2016-04-14 516 浏览
成日聽人講六重芝士煎肉餅飯一直都想試好耐 不過並唔係想像中咁出色😞反而另外叫既黑椒牛肉煎肉餅飯就十個讚👍可能太多芝士 令到個肉餅都有d「溜」同埋肉餅有少少「林」😗不過服務一定要讚呀👍因為本身我地兩個人都話要叫六重芝士但姐姐堅持要我地叫兩個款 唔好一樣所以男朋友就叫左黑椒牛肉聽落好普通 但食落去好香口 好好味(賣相唔多吸引冇影到相 但味道超讚呀👍)其實另外仲有好多款肉餅選擇但第1次都係試下d hot item😜仲食左個蝦堡 btw 個包就試一次就夠🙈牛角包脆到我地食得好狠狽 味道就一般般下次再食一定要試埋其他煎肉餅😁😁😁
成日聽人講六重芝士煎肉餅飯

一直都想試好耐 不過並唔係想像中咁出色😞

反而另外叫既黑椒牛肉煎肉餅飯就十個讚👍

可能太多芝士 令到個肉餅都有d「溜」

同埋肉餅有少少「林」😗

不過服務一定要讚呀👍

因為本身我地兩個人都話要叫六重芝士

但姐姐堅持要我地叫兩個款 唔好一樣

所以男朋友就叫左黑椒牛肉

聽落好普通 但食落去好香口 好好味

(賣相唔多吸引冇影到相 但味道超讚呀👍)

其實另外仲有好多款肉餅選擇

但第1次都係試下d hot item😜

仲食左個蝦堡 btw 個包就試一次就夠🙈

牛角包脆到我地食得好狠狽 味道就一般般

下次再食一定要試埋其他煎肉餅😁😁😁
2016-04-12
今天是4月1日愚人節,不過這篇食評卻不是整古大家,而是提醒想吃肉餅飯的各位:屏山老地方搬家了!其實它開了新店已經數月,新店位於屏山屏廈路號(屏山文物徑走出去對面馬路,搭輕鐵至坑尾村去會較方便),大大的招牌挺易認,店內也較光潔企理好坐,不過出於感情分,以往還是愛到舊店多些。然而昨天到訪,證實由於租約期滿,位於公廁對面的舊店會結業,以後大家只可來新店用餐了!相比舊舖逢星期五休息,新店一星期七天都營業,其實是方便了,不過就沒了舊日風味,不過也沒辦法了。昨天去到還未夠十點,吃的是早餐,$27不包飲品,但加$5就有熱飲都算抵食。食物方面,仍舊推介酸辣米碎米線,至於通粉就是給同行妹妹的主食。其他的肉餅飯就照舊11點以後供應。大家別走錯路啊~
其他的肉餅飯就照舊11點以後供應。大家別走錯路啊~
2016-03-31