2018-07-12
2056 浏览
傳統餅店生日蛋糕帝苑啲蛋糕不嬲都幾出名, 但係可能呢幾年出左好多新cake shop, 又多ig shop, 同埋尖東有啲吊腳,帝苑好似比人忘記左。咁岩今日去開尖沙咀食飯, 所以揀左呢度買蛋糕。上網睇左有得online order, 都幾方便。 但係都打個電話問下, 電話問完, 原來就咁電話都可以訂, 但係要2日前訂, 生日牌免費加, 拎蛋糕個日先比錢。酒店質素, 價錢都合理, 唔似細鋪要比deposit, 又唔似啲大牌子, 生日牌要加錢, 生日牌呢度一蚊都唔洗。 服務好好。去到拎蛋糕, 見到smartone 有promotion 85折, 不過我唔係smartone, 再問, 原來好多信用卡都有折。 埋單都有88折。 好彩冇上網訂定先。門口都幾靚蛋糕一磅, 幾甜, 幾足料,比起平時啲一磅 感覺大啲。 earl grey 味都幾濃。5個人食有啲飽, 可以分8個人食。生日牌啲字仲要幾靚。
咁岩今日去開尖沙咀食飯, 所以揀左呢度買蛋糕。
門口都幾靚
5個人食有啲飽, 可以分8個人食。
生日牌啲字仲要幾靚。
Earl grey tea chocolate tea