2022-07-01
朋友選擇的店,沒有感覺,隨友就好,在門外見到花花牆紙及仿花串,加LED燈作名,嘩了一聲。 推門入去,知悉我們沒有訂位,也盡量安排位置給我們,可以好好享受一下。入到去發現係教主期……真的粉紅餐廳,朋友嚟打卡,就要想定穿什麼來襯啦 早上的Brunch 未消化,那樣就簡單share加要靚食物飲品去打卡。小碟小杯,小碗盡見店主的心思,花海佈置也令人開心。 選了雜果沙律:超細心,可選加洋蔥,加蕃茄,加汁,減汁,完全貼心。我就選了走汁,真正清新,仲有食用花做點綴,好鬼靚。p.s.仲有AL牌🤣 跟住菠蘿雞扒漢堡包:真心又靚又好味,菠蘿有烤了烤令味道更有層次,雞扒juice 又滑,令人食指大動,仲要係竹炭包,好鬼開心。 士多啤梨奶昔:係見人點,自己又點,果然有驚喜(1)打卡超正,(2)熊仔可愛,室溫30分鐘都冇掉下去,可見製作時店主用心計算(3)士多啤梨味濃,有少許果肉,令人開心(4)粉紅粉紅,真係少女心坐現,不應不點。 洛神花茶:都係桃紅花茶,杯內仲有乾花,在泡熱水時,花開更美,可以再加熱水沖泡,正。 呢間食物不錯,打卡就唔好遲啦!
呢間食物不錯,打卡就唔好遲啦!