2017-01-11
天氣轉涼,雞煲,邊爐呢D必定係三五知己晚飯既首選,經朋友訂位來佐呢間門面裝修好SHARP醒四川麻辣火鍋,門口有個好大既面譜,鋪名應該叫變面四川麻辣火鍋會更貼.一入門口已經充斥好濃烈既麻辣味,8點入場已經全店滿座,睇下生意都好火,叫佐一個嘉士伯既啤酒塔 $336 (唔平)我見隔離台有個九宮格,本小姐唔多中意呢個設計,分九格有咩用,都係同一種味,如果有九種湯底響一個鍋度又唔同講,話就話防止撈唔到野,其實打邊爐既精髓就係恰下恰下撈下撈下甘既啦(本人睇法)有食辣同唔食辣既朋友,最好就係叫個鴛鴦鍋麻辣鴛鴦(小辣)拼藥膳雞煲 $128+20牛牛大拼盤$268(貴)分別有6個部位,份量不多擺相幾好,牛味都算好重要淥清湯先食得出.天香午餐肉$38麻辣火鍋既絕配一定係午餐肉,呢個係厚切,雖然係細細舊,索囇麻辣湯汁好過癮,要叫多一份先夠食手切本地牛頸脊 $288個個都係食肉獸,牛牛大拼盤份量唔夠5人食,呢碟手切牛係大既都算好食雜丸拼盤 $48 抵食,有6款每款2粒整體上在香港食到既麻辣火鍋香味同辣味都好好,算好食之選,但就價錢方面偏貴同店內播放音樂的聲有點大,至於好多人投訴既服務態度我今次認為唔錯,D姐姐
門口有個好大既面譜,鋪名應該叫變面四川麻辣火鍋會更貼.
有食辣同唔食辣既朋友,最好就係叫個鴛鴦鍋
麻辣鴛鴦(小辣)拼藥膳雞煲 $128+20
抵食,有6款每款2粒
D姐姐都好笑口,有個男人唔知係老細定經理都貼心問有無咩需要.可能多人投訴改善佐.