成日網上見到有人去😘就是偏偏喜歡你🌷食嘢打卡📸,真係好吸引。💕❤️一踏進餐廳就好似置身花花世界🌷🌹💐, 囡囡瘋狂打卡好開心,我地坐喺鳥籠嘅卡位 用餐,感覺好似公主😍😘呢度嘅餐具都好靚🍽️🍴🐔意式香草烤春雞推廣優惠$198 春雞烤得皮脆肉嫩,配薯條及沙律菜。😋🍍菠蘿照燒雞排漢堡$138好喜歡這款漢堡,竹炭麵包脆卜卜,裏面嘅菠蘿,番茄🍅,沙律菜十分清新,雞扒嫩滑👍🐻小熊粒粒草莓牛奶 $68🍓小朋友好啱飲,小熊好可愛。🍯🌼蜜糖湯杞子四菊花畫茶 $68大金絲皇菊、金盞菊,杭菊,雪菊,杞子,蜜糖,味道清甜潤喉,店員仲主動添加熱水。👍❤️

🐔意式香草烤春雞

推廣優惠$198

春雞烤得皮脆肉嫩,配薯條及沙律菜。😋

🍍菠蘿照燒雞排漢堡$138

🐻小熊粒粒草莓牛奶 $68

🍓小朋友好啱飲,小熊好可愛。

🍯🌼蜜糖湯杞子四菊花畫茶 $68

2022-08-26
人氣高企嘅afternoon tea🥰今次終於book到3層Floral High Tea Set啦 !!超興奮 佈置超有心思 仲有好靚既鳥籠打卡位🌺滿足到還少女心嘅我💕Floral High Tea Set🌸 一樣有3層架英式花花下午茶三層架 $438英式紅莓鬆餅店主特別推介咗呢一款鬆餅係佢哋自家製😮充滿牛油香味 配上黑桑子草莓醬都幾好味5款鹹點:芝士菠菜酥 好酥脆啊魚子醬龍蝦沙律撻😋彩虹素菜米紙卷(配越式甜酸汁)酸酸甜甜咁樣 素食黎 入邊有唔少蔬菜凱撒香草煙三文魚多士多士超脆 煙三文魚帶有鹹香頂層甜點🍰法國傳統馬卡龍(兩款)朱古力蛋糕法國精美小甜點柚子撻飲品:玫瑰花畫茶 & 冰藍薄荷梳打花茶絕對是養生之選玫瑰花畫茶連套茶具都好靚架 好香玫瑰味🌹仲可以無限加熱水✨食物水準都好高📸影出黎D相真係幾靚另有props提供比客人影相用真係非常貼心💕💕P.S. 只限星期六日 必須要預訂架

人氣高企嘅afternoon tea🥰

充滿牛油香味 配上黑桑子草莓醬都幾好味

5款鹹點:
芝士菠菜酥 好酥脆啊
魚子醬龍蝦沙律撻😋
彩虹素菜米紙卷(配越式甜酸汁)
酸酸甜甜咁樣 素食黎 入邊有唔少蔬菜
凱撒香草煙三文魚多士
多士超脆 煙三文魚帶有鹹香

頂層甜點🍰
法國傳統馬卡龍(兩款)
朱古力蛋糕

另有props提供比客人影相用
真係非常貼心💕💕

P.S. 只限星期六日 必須要預訂架
2022-08-24 19 浏览
銅鑼灣打卡影相好去處🥢食物:粉紅心心朱古力奶 🍫 $68- 粉紅心心杯幾得意,飲落似包裝維記朱奶👾小熊粒粒草莓牛奶🧸 $68- 淡淡嘅士多啤梨奶🍓味,雖然隻可愛熊仔冰係草莓奶製成,但飲落有少少唔够涷~🥹味道還好勝在🐻好可愛。😭香草忌廉汁煙三文魚燴意粉 🍝$158鮮大蝦龍蝦汁米意粉 🍝 $188🦐其他:-超多超多打卡位,有埋道具,如同置身攝影館✅-見到店主更會親自指導大家影相、擺Pose~幾親切📸️-店舖設有最低消費,不過定價較貴好易達到~📝適合打卡影相,食完都明點解大家係到會瘋狂影相,始終價錢較貴😂影返幾張抵啲。📸️如鋪頭名大家可以同另一半黎食野打卡叫佢幫你影返幾百張相考驗一下係咪真愛~😚📍就是偏偏喜歡你 - 銅鑼灣耀華街3號百樂中心16樓1602-1603號舖
銅鑼灣打卡影相好去處

🥢食物:

粉紅心心朱古力奶 🍫 $68

- 粉紅心心杯幾得意,飲落似包裝維記朱奶👾

小熊粒粒草莓牛奶🧸 $68

好可愛。😭

香草忌廉汁煙三文魚燴意粉 🍝$158

鮮大蝦龍蝦汁米意粉 🍝 $188

🦐其他:
-超多超多打卡位,有埋道具,如同置身攝影館✅

-見到店主更會親自指導大家影相、擺Pose~幾親切📸️

-店舖設有最低消費,不過定價較貴好易達到~

2022-08-24 57 浏览
餐廳佈置得好靚,各色各樣既花海,每個角落都可以影靚相打卡,滿滿少女心!最特別係有靚靚鳥籠座位,想坐可以book枱時講明。我地叫左<偏偏喜歡你2人豬餐> $520餐湯x2係忌廉粟米湯,入口香滑,有粒粒粟米食。拿破崙蕃咖海蝦意粉聞同食都好香蕃茄味,同時刺激嗅覺和味覺,非常開胃,非常美味!招牌慢煮豬肋骨份量係超超超超超級大,見到時引唔住大叫左,哈哈。豬肋骨上有甜甜微辣既醬,令到食落大量肉都唔會覺得好滯。仲有炸薯條和沙律菜,食完好飽好滿足。總結:除左環境靚、餐具靚,連食物都靚,仲好好味添呀!

最特別係有靚靚鳥籠座位,想坐可以book枱時講明。

我地叫左<偏偏喜歡你2人豬餐> $520

忌廉粟米湯

餐湯x2
係忌廉粟米湯,入口香滑,有粒粒粟米食。

招牌慢煮豬肋骨

總結:除左環境靚、餐具靚,連食物都靚,仲好好味添呀!

忌廉粟米湯
招牌慢煮豬肋骨
銅鑼灣呢間花花cafe 都幾多主題~ 周圍都係打卡位✨ 但食物偏貴 選擇少 重點係無咖啡😂☕️ 不過服務質素 我比100分💯 店員除左會主動 熱情咁幫你影相 食物整得唔岩胃口 都會即刻幫你重新煮 調過個味🥰🥰餐廳得兩個鳥籠位 所以記得提前book位 其他位置無咁靚~ 慶祝生日🎂 店員會掛住個喇叭播歌 仲拎住個大大happy birthday牌 認真有驚喜😂(同場都好多人過生日🎶)
餐廳得兩個鳥籠位 所以記得提前book位 其他位置無咁靚~
2022-08-23 583 浏览
🌷少女樓上花花Cafe🌷推介指數 ❤️❤️❤️❤️🤍放假悠悠閒品嚐一個afternoon tea 除咗食物質素、影相打卡都係係因素隱藏於耀華街百樂中心食肆大廈,入口同店內都用上不少心思用花花裝飾🌷英式花花三層架下午茶,由上而下、右至左介紹☺️🍰頂層係來自法國甜點 - 濃而不膩的朱古力macaron、果醬芝士蛋糕、咖啡味突出小蛋糕、嚐到開心果味的macaron🦋中層自家製鹹點 - 酥脆不油膩芝士菠菜酥、令人想食多件齒頰留香的魚子醬龍蝦沙律撻、夢幻精美彩虹素菜米紙卷配越式甜酸汁,味道更豐富🍞下層鹹甜點 - 新鮮凱撒香草煙三文魚脆多士、比坊間更重牛油鬆酥的鬆餅配果味濃郁的黑桑子草莓醬🍹飲品 - Afternoon Tea Set 配茶及果汁;升級金金菠蘿熱情果梳打及蜜糖杞子四菊花茶、前者酸酸哋又清爽,後者聞到又嚐到蜜糖及菊花味🌟整體食物質素滿足,頂層法國甜點有不同甜度;鹹點比想像出色,裝飾蝴蝶都食得;scone 人形心形都有心思;服務熱誠親切,欣賞店舖理念 #共融
🌷少女樓上花花Cafe🌷
推介指數 ❤️❤️❤️❤️🤍

🌷英式花花三層架下午茶,由上而下、右至左介紹☺️

金金菠蘿熱情果梳打
蜜糖杞子四菊花茶

• 蜜糖杞子四菊花茶
  • 金金菠蘿熱情果梳打
  • 英式花花三層架下午茶
再訪銅鑼灣人氣花海打卡Cafe💕對上一次嚟係佢哋啱啱開業💗仲記得嗰時開post介紹佢哋嘅餐廳同環境都好興奮🥰因為真係美貌同質素兼備!而且,當時大家嘅反應都一樣好熱烈~今次就試咗佢哋嘅下午茶🫖同一開始一樣依然感受到佢哋嘅熱誠同埋用心!花花英式下午茶$438鹹點:💓煙三文魚多士多士好脆,用咗忌廉同香草嘅三文魚更加香~ 味道同香味真係冇得彈!💓鬆餅店主特別介紹咗呢一款鬆餅係佢哋自家研發嘅食譜😮所以同出邊嘅鬆餅唔一樣,更加外脆內軟,充滿牛油香味,非常好食😋💓菠菜酥酥皮做得鬆化,食到一層層嘅口感!💓越式米紙卷入邊有唔少蔬菜,仲有扎肉同檬粉,再配上醬汁,酸酸甜甜,感覺清新🫶🏻💓蟹肉沙律撻又係一款撻款,同樣做得唔錯~🧸同以往食嘅下午茶唔同,好多下午茶佢哋嘅甜品比較多,但呢一個反而更加着重鹹點~而且,鹹點嘅種類亦都係會食得飽嘅🤣味道亦都好食!甜點💞馬卡龍總共有四粒~分別係朱古力同士多啤梨❤️下午茶食到馬卡龍真係幸福~不過略嫌有少少淋,同埋有少少甜😮💞朱古力蛋糕呢款幾好食😋實淨,朱古力味濃郁,細細件咁唔會太多!💞檸檬蛋糕中和一下食得咁多甜野🤣味道比較酸,蛋糕一樣實淨~🧸佢嘅甜品唔算太多,我覺得咁樣做反而個
再訪銅鑼灣人氣花海打卡Cafe💕

而且,當時大家嘅反應都一樣好熱烈~

花花英式下午茶$438

鹹點:
💓煙三文魚多士

💓鬆餅

💓菠菜酥
酥皮做得鬆化,食到一層層嘅口感!

💓越式米紙卷

💓蟹肉沙律撻
又係一款撻款,同樣做得唔錯~

而且,鹹點嘅種類亦都係會食得飽嘅🤣味道亦都好食!

甜點
💞馬卡龍

💞朱古力蛋糕
呢款幾好食😋實淨,朱古力味濃郁,細細件咁唔會太多!

💞檸檬蛋糕
中和一下食得咁多甜野🤣味道比較酸,蛋糕一樣實淨~

🧸佢嘅甜品唔算太多,我覺得咁樣做反而個比例幾好😁最鍾意食個朱古力蛋糕,馬卡龍都係,不過如果再硬身啲就會更好食啦!

🧸同埋成個下午茶真係好靚😍嗰日仲喺鳥籠呢一個位度坐絕對再加分!

小熊菠蘿荔枝奶昔 $68
上次試咗粉紅色嗰款,今次就試吓粉藍色呢一款啦!賣相一樣好靚好可愛🥹真係令到人唔捨得飲🥹
味道偏甜,荔枝味比較出,菠蘿味反而就有啲淡~

黃昏桃桃梳打 $58
呢款反而更好,冇咁甜💕更易入口!

下午茶
😀黑松露野菌忌廉意粉$520 (Set for 2) 鹹點最好吃是意粉,份量適中,加了點花瓣令賣相更精美, 意粉軟硬適中也不會太乾😉😉餐湯 忌廉南瓜湯濃稠度剛好,不錯😚☺慢煮豬肋骨 份量超級巨型,應該是男生份量,豬肋骨調味得宜,不會過鹹  😚朱古力熔岩石山$108 真的有很多朱古力,加了點orea碎在中間  🤗小熊菠蘿荔枝奶昔$68  💰人均 $101-200 🌟推薦菜: 朱古力熔岩石山 小熊菠蘿荔枝奶昔🧚🏻‍♂️祝各位食極唔肥@Nevergetfat ~

😀黑松露野菌忌廉意粉$520 (Set for 2)

😉餐湯
忌廉南瓜湯濃稠度剛好,不錯😚

☺慢煮豬肋骨
份量超級巨型,應該是男生份量,豬肋骨調味得宜,不會過鹹

😚朱古力熔岩石山$108
真的有很多朱古力,加了點orea碎在中間

🤗小熊菠蘿荔枝奶昔$68

💰人均 $101-200
🌟推薦菜: 朱古力熔岩石山
小熊菠蘿荔枝奶昔

🧚🏻‍♂️祝各位食極唔肥@Nevergetfat ~
今年蕉媽搵到間好浪漫💕嘅餐廳慶祝結婚紀念日聽到餐廳名已經覺得夠晒浪漫入到餐廳見到滿滿嘅粉紅色花海簡直覺得自己去咗婚禮場地呢度好啱慶祝生日/紀念日嘅朋友、鍾意打卡嘅朋友、充滿童心嘅朋友、喜歡浪漫嘅朋友餐廳名叫「就是偏偏喜歡你」”Say, I love you”多得熱心嘅老闆娘提點,早咗到場嘅MM爸搵到個啱晒打卡嘅靚位#鳥籠座位 其他好啱打卡嘅位置包括#特色花牆 #粉紅獨角獸公仔 #花海月亮拱門老闆娘向我哋介紹食物及推介一些好啱打卡嘅飲品我哋揀咗個$520嘅二人餐,套餐包餐湯,主菜係慢煮豬肋骨配薯菜、黑松露野菌忌廉意粉。飲品我揀咗顏色非常夢幻嘅薄荷梳打。推介菜式 ▶️🫶慢煮豬肋骨配薯菜 - 以慢煮方式煮豬肋骨能保持肉汁及確保肉質鮮嫩,火喉味道控制得不錯。🔅黑松露野菌忌廉意粉 - 黑松露配野菌好搭,不過意粉忌廉較濃烈,鹹度略高。💕薄荷梳打用新鮮薄荷打造,可看到整粉薄荷冰,藍色的飲品非常夢幻,打卡一流蕉媽睇過餐廳食評,知道老闆娘係一位有十多年經驗嘅美女花藝師。好奇心驅使下,蕉媽膽粗粗問老闆娘為何不做花藝師改開餐廳。原來老闆娘係抑鬱症康復者,佢希望透過餐廳幫助一些弱勢社群,所以聘請了聽障人士做店員
今年蕉媽搵到間好浪漫💕嘅餐廳
慶祝結婚紀念日
聽到餐廳名已經覺得夠晒浪漫
入到餐廳見到滿滿嘅粉紅色花海

簡直覺得自己去咗婚禮場地
呢度好啱慶祝生日/紀念日嘅朋友、
鍾意打卡嘅朋友、充滿童心嘅朋友、
喜歡浪漫嘅朋友
多得熱心嘅老闆娘提點,
早咗到場嘅MM爸搵到個啱晒打卡嘅靚位

#花海月亮拱門
老闆娘向我哋介紹食物及
推介一些好啱打卡嘅飲品
我哋揀咗個$520嘅二人餐,套餐包餐湯,
粟米忌廉湯
主菜係慢煮豬肋骨配薯菜
慢煮豬肋骨
、黑松露野菌忌廉意粉
。飲品我揀咗顏色非常夢幻嘅薄荷梳打。

推介菜式 ▶️

蕉媽睇過餐廳食評,知道老闆娘係一位有十多年經驗嘅美女花藝師。好奇心驅使下,蕉媽膽粗粗問老闆娘為何不做花藝師改開餐廳。原來老闆娘係抑鬱症康復者,佢希望透過餐廳幫助一些弱勢社群,所以聘請了聽障人士做店員,成就「就是偏偏喜歡你」這間共融餐廳。

呢間餐廳佈置非常用心,十分適合生日、周年紀念、求婚、派對包場。

💝就是偏偏喜歡你 (銅鑼灣)
銅鑼灣耀華街3號百樂中心16樓1602-1603號舖
薄荷梳打
粉紅心心窩夫配雲呢拿雪糕
慢煮豬肋骨
薄荷梳打
粉紅心心窩夫配雲呢拿雪糕
銅鑼灣🌷花花🌷打卡餐廳難得老公同仔仔陪我生BB👶🏻前去食High Tea,我第一時間諗起<就是偏偏喜歡你>呢間花花打卡餐廳🌹🌷。上到16樓一出電梯,餐廳大招牌已經係第一個打卡位🌸。入到餐廳即刻🌸心花怒放🌸,成間餐廳佈置都好細心好打卡able。預早訂位時已經訂好咗下午茶set,影完相用手機落埋兩杯飲品,爭取時間可以慢慢嘆🍰🍹。◻️◻️◻️◻️◻️◻️◻️◻️🌸英式花花Tea Set🌸朱古力蛋糕 x 2士多啤梨蛋糕 x 2芝士菠菜酥 x 2魚子醬龍蝦沙律撻 x2彩虹素菜米紙卷配越式甜酸汁 x2凱撒香草煙三文魚多士 x2人形及心形英式紅莓鬆餅 馬卡龍 x 4◻️◻️◻️◻️◻️◻️◻️◻️🍴朱古力蛋糕及士多啤梨蛋糕都係細細件方便一啖一口,平時好怕食朱古力蛋糕嘅我,好鐘意呢度嘅朱古力蛋糕,因為唔會太甜呀!🍴凱撒香草煙三文魚多士,多士好脆口,大大塊煙三文魚响面層,好飽肚。🍴自家製英式鬆餅,造型用心分別有人形及心形,咬落香脆鬆軟仲好香牛油味,跟埋黑桑子草莓醬食酸酸甜甜真係perfect。Drink🍸🍹香蕉士多啤梨奶昔夏日透心涼飲品🍹飲落口淡淡香蕉味與士多啤梨好夾,唔會太甜好開胃。🍹小熊粒粒草莓牛奶招牌打卡飲品,🍓小熊冰冰既可愛又
銅鑼灣🌷花花🌷打卡餐廳

上到16樓一出電梯,餐廳大招牌已經係第一個打卡位🌸。

🌸英式花花Tea Set🌸

馬卡龍 x 4

Drink🍸
🍹香蕉士多啤梨奶昔

🍹小熊粒粒草莓牛奶

招牌打卡飲品,🍓小熊冰冰既可愛又消暑,草莓牛奶飲品夾雜埋士多啤梨粒粒及果醬,呢杯粉紅色飲品飲完充滿幸福感。
◻️◻️◻️◻️◻️◻️◻️◻️

食完梗係要去餐廳正中間個花花牆度打卡啦!餐廳好貼心,準備晒成檯道具、頭飾.....比各位靚靚免費借用。
老闆話個花花牆每兩個月會轉一次,等我生完BB後帶埋小公主👶🏻再嚟過❣️
2022-08-18 24 浏览
今日🐽🐽帶咗我去花花世界。🌸就是偏偏喜歡你🌸餐廳好多打卡位,聽店員講餐廳仲有包場同party’s room 提供。鮮大蝦龍蝦汁米意粉大蝦好味呀,配咗啲龍蝦汁更入味,而米意粉食落感覺似risotto 混埋碟邊啲芝士碎一齊食仲好味😋估唔到個味道咁夾👍招牌慢煮豬肋骨好彩今日餐廳有人客cancel booked 我哋先食到呢個招牌慢煮豬肋骨,店員話呢個豬肋骨因為係慢煮既關係製作需時,所以最好要預訂。豬肋骨食得多啦!但未食過咁好肉既豬肋骨,啲肉質仲好淋好入味。果然慢功出細火。好味呀😋食到我哋舔舔脷😋精選小食拼盤有芝士波波,芝士雞軟骨同素雞塊個雞軟骨配咗個芝士醬好好味同埋呢個雞軟骨唔只係骨骨仲有啲肉,食落有口感正呀😋小熊菠蘿茘枝奶昔呢個奶昔好好飲好少有菠蘿🍍配荔枝味😋再加埋隻咁得意嘅小熊,真係唔忍心飲落去要睇住佢下沉🤣
今日🐽🐽帶咗我去花花世界。
🌸就是偏偏喜歡你🌸

招牌慢煮豬肋骨
豬肋骨食得多啦!但未食過咁好肉既豬肋骨,
啲肉質仲好淋好入味。果然慢功出細火。
好味呀😋食到我哋舔舔脷😋

精選小食拼盤
有芝士波波,芝士雞軟骨同素雞塊

小熊菠蘿茘枝奶昔
呢個奶昔好好飲
好少有菠蘿🍍配荔枝味😋
再加埋隻咁得意嘅小熊,
真係唔忍心飲落去要睇住佢下沉🤣

• 鮮大蝦龍蝦汁米意粉
  • 招牌慢煮豬肋骨
  • 精選小食拼盤
  • 小熊菠蘿茘枝奶昔
女女終於放暑假啦今年呢個係真係超短暑假,唯有帶佢去玩多D 食多D,等佢返學有動力啦放暑假的第一站就係呢個超靚打咭CAFE 估唔到食一餐飯,我地可以影左二百張相~HAHA 一開LIFT門,個招牌已經好鬼啱FEEL 入到去,見到呢個花海加鳥籠,點可以唔心心眼呀~未開餐,已經狂影啦~呢度既店員好好人架,除左會不時幫我地揸機,仲靚得好靚添呀~ 除左鳥籠,呢度仲有幾個靚境可以影店員話呢個月亮境係配合番遲D既中秋,放一排會轉境添呀~咁真係每次上黎都有新境點喎~ 餐廳仲提供好多影相道具俾大家扮下女神~ 呢個花海CORNER, 係度表白係咪無得輸~ 除左花海,呢度仲有其他2個不同感覺既靚境進餐區又係另一番風格~對於打咭CAFE, 我對食既求都唔高不過呢間CAFE 的食物質素就好OK 菠蘿照燒雞排黑炭漢堡 Burger 用上黑色飽皮好型格,照燒雞扒好嫩滑Carbonara意粉,阿女話好好味佢一個人KO哂成碟呀~~OMG 黎呢度,一定唔可以錯過呢個打咭飲品 小熊粒粒草莓牛奶 (粉紅色)小熊菠蘿荔枝奶昔 (綠色)超可愛既小熊造型,其實係冰黎,等佢慢慢溶,d飲品先會凍2杯黎講草莓牛奶味道同口感較佳綠色的菠蘿荔
女女終於放暑假啦
放暑假的第一站就係呢個超靚打咭CAFE
估唔到食一餐飯,我地可以影左二百張相~HAHA
一開LIFT門,個招牌已經好鬼啱FEEL
入到去,見到呢個花海加鳥籠,點可以唔心心眼呀~
未開餐,已經狂影啦~
店員話呢個月亮境係配合番遲D既中秋,放一排會轉境添呀~
咁真係每次上黎都有新境點喎~
餐廳仲提供好多影相道具俾大家扮下女神~
呢個花海CORNER, 係度表白係咪無得輸~
除左花海,呢度仲有其他2個不同感覺既靚境進餐區
又係另一番風格~
對於打咭CAFE, 我對食既求都唔高
不過呢間CAFE 的食物質素就好OK

菠蘿照燒雞排黑炭漢堡
Burger 用上黑色飽皮好型格,照燒雞扒好嫩滑
Carbonara意粉,阿女話好好味
佢一個人KO哂成碟呀~~OMG
黎呢度,一定唔可以錯過呢個打咭飲品

小熊粒粒草莓牛奶 (粉紅色)
小熊菠蘿荔枝奶昔 (綠色)

超可愛既小熊造型,其實係冰黎,等佢慢慢溶,d飲品先會凍
2杯黎講草莓牛奶味道同口感較佳
綠色的菠蘿荔枝唔太飲到生果味, 當係一杯普通MILKSHAKE啦~
雖然熊仔溶得唔算快,但係會下沉,所以打咭要快手啦~haha
呢度既細節位都做到好足,即使連呢D刀叉紙巾碟,都配合番個環境
傻女話張紙巾靚到唔捨得用呀~haha
食飯打咭,已經成為香港人的習慣
環境靚,食飯心情都靚D~
2022-08-13
  • 菠蘿照燒雞排黑炭漢堡
  • 小熊粒粒草莓牛奶
女仔搵餐廳食嘢除咗要好食,打卡影相元素都係不可缺少,銅鑼灣呢間餐廳係樓上舖,有好多滿滿少女心的打卡位,包括可以自訂名字嘅特色花牆🌸,🕊鳥籠座位,🌙月亮拱門,閃閃蝴蝶🦋⋯⋯仲可以抱住粉紅色獨角獸公仔影🦄️呢度用QR code落單,有各款意粉🍝,意大利飯,主菜,甜品🍮及特色飲品,仲有520❤️2人套餐。如果有客人生日,記得早啲話俾餐廳知,佢哋會準備生日驚喜🎂🥳👍🏻店員非常有禮貼心,會主動介紹菜式,又會主動幫客人打卡影相,佢哋影相真係好專業 📸😎,驚客人坐喺鳥籠搵唔到職員幫手,仲好貼心咁裝咗個按鈴 🔔 香草忌廉煙三文魚意粉🍝賣相好吸引,三文魚好似玫瑰花咁🌹;忌廉汁好Creamy,醬汁濃稠度啱啱好,均勻咁包住每一條意粉,意粉軟硬適中,加咗少少芝士粉有少少鹹香,有少少香草香味。鮮大蝦龍蝦汁米意粉金黃色賣相好吸引,米意粉口感好似意大利米,軟熟又好有咬口,龍蝦汁味道香濃,非常均勻;鮮蝦新鮮,爽口彈牙,大約有四至五隻蝦,米意粉分量可免費加大。🍓小熊粒粒草莓牛奶粉紅色嘅士多啤梨牛奶冰係熊仔造型,💕好可愛,口感好似刨冰咁;奶味好香濃,口感幼滑,有淡淡士多啤梨香,夢幻嘅粉紅色真係好靚💖🫖蜜糖杞子四菊花畫茶茶杯好

香草忌廉煙三文魚意粉🍝
香草忌廉煙三文魚意粉

🍓小熊粒粒草莓牛奶
小熊粒粒草莓牛奶

🫖蜜糖杞子四菊花畫茶
茶杯好靚,裏面非常足料,有四款菊花,清香清甜,就算反覆沖泡都仲有好香茶味🥰
蜜糖杞子四菊花畫茶

整體來講,食物質素不錯,賣相吸引,擺碟都有心思;服務態度非常貼心,客人嚟到呢度都會非常滿意同開心;環境非常靚,成間餐廳都係打卡位,下次嚟一定要同閨蜜食佢嘅招牌下午茶Tea Set 😘
香草忌廉煙三文魚意粉
小熊粒粒草莓牛奶
蜜糖杞子四菊花畫茶
仲記得佢哋啱啱開嘅時候小編已經介紹過呢間致力推動多元共融既Cafe😂上次同朋友就黎食Dinner,今次同朋友係黎食Tea Set,同樣有驚喜😋餐廳有多個打卡位置,除左2個精緻鳥籠位置外,仲有一大片粉色系花花牆,感覺非常夢幻🥰無論係朋友,情侶或者家人黎都感受倒一種浪漫嘅幸福🌸 _🌼花花英式下午茶 $438/2位 🍃鹹點▪️波菜酥 ▫️煙三文魚多士 ▪️蟹肉沙律果撻▫️越式米紙卷 🪵甜點▪️馬卡龍×2 ▫️檸檬蛋糕仔 ▪️朱古力蛋糕 ▫️鬆餅 下午茶有9款鹹甜點,2個人食剛剛好🤩鹹點方面小編就鐘意越式米紙卷,裏面包左青瓜絲、扎肉、檬粉再配上醬汁,味道酸甜☺️感覺好開胃🤣甜點就比較鐘意朱古力蛋糕,朱古力味濃郁,層次感分明🍫 🧇粉紅甜心窩夫$98食落外脆內軟,配上雪糕口感更豐富,大家仲可以提早告知係碟邊寫字,用黎慶祝生日紀念日一流(о´∀`о) 🐻小熊菠蘿荔枝奶昔面頭有隻好可愛嘅小熊仔🧸而且唔會太快溶,可以慢慢欣賞同打卡😎不過留意番味道係會比粉紅色果隻小熊甜啲😌 🫖美人洛神花畫茶食甜品配上一杯酸酸甜甜花畫茶,有助消滯解膩😉

_

▪️朱古力蛋糕 ▫️鬆餅

🧇粉紅甜心窩夫$98

🐻小熊菠蘿荔枝奶昔

🫖美人洛神花畫茶
甜品配上一杯酸酸甜甜花畫茶,有助消滯解膩😉
2022-08-04 100 浏览
想去cwb呢間花花cafe好耐🌸花花打卡牆會不定期轉人名 而且仲係一間共融餐廳 騁用聾啞人士 有好意義☺️我去嗰時係做緊AnsonLo主題 除咗AL名字牆 仲有好多教主打卡位🤗🤴🏻同教主合照完 又係鳥籠位影下相 花花牆又影下 都影咗好耐😆😆訂座時留咗生日 甜品碟上會寫上名字 送上甜品時仲會關燈播生日歌 店員同時載歌載舞 場面好歡樂🤭而且仲提供道具俾我哋影相用📸最後仲送埋個生日頭箍添👑 🍽二人豬套餐 💰520二人餐有豬或雞可以揀 包括咗餐湯x2 主食x1 意粉/漢堡x1 飲品減$10 甜品半價 🐷招牌慢煮豬肋骨豬肋骨好嫩滑入味 唔會好難切 每條都好有肉食😋主食仲配有墨西哥脆片同沙律菜 都幾豐富👍🏻 🍔菠蘿照燒雞扒黑炭漢堡 另一款主食可以意粉/漢堡三選一 黑炭漢堡好厚身好鬆軟 雞扒唔算好大塊但好軟腍 連同菠蘿蕃茄等配料  一啖絕對咬唔晒整個漢堡😆 🥣餐湯蘑菇忌廉湯好香 麵包脆脆好味☺️ 🍹小熊粒粒草莓牛奶 💰+58 (原價68)兩杯小熊造型飲品都好吸睛🥰熊仔超得意 打卡一流 但就好快溶🥵所以影完就記住快啲飲&食啦~ 粉紅色呢杯好靚 有淡淡🍓味但又唔會過甜 唔錯😉 🍹小熊菠蘿荔枝奶昔 💰+58

🍽二人豬套餐 💰520

🐷招牌慢煮豬肋骨

🍔菠蘿照燒雞扒黑炭漢堡
菠蘿照燒雞扒黑炭漢堡

🥣餐湯
蘑菇忌廉湯好香 麵包脆脆好味☺️

🍹小熊粒粒草莓牛奶 💰+58 (原價68)
小熊菠蘿荔枝奶昔 / 小熊粒粒草莓牛奶

🍹小熊菠蘿荔枝奶昔 💰+58 (原價68)
粉藍色呢杯就唔太飲到菠蘿荔枝味 飲到後期又變得稠杰啲咗

🍪粉紅甜心心 💰+49 (原價98)
窩夫好香 純粹係整咗做粉紅色 味道冇特別嘅 整體造至/伴碟整得好有心思
Sweet Heart