2013-04-17 2154 浏览
想專程上山頂食,真是不用再考慮。浪費時間和浪費個胃。首先,大冒到咩都睇唔到,已經有朋友同我們說冇風景好睇,因為九成都睇唔到。其次,肉眼5成熟比左9成熟,D肉質唔掂,龍蝦湯太鹹。我問個waitress ,佢望一眼仲話冇問題,唔想換,我說幾次才換比我,換完似3成熟。算了,我不再與smoky eyes 的女經理投訴,因為佢也向我口黑臉黑,得幾個waitress, 成日自己傾計。一間係山頂的餐廳,以這樣的食物和服務態度,真的失禮。

想專程上山頂食,真是不用再考慮。浪費時間和浪費個胃。
一間係山頂的餐廳,以這樣的食物和服務態度,真的失禮。
2013-04-14
2012-11-28 1969 浏览
本人第一次試寫食評, 多多指教. 有朋自美國回來, 又碰正本人生日, 見openrice話銀行有買一送一優惠, 一行八人特意選擇了這山頂之餐廳試試, 可大吃一頓又可遊覽一下. 提早三星期致電預留窗邊坐位. 可惜, 人算不如天算, 早上起床只見窗外煙雨濛濛, 真的掃興. 踏進餐廳, 見到窗外景色, 唉........ . 餐廳只有大概6枱客, 待應也有5-6位, 服務非常殷勤, 環境舒服. 午餐range由$125-$355 包括沙律/湯, 主菜和甜品. 咖啡/茶另加$20. 我們當中有2人不能吃生冷也不吃雞和牛, 一般餐湯都是用雞骨/牛骨煲成的, 待應細問chef之下, 竟然餐廳特別為我們烹調走雞牛的熱辣辣蘑菇湯, 超讚. 麵包暖暖脆脆的, 好味. 仲extra order 咗一籃. 主菜試了 - 鮮茄龍蝦意大利面 ($355) – 酸酸甜甜, 意粉軟硬度適中, 只可惜龍蝦只得三小件.燒牛柳併法國鵝肝配黑松露汁 ($355) – 牛柳嫩, 鵝肝溶在口中, 味道不錯但份量真的很小. 香煎三文魚.帶子.蜜糖豆 ($325) – 我地共叫了3份, 3份水準也不一. 當中兩份煎得太久, 魚
本人第一次試寫食評, 多多指教.

脆包包+貼心的熱湯
主菜試了 -
香煎三文魚.帶子.蜜糖豆 ($325) – 我地共叫了3份, 3份水準也不一. 當中兩份煎得太久, 魚有d硬
. 我估如有原本的石斑會好味好多. 可惜缺貨
燒美國黑豚肉 ($325) – 黑豚一棒上枱, 好impress. 厚身煎得好靚, 食落好有豬肉香, d肉汁好豐富. 不錯.
香草海鮮自家製意大利蛋麵 ($285) – 勁唔掂, 餐廳應考慮從Menu中剔除. d帶子明顯 『嗱』到無哂味道, 意大利蛋麵超油淋淋. 食咗兩啖已經忍受不了, 寧願吃麵包吃飽. 失望.
超肥膩.
印度咖喱蝦荷葉椰香飯 ($245) – 東南亞菜式放在這西式餐廳吃怪怪地, 一般.
甜品 - raspberry panna cotta. 無特別.

整體食品相當麻麻, 但景色一流 (如好天的話), 服務殷勤, 雖然我地冇order 咖啡/茶, 服務員也不斷為我們送上熱水, 值得一讚. 年底前仲有銀行買一送一優惠, 可以試下.
2012-11-21
生日
脆包包+貼心的熱湯
  • 龍蝦意大利面
  • 燒美國黑豚肉
2012-11-19 1278 浏览
結婚周年紀念, 當然要揾個好地方食番餐舒舒服服ah la.Pearl on the Peak 環境氣氛very nice, service and 食物就OK la.....> 最差就係麪包, 竟然又凍又硬> 湯, 可以再熱啲就最好> 主菜 and 甜品其實都唔錯Overall, 當然環境一流, 氣氛一流, 食物一般
結婚周年紀念, 當然要揾個好地方食番餐舒舒服服ah la.
> 最差就係麪包, 竟然又凍又硬
> 湯, 可以再熱啲就最好
> 主菜 and 甜品其實都唔錯

Overall, 當然環境一流, 氣氛一流, 食物一般
2012-11-17
2012-11-13 991 浏览
好耐無上山頂, 星期五Happy Friday有客請上山頂食lucnh, Very nice!! 天氣好好, 山頂勁多人, 仲撞啱有charity event, 更人山人海, 我地就係喺好多人排隊嘅纜車站, 隔離間Pearl on the Peak食lunch, 天氣好, 景觀真係一流, 對正落地玻璃坐, 成個香港景睇晒, 環境有10分.侍應生都好好禮貌, 好nice咁介紹餐牌, 我地6個人全都要set lunch. Set lunch 有麵包籃, 頭盤 (湯 / 沙律), 主菜 (5選1), 甜品 加 餐茶. 仲可以加錢要多款配菜 (例如: 炒什菌). 我要左沙律同龍蝦意粉. 麵包籃有2 -3款麵包, 仲有牛油, 焗蒜頭, 同幾款dipping sauce跟, 我淨食包包都飽左一半, 聽講佢地嘅麵包係來自Simply Life Cafe. 麵包好軟熟好脆, 加上焗蒜頭, 好好味....頭盤嘅沙律相對麵包, 就麻麻地, 幾片沙律菜加幾件薯仔, 不過個汁都ok好味. 主菜嘅龍蝦意粉, 上菜時, 我都好surprise, 佢係一隻龍蝦嘅份量, 蝦肉好多, 仲有蝦膏煮汁, 個汁好香濃, 鍾意
主菜嘅龍蝦意粉, 上菜時, 我都好surprise, 佢係一隻龍蝦嘅份量, 蝦肉好多, 仲有蝦膏煮汁, 個汁好香濃, 鍾意海鮮嘅朋友, 真係要試試, 意粉texture幾好, al dente. 同桌嘅有點了rib eye同煎鵝肝的, 我見份量好似唔太大.
甜品梗係唔少得, 我地6個人, 大廚專登整左platter 比我地試, 太多款式, 唔記得所有, 印象中panna cotta, 焗香蕉蛋糕都好好食.
最後一題, 係12底前用Citi Bank credit card簽賬食 set lunch, 有買一送一. 抵呀!!
2012-11-02
2012-11-05 659 浏览
坦白說,空有美景,食物真的很不濟!這個甜點,賣相還算不錯,放置得工工整整的,可是Tiramisu質地死實,欠缺酒香及濕度,如吃普通蛋糕一樣.至於芝士蛋糕加入了魚膠粉,芝士味欠奉,而質感亦如mousse般,食物質素實在太差了!
2012-06-10
趁生日同家人到山頂食lunch, 而citibank買一送一優惠真係好抵~~~訂位時要求窗口位, 接線生話已full booked, 不過可以留request, 去到好好彩坐到窗口位, 開心~~lunch 黎講, menu算多選擇, 有10多樣~~麵包暖笠笠, 而且不只只得牛油, 更有蒜頭, 蕃茄蓉及香草牛油, 好細心~~前菜可選沙律或湯, 媽咪要左沙律, 佢話好食, 而我地就要左湯, 唔會太杰身, 而菇味濃~~老公及老爸要左龍蝦意粉, 賣相一流, 龍蝦已起肉方便食, 龍蝦新鮮彈牙, 不過鮮茄意粉略為偏淡~~素食既媽咪只有黑松露野菌自家製意大利蛋麵可選, 佢話味道唔錯~~menu上是香煎石班.帶子.蜜糖豆, 但是日已售罄, 改左三文魚, 而waitress問轉三文魚就會無左帶子, 但黎到又仍然有帶子~~ 三文魚皮煎得很香口但唔會燶, 肉質很結實但食落唔會覺得鞋口, 略續底部既汁味道少少奇怪~~ set lunch只包甜品, 奶味濃, 但唔夠滑~~要coffee or tea就要加$20, 但山頂wor, 覺得價錢可以接受~~服務態度良好, 雖然未至殷勤, 但亦感到滿意~~下次要同老公

lunch 黎講, menu算多選擇, 有10多樣~~
麵包籃
菠菜薯仔沙律
蘑菇湯
鮮茄龍蝦意粉
黑松露野菌自家製意大利蛋麵
香煎三文魚.帶子.蜜糖豆
side dishes - 薯蓉, 薯條
raspberry panna cotta
set lunch只包甜品, 奶味濃, 但唔夠滑~~
coffee

服務態度良好, 雖然未至殷勤, 但亦感到滿意~~
下次要同老公夜晚黎浪漫下~~

2012-11-01
side dishes - 薯蓉, 薯條
raspberry panna cotta
coffee
2012-10-14 258 浏览
今次又黎食晚飯黎到其實見到原來依家做緊一個CITIBANK二人晚餐, 都係$10XX, 其實真係幾抵食,不過因為今次有D野TARGET想食, 個餐又無, 所以先散叫如果唔係既話, 真係會推介食呢個銀行餐其實呢間餐廳一路既食物水準都好好唯獨D麵包真係無以前咁好,希望可以改善下叫左一客鵝肝無花果既前菜, 我地係兩個人SHARE食,佢一上菜就已經分好兩碟呢個前菜二百幾蚊, 分左兩碟都一人有一塊唔細既鵝肝咁都OK不過我覺得塊鵝肝唔夠香湯我地每次一定必飲, 保持到好夠熱同依然好味主菜叫左意大利飯同肉眼扒, 水準OK啦其實我最鐘意食呢度D甜品, 其實真係幾出色,除左每次都會食好好咪既香蕉PUDDING+蜂蜜雪糕 (呢個好似無咩人叫, 不過真係好味GA)今次仲試左人人都話要試既橙味PANCAKE睇住師傅響你面前煮係幾好睇既,將個橙煮一輪又著晒火咁幾好睇但原來個橙係唔上菜GA, 哈哈我個人就覺得, 對於我黎講酒味重左D下次我會再試其他甜品的
今次又黎食晚飯
如果唔係既話, 真係會推介食呢個銀行餐

其實呢間餐廳一路既食物水準都好好
唯獨D麵包真係無以前咁好,
希望可以改善下
麵包比以前遜色
叫左一客鵝肝無花果既前菜, 我地係兩個人SHARE食,
佢一上菜就已經分好兩碟
呢個前菜二百幾蚊, 分左兩碟都一人有一塊唔細既鵝肝咁都OK
不過我覺得塊鵝肝唔夠香
SHARE份量既鵝肝
湯我地每次一定必飲, 保持到好夠熱同依然好味
依然正既黑松露蘑菇湯
海鮮湯
主菜叫左意大利飯同肉眼扒, 水準OK啦
不過不失既肉眼扒
黑松露野菌意大利飯
其實我最鐘意食呢度D甜品, 其實真係幾出色,
幾時都咁好味既香蕉PUDDING同蜂蜜雪糕
今次仲試左人人都話要試既橙味PANCAKE
睇住師傅響你面前煮係幾好睇既,
將個橙煮一輪又著晒火咁幾好睇
但原來個橙係唔上菜GA, 哈哈
我個人就覺得, 對於我黎講酒味重左D
招牌PANCAKE
下次我會再試其他甜品
2012-10-13
依然正既黑松露蘑菇湯
海鮮湯
黑松露野菌意大利飯
幾時都咁好味既香蕉PUDDING同蜂蜜雪糕
2012-07-19 173 浏览
全公司做好了一件大事,是日既工作亦娛樂,中午上頭為了慰勞大家,全公司上下,一車人,take一個long lunch,遠足食飯去。我們一行人被送到去渣甸山,本來打到了渣甸山小廚,可是價錢貴了點而令我們卻步。再開車,我們既下一站竟然來到了山頂。帶頭的經理不到聲息,而且當中有人投訴說道,上次來山頂你拉我去翠華,今次我不去翠華的啦。我們一直走,原來最後既目的地是凌霄閣,美心集團的 Pearl on the Peak。一行8人,我們公司的七人車絕對是超載了。上到黎餐廳,也要擺擺位才弄好一張八人長檯俾我地,而且店方也盡量令我們開心,安排到一個窗口位俾我地,雖然只是望纜車上落,不是維港景色,但總好過坐中間。眾人都打算食lunch set,店方見此,就立即把兩盆新鮮的麵包放上來。看得出,吃得出這是歐陸式的麵包。硬皮,內裡軟滑,帶著香香的麥味。 是日的湯,是蘑菇湯,味道夠濃,蘑菇味道十足。輕量的double cream就足夠令這湯,甜美香口。 主菜,是意粉。而我要了的是黑松露野菌意大利蛋麵。在黑松露的襯托下,香

主菜,是意粉。而我要了的是黑松露野菌意大利蛋麵。在黑松露的襯托下,香味特別的濃郁。野菌、黑松、意大利麵,沒有多加白汁忌廉,味道也夠濃夠香。食意粉,求的是濃烈的味覺感受。

甜品,是 Tiramisu,對於 Tiramisu這東西,我的要求是不高的,但一吃我就能知道這是近乎正宗與否。這一個 Tiramisu,帶有濃香的酒味,說是正宗的做法同味道嗎,似是但我不敢說是,不過看得見的濃酒,慢慢地從底滲出來,香香的rum味,雖然我不敢叫perfect,但可以大叫oishi!!!

味道滿足,環境同觀景都滿足。美心集團,霸到靚位開餐廳之餘又做足十分的水準來配合這高尚的環境,實在值得一讚。可是這只是team lunch,若是同情人太太來,晚上坐在窗口望著維港,而且位置在太平山頂,感覺比IFC、ICC更加之高尚高級。
2012-02-26 484 浏览
Service: Made my reservation earlier on, and was informed no window seats were available, but staff were very friendly about making their best effort if a window seat would be freed up by Valentine's Day, which eventually happened. There was also some mix-up regarding the deposit paid, but staff were quick to email me and the issue was quickly resolved. When we arrived, they were a little bit slow to take us to our table, but overall service was good.Valentine's Set Menu:A Glass of Moët & Chando

Valentine's Set Menu:

A Glass of Moët & Chandon Rosé

Fresh Crabmeat . Avocado &
Salmon Pearl Salad or

A5 Saga Wagyu Beef Tataki Salad

Abalone . Scallop & Tiger Prawn Chowder or

Oxtail Tomato Soup & Sherry

Pan-fried Boston Lobster & Pumpkin Tortellini or

Smoked Salmon . Mascarpone & Black Caviar

Grilled Sea Bass . Potato & Asparagus or

Roasted Beef Tenderloin . Foie Gras & Truffle Sauce

Chocolate Mousse Cake & Mixed Berries or

Lemon Cheesecake . Coconut &
White Chocolate Sauce

We ordered both salads, both soups, the Lobster & Pumpkin Tortellini, the Beef Tenderloin & Foie Gras, and both desserts. None of the dishes were a highlight dish, so I will not go into details.

Not my first time at Pearl, so I had expected a certain standard of quality. Cannot say I was disappointed, but it was clear food was produced in mass scale, and not made to order. Flavoring was generally good, but food could have been a little warmer. The usual view was covered by a ton of fog, but was slightly amusing to watch the peak tram come up in all the fog, almost like a ghost train (New "date" idea for couples on Halloween??!
) Overall, a great night. Will definitely come back to Pearl for dinner.
2012-02-14
情人节
2012-02-20 131 浏览
多謝openrice,否則也不知citibank的 一至五 lunch BUY 1 GET 1 FREE的優惠.超抵! 連加一都係$330左右,而家食碗拉麵都要啦!仲要死排爛排隊,等完兩粒鈡,然後逼你去牆角,好極速地狂吞那碗拉麪,為乜呢?不如用等位排隊的時間,上山頂嘆個美味嘅lunch,欣賞吓香港嘅靚景。SET LUNCH 的 mushroom cream soup 非常濃香,最緊要夠熱,有燙口的feel,like x 100!!鈡意cream soup 的話,一定要試吓!主菜:鵝肝牛柳,正常好味,另一份龍蝦扁意粉就極為出色,賣相吸引,食味鮮甜,醬汁配撘得宜,最貼心係所有龍蝦肉全部幫你脫殼,吃時啖啖肉,至爽!!甜品ok la.Brownie........始終覺得Y2 cakes 的好吃些,不過Pearl的榛子sauce都挽回不少分數.coffee 似是illy.不錯.
主菜:鵝肝牛柳,正常好味
coffee 似是illy.不錯.
普通的甜品
不俗的鵝肝牛柳
题外话/补充资料: 有citibank card,快D去book 枱,優惠好似到2月尾咋!
2012-01-10
普通的甜品
不俗的鵝肝牛柳
  • cream soup
  • lobster
2012-02-16 135 浏览
如往年一樣,我們選擇提早慶祝情人節,避開人潮之餘也更划算。不同的是,往年的節目都由他發辦,今年由我出主意!我選擇了於山頂明珠慶祝我們婚前最後一個情人節。從不會上山頂的我們,步進餐廳後,對眼前壯麗的香港夜景為之傾心,可惜的是隨著一次又一次的塡海,海的面積愈來愈小了,否則必定更震撼!首先享用了免費的麵包籃,麵包水準不錯,是我喜愛的有咬口麵包但略嫌不夠熱;三款醬汁亦十分美味,當中最愛的是烤蒜粒,軟稔香甜,蕃茄乾醬及另一種東南亞風味的醬汁亦見驚喜,令清淡的麵包變得香濃惹味。另外點了一杯芒果特飲分甘同味,酒味恰如其分,芒果可能並非當造所以不算十分香甜,但仍合格有餘。接著的輕煎珍寶帶子,兩粒帶子略煎香後分別配上xo 醬及芒果醬汁。中西兩味當中我較喜歡中式口味,惹味與鮮味並存;相比之下芒果醬汁就較平凡,但帶子肉依然嫩滑可口。之後的龍蝦湯濃稠程度非常合心意,強勁龍蝦味配上幼滑的忌廉,口感豐富細密。湯內的龍蝦肉亦交足功課,彈牙美味,非常滿意的一個菜式!主菜方面,怕肥的我點了香煎鱸魚。醬汁異常豐厚幼滑,味道亦香濃鮮甜,配上口感極嫩的鱸魚,效果非一般地好!只是如此香濃幼滑的醬汁,相信是大量忌廉的功勞,跟我當

無敵靚景
芒果特飲
主菜方面,怕肥的我點了香煎鱸魚。醬汁異常豐厚幼滑,味道亦香濃鮮甜,配上口感極嫩的鱸魚,效果非一般地好!只是如此香濃幼滑的醬汁,相信是大量忌廉的功勞,跟我當初點這主菜的原意背道而馳了!
他則點了五成熟的肉眼扒,牛味香濃,但略微比五成過熟了一點,但可幸肉汁尚算豐富;伴吃的醬汁我沒有試,個人喜歡吃牛肉的原味,但據他說則不錯。
最後以兩個甜品作結,其一是心太軟伴雪糕,切開後的心太軟流心十分誘人,流出的朱古力漿濃稠程度剛剛好,朱古力味香濃;蛋糕的外皮濕潤軟熟,配上的雪糕可見大量呍呢拿籽,呍呢拿味強而不膩,成品水準很高。
另外的法式橙酒煮班戟是席前烹調,廚師的用心值得一讚,酒香及橙香平均,互不搶戲,甜度適中;班戟軟熟富蛋香,盡收橙酒精華。
美味的矜貴大餐過後,他送上自製的小禮物,令我非常驚喜!

臨走前想起到訪前在op做功課時,看到有食友說餐廳將於二月裝修,於是向店員查詢重開日子,想不到店員說餐廳於短期內未有計劃裝修,當然亦會繼續營業了!

是次晩餐十分圓滿,環境一流,服務細心有禮,食物亦有水準。與這顆滄海遺珠有點相逢恨晚的感覺!

情人节
芒果特飲
無敵靚景
2011-12-24 100 浏览
花花信用咭午餐買一送一優惠 (星期一至五) , 一星期前訂了窗口位.入口像後門, 餐廳名字唔多覺眼. 午市套餐由$118-$328, 包括湯或沙律, 主菜和甜品, 咖啡或茶另加$20. 麵包 :配有牛油、烤蒜粒& 東南亞味的醬, 蒜粒又軟又香, 塗麵包一流, 必吃!天氣寒冷, 當然係飲熱水(免費).蕃茄湯-色澤鮮紅奪目,酸酸地,中間倍襯的節瓜增加纖維素,頗有益的!主菜我選擇了香煎鴨胸. 萍果香檳汁: 鴨胸有點韌.他選擇了香煎石斑 帶子 蜜糖豆: ok 是日甜品是酒煮梨: 甜道適中, 好食!Cappucinno : 泡沬綿密, 感覺幸福的!服務員常常加水, 主動為遊客拍照, 態度良好. 多年後拿出相片時, 大家或己忘掉食物味道, 但卻留下了美好回憶!
如果想坐窗口的話, 要早點訂位.
入口像後門, 餐廳名字唔多覺眼.
餐廳名字唔多覺眼

蒜粒又軟又香, 必吃!
天氣寒冷, 當然係飲熱水(免費).

蕃茄湯
主菜
我選擇了香煎鴨胸. 萍果香檳汁: 鴨胸有點韌.
有點韌
他選擇了香煎石斑 帶子 蜜糖豆: ok
石斑 帶子 蜜糖豆
是日甜品是酒煮梨: 甜道適中, 好食!
酒煮梨
Cappucinno : 泡沬綿密, 感覺幸福的!
泡沬綿密
服務員常常加水, 主動為遊客拍照, 態度良好.

信用卡優惠
蒜粒又軟又香, 必吃!
如果想坐窗口的話, 要早點訂位.
泡沬綿密
2011-10-27 89 浏览
同男友既紀念日,所以豪一豪去山頂食晚餐~~因為兩個星期前訂位,所以都有個幾好既窗口位~~(但有機會下次一定訂角位個張窗口檯)個景真係一絕,居高臨下咁食晚餐,個感覺非常非常咁好~~首先有麵包籃,D包包有D冷,但D醬就唔錯~~男友好鐘意個蒜,佢話好MATCH但我就鐘意個肉醬個beginning我地叫左香煎法國鵝肝($195),鵝肝好香,入口即溶...d梨又好match,好鐘意呢個starter之後就係個龍蝦濃湯($115),舊龍蝦好爽口,d湯唔係太咸,都好好飲我地叫左兩個main,分別係黑松露野菌意大利飯($220)同鮮茄龍蝦扁麵($320)個黑松露野菌意大利飯好香菇味,個質地都唔太硬同唔太軟,但其實又唔係好好食到值220蚊...而個鮮茄龍蝦扁麵就好好食,d龍蝦同扁麵好match,個味岩岩好~~like x100我地仲好醜怪咁返轉個龍蝦殼"了"埋個少少龍蝦肉黎食~~最後個dessert我地叫左法式橙酒煮班戟($145),師傅會現場整架~~睇住佢又燒橙又煮汁呢個dessert係強烈推介~~個汁好好食~~好香橙味,同酒味,但一d都唔酸唔苦,個雪糕又幾好食~~我同男友都好鐘意呢個dessert!
同男友既紀念日,所以豪一豪去山頂食晚餐~~
個景真係一絕,居高臨下咁食晚餐,個感覺非常非常咁好~~
但我就鐘意個肉醬
麵包
d梨又好match,好鐘意呢個starter
我地仲好醜怪咁返轉個龍蝦殼"了"埋個少少龍蝦肉黎食~~
我同男友都好鐘意呢個dessert!!
環境一流,服務都好好,係價錢貴左d...
兩個人埋單$1200...
好似有outdoor既,但今次無人坐,因為出面風又大,又凍...
2011-10-26
纪念日
  • 香煎法國鵝肝,鮮茄龍蝦扁麵,法式橙酒煮班戟
2011-09-19 88 浏览
經過前一晚在 Landmark Cafe 的不快經歴,認為只屬個別事件,並無影響對美心集團的信心加上 AE card 的優惠,於是又到了美心集團的 Pearl on the Peak 給另一半補祝之前一晚的不足。第一次到此店,景色真是美極! 麵包 - 微暖,不算很美味但可以湯 - 依然是洋蔥湯及龍蝦湯,依然美味濃厚,層次分明主菜 - 黑松露意大利飯,香甜味佳,黑松露以此價錢來說算可以,不可能要求太高Sea Bass 正常水準,魚鮮汁濃,不錯甜品 - 香橙法式薄餅, 廚師用心即席烹調,酒香橙香恰到好處,超好味!Lemon cheese cake 加芒果雪糕,Cheese cake 軟滑,而雪糕美味得像吃新鮮芒果仲起碼無溶,正! 值得一提,服務態度殷切,加分。想必要在明年二月它們裝修轉營前多加光顧,多可惜 ...

第一次到此店,景色真是美極!
景靚!
麵包 - 微暖,不算很美味但可以

湯 - 依然是洋蔥湯及龍蝦湯,依然美味濃厚,層次分明

Sea Bass 正常水準,魚鮮汁濃,不錯
超正!
值得一提,服務態度殷切,加分。

想必要在明年二月它們裝修轉營前多加光顧,多可惜 ...
露台景靚氣氛很好
2011-09-16
景靚!
超正!
露台景靚氣氛很好
  • 洋蔥湯,龍蝦湯
2011-07-22 61 浏览
原來諗住放假上來山頂行吓, 點知突然天氣轉壞, 落起毛毛雨, 唯入先食個午餐山頂明珠位置不難找, 位置山頂位置, 可以遠眺維港及纜車上落, 至於服務也很週到. 點咗兩個Lunch Set 麵包籃 = 熱滕滕, 酥皮的很好吃前菜:凱撒沙律 = 不過不失蕃茄湯 = 好酸, 唔好飲主菜:燒牛柳配鵝肝黑松露汁 - Medium-rare, 火喉有點過火, 肉質勒咗d , 鵝肝煎得好香. 鮮茄龍蝦意大利麵 - 好多龍蝦肉藏在係意大利麵, 好香干邑味, 好食. 甜品Tiramisu - 一般

點咗兩個Lunch Set
麵包籃 = 熱滕滕, 酥皮的很好吃

前菜:
凱撒沙律 = 不過不失
蕃茄湯 = 好酸, 唔好飲

主菜:

Tiramisu - 一般