2022-08-03 46 浏览
就是偏偏喜歡你💓💗💖.老老實實花花餐廳呢家野🌹🌸🌼真係為打卡而來食物方面其實偏貴又唔多好食唔知點解黑松露薯條要審辣粉無唸過要食辣既薯條🍟希望餐廳會改善🙏🏻🙏🏻🙏🏻意粉份量都偏少手羽(雞翼)$68仲要計➕1得兩隻,仲要係無咁一半😢份量都係好少🙈比較好既係杯熊仔飲品熊仔🐻‍❄️係豆漿做的冰可以食埋😝😋🤪另一方面值得讚既係姨姨的服務態度好樂心落力幫手影相打卡📸️餐廳賣點其實就係打卡為主🙈餐廳給了一張卡片我們原來係主要請有需要人士工作難怪花花主題餐廳會請姨姨.好啦,看在這個份上我都仍會選擇來幫襯既不過可能只適合點飲品同埋希望餐廳會➕姨姨人工🙏🏻
就是偏偏喜歡你💓💗💖
無唸過要食辣既薯條🍟
希望餐廳會改善🙏🏻🙏🏻🙏🏻
意粉份量都偏少
手羽(雞翼)$68仲要計➕1
得兩隻,仲要係無咁一半😢
份量都係好少🙈
不過可能只適合點飲品
同埋希望餐廳會➕姨姨人工🙏🏻
2022-07-22
2022-08-01 317 浏览
今日食評✍🏻 偏偏喜歡你@銅鑼灣耀華街試食指數⭐⭐⭐店舖衛生⭐⭐⭐侍應態度⭐⭐⭐⭐((每項5⭐️為滿分)) ·一聽個名就冒起粉紅泡泡嚟到暑假中段工作湊囡忙到甩轆搵朋友chill下食個lunch ·交通方便周圍食肆臨立呢間屬於樓上cafe格局Gimmick係店內有多個打卡片我同朋友早book位所以有「鳥籠」位坐有打卡道具、unicorn公仔、花海牆太粉紅少女啦🫣我冇影晒😂·講番食物用qr code落單(半自助形式)(有好多食肆已改用qr code落單唔明點解仲要收取10%service fee強烈要求0-5%service fee)我哋點咗兩個lunch set1️⃣餐湯2️⃣burger 有驚喜味道唔錯3️⃣煙三文魚意粉賣相吸引係碟邊忌廉汁配咗啲「花瓣?」有啲too much 味道正常4️⃣綠茶latte夠熱味道正常5️⃣小熊牛奶🥛小熊係冰塊好睇唔好食😂·全單456Openrice訂位有9折(抵消番上面提到的service fee)食物水準一般價格偏貴仲有仲有要收CASH有啲唔方便🤯·唯一讚嘅係reception 姐姐人靚加人品好兼有耐性飲品要人手走甜都跟到足仲有影相水準十分好👍🏻·599.Eat疫情下的食
今日食評✍🏻
偏偏喜歡你@銅鑼灣耀華街
試食指數⭐⭐⭐
店舖衛生⭐⭐⭐
侍應態度⭐⭐⭐⭐
((每項5⭐️為滿分))
一聽個名就冒起粉紅泡泡
呢間屬於樓上cafe格局
Gimmick係店內有多個打卡片
我同朋友早book位
所以有「鳥籠」位坐
有打卡道具、unicorn公仔、花海牆
太粉紅少女啦🫣我冇影晒😂
講番食物
用qr code落單(半自助形式)
(有好多食肆已改用qr code落單
唔明點解仲要收取10%service fee
強烈要求0-5%service fee)
我哋點咗兩個lunch set
小熊係冰塊
好睇唔好食😂
全單456
Openrice訂位有9折
(抵消番上面提到的service fee)
食物水準一般
無論大鋪小店
我哋都會盡試盡講
2022-08-01
2022-07-28 143 浏览
好開心有機會參加慈善試食活動 🥰 餐廳是共融餐廳,聘請聾啞人士工作,而且會常舉辦不同的慈善活動,很欣賞餐廳的經營理念❤️ 黑松露野菌餐湯🍄 $48精選小食拼盤🍽 $158香草忌廉煙三文魚意粉🍝 $168鮮大蝦龍蝦汁米意粉🦐 $188火焰粉紅鹽板海鮮拼盤🦐🦪 $368招牌慢煮豬肋骨🍖 $328招牌粉紅甜心心💗 $98熔岩石山 (朱古力味)🍫$108熔岩石山 (綠茶紅荳味)🍵$108自選特飲(小熊粒粒草莓牛奶)🍓$68自選特飲(小熊菠蘿荔枝奶昔)🍍$68 小妹最喜歡吃的是招牌慢煮豬肋骨🍖超厚肉!!!肉食愛好者一定不能錯過🥩🍗豬肋骨中間有層脂肪,而且以慢煮方式烹調,所以肉質一點也不乾或柴,而是非常軟嫩 😋大推!! 鮮大蝦龍蝦汁米意粉🦐 雖然叫意粉,但形狀似米粒,有咬口感,而且因為龍蝦汁較濃稠,所以口感似Risotto 👍精選小食拼盤🍽有素雞塊,芝士波波🧀和雞軟骨 🐣 個人比較喜歡芝士波波和雞軟骨,芝士波波用的是芝士是芝士乳酪🤪,所以味道是甜甜的,挺特別,可惜做不到拉絲效果 🥲 而這裡的雞軟骨是很厚肉的,像是吃炸雞粒但又有雞軟骨的咬口感 👍 醬料是芝麻醬,沾了感覺沒那麼膩 🙈 而🐻小熊粒粒草莓牛

黑松露野菌餐湯🍄 $48
自選特飲(小熊菠蘿荔枝奶昔)🍍$68

招牌慢煮豬肋骨

精選小食拼盤

小熊菠蘿荔枝奶昔

而🐻小熊粒粒草莓牛奶和🐻小熊菠蘿荔枝奶昔就是小妹最喜歡的打卡特飲😍外型已經看到超吸睛,小熊冰就是融化了也不會讓飲料味道變淡 👍兩者相比,我更喜歡藍色小熊 🐻 它的味道比草莓味更清甜 🥰

火焰粉紅鹽板海鮮拼盤

🔥火焰粉紅鹽板海鮮拼盤也是這裡的招牌菜式🤩
火焰菜式超適合打卡🤭 海鮮有大蝦🦐,帆立貝和日本蠔🦪,新鮮而且很大隻 ,但要注意拍照不要拍太久,否則冷了可能會腥 😅

甜品方面嘗了兩種口味的熔岩石山和粉紅甜心心🙈小妹比較喜歡朱古力味的熔岩石山,朱古力味🍫很濃,但打卡的話抹茶味會更吸睛 🍵

總結:餐廳超少女心💕店長和店員都非常親切,會向你介紹菜式,甚至教你如何打卡 🤣 非常多打卡位,但要提前request,6人或以上可包場,而且可在在花場上自訂名或字句,非常適合慶祝活動 😍
招牌慢煮豬肋骨
精選小食拼盤
火焰粉紅鹽板海鮮拼盤
佈置超有心思,滿足到還有點少女心嘅我💕Say I Love You 絕對係一間打卡無死角嘅餐廳,呢度仲有props提供比客人影相用,真係非常貼心Weekend 想影靚相? 🌸咁要一早book定夢幻打卡鳥籠位,同埋必食「英式花花下午茶」 賣相唔止靚,全部甜點都係低糖嘅,啱晒我呢D要減肥嘅吃貨🌸Floral High Tea Set🌸英式花花下午茶三層架 $438『需預定』頂層嘅係4款甜點🍰🌼2款馬卡龍- 真係低糖喎,唔會太甜🌼朱古力蛋糕,長方形三層小蛋糕下面兩層就有5款鹹點🍪🌼芝士菠菜酥 - my favorite 好鬆脆好味🌼魚子醬龍蝦沙律撻 🌼彩虹素菜米紙卷(配越式甜酸汁)🌼凱撒香草煙三文魚多士 - 鮮味超脆多士 yum yum🌼英式紅莓鬆餅配上黑桑子草莓醬😋我叫咗個名好正嘅花茶🌺『旺旺桃花玫瑰花茶』🌺連套茶具都好靚架,好香玫瑰味,仲可以無限加熱水,加到第三轉都仲好香濃另外叫咗用心心杯嘅打卡飲品-草莓白朱古力🍓🍫香滑得嚟唔太甜💚仲有杯好有隻好可愛嘅薄荷綠色熊仔🐻原來係小熊菠蘿荔枝奶昔,夠晒refreshing 我都幾鍾意飲跟住仲有重點推介 - 慢煮豬肋骨🍖未見過咁大塊架,BBQ醬汁好

🌸Floral High Tea Set🌸
英式花花下午茶三層架 $438『需預定』
頂層嘅係4款甜點🍰
🌼2款馬卡龍- 真係低糖喎,唔會太甜
🌼朱古力蛋糕,長方形三層小蛋糕

下面兩層就有5款鹹點🍪
🌼芝士菠菜酥 - my favorite 好鬆脆好味
🌼魚子醬龍蝦沙律撻
🌼彩虹素菜米紙卷(配越式甜酸汁)
🌼凱撒香草煙三文魚多士 - 鮮味超脆多士 yum yum
🌼英式紅莓鬆餅配上黑桑子草莓醬😋

另外叫咗用心心杯嘅打卡飲品-草莓白朱古力🍓🍫香滑得嚟唔太甜

跟住仲有重點推介 - 慢煮豬肋骨🍖
未見過咁大塊架,BBQ醬汁好入味啖啖肉,好在我地有3個人食得晒😁
呢度嘅服務及食物質素都相當高
真心推薦🌸 @sayiloveyouhk 就是偏偏喜歡你🌸

Say, I Love You
銅鑼灣耀華街3號
百樂中心16樓1602-03室

#teatime #teaset #下午茶 #打卡 #flowerpower #blunchcafe #周未好去處 #打卡餐廳 #粉色控 #foodblogger #foodexplorer #photooftheday #人像 #pinky #食好西 #求婚 #foodiegram #閨密 #bff #銅鑼灣美食 #港女日常 #cwb #flowers #花花cafe #kawaii #sayiloveyou #I❤️U
  • 英式花花下午茶
  • 慢煮豬肋骨
2022-07-20 63 浏览
這家cafe剛開業時就已經常被洗板,主打花海和以定期轉換人名作為打卡亮點,身邊也有朋友推介到訪,奈何我總是少了到訪動機。這次,難得地約到兩寶媽媽在正日生日短聚,選了這家多like的cafe,希望有個美好回憶。友人生日是8/7,而anson Lo 是7/7,所以餐廳的打卡名就是Anson Lo,相信鏡粉一出門見到會即時心心眼當日朋友比原定時間遲多,餐廳很貼心,在我遲了5分鐘後就來電關心位置,令我有點不好意思😅幸好,平日下午時間,只有4枱客人。這天來的客人都是教徒,女生們都興奮地瘋狂拍照,與我一人獨坐成極大對比。🤣終於等到朋友來到,其實我餓得很,全日未吃東西,本想叫主食再加tea set,但朋友和店員都覺太多,最終只點了tea set 甜咸點共有9件,我另加$30點了玫瑰花茶🌹食物方面,我覺得味道不錯,沒有怪怪化學甜味,但友人就覺得一般。樓面只有2位,1個年紀大的姨姨會主動在我一人呆坐時,遞上水和關心。而年輕美女不知是店員或店主,真的很熟悉所有食物飲品,可以熟練地一一介紹。但是,有一個很尷尬😳的情況,就是當她介紹食物時,問我們是否慶祝生日,如點甜品會有生日牌⋯⋯雖然朋友都估到是生日飯,但估

High  tea  set

甜咸點共有9件,我另加$30點了玫瑰花茶🌹

雖然朋友都估到是生日飯,但估到和聽到是兩回事,而最終我們點的tea set也沒有任何生日牌。

其實我覺得這點有些敗筆,畢竟眾多人推介這裡是很窩心很溫馨貼心的cafe,又說會有驚喜會唱生日歌,我總有些期待,但我覺得這次經歷與他人的不一樣。

如果以同樣的價錢,我會揀到酒店tea .
之前一直見好多人黎呢度打卡,今次終於book到佢地既Floral High Tea Set!去到發現原來真係幾乎每個角落都係打卡位📸連門口都有😆一大片花海既背景,打卡一流成間cafe周圍都影到相唔知點影先好睇?唔緊要!店員超有心機教埋你點影最靚,幫你就埋角度影靚相添!勁靚既雀籠💕佢地既tea set同平時啲出面果啲差唔多,一樣有3️⃣層架共有9款特色食物 (每款兩件),頂層由4️⃣款甜點組成:分別有兩款唔同口味既法國傳統馬卡龍 & 法國精美小甜點 (口味隨機)而第二層係鹹點,有芝士🧀菠菜酥、魚子醬龍蝦🦞沙律撻、彩虹🌈素菜米紙卷,米紙卷仲配埋越式甜酸汁,清新又開胃。第三層同樣係鹹點,有凱撒香草煙三文魚多士、人形同心形英式紅莓鬆餅,配上黑桑子草莓醬,如果有埋clotted cream更正😋我本身係比較中意食鹹點,所以第二層同第三層我都覺得好出色🤩另外唔少得叫埋超級 #instagrammable 既飲品打卡💞▪️粉紅心心櫻花白朱古力用心型既杯裝住已經加晒分💕成杯飲品都令人忍唔住少女心爆發。以為佢會好甜,出奇地有淡淡既櫻花味🌸,又幾好飲💓▪️小熊菠蘿荔枝奶昔賣相簡直係💯分,影完相熊仔都未溶😆 而且係唔會

一大片花海既背景,打卡一流

成間cafe周圍都影到相

勁靚既雀籠💕

英式花花下午茶三層架
共有9款特色食物 (每款兩件),頂層由4️⃣款甜點組成:

我本身係比較中意食鹹點,所以第二層同第三層我都覺得好出色🤩

▪️粉紅心心櫻花白朱古力
粉紅心心櫻花白朱古力

▪️小熊菠蘿荔枝奶昔
賣相簡直係💯分,影完相熊仔都未溶😆 而且係唔會太甜既奶昔

▪️旺旺桃花玫瑰花🌹畫茶
連茶壺🫖同茶杯都係花花黎架🌷唔好睇佢咁細壺,其實好襟飲,加左幾次水都仲有味
旺旺桃花玫瑰花🌹畫茶

另外仲叫左個lunch set🍴
▪️慢煮豬肋骨
比起平時食既大份好多!而且慢煮出黎既肉質都幾嫩,味道一流😋
慢煮豬肋骨

記住呢個英式花花下午茶三層架係必須要預訂架‼️因為有幾款食物都要預早準備,即場walk in係食唔到呢個靚靚tea set架🥹
2022-07-17
下午茶
英式花花下午茶三層架
粉紅心心櫻花白朱古力
旺旺桃花玫瑰花🌹畫茶
2022-07-20 513 浏览
去花花𝗰𝗮𝗳𝗲打卡 好有少女心☺️💕餐廳由多年經驗花藝師主理💐仲有人名花牆 好啱包場活動今次同咗朋友黎潮聖 吾只打卡 野食都好正😍✿ 菠蘿照燒雞排黑炭漢堡 $148𝗕𝘂𝗿𝗴𝗲𝗿配菠蘿向來系天作之合🍍雞排好大塊同埋𝗷𝘂𝗶𝗰𝘆😋成個菜式比想像中好味好多旁邊仲有啲類似𝗻𝗮𝗰𝗵𝗼𝘀嘅脆片 ✿ 鮮大蝦龍蝦汁米意粉 $188大蝦都幾新鮮呀龍蝦汁味道又幾濃🧡喺出面勁少食到米意粉 好細粒好易咬😋✿ 小熊粒粒草莓牛奶 $68熊熊飲品勁啱打卡🐻食咗成餐飯都冇乜點溶😳原先睇到飲品外型覺得一定系偏甜😧但事實完全吾系!叫咗少甜少冰 甜度真系啱啱好👍🏼👍🏼✿ 熔岩石山 $108有得揀朱古力或者綠茶味🤎💚甜品一黎到戈陣啲朱古力醬已經郁郁吓😆好有動感lol一切開流出黎戈吓仲吾即刻影低📸📸朱古力流心好邪惡🤤🍫都系望落實以為會好甜 食落又吾會真系好漏 ❁ 老闆娘非常用心介紹菜式☺️同朋友坐雀籠打卡位🕊佢都會好細心教我地擺咩pose好😆
去花花𝗰𝗮𝗳𝗲打卡 好有少女心☺️💕

✿ 小熊粒粒草莓牛奶 $68
熊熊飲品勁啱打卡🐻
食咗成餐飯都冇乜點溶😳
原先睇到飲品外型覺得一定系偏甜😧
但事實完全吾系!
叫咗少甜少冰 甜度真系啱啱好👍🏼👍🏼

2022-04-26
菠蘿照燒雞排黑炭漢堡
小熊粒粒草莓牛奶
熔岩石山
妹妹生日冇幾耐🥰 所以帶佢去咗一間靚靚Cafe度打卡😍 補慶祝生日🎂 今次已經係第二次去☺️ 上一次去咗食lunch😋 今次梗係要試埋佢哋個Tea set啦🫖 我哋仲嗌多咗個抹茶流心吐司🍞 玫瑰花畫茶🌹 熱情果梳打🍹因為係慶祝生日🎂 所以老闆娘一早安排幫忙喺吐司碟上面寫咗妹妹個名👍🏻 吐司上枱嘅時候,仲會播生日歌,有生日牌用嚟影相😍 仲有個生日頭箍送俾妹妹❤️ 安排真係超好👍🏻 妹妹超surprise😆 個抹茶流心吐司🍞 真係超勁好食😋 上面嘅抹茶張勁澎湃😍 因為用咗低糖方法,味道一啲都唔會太甜👍🏻 仲帶抹茶既回甘❤️ 真係食唔停口😆三層嘅Tea set架用花花圍住🌸🌺🌼🌻 真係少女咁爆燈😍 有四款鹹點、四款法式甜點🍰 仲有一款鬆餅🥞 鹹點我款款都好鍾意❤️ 煙三文魚多士🍞 個多士放咗勁耐都超脆身👍🏻 龍蝦魚子撻🦞 龍蝦肉彈牙, 味道香濃🥰 素食紙米卷亦都係誠意之作😍 用咗彩虹嘅顏色🌈 令人賞心悅目😎而甜點🍮 我就最鍾意紅桑子cheesecake 🍰 質地夠滑身,配埋紅桑子酸酸甜甜😋 一啲都唔會溜🥰 連鬆餅都係佢哋每日返嚟整,真係好有誠意❤️兩個老闆娘都好好👍🏻 會同客人交流傾偈❤️ 係好有hea

兩個老闆娘都好好👍🏻 會同客人交流傾偈❤️ 係好有heart嘅老闆🥰 最重要係佢哋係一間共融餐廳👍🏻👍🏻👍🏻 努力咁去幫助社會嘅弱勢社群❤️

依間餐廳去慶祝生日🎂 紀念日真係一流👍🏻 我仲要狂影咗好多打卡照😆 下個post再迫大家睇 😆😆😆
2022-07-14
下午茶
2022-07-15 48 浏览
一間在銅鑼灣以花花為主題的cafe,一入餐廳已看到四周都佈滿花草,還有2個標誌的雀籠雅座。這裡打卡位很多,原來餐廳會定時換佈置裝飾。我們點了三文魚意粉,有煙肉和熟三文魚,配以白汁,不太肥膩,味道配合很好,!另甜品是多士配流心朱古力醬,切開中間有滿滿的朱古力醬流出,味道香濃。最特別是特飲配有很可愛熊啤啤奶冰在杯頂上,非常吸精!- 磨菇湯 磨菇味濃,很creamy- 煙三文魚忌廉燴意粉- 甜品:熔岩石山朱古力味- 飲品:-- 小熊粒粒草莓牛奶 - 小紅荔枝菠蘿奶昔
- 磨菇湯
磨菇味濃,很creamy
- 煙三文魚忌廉燴意粉
- 甜品:熔岩石山朱古力味
- 飲品:-
- 小熊粒粒草莓牛奶
- 小紅荔枝菠蘿奶昔
再訪仙氣滿滿的 @sayiloveyouhk 🧚🏻今次就唔係食午餐了係試佢人氣高企嘅afternoon tea🥰我哋係星期日下午3點左右去嘅~基本上全場都係食緊呢款tea set😍.好開心可以坐到新嘅打卡位🥰超襯我條碎花裙啊基本上呢個位又係隨手影都會靚📸Tea set一嚟我哋就瘋狂影相😍.呢個🌸花花🌸英式下午餐套餐(星期六、日)甜品方面☝🏻有馬卡龍、莓味迷你芝士蛋糕同埋紅莓鬆餅每款食落唔算太甜,個人覺得唔錯✨最欣賞個鬆餅🥰外面少少脆口內軟,食落唔會太乾,若然跟餐有埋Clotted cream就完美(個人對於食scone一定要有clotted cream有少許執著🤣兩者係perfect match)鹹點方面☝🏻有菠菜酥、米紙卷、魚子醬龍蝦沙律撻同埋煙三文魚多士菠菜酥食落唔算太油膩,外皮幾香口米紙卷就咁食有少少清淡,點埋汁食就剛好煙三文魚正常發揮,係不敗之選🙌🏻但必須強調個人‼️超鍾意‼️佢嘅魚子醬龍蝦沙律撻龍蝦沙律略帶微甜同略帶鹹味嘅魚子醬超夾❤️幾乎想搶埋buddy嗰嚿嚟食🤣我見呢款應該係新出嘅,因為睇其他人早啲出嘅分享post,係其他款嘅撻嚟,覺得好幸運今次嚟食有呢款撻😍如果大家都想食返同
再訪仙氣滿滿的 @sayiloveyouhk 🧚🏻
今次就唔係食午餐了
係試佢人氣高企嘅afternoon tea🥰
我哋係星期日下午3點左右去嘅~
基本上全場都係食緊呢款tea set😍
好開心可以坐到新嘅打卡位🥰
超襯我條碎花裙啊

基本上呢個位又係隨手影都會靚📸
Tea set一嚟我哋就瘋狂影相😍
呢個🌸花花🌸英式下午餐套餐(星期六、日)

甜品方面☝🏻

有馬卡龍、莓味迷你芝士蛋糕同埋紅莓鬆餅
每款食落唔算太甜,個人覺得唔錯✨
鹹點方面☝🏻

有菠菜酥、米紙卷、魚子醬龍蝦沙律撻同埋煙三文魚多士
菠菜酥食落唔算太油膩,外皮幾香口
米紙卷就咁食有少少清淡,點埋汁食就剛好
煙三文魚正常發揮,係不敗之選🙌🏻

但必須強調個人‼️超鍾意‼️佢嘅魚子醬龍蝦沙律撻
龍蝦沙律略帶微甜同略帶鹹味嘅魚子醬超夾❤️
幾乎想搶埋buddy嗰嚿嚟食🤣我見呢款應該係新出嘅,因為睇其他人早啲出嘅分享post,係其他款嘅撻嚟,覺得好幸運今次嚟食有呢款撻😍如果大家都想食返同款嘅話,記得訂位嗰陣問清楚menu有冇轉啊
因為呢度嘅老闆實在太有heart❤️除咗定期會轉環境佈置,仲會定期轉menu菜式,確保大家每去一次都會有新鮮感📸唔會食嚟食去都係嗰幾味
期待遲啲有時間可以再訪餐廳📸繼續影多啲靚相同埋試新嘢🌸🥰
影相小tips:
建議著淺色碎花裙🌸唔好太深色,如果唔係會令成個畫面好花,如果冇碎花裙,白色lace裙都係一個好選擇📸仲有溫馨提示大家影相之前記得望埋側邊嘅環境,盡量將個身貼近背景,咁就可以避開不必要入鏡嘅雜物(例如隔離枱個袋/人)
2022-07-08 53 浏览
1. English Afternoon Tea Set 🫖✨2. Strawberry Milk 🍓🥛3. Chocolate Lava Toast 🍫🍞📍: Say, I love you (Causeway Bay), Shop 1602-1603, 16/F, Bartlock Centre, 3 Yiu Wa Street, Causeway Bay💰: 1.$438, 2. $68, 3. $108⭐️ : 8/10Review : If you are thinking of where to go for a girls’ day out, here is one for you! ❤️🙌🏻 It’s pricey, yes! 😱 However, this place doesn’t only sell good+photogenic food for you, but a photogenic place as well. It has an amazing view from the 16th floor with full flowers decoration th
2. Strawberry Milk 🍓🥛
3. Chocolate Lava Toast 🍫🍞

💰: 1.$438, 2. $68, 3. $108

⭐️ : 8/10

Review : If you are thinking of where to go for a girls’ day out, here is one for you! ❤️🙌🏻 It’s pricey, yes! 😱 However, this place doesn’t only sell good+photogenic food for you, but a photogenic place as well. It has an amazing view from the 16th floor with full flowers decoration that will make you take pictures non-stop 📸🤳 My favorite would be the chocolate lava toast, it is not too sweet and also very fulfilling with a scoop of vanilla ice cream, yum! 😋🍨
2022-07-08 48 浏览
都係一樣做完嘢搵間餐廳食嘢銅鑼灣附近好多餐廳都去過今次專登去一間打卡高質嘅餐廳我都滿愛遠見到好多花類嘅佈置呢間正正做到我想要嘅要求女仔都鍾意打卡影相食個靚dinner充滿森林氣息, 我哋當然揀咗個撩窿位置打卡影相啦入到去 好有減壓嘅感覺, 我哋叫咗幾個餐因為大家都係食第一餐嘅關係香燒豬肋骨 配燒烤醬肋骨 非常誘惑 味道超級juicy配上適量薯菜 美味層次感up! 忌廉蘑菇 素菜意粉意粉汁非常開胃 清淡健康顏色非常好睇兩個打卡特飲飲品令到畫面更加豐富😉色香味俱全!最後 叫咗個忌廉湯作總結因為都係影相打卡為主😉 隻眼已經夠飽喇
都係一樣做完嘢搵間餐廳食嘢
銅鑼灣附近好多餐廳都去過
今次專登去一間打卡高質嘅餐廳

我都滿愛遠見到好多花類嘅佈置
呢間正正做到我想要嘅要求
女仔都鍾意打卡影相食個靚dinner

充滿森林氣息, 我哋當然揀咗個撩窿位置打卡影相啦
入到去 好有減壓嘅感覺, 我哋叫咗幾個餐
因為大家都係食第一餐嘅關係

香燒豬肋骨 配燒烤醬
肋骨 非常誘惑 味道超級juicy
配上適量薯菜 美味層次感up!

忌廉蘑菇 素菜意粉
意粉汁非常開胃 清淡健康
顏色非常好睇
兩個打卡特飲飲品
令到畫面更加豐富😉
色香味俱全!最後 叫咗個忌廉湯作總結
因為都係影相打卡為主😉 隻眼已經夠飽喇
2022-07-05 38 浏览
就是偏偏喜歡你@sayiloveyouhk本身個名已經好偶像劇feel室內環境就唔駛講啦處處都是打卡位少女心滿滿岩晒港女既我地食物都唔錯好食既但冇乜特別我最中意都係超級有童心既熊仔奶剩係個外表都加晒分啦同埋最尾果個溶岩朱古力多士切開果下d醬係咁流好療癒~不過間cafe實在太多太多打卡位剩係影相已經唔夠冇乜時間傾計😆更多詳情 @kath_lty
就是偏偏喜歡你

冇乜時間傾計😆

更多詳情 @kath_lty
  • 小熊粒粒草莓牛奶
2022-07-03 54 浏览
與神徒朋友風雨不改前來食嘢和影靚相. 8號風球下,店主仍堅持開門做生意令我哋好感動! 幸運今日客人不算多可以周圍打卡影相. 非常開心滿足的用餐體驗🍽🍰. 我哋叫咗teriyaki 雞漢堡, 三文魚意粉, 粉紅色和粉藍色熊🐻仔特飲🥤,賣相精緻又好味,服務也好好😋👍🏼埋單離開時收到店主的感謝咭,原來這裡是關注社區共融餐廳. 真係要多多支持!!個人覺得在這餐廳攪任何類型party都好正, 當然女仔就最like. 地點又方便.

2022-07-02
一間全方位打卡花系餐廳超夢幻,入到餐廳每個角落都影不停,好似置身一個花海🌸真係好靚好靚,仲有好靚既鳥籠打卡位,影出黎既相真係幾唯美🫣💗💕黎緊7月7日呢個大日子,係 #教主 #AnsonLo 生日,一間屬於教主 #粉紅色 花系餐廳有新搞作,就係慶祝教主生日應援💕餐廳名字非常浪漫🌹「就是偏偏喜歡你」 Say I Love You💕,入到店內全間都係花,非常之少女心💕🫣而當中一位老闆係花藝師🌸花牆會不定期更新不同既英文名比大家打卡,而今期就係ANSON LO啦,作為 #神徒 我都會去支持💕💕老闆亦會好細心✨幫每位客人影靚相🌷💓會拎埋props比客人影打卡相😆🤭✨聽到老闆開呢間餐廳既理念,✨以人為本既精神我最欣賞💓連食物水準都好高,超級超級正💕💕🌷偏偏超歡你2人餐 $520🌷❥ 慢煮豬肋骨🐷🍖餐廳主打慢煮豬肋骨,肉質非常之嫩,因為係超級大份,真係大過我塊包包面吖🫣🤭每條豬肋骨啖啖肉,好正,廚師用心調制醬汁非常好味,呢個係必食之選推薦✨✨✨✨✨❥菠蘿照燒雞扒黑炭漢堡 🍔雞扒好多肉汁,🐥照燒汁味好香,加埋🍍菠蘿一齊食減少油膩感,粟米片仲好香脆,好正✨✨✨❥ 黑松露野菌湯🥣味道香濃,口感好滑❥草莓白

🌷偏偏超歡你2人餐 $520🌷
❥ 慢煮豬肋骨🐷🍖
推薦✨✨✨✨✨

❥菠蘿照燒雞扒黑炭漢堡 🍔

❥ 黑松露野菌湯🥣
味道香濃,口感好滑

❥草莓白朱古力🍫 🍓
賣相超靚,心形杯好有少女心💗,味道都好好味

❥蜜糖杞子四季菊花茶🫖🌼
🌼大金絲黃菊、金盞菊、杭菊、雪菊🌼
花茶茶壺賣相好襯間餐廳,4款菊花令到花茶味道濃郁,而且仲可以沖到3-4次熱水,非常好👍🏻

而不同既🌸🌷花牆名字會係佢地IG 內會有Update, 大家記得留意佢地IG @sayiloveyouhk 呀💕💗我有留意到佢地IG有客人在餐廳內求婚,花牆做了Merry Me真係好窩心💐,亦有好多客人去慶祝生日🎂打卡,呢間餐廳真係帶到好多歡樂時光比客人💕🌷
  • 慢煮豬肋骨
  • 菠蘿照燒雞扒黑炭漢堡