2006-07-19 23 浏览
本來想去景生試,不過check大家comment,就呢度。我叫Hamachi Sashimi 同炸豆腐,朋友叫了Salmon。Sashimi 切得唔係好好,食落就冇咩味,Washabi都唔係好得。炸豆腐好D,有幾塊Tempura面。朋友再叫雜姑,我想叫燒油金骨腩,不過賣哂。最後叫個海鮮拉麵,因為飲3枝Sake,所以覺得好好味。
本來想去景生試,不過check大家comment,就呢度。
炸豆腐好D,有幾塊Tempura面。
朋友再叫雜姑,我想叫燒油金骨腩,不過賣哂。
最後叫個海鮮拉麵,因為飲3枝Sake,所以覺得好好味。
2006-07-09 15 浏览
Service 好! 有自己係上賨的感覺,叫晒所有過膠餐牌上HK$30 以下的sushi!!推介有牛油果嗰隻,好好味!唻食咗好多次都唔厭。
2006-05-18 23 浏览
三文魚壽司- 魚很厚很大,很好;不過飯也多,而且好易散,又有d暖,唔好。 $11鮑片、熟龍蝦壽司 - 一般 $1x@天婦羅拉麵 - 呢個幾好,籃天婦羅好大籃,不過粉厚,拉麵ok不過湯底無咩料到。但係$42已經叫做到水準。四式炸物 - 好一般,係個芝士年糕幾好食。食物都可以。環境唔錯,因為打緊風又6點幾早去,所以得2台客,唔算嘈(走時已經7成)。服務就很好,開頭想調去2人位完全無問題,途中仲會問下駛唔駛換個吉碗(見我地食完拉麵有湯係碗度),又會問下駛唔駛拎張凳放野(見我地都有好多隨身物),加茶都快,可能係人少關係。總之服務很好。

鮑片、熟龍蝦壽司 - 一般 $1x@

四式炸物 - 好一般,係個芝士年糕幾好食。

2006-05-16 24 浏览
呢間d三文魚壽司真係好大件,好好味,未嘗試過呢間真係要去試下。
2006-03-19 13 浏览
之前都經常幫襯, 貪其大件夾抵食。今晚再之光顧,發現佢\加左價, 但唔算加得好多, 都係一至兩蚊左右, 唔影響的既marginal use value (MUV)。一去到, 先叫三文魚壽司, 大大件, 又夠新鮮, 原本十蚊一客(2 件), 而家十一蚊, 都仲係好抵, 我地四個人, 叫左五客, 加兩客象拔蚌壽司和一客玻璃蝦壽司,還有只是$17 便有六件的加州卷只是吃壽司, 只是壽司的陣容便夠鼎盛了。另外再加了一客天婦羅拉麵定食, 一客海鮮火鍋定食和一個很大碗的豬軟骨拉麵。壽司全部都很不錯, 又新解又大件, 海鮮火鍋份量也是奇多的, 有兩大件三交魚頭腩, 我怕腥,沒吃到, 爸爸卻讚不絕口, 想來應該不錯吧。天婦羅也有很多件, 質素是一般, 但是是即炸的, 也差不到那裡。吃了這麼多, 四個人都好飽, 埋單三百蚊有找, 直情係抵到爛呀~

2006-02-28 9 浏览
男友曾經食過,覺得唔錯,所以帶我試0下... 兩個人叫左(事後發覺叫得太多了,這裡的碟頭不小):燒雞腎兩串:燒得不算乾,但雞腎略欠鮮味多春魚天婦羅(2件):較少機會見到用多春魚來做天婦羅,天婦羅表面很脆,上檯後我們較遲才吃,但也沒有因此而腍了,好野!!另外多春魚很鮮味,沒有因為炸成天婦羅而得很乾,推介!!牛油果炸吞拿魚壽司(4件): 類似反卷,內裡包著炸吞拿魚,配搭新鮮,好!!軟殼蟹海鮮炒飯:用料及份量都十足,有很多海鮮粒,拿來時很熱,剛炒起,好味!! 這裡環境普通,沒有華麗裝修,但食物質素味道不錯,份量亦不像其他日式食肆般少,服務也可以,整體來說頗有驚喜
男友曾經食過,覺得唔錯,所以帶我試0下...

兩個人叫左(事後發覺叫得太多了,這裡的碟頭不小):
燒雞腎兩串:燒得不算乾,但雞腎略欠鮮味

2005-10-29 9 浏览
等男朋友等到八點幾,同事話呢間唔差, 於是便直闖試試.環境是普通港式日本餐廳的木椅木桌, 沒啥好說.二人點了7樣食物:三文魚壽司& 腐皮沙津壽司: 飯身同腐皮比較乾,但三文魚尚算新鮮.章紅魚刺身: $40 三件,新鮮, 比元神那些巨型刺身好吃雜錦天婦羅: 大大件的, 粉槳上得不算太好,但不厚粉,好吃雜錦鍋燒烏冬: 有隻天婦羅蝦,天婦羅冬菇,菜,蟹柳..份量算多,味道不錯雞胸肉軟骨串燒: 軟骨很爽脆,沒有連雞皮,所以不油,但雞胸肉來得比較鞋雞腎串燒: 比較,好好咬.食物同服務都不錯, 不過我男朋友一邊食一邊話熱呢,看來是冷氣不夠了..有機會會來試試它的lunch set!

二人點了7樣食物:

章紅魚刺身: $40 三件,新鮮, 比元神那些巨型刺身好吃

雜錦天婦羅: 大大件的, 粉槳上得不算太好,但不厚粉,好吃

雞腎串燒: 比較,好好咬.

2005-10-11 18 浏览
唔係好記得要左乜.三文魚刺身 - 正, 唔貴.天婦羅飯 - 炸得好有水準,脆而不油$15 六件的壽司卷 - 好正呀.平時lunch set都有好多野選.
唔係好記得要左乜.

三文魚刺身 - 正, 唔貴.
天婦羅飯 - 炸得好有水準,脆而不油
$15 六件的壽司卷 - 好正呀.

平時lunch set都有好多野選.
2005-09-05 6 浏览
上個星期5同女友去食, 之前食過都叫okay, 所以再去.但係, 去到冇咩人排, 有小小怪, order o左野, 叫o左d 三文魚, 海謄, 天婦羅等.海謄小冇可小, 話半板都好以好過回轉的兩件.三文魚好唔新鮮, 去百佳d 仲1好過佢天婦羅一般, 冇特別個咖厘豬柳, 乾到唔想入口, 同埋d 飯都唔多得早知去其他小店好過, 比o左錢d 野又難入口, 最後埋單, 貼士都唔好叫我再比
上個星期5同女友去食, 之前食過都叫okay, 所以再去.

海謄小冇可小, 話半板都好以好過回轉的兩件.

三文魚好唔新鮮, 去百佳d 仲1好過佢

天婦羅一般, 冇特別

個咖厘豬柳, 乾到唔想入口, 同埋d 飯都唔多得

2005-08-23 11 浏览
壽司, 手卷, 串燒味道麻麻, 水準只是一般, 而且價錢亦不是很平. 象拔蚌, 玻璃蝦及三文魚壽司都是沒有鮮味, 軟壳蟹及三文魚皮手卷好一點, 但紫菜唔脆. 雞腎, 雞胸軟骨串燒味道很淡. 若要食壽司, 手卷, 灣仔有很多更好的選擇.定食及拉麵相比下較為抵食, 亦好味得多. 尤其是天婦羅拉麵, 一大藍天婦羅及一大碗拉麵, 都係四十二蚊, 係唯一值得推介.

2005-08-09 4 浏览
估唔到原來咁多人都對這間日式餐廳咁好評價,冇錯!我同老婆幫襯咁奈都好滿意,我經常同老婆講,我們去咁多各式餐廳,唯獨這間未失望過,當然唔係話座得認真舒服,講到底都係一間小店嘛!
2005-08-07 11 浏览
真係唔錯, 魚類刺身好得even 飯類都唔係吉野家hae式定食, 係幾有心思牛油雜菌都好good不過如都氣氛好d就更加好喇
真係唔錯, 魚類刺身好得
even 飯類都唔係吉野家hae式定食, 係幾有心思
牛油雜菌都好good
不過如都氣氛好d就更加好喇
2005-08-04 7 浏览
d 三文魚ok呀~$10好抵~~~我試左個燒三文魚腩sushi~好硬~最正係一個叫'炸芝士薯仔'~好食呀~不過$18得兩舊~太少la
d 三文魚ok呀~$10好抵~~~
我試左個燒三文魚腩sushi~好硬~
2005-07-31 13 浏览
今晚放工同男友7點左右黎呢間日式餐廳一試,如果黎遲半個鐘都要等位.環境似"大盛", 但無"大盛"咁迫,冷氣則吾多夠!我地叫左三文魚刺身$28/3片,炒什菜$28,鹽燒三文魚骨腩$25,日本象拔蚌壽司$20/2件,炸三文魚皮卷$15.三文魚刺身---大而厚,但吾夠冷,而且無鮮味.炒什菜---合格啦!一般size,$28無咩可要求.鹽燒三文魚骨腩---5-6大件,呢個算系最好,燒得幾脆身,而且不致於太乾.日本象拔蚌壽司---吾掂!色澤暗啞,淡而無味!炸三文魚皮卷---吾錯!4大件,魚皮亦炸得夠脆,飯都算實及煙韌,但賣相就差d.埋單$127,屬抵食!service方面,操吾純正廣東話既阿姐以極速收碟兼隊張單埋黎,以行動趕客!掂!

三文魚刺身---大而厚,但吾夠冷,而且無鮮味.

炒什菜---合格啦!一般size,$28無咩可要求.

日本象拔蚌壽司---吾掂!色澤暗啞,淡而無味!

2005-07-26 16 浏览
笑臉爆滿的評價.就趁行開188走來試試,都幾有人氣播.晚上八時全店也差不多滿額! 待應生忙碌傳遞,落單後亦不須等很久便呈上食物! 三文魚厚切,沒有濕潤的肉質,也許$4x都是這般貨式吧.叫了炸軟殼蟹卷,辣味三文魚壽司,和風沙津! 碟頭及份量是大件的,但味道只是普通!如果要口感滿足及不想排隊,大可試試光顧. 服務生不停為客人加水. 但是這裡供應的不是綠茶也不是米茶,是一杯很清淡且沒有味的茶吧!