2018-04-22
趁住今日唔係週末,冇咁多人,去同朋友試下呢間餐廳。一入到去,環境okay 幾舒服,位置又夠闊落。前菜方面係一份八爪魚沙律,d八爪魚好新鮮,加上個source 酸酸甜甜咁,幾開胃。仲有呢個紫薯芒果卷,芒果鋪係上面,加埋d紫米包住d薯蓉,個配搭好特別幾好味。再叫左個大蔥雞肉串燒,雞肉燒得好好,好juicy。加埋大蔥既味道,成個串燒既味道配搭得好好。然後就係呢個燒沙甸魚,魚皮燒得好香好脆但係d魚肉又唔會好乾,兼且d肉質好有咬口,抵讚!跟住個主食係鵝肝帶子斧飯,d鵝肝又唔會好濟,帶子又好有鮮味。食到最後我地仲加埋茶落去連埋d飯焦一齊食,變左茶漬飯。個味道淡淡地,唔會太濃,都幾好味。再加埋呢兩杯巨峰提子梳打同埋菠蘿檸檬梳打,甜度適中又幾fresh,為呢一晚既晚餐錦上添花!
一入到去,環境okay 幾舒服,位置又夠闊落。