2017-12-09
喺銅鑼灣放工之後黎食,走嗰陣只係七點鐘!好快坐低左就已經好多人入嚟! 座位同座位之間隔位好舒服 吾會逼住坐!好啱情侶或者一大班人過嚟食飯!我叫左個定食!個擺設都非常之靚!成件事吾理好無食先!格調已經好好!好精緻!係一個一定要打卡既地方!🤗叫咗個長腳蟹定食套餐! 大概$250!😕入邊有味噌湯!刺身!泡菜!沙律!同埋八爪魚等等。仲有大碗嘅日本香米!d刺身好鮮甜!根住吾使點醬料!有三文魚、魚同蝦等等。😋d長腳蟹吾會好咸好硬 反而煮到邊壚咁! 好香好甜! 入面果鍋以豆腐昆布做湯底,好鮮甜!豆腐都係滑溜溜😍再叫左佢個刺身拼盤!呢度入邊就多咗個吞拿魚腩!冇三文魚但有超大粒帶子同埋赤蝦! 比起送餐果個刺身更加吸引同新鮮!仲要凍冰冰!唯一缺點係茶吾夠熱!雖然侍應已經好勤力係咁酙,但飲茶都只係暖!我地仲叫左個芝士玉子燒黎食!佢比出面既玉子燒甜小小,蛋味好濃!食果陣陣陣芝士味夾雜住蛋味!完全係雙重口味!好想encore😜