2008-05-15 11 浏览
呢間食過兩次,最好食o既係鰻魚壽司。佢o地鰻魚壽司係熱熱地加上又係脆身o既,個汁又好好味,真係好正。其他都好味,但係一定要食鰻魚壽司。
呢間食過兩次,最好食o既係鰻魚壽司
其他都好味,但係一定要食鰻魚壽司
$唔記得 (晚餐)
  • 鰻魚壽司
2008-04-29 6 浏览
昨晚同男朋友仔去左灣仔呢間巴壽司度食Dinner...之後返到屋企見到其他人對呢間巴壽司既評價...真係嚇左一嚇...因為...我又覺得無咩野唔好咁Bor...除左個冷氣個風真係勁左D...昨晚...同男朋友Order左:1.2客三文魚壽司($15@)2.2客吞拿魚壽司($20@)3.炸餃子($28@)4.豬軟骨烏冬($4x@)壽司...無論係三文魚定吞拿魚都好有鮮味,又大塊,正炸餃子...超正...炸得超脆口至於個豬軟骨烏冬,個湯底超正,因為唔係好似其他食店咁用豬骨湯底,而係用醬油,好味到我同男朋友都飲哂個湯底佢啊...Good呀!
昨晚...同男朋友Order左:
1.2客三文魚壽司($15@)
2.2客吞拿魚壽司($20@)
3.炸餃子($28@)
4.豬軟骨烏冬($4x@)
壽司...無論係三文魚定吞拿魚都好有鮮味,又大塊,正
炸餃子...超正...炸得超脆口
顧名思義又貴又唔好食又唔抵, 已經講哂我想講嘅野. 我平時都唔會打咁多字, 今次真係忍唔住要同大家“分享一吓”~~價錢仲set得高過好多人排隊果間日本料理, 但質素真係差好遠.今次選呢間係因為朋友介紹, 佢話唔好睇Open Rice嘅食評, 佢本人覺得呢間店唔錯,所以我同其餘3個朋友就即管試試, 點知……係未食過咁差嘅一間所謂日本料理.1.D壽司飯鬆散, 連最基本嘅野都做唔好;2.魚生又唔新鮮, 又冇魚味;3.所謂火炙三文魚壽司, 原全見唔到三文魚有火炙過, d肉質仲好實的的;4.炸軟殼蟹炸到乾哂, 好似食緊軟殼蟹乾咁, 淨係食到炸粉味;5.炒雜菜油太多, 令到本來好健康嘅菜都變得食咗都血壓飄升;6.食物等咗好耐都未黎, 動作好慢, 但埋單收錢就好快;7.舉手示意需要待應服務, 5次至有人應, 應完又走去SERV第二個, 勁無奈;8.冷氣開得大, 叫待應關少些, 呢頭關少咗, 果頭又開番;9.唔好話淨係得彈冇讚, 只有一個炸薯仔芝士年糕好食, 不過唔知點解明明係鹹嘅薯仔上面要灑糖, 難道很特別乎?!10.無論天婦羅蝦卷同埋牛油果軟殼蟹卷都有牛油果, 好似食緊一樣嘅野, 冇分別** 我諗

1.D壽司飯鬆散, 連最基本嘅野都做唔好;
2.魚生又唔新鮮, 又冇魚味;
6.食物等咗好耐都未黎, 動作好慢, 但埋單收錢就好快;

** 我諗十分滿分嘅話我會比1分, 因為以上10個POINT只得1個POINT有分, 就係“炸薯仔芝士年糕”攞到分, 如果有得揀, 真係連10% SERVICE CHARGE都比唔落, 最後希望有意去呢間店幫襯嘅人都係要停一停, 先諗真~
2008-03-05 138 浏览
The only good thing about this restaurant is that some of the sashimi / sushi (e.g. salmon sashimi) are really quite cheap. Although not of particularly good quality, I think the price is acceptable for the big chunk of salmon sashimi. For a quick fill of stomach I think it's alrite.But the problem comes when they forgot about my order as well as gave out the dishes out of order (wow either all other tables have VIP status or I got VUP -- Very Unimportant Person status)! It happened not just

But the problem comes when they forgot about my order as well as gave out the dishes out of order (wow either all other tables have VIP status or I got VUP -- Very Unimportant Person status)! It happened not just once or twice, but EVERY SINGLE DISH I ordered.

This is not the end of story. They completely neglected my empty glass of tea and every time I tried to give them chances to do it by themselves they didn't seem to notice that there's a customer waiting to replenish his thirst and I had to remind them every single time to refill the tea. And during the process of refilling they spilled the tea to my shirt! What the fvck!?!? And no apology whatsoever? And then the other time they tried to refill the soy sauce they even flipped the whole container over and made a mess of the table.

Wow. This was beyond what I can take under any circumstances and hence I am writing this up to let you guys aware of the problem you may be facing when dining in this restaurant. Cheap as it may be, but even less value you may be getting back. So buyer beware and always remember this restaurant tried to squeeze more people than it could realistically contain. What is the point to save ten dollars and you have to suck it up...
1K
2008-01-21 25 浏览
星期六晚遊遊蕩蕩唔知食乜,點知遊到"巴",响門口見價錢唔太貴就殺咗入去,入面無乜裝修,但勝在唔駛等位1)醋鯖魚刺身~超好味好鮮2)鹽燒三文魚頭~可以砍件上,味道唔錯3)鹽燒油甘魚骨~樣子有點薫黑,但味道唔錯,仲有少少魚腩添4)軟殼蟹牛油果手卷~真材實料,好味5)生鮑魚壽司~新鮮6)櫻花壽司~新鮮但紫菜"林"咗7)芥辣八爪魚壽司~一般8)象拔蚌壽司~新鮮二人共消費: $230下次會再光顧.

1)醋鯖魚刺身~超好味好鮮
8)象拔蚌壽司~新鮮

二人共消費: $230

下次會再光顧.
2007-12-20 19 浏览
日期:2007年12月19日男友想食日本野,於是就諗一諗附近有邊幾間,跟住諗起朋友前兩日同我講既壽司店喇!1.三文魚皮手卷(HK$1):限每人一客,脆得好乾身,有沙律醬配埋就更好.2.三文魚壽司:有d唔新鮮.3.龍蝦沙律壽司:材料就凍冰冰,下低d飯就有d暖,怪怪的.4.醬汁雞翼:又勁多味精,又鹹,攪到我地狂飲茶.5.軟殼蟹炒飯(HK$60):半隻軟殼蟹,三文魚肉幾塊,蟹子,好似大集會咁,麻麻地.
日期:2007年12月19日
2.三文魚壽司:有d唔新鮮.
3.龍蝦沙律壽司:材料就凍冰冰,下低d飯就有d暖,怪怪的.
4.醬汁雞翼:又勁多味精,又鹹,攪到我地狂飲茶.
2007-08-05 5 浏览
同男朋友係呢間野食過2次,2次去都係由同一個黑口黑面既女侍應serve,我男朋友好聲好氣又講哂唔該咁問佢有咩介紹,佢木口木面咁答:餐牌有寫架啦....當時我心諗點會今時今日都仲會咁serve 客...上菜個時放低左就走人,完全唔會同你講呢個係咩菜...收野個陣同你收一半唔收一半,都唔知佢想點...反而我見另外個2個侍應serve 客都比serve 我地個個好, 起碼唔係黑口黑面先啦~  環境方面男友話d椅套太硬,勁唔舒服,我就覺得環境一般同佢隔離間餐廳差唔多feel 講返食物: 鯖魚set:個魚好多骨,味道ok. 牛柳set:個牛過熟,唔係太好食,不過用個汁撈飯就好好食啦~我最欣賞係2個set都有炒什菜,感覺上幾健康~ 刺身set :男友話個setd刺身ok ,個飯有少少乾同硬 炸蝦天婦羅:唔錯炸粉唔係好厚都唔覺得油 三文魚刺身:以價錢計佢係好抵食,但係質數一般.一份要薄切的三文魚刺身上台時都超過1cm以上一塊...同埋食得出個魚係幾新鮮,但魚味欠奉... 炸薯仔芝士:呢個好好味,值得推介,但價錢唔平,2件細細件都成20大元,仲貴過食壽司 總括而言,食物唔錯,特色欠奉,感覺上

講返食物:
 鯖魚set:個魚好多骨,味道ok.
我最欣賞係2個set都有炒什菜,感覺上幾健康~
 刺身set :男友話個setd刺身ok ,個飯有少少乾同硬
炸蝦天婦羅:唔錯炸粉唔係好厚都唔覺得油

總括而言,食物唔錯,特色欠奉,感覺上係一間港式壽司餐廳, 以價錢計都可以一試,但服務要改善,唔係的話好難吸引人再去
2007-07-01 8 浏览
食了很多很多次,食日本野這裡不錯。由於地理位置不近地鐵站又會橫街,始終晚上人不太多,返而午飯時間人較多要等位。推介這裡的三文魚sushi,閒日特價十一元一客,魚身厚,魚香又滑,個人認為水準穩定,好。另一推介炸軟殼蟹、帶子sushi、吞拿魚sushi、加洲卷。店子細,樓面只有三個,幸好熟手才勉強夠人,服務不錯。要彈的就是杯茶,淡如水。三人至四人食會較抵。二人試不了多少。是次三人份二百四十元正。

是次三人份二百四十元正。
2007-06-29 3 浏览
一般食饅魚壽司的地方饅魚都是凍或是軟身的,但這裡的饅魚是脆卜卜和熱辣辣的,口感一流,所以一定要試這裡的饅魚壽司!!!另外卷物都不錯的選澤!
2007-05-12 18 浏览
生鮑魚壽司~三文魚皮手卷三文魚壽司: 鮮甜北寄貝沙律壽司凍豆腐青芥棘八爪魚壽司蝦天婦羅<朋友介紹的,到來試試...昨晚到來,店內八成滿,加上朋友的推介,進去時抱著頗大的期望。首先試食壽司和手卷類生鮑魚壽司- 新鮮,但沒有味道三文魚壽司- 大塊,新鮮,但沒有魚味北寄貝沙律壽司- 一般炸三文魚皮手卷- 魚皮香脆,紫菜脆,大件,好味道青芥辣八爪魚壽司- 不錯總括來說,沒有驚喜,本來再想試多數歀壽司,但已沒有信心,所以轉試其他。凍豆腐- 大大碗,外觀吸引,豆腐不太滑,而且有點過硬,醬汁不俗。蝦天婦羅- 六件,熱辣辣,醬汁好,算是最好的一味。環境一般,桌子偏細,服務員勤力,加水和上菜都很快,當把手卷送到來時,還會提醒要先進食。價錢方面,除了精選的特價食物外,其他某些食物的價錢會較其他店舖貴一點,認為不太抵食。到來之前,在附近發現臭豆腐,而且光顧的人很多,因感覺這類的食物味道一般,所以中途已決定留肚去食臭豆腐,可惜後來因已售罄而未得得償所願。是次消費,二人,共約二百元。
生鮑魚壽司~
三文魚皮手卷
三文魚壽司: 鮮甜
北寄貝沙律壽司
凍豆腐
青芥棘八爪魚壽司
蝦天婦羅<

朋友介紹的,到來試試...
首先試食壽司和手卷類
生鮑魚壽司- 新鮮,但沒有味道
三文魚壽司- 大塊,新鮮,但沒有魚味
北寄貝沙律壽司- 一般
炸三文魚皮手卷- 魚皮香脆,紫菜脆,大件,好味道
青芥辣八爪魚壽司- 不錯
蝦天婦羅- 六件,熱辣辣,醬汁好,算是最好的一味。
是次消費,二人,共約二百元。
2006-11-25 4 浏览
今次是第二次與男朋友去巴壽司食飯~由於男朋友對於日本菜是十分嚴謹的~所以點菜這環節也是留給男朋友吧~他說巴壽司的卷物好吃~所以我們點了兩客加洲卷~試了炸吞拿魚卷~生鮑魚壽司~餃子雞翼~炸吞拿魚卷很特別~上菜的時候依然在煙冒出的~生鮑魚壽司的鮑魚是挺新鮮的~餃子雞翼只是一般~但那些燒汁都很香~~沒有覺得特別一定要去吃的感覺......
今次是第二次與男朋友去巴壽司食飯~
由於男朋友對於日本菜是十分嚴謹的~
所以點菜這環節也是留給男朋友吧~
他說巴壽司的卷物好吃~
所以我們點了兩客加洲卷~
試了炸吞拿魚卷~
生鮑魚壽司~
餃子雞翼~

炸吞拿魚卷很特別~
上菜的時候依然在煙冒出的~
生鮑魚壽司的鮑魚是挺新鮮的~
餃子雞翼只是一般~
但那些燒汁都很香~~

沒有覺得特別一定要去吃的感覺......
2006-11-07 12 浏览
上星期五黎左灣仔, 行左好耐, 見呢間壽司好似ok, 就入左去試下.兩個人叫左一客三文魚壽司, 一客三文魚皮手卷, 一個什錦粥同一個鰻魚炒飯.三文魚壽司: 鮮甜三文魚皮手卷: 卜卜脆什錦粥: 估唔到, 原來呢個$35既粥都有好多料喎! 有雞肉, 三文魚肉, 菜, 蜆肉, 紫菜等等, 用上湯煮成, 清清地幾好食.鰻魚炒飯: 呢個就差d, 雖然都叫大碟, 但味道普普通通, d鰻魚仲要有碎骨架tim, 點食呀服務ok, 但上菜比較慢, 而且都幾迫下.

三文魚壽司: 鮮甜
三文魚皮手卷: 卜卜脆

服務ok, 但上菜比較慢, 而且都幾迫下.
2006-10-25 26 浏览
21 October 2006 (Sat) - 晚飯店舖稍細,所以枱擺到密質質,價錢適中,食物幾好,服務唔錯!我哋一入去叫咗少少嘢先,因為勁肚餓,諗住邊食邊叫,以為第一輪叫既嘢會早啲出,但唔食係人太多定師傅唔記得整,只係一個雜錦刺身都搞咗大半天,仲要係最後至出,不過個waitress笑容同態度搭夠,令人都食得開心!但係白肉豚刺身同油甘魚唔得,因為雪得太耐,啲冰未溶,所以唔好食,我哋又叫咗兩個軟殼蟹手卷,好味道,都幾大件夾抵食,再叫咗幾件壽司同燒鷄軟骨串,唔錯唔錯!帶子壽司好好味,好肥大肉厚,呢度既壽司比起迴轉既大件好多,感覺抵食!雖然埋單都唔平,但可能有個風趣waitress喺度,我哋都食得好'ger',可以再試!
21 October 2006 (Sat) - 晚飯

店舖稍細,所以枱擺到密質質,價錢適中,食物幾好,服務唔錯!

2006-08-22 27 浏览
久別的朋友暑假歸來,來電約即興飯局,當然奉陪。三人要食清淡,壽司是上佳的選擇。上回巴壽司已經成為了目標,不過人太多,還是去了元神。今回終於得償所願。吃不到那麼多,兩個人分兩個壽司卷,另外一個友人自己點自己的份。1)黑魚子三文魚壽司卷($38)黑魚子跟蟹子沒有太大的分別,只是像染了墨汁的蟹子,口感沒有蟹子般爽,三文魚餡不小,而且幾新鮮,飯卷得紥實,好食。2)天婦羅蟹子壽司卷($18)天婦羅壽司卷要整得好食有一點難度,天婦羅不宜放得太久,而且形狀不規則,飯卷得不好就很易散,這些毛病都可在這裡找到,雖然技巧不足,不過味道還是可以的。3)牛肉鍋定食($58)試了一口,湯底甜甜,牛肉雖不太滑,也不致於韌,還是不錯的。但其他如白飯、配菜等就未能置評。這裡的出品比回転壽司好,眼見所有壽司都是人手打、不是用機打的,誠意攞滿分,食物水準算是中上,價錢十分抵,故值得推介!

1)黑魚子三文魚壽司卷($38)
2)天婦羅蟹子壽司卷($18)
3)牛肉鍋定食($58)

2006-08-10 16 浏览
睇完呢度o的食評, 就去試o下, 當日係星期日下午, 計埋我都係得三檯客, 照計應該唔會因為忙而對客有疏忽啦...食物價錢高唔緊要, 好食的話冇問題, 但係真係唔好食... 主要叫了壽司, 乜卷物卷和雞胸軟骨串o的侍應態度又愛理不理好心呢度寫食評既人有o的良心啦

食物價錢高唔緊要, 好食的話冇問題, 但係真係唔好食...
主要叫了壽司, 乜卷物卷和雞胸軟骨串

o的侍應態度又愛理不理

好心呢度寫食評既人有o的良心啦