2018-01-04
平安夜唔想同人逼西餐,喺Openrice 見呢間有唔少好評,就book定枱去打邊爐啦。結果貼錢買難受🤦🏽♀️🤦🏽♀️🤦🏽♀️蕃茄薯仔牛粒鍋 $68湯底嘅豆腐幾滑,薯仔同牛肉都唔錯,不過個湯完全無蕃茄味。澳洲和牛 $178收得唔平但質素只係好過任食少少,好彩得8片,再多都食唔晒。湯底嗰幾粒牛都好食過佢。芝心墨丸拼鮑魚餃 (雙拼價$98+$10)上菜嗰時侍應乜都冇講,咁我又未食過鮑魚餃,咪以為灰色嗰個。點知煮熟之後發現原來係蝦丸。Check返張單我地無落錯單,丸類嗰欄我哋淨係tick咗兩樣嘢要雙併。咁我問個侍應啦,佢知道佢地落錯單,仲問返我「你OK呀可?」😳🙄😳🙄心諗$108得6粒丸,仲要落錯單,梗係唔ok啦🤦🏽♀️🌚佢同個疑似老闆娘嘅人傾咗一排,最終都俾返3隻餃我地,但一句唔好意思都無講🌚,仲要勁寒酸咁收返我哋未煮嗰一粒蝦丸(另外嗰兩粒我哋煮左都未食)。完全食唔到鮑魚味,以為食緊蝦餃。😑食緊嘅時候聽到侍應同旁邊兩枱客緊like佢地facebook會送一罐汽水,但就係無同我地講😧。咁我主動問返係咪有呢個推廣,個疑似老闆娘就咁答「係呀」就閃咗😳,要再叫人先俾汽水我地。其他食物都係一般,無乜特
蕃茄薯仔牛粒鍋
蕃茄薯仔牛粒鍋 $68
湯底嘅豆腐幾滑,薯仔同牛肉都唔錯,不過個湯完全無蕃茄味。
澳洲和牛
澳洲和牛 $178
芝心墨丸拼鮑魚餃
芝心墨丸拼鮑魚餃 (雙拼價$98+$10)
完全食唔到鮑魚味,以為食緊蝦餃。😑
其他食物都係一般,無乜特別。
烤豬肉拼盤
烤豬肉拼盤 $158
白松菇拼嚮鈴 (雙拼價$58+$5)
埋單每人$359😳😱
呢個價位咁嘅食物質素同服務,完全唔值!🤦🏽♀️本來仲想支持小店,下次都係食返連鎖算啦!