符期望,見她一大勺黑糖,卻也沒有甜得不要不要的。
2021-12-05 208 浏览
中午食飯經過台灣珍珠奶茶其中間一代表「幸福堂」,目光被門口貼在收銀處迷你BB杯吸引住,同事見我樣子慷慨解囊請我飲,$10 一杯迷你杯好鬼正斗,最啱我這種又想飲又怕肥嘅人,一小杯止吓咳過吓癮。雖然迷你一點都不馬虎,靚女店員好有心機逐少逐少幾黑糖珍珠放進杯內,因為個杯口太細所以咁講,然後加茶加奶加忌廉燒香面層,嘩😋🥰一杯香滑無比迷你珍珠奶茶,香甜可口充滿幸福感覺。🥰
2021-12-04
2021-10-05 295 浏览
😶‍🌫️幸福堂🤔飲完冇幸福到嘅野飲🥶呢杯令我有啲失望🤦🏻‍♀️我第一下飲落覺得似草莓新地醬加奶🙈果隻新地醬仲係某快餐店 勁甜果款🥵有士多啤梨果粒 但完全唔係酸酸哋嘅士多啤梨🙂完全唔係我想像嘅味道珍珠比較諗身 有超級淡嘅士多啤梨味🥲而且份量唔算多 飲到尾會冇咩珍珠😌幾多冰 所以飲落啲奶會比較淡🧐但飲落好涼爽 所以啱哂夏天飲🔥不過呢杯野好甜 所以飲一次就夠啦😶係旺角有大把選擇 所以會揀其他舖頭度飲
😶‍🌫️幸福堂🤔飲完冇幸福到嘅野飲🥶

但飲落好涼爽 所以啱哂夏天飲🔥
不過呢杯野好甜 所以飲一次就夠啦😶
係旺角有大把選擇 所以會揀其他舖頭度飲
2021-09-07 256 浏览
台灣幸福堂 餐單上與食材原料都跟足台灣分店可以飲到同台灣一樣既品質和味道主打既黑糖珍珠鮮奶 用了台灣既黑糖再加上奶,甜味自然之餘特別濃醇香甜 珍珠既口感好Q彈好軟 杯底有濃濃既黑糖拌勻鮮奶一起飲味道更佳門口收銀位旁邊放了一座炒黑糖既鍋,每一杯都係新鮮炒起既黑糖漿與珍珠,特別好飲幸福堂地址: 旺角登打士街43H號登打士廣場地下7號舖平均消費$30評分7/10
台灣幸福堂 餐單上與食材原料都跟足台灣分店
可以飲到同台灣一樣既品質和味道

幸福堂
地址: 旺角登打士街43H號登打士廣場地下7號舖
平均消費$30
評分7/10
2021-07-20 339 浏览
很久沒喝過幸福堂了,竟不知原來幸福堂分店已經所剩無幾了。香港街頭飲品店的競爭太厲害了,人們喜新厭舊得太快了。之前發現I Square對面的那家幸福堂也已經以前沒了,想起銅鑼灣店剛開時經常要排隊的盛況,這天經過旺角見到還有一家在,就買來支持一下。以前就覺得他們家的飲品名字起得很有心思,這次選的抹抹暗戀 - 抹茶珍珠鮮奶,飲品樣子是漂亮的,味道也是不過不失的,但要吐槽一下,肉眼都看得到珍珠未透心,一團白色的粉團在中間,叫人怎麼吃下去,讓我好失望,想要有生意,品質也要持續有保證消費者才會埋單啊。看在價錢和以往的好感份上,勉強給個“OK”,但真的需要加倍留意出品了。
很久沒喝過幸福堂了,竟不知原來幸福堂分店已經所剩無幾了。
香港街頭飲品店的競爭太厲害了,人們喜新厭舊得太快了。
抹抹暗戀 - 抹茶珍珠鮮奶

2021-06-05 302 浏览
係台灣飲過 叫唔錯 台灣本土人都要排隊買 但香港依間真係唔得 又唔好飲又貴 正一搵笨 冇下次 唔想其他人中伏 依次真係好伏伏伏伏伏叫左2杯 第一杯係 鑽石奶茶 冇茶味咁濟 真係好失望 得個甜味 失敗。。。。同台灣冇得比第二杯係 紅豆芋頭鮮奶叫ok 芋頭有咬口 都叫好飲 同x腳亨好似 但對比下完全冇性價比可言 真係太細杯 飲2淡冇左 如果你話17,18蚊都仲ok雖然職員服務對答都ok 唔差既 但野飲唔得 冇下次但咁既價錢 30蚊一杯 寧願飲天仁 或者 老虎堂第一次寫食評 原來要200字 真係好麻煩

真係太細杯 飲2淡冇左 如果你話17,18蚊都仲ok
雖然職員服務對答都ok 唔差既 但野飲唔得 冇下次
但咁既價錢 30蚊一杯 寧願飲天仁 或者 老虎堂
第一次寫食評 原來要200字 真係好麻煩
等候时间
2 分钟 (外卖自取)
肥仔水店開到成行成市,如何挑選有顏值又好味嘅肥仔水,成為香港人每日R爆頭嘅問題😂😂本土店同過江龍你又會點揀?for 小妹,過江龍總是比較吸引😂所以縱使肥仔水飲完會肥,but 都係要飲的🤫今次試咗幸福堂,鑽石台灣蜂蜜檸檬🍋佢嘅配料聽落幾健康🤭可以減少飲肥仔水嘅罪惡感😂😂😂最緊要係佢個杯嗰度寫住‘女神’比小妹扮下野✌🏻因為用蜂蜜就冇加糖水,所以佢嘅甜唔係死甜,而係蜂蜜嗰種清甜👍🏻👍🏻飲品加入青檸同檸檬片。整體更加refreshing😋食完飯飲番杯都唔會有太大負擔感喔🤩
肥仔水店開到成行成市,
如何挑選有顏值又好味嘅肥仔水,
成為香港人每日R爆頭嘅問題😂😂
本土店同過江龍你又會點揀?
for 小妹,過江龍總是比較吸引😂
所以縱使肥仔水飲完會肥,
but 都係要飲的🤫

今次試咗幸福堂,
鑽石台灣蜂蜜檸檬🍋
佢嘅配料聽落幾健康🤭
可以減少飲肥仔水嘅罪惡感😂😂😂
最緊要係佢個杯嗰度寫住‘女神’
比小妹扮下野✌🏻

因為用蜂蜜就冇加糖水
所以佢嘅甜唔係死甜,
而係蜂蜜嗰種清甜👍🏻👍🏻
飲品加入青檸同檸檬片。
整體更加refreshing😋
食完飯飲番杯都唔會有太大負擔感喔🤩
2021-03-20 249 浏览
黑白配和鑽石💎花茶🥤黑糖珍珠鮮奶:明治鮮奶加黑糖珍珠奶茶,而珍珠放入黑糖漿浸煮,所以黑糖味濃郁,珍珠偏淋。Overall,入口滑而唔會好甜👍🏻。🥤鑽石女神玫瑰花茶:友人點了果茶,佢話酸酸甜甜,不消一會飲完整杯。鑽石💎切割杯造型亦好吸引。
黑白配和鑽石💎花茶

2021-03-17 184 浏览
黑糖珍珠鮮奶$30 以前經過銅鑼灣分店都大排長龍,排隊排30 分鐘先有得飲,飲過一次,真係令人回味。疫情關係,長龍不再,唔洗排隊都有得飲。最大賣點就係即日新鮮煮的黑糖珍珠,口感煙韌,大小適中。店員筆大大匙羹的黑糖放入外賣杯,再倒入冰粒及鮮奶,黑糖醬掛在杯邊。飲品一到手,先欣賞黑糖掛邊的藝術 慢慢搖晃杯,飲了一口,黑糖鮮奶好滿足,滿口都係黑糖珍珠,甜到入心呀。下次要試抹茶珍珠鮮奶同埋紅豆鮮奶先。見到疫情有優惠,指定飲品限時$20 一杯,好抵飲
黑糖珍珠鮮奶$30

疫情關係,長龍不再,唔洗排隊都有得飲。

最大賣點就係即日新鮮煮的黑糖珍珠,口感煙韌,大小適中。

2020-12-30 281 浏览
//🎄🌟聖誕快樂🎅🏻⛄️聖誕要幸福❤️//又到年尾,不經不覺都經營咗呢個ig九個月啦,多謝大家支持🥺💪🏻·好似第一次飲幸福堂😂😂係旺角條食街到見到就試下啦🙂·✨鑽石女神玫瑰花瓣茶 $32睇餐牌個杯型同大小有種貨不對辦嘅感覺,見佢有「女神」字樣,諗住打下卡嘛😓點知用嘅都係同其他飲品一樣嘅杯,全部都係鑽石杯😂開放式廚房見到佢嘅茶係即沖,但茶味都係偏淡呀,有青檸所以飲落係酸酸地嘅茶,冇咩特別😅·✨抹茶暗戀(抹茶珍珠鮮奶)$28呢杯朋友叫的,珍珠係紅色嘅,係士多啤梨味,朋友話奶味重過抹茶味,但都幾好飲~·🌟💛可支持😆,但呢間好似都係飲返黑糖珍珠好啲咁😂🤣
//🎄🌟聖誕快樂🎅🏻⛄️聖誕要幸福❤️//
好似第一次飲幸福堂😂😂係旺角條食街到見到就試下啦🙂
✨鑽石女神玫瑰花瓣茶 $32
✨抹茶暗戀(抹茶珍珠鮮奶)$28
🌟💛可支持😆,但呢間好似都係飲返黑糖珍珠好啲咁😂🤣