2020-06-21 460 浏览
天時暑熱,行過見到一大盤黑糖珍珠係到閃閃光光咁,抵受唔到引誘,要即刻買返杯飲下先。企係店舖門口可以睇到職員親手為你沖嘅呢杯黑糖珍珠鮮奶茶,令人特別期待同想快啲飲到。終於攞到手,飲管落到底吸一啖,濃濃嘅黑糖味即刻充斥住成個口腔,但唔覺得甜到好膩,一開始都怕會甜到牙痛咁甜,但呢杯覺得唔會太濃太甜。再配合埋奶茶齊飲,而佢嘅奶茶都唔會令人覺得太甜。雖然呢間嘅價位唔係低,但下次經過都會再買再試。可以試下其他飲品,例如綠茶珍珠,見到人地揸住個外貌都好吸引

2020-06-08 299 浏览
平時出街見口渴都會買杯嘢飲,今日咁岩行經旺角,見到幸福堂,就忍唔住想買返杯解解渴。飲幸福堂,簡簡單單叫杯紅豆鮮奶已經很幸福,雖然等待的時間有點來,都好多人排隊等着買嘢飲,當兵動動的紅豆鮮奶送到我的手上時,大大力地索左一啖,真係覺得好值得。這杯紅豆鮮奶配有好滑溜的鮮奶同埋好有口感的紅豆啊,鮮奶既濃鬱又香滑,紅豆同平時飲開的飲品嘅紅豆好唔同,幸福堂都是採用大大粒的紅豆,咀嚼起上嚟好有口感的,而且紅豆的份量也是不少喎,可以一邊飲一邊吃杯裏面的紅豆,真係又過癮又好味,真係覺得好好飲。平時除咗行開旺角,幸福堂都有好幾間分店,分別係旺角,尖沙咀同埋銅鑼灣,下次想飲的話經過呢幾個地方都可以買來飲呀。
2020-04-29
等候时间
10 分钟 (堂食)
2020-04-30 334 浏览
星期四OT完收工😪又未到食飯時間💁🏻‍♀️, 就諗住同朋友飲杯珍珠奶茶頂下肚😊 一場嚟到就當然要叫番一杯招牌頂級焰遇幸福黑糖珍珠真鮮奶先啦🤣, 之後我地再另叫多杯新出嘅紅荳芋頭鮮奶🥤係製作過程中已經見到d生炒黑糖珍珠顏色炒到好靚, 粒粒都黏住黑糖漿, 晶瑩剔透咁, 好想快d飲🙈 頂級焰遇幸福黑糖珍珠真鮮奶🥤店員先將黑糖珍珠掛杯, 再加入鮮奶之後用火槍係面層微微燒過, 令其焦香撲鼻👃🏻😌! 甜甜嘅珍珠份量幾多, 黑糖味濃但唔會過甜, 而且口感軟糯煙韌彈牙, 鮮奶方面用左家鄉出嘅明治牛奶🥛, 口感香滑純厚, 飲完真係有種幸福嘅感覺!🥰紅荳芋頭鮮奶🥤紅荳每粒都又大又飽滿, 味道香甜, 除左食到紅荳, 仲有粒粒芋頭係入面, 芋頭口感軟熟微甜, 質感唔會太腍有咬口😋, 鮮奶同樣香濃幼滑, 甜度剛好, 味道幾夾! 紅荳控同芋頭控一定唔可以錯過呀!!🙈

頂級焰遇幸福黑糖珍珠真鮮奶🥤

紅荳芋頭鮮奶🥤
2020-04-23
外卖自取
  • 頂級焰遇幸福黑糖珍珠真鮮奶
2020-04-29 219 浏览
抹抹暗戀你嚟度旺角一定先掃街飲我大愛珍珠奶茶,咁啱經過見到幸福堂睇咗一陣揀咗杯叫抹茶暗戀的抹茶珍珠鮮奶❥ ❥ ❥抹茶珍珠鮮奶外形俾佢吸引住鮮艷奪目,有三層嘅顏色奶白色仲有抹茶顏色加咗紅色嘅珍珠,我叫依杯甜味正常,飲一啖甘香嘅抹茶味道慢慢滲透出嚟配合鮮奶更加滑,珍珠好彈牙唔會煮得過腍,甜味啱啱好,有驚喜
抹抹暗戀你

❥ ❥ ❥
抹茶珍珠鮮奶

2020-04-27
用餐时段
下午茶
  • 抹茶珍珠奶茶
2020-04-27 156 浏览
Been a while since I had bubble tea so once I passed by this place (I remember I had really good impression on it in Taipei), I have to give it a try! Luckily, the milk flavor boba tea is still in stock. lots of selections on the menu, after I placed the order, the staff quickly prepare my drink for me. I like their simple yet catchy wall! after around 5 minutes wait, my boba milk with grass jelly is finally in my hand! the milk flavor is super strong and refreshing- the boba was perfectly made
the milk flavor is super strong and refreshing- the boba was perfectly made and created a strong flavor which wasn’t too sweet!
definitely similar to the one in Taipei! We will recommend it as it’s not too sweet too.
2020-04-23 158 浏览
天氣開始熱🥴仲要帶住個口罩😷真係焗到想喊熱到想死🤒個口就嚟生熱痱🥵正當想搵啲嘢飲降吓溫....路過幸福堂🤩🤩真係剛剛遇著啱啱🤫🍹「頂級焰遇幸福」黑糖珍珠鮮奶:招牌飲品梗係要試一試啦!手炒嘅黑糖珍珠口感非常好👍🏽軟韌適中,黑糖珍珠非常入味!鮮牛奶🥛用日本Meiji入口真係好滑係唔同啲嘅👍🏽見住佢沖調完最後仲用火鎗燒吓添...飲嘅時候有陣陣焦香味👍🏽難怪係招牌產品🤤🤤🍹「莓天想你」草莓珍珠鮮奶:草莓🍓珠珠好正喎!比黑糖珍珠更軟熟,我可以一粒不漏對晒😂溝埋鮮奶飲落好fresh,下次都要encore😋😋😋
外卖自取
  • 頂級焰遇珍珠
  • 莓天想你
2020-04-20 99 浏览
幸福堂呢排有醫務人員優惠我都有幸可以飲咗一次免費嘅幸福堂👍門口一如以往都好多人我叫咗紅豆鮮奶少冰啲紅豆好甜 又夠淋飲落去似飲紅豆冰撞鮮奶味道鮮奶香好多 可以講係一個進化版嘅紅豆冰加上啲奶好滑 飲落去好幸福😍😍另外叫咗綠茶珍珠鮮奶綠茶味好濃 奶好滑味道係特別好味顏色又靚同老公一齊打卡都唔尷尬 真心睇得又飲得因為啲珍珠真係超好食好濃黑糖味仲煙煙靭靭可以喺舖頭門口睇住佢親手炒絕對唔係塑化劑咁簡單如果可以再大杯啲就好 真係好飲☺️☺️🎀幸福堂Xing Fu Tang🎀旺角登打士街43H號登打士廣場地下7號舖
幸福堂呢排有醫務人員優惠
如果可以再大杯啲就好 真係好飲☺️☺️
🎀幸福堂Xing Fu Tang
🎀旺角登打士街43H號登打士廣場地下7號舖
2020-04-18 100 浏览
今日公司傳出要大裁員,都真係收工搵野去甜下!約左同事一齊傾下呢個問題...後路要點行...落到旺角想搵個地方坐下...但都真係太多人...又話疫情唔出街...睇黎大家餓左好耐!行到去嘉樂呢邊,不如買杯幸福飲下!同事都讚成就排隊!佢要左杯 抹茶珍珠鮮奶,原來底下有草莓味珍珠,我叫佢俾左啖我飲,抹茶味夠濃,有啖啖的苦澀味,唔會令人討厭!而草莓珍珠口感好煙韌,有啖啖既士多啤味,好得意!而我梗係叫招牌啦!今日堅需要甜呀嘛!黑冬珍珠鮮奶,佢地既黑糖咁出阿,冇理由唔點!黑糖都真係女人既朋友,唔會甜到你拿喉,係順既,配鮮奶既味道剛好,唔會過甜!佢呢道既珍珠勁正!香港既珍珠我只鍾意兩間,佢係其一!正 ❤️

行到去嘉樂呢邊,不如買杯幸福飲下!同事都讚成就排隊!

2020-04-06
用餐时段
下午茶
2020-04-17 92 浏览
好耐無飲珍珠奶茶啦🥤所以經過就買左返屋企飲幸福堂都唔陌生,最早進入香港市場,飲品都保持好水準👍🏻呢期好平呀🤩做緊優惠有幾杯特價$20,或者買任何飲品可用$15換第二杯指定飲品🔶抹茶珍珠鮮奶$20(原價$28)珍珠係用左紅色珍珠,一樣咁煙靱!層次分明,好睇😍飲落都好飲,唔會太甜,好有抺茶味🍵🔶鑽石台灣珍珠奶茶$28估唔到都好飲,因為唔會太甜!而且大杯過抺茶個杯,珍珠都好煙靱!杯杯都咁好味😍總括:佢咁平又好飲過其他店,咁一定係幫襯佢😂
好耐無飲珍珠奶茶啦🥤所以經過就買左返屋企飲
幸福堂都唔陌生,最早進入香港市場,飲品都保持好水準👍🏻

🔶抹茶珍珠鮮奶$20(原價$28)
珍珠係用左紅色珍珠,一樣咁煙靱!
層次分明,好睇😍飲落都好飲,唔會太甜,好有抺茶味🍵

🔶鑽石台灣珍珠奶茶$28
估唔到都好飲,因為唔會太甜!
而且大杯過抺茶個杯,珍珠都好煙靱!
杯杯都咁好味😍

總括:佢咁平又好飲過其他店,咁一定係幫襯佢😂
2020-04-16 51 浏览
手調飲品真是令人無法抗拒,但飲得多對身體會有負擔,所以黑糖就滿足到我。幸福堂身邊好多朋友提起,今晚決定飲番杯,頂級焰遇幸福黑糖珍珠真鮮奶 $30黑糖掛杯掛得非常豐富,掛得滿滿,每啖有番濃黑糖香,面層用火槍燒過,香味提升,鮮奶香濃,黑糖珍珠份量夠多,甜度適中,飲得到的幸福另一款皇牌一樣出色紅豆鮮奶 $30紅豆大粒飽滿,香甜,我加$5 加配黑糖珍珠,口感更豐富,鮮奶香濃幼滑,感覺有點似紅豆奶,喜歡紅豆要試呀,甜度適中。限時優惠:買任何飲品可+$15 換1杯仙氣山水畫 - 凍黑糖珍珠仙草鮮奶,太抵,下次再飲過
手調飲品真是令人無法抗拒,
但飲得多對身體會有負擔,
所以黑糖就滿足到我。

幸福堂身邊好多朋友提起,
今晚決定飲番杯,

頂級焰遇幸福黑糖珍珠真鮮奶 $30
黑糖掛杯掛得非常豐富,掛得滿滿,

每啖有番濃黑糖香,面層用火槍燒過,
香味提升,鮮奶香濃,黑糖珍珠份量夠多,
甜度適中,飲得到的幸福

另一款皇牌一樣出色

紅豆鮮奶 $30
紅豆大粒飽滿,香甜,我加$5 加配
黑糖珍珠,口感更豐富,鮮奶香濃幼滑,
感覺有點似紅豆奶,喜歡紅豆要試呀,
甜度適中。

限時優惠:買任何飲品可+$15
換1杯仙氣山水畫 - 凍黑糖珍珠仙草鮮奶,
太抵,下次再飲過
2020-04-15
5 分钟 (堂食)
$30 (宵夜)
2020-04-15 71 浏览
好久沒喝幸福堂,剛好經過幸福堂便買了兩杯喝喝。來到幸福堂當然要點黑糖珍珠真鮮奶($30),看到店員在門面拿起黑糖珍珠一直在轉杯子,得出來的結果就是整杯都有黑糖掛杯,真美。奶味突出,黑糖珍珠有咬口,黑糖味濃而不會過甜,不錯!紅豆鮮奶($30)鮮奶味突出,配上紅豆,有點像紅豆冰,挺好喝的!甜度、冰度已經固定了,奶味比較重,也是不錯的!看到他們還有給前線醫護一杯草莓珍珠鮮奶,謝謝他們付出。感謝幸福堂這麼有心,全民抗疫!
好久沒喝幸福堂,剛好經過幸福堂便買了兩杯喝喝。

2020-04-14 72 浏览
目旺角街頭有好多間台式飲品店,呢間幸福堂門外,長期都有人龍排隊,可見佢比一般嘅飲品店特別,於是今次就你試吓佢。店舖旁邊有透明玻璃窗,可以見到職員用乜嘢材料、同仔細地預備每一杯飲緊品,見到店內衛生情況良好,飲都飲得開心啲。我叫咗呢杯抹抹暗戀,係有香濃嘅綠茶粉加明治鮮奶,珍珠係有紅豆味嘅珍珠,見到飲品都覺得外型好靚,顏色配搭得好特別。飲囉唔太甜,而且又香濃嘅綠茶味,絕對啱綠茶控。令一杯送俾愛人,呢隻男神杯真係好正,佢收到開心左成個晏晝。你杯係鑽石台灣珍珠奶茶,珍珠奶茶味香濃,茶味相對較濃,口感亦很好,好多珍珠而且非常彈牙好好味。呢個餐牌中,見到色彩繽紛嘅飲品,真係每一樣都好想試,難怪呢間幸福堂咁受歡迎,因為飲品質素相對較高,而且飲品都相對特別,的確係打卡精品。

抹抹暗戀

令一杯送俾愛人,呢隻男神杯真係好正,佢收到開心左成個晏晝。

2020-04-14
抹抹暗戀
2020-04-12 52 浏览
防疫左咁耐冇出街,今日真係頂唔順好想行吓街行完旺角之後覺得口渴,去咗飲品街到買杯台式飲品飲下望左幾間台式飲品,最後都係揀返幸福堂,飲咗咁多次,貪佢有品質嘅保證<黑糖珍珠真鮮奶$30>叫咗招牌黑糖珍珠鮮奶,見到店員用火槍燒過珍珠鮮奶個面,所以有火炙嘅痕跡黑糖坑紋整得好靚,成個杯上面都有黑糖嘅紋牛奶用咗某名牌子3.6奶,又滑又香,加埋黑糖甜甜地好飲<紅豆鮮奶$30>鮮奶一樣又滑又香,紅豆煲到軟林林咁用飲管一吸就可以吸到,唔鍾意黑糖珍珠嘅朋友可以一試
防疫左咁耐冇出街,今日真係頂唔順好想行吓街
行完旺角之後覺得口渴,去咗飲品街到買杯台式飲品飲下

<黑糖珍珠真鮮奶$30>

黑糖坑紋整得好靚,成個杯上面都有黑糖嘅紋
牛奶用咗某名牌子3.6奶,又滑又香,加埋黑糖甜甜地好飲

<紅豆鮮奶$30>
今次同好姊妹出來旺角行街購物,姊妹推介之下來到登打士街的「幸福堂」,特色的飲品店,被它的飲品所吸引,無論在款式、質素及環境各方面都很有特色。  門口張貼了飲品介紹,環境不俗,有一份雅緻休閒,令人印象十分難忘。  台灣過江龍手炒黑糖珍珠成為熱話,幸福堂是由它首創的手作珍珠機器的,店員在現場搓粉,然後放入機器,製成黑糖珍珠。  餐單添置好多飲品款式,全部飲品都圖文並茂,飲品的相片好吸引,吸睛的飲品,令我食指大動。  我選擇一杯紅豆鮮奶,朋友選擇一杯鑽石台灣珍珠奶茶。  紅豆鮮奶用上明治奶,鮮奶裡面軟滑,無添加味道,大粒的紅豆,質感夠細密,彈牙有咬口,二者配合非常合拍,充滿優雅不膩的滋味。  鑽石台灣珍珠奶茶朋友最愛鑽石台灣珍珠奶茶,鮮奶味濃,十分香滑,入口甜而不膩,珍珠增加口感,令人心曠神怡,喝後在喉嚨徘徊片刻,口感細膩的飲品。幸福堂(旺角) 地址: 旺角登打士街43H號登打士廣場地下7號舖

我選擇一杯紅豆鮮奶,朋友選擇一杯鑽石台灣珍珠奶茶。

紅豆鮮奶

幸福堂旺角
地址: 旺角登打士街43H號登打士廣場地下7號舖
2020-03-17
2020-04-08 38 浏览
幸福堂進註登打士街。店面有大玻璃,看到店員製作過程。點了凍黑糖珍珠鮮奶, 賣相好吸引,因為店員把珍珠及黑糖漿隨意地填滿杯內面,每杯的賣相都不一樣。珍珠煙韌, 充滿黑糖味,飲落去有少少咖啡味的,應該是黑糖的焦香,鮮奶沒有再加糖加甜,甜度剛好。另外叫左杯凍紅豆鮮奶,有D似紅豆冰,幾好飲,而且甜度調教得剛好,紅豆煮得岩岩好,起沙,同時又粒粒分明,飲之前記住要同鮮奶搞混,紅豆同鮮奶的味互相配合,不會搶左大家的味
幸福堂進註登打士街。
店面有大玻璃,看到店員製作過程。

點了凍黑糖珍珠鮮奶, 賣相好吸引,
因為店員把珍珠及黑糖漿隨意地填滿杯內面,
每杯的賣相都不一樣。
珍珠煙韌, 充滿黑糖味,
飲落去有少少咖啡味的,應該是黑糖的焦香,
鮮奶沒有再加糖加甜,甜度剛好。

另外叫左杯凍紅豆鮮奶,
有D似紅豆冰,
幾好飲,而且甜度調教得剛好,
紅豆煮得岩岩好,起沙,同時又粒粒分明,
飲之前記住要同鮮奶搞混,
紅豆同鮮奶的味互相配合,不會搶左大家的味
2020-04-07