2022-06-19
今晚落雨天放工後相約朋友一齊黎觀塘新開既食串燒專門店,第一次食自助串串燒120分鐘放題,$238/位另加一,凡like+follow 餐廳IG仲有9折👍一次性頭盤就有大蝦同鮑魚,仲每人半隻芝士焗龍蝦🦞,龍蝦肉很鮮味彈牙;串串燒種類都很多款,包括有叉燒串、牛脷串、泰式肉串、午餐肉串、豬腩肉串、黑椒台灣腸串等,而小食就有泰式蝦片、鹵水雞翼、木耳、酸辣冇骨鳳爪等;熟食就有蒸魚、炒西蘭花、炸蝦碌、蒜蓉焗蠔等。我地就排好逐串串燒放係自動轉爐上面燒,也有燒網可放食物上面燒,豬腩肉串燒完都好juicy,肉質都很軟嫩;午餐肉串也很特別,燒完外皮很脆口;黑椒台灣腸串有少少微辣,但食完好似去左台灣夜市既感覺;燒大蝦味道鮮甜爽脆,鮑魚燒完唔會太乾身,仲keep到鮮味!如果覺得唔夠味,仲可以自己加孜然粉令味道更上一層樓,燒埋棉花糖串真係好有BBQ feel! 汽水飲品都係任飲,甜品就有cake、啫喱糖、雪糕等,真係又好食又好玩,呢度仲有埋VIP房,岩晒一大班人一齊黎開party!🥳+++++++++++++++如果大家喜歡💕我寫既食評,麻煩比個❤️鼓勵一下我,我會寫更多更好既食評比大家!😊
+++++++++++++++