十分欣賞這餐廳,店主服務好又十分有禮貌幫我地不同就角度影相,餐廳環境十分靚,野食同野飲都好好味,必定會再次回來。好多朋友睇到相都話好靚,打卡聖地,少女心必到的餐廳😚😚😚仲有好多不同野食揀,bearbear野飲靚又好飲,如果要食三層記得早d預約,我早一日wts 預約店主十分好已經十二點幾夜一夜都快速甘回覆,十分感謝店主🥰同朋友食完走前仲特登走出黎送我優惠卷,真窩心❤️❤️我一定會介紹多d Fd黎支持店主❤️‍🔥
2022-09-14
  • 精選小食拼盤
2022-09-14 37 浏览
好靚既打卡cafe有烏籠有花牆必坐烏籠 打卡好靚野食都好食香草烤雞 夠滑又唔乾又夠大份仲有脆脆粗薯條一定要叫特色飲品小熊粒粒草莓牛奶 so cute 用牛奶整左個牛奶冰😃😃😍😍
好靚既打卡cafe

有烏籠有花牆
必坐烏籠 打卡好靚

野食都好食
香草烤雞 夠滑又唔乾又夠大份
仲有脆脆粗薯條

一定要叫特色飲品

2022-09-14 35 浏览
黎到cafe 一見到門牌已經感受到花花世界既威力入到餐廳員工即使很忙都不停幫女仕影相幾乎全間餐廳既客人都係女性員工仲會教埋女仕擺pose 打卡,真係好貼心全間餐廳佈置都係花 每一個位置都可以係打卡位餐廳仲用左好精緻既茶杯同碟及刀叉,仲有唔同既飾物比你用黎影相,值得一讚😎甘岩隔離枱慶祝生日 員工特意調暗燈光 播住生日歌,加埋生日牌比客人影相,誠意十足提一提如果想坐鳥籠影相,最好預早booking我地二人叫左漢堡包同兩杯野飲野食方面都唔錯,價錢合理可以不妨一試
黎到cafe 一見到門牌已經感受到
花花世界既威力
入到餐廳員工即使很忙都不停幫女仕影相
幾乎全間餐廳既客人都係女性
員工仲會教埋女仕擺pose 打卡,真係好貼心

全間餐廳佈置都係花 每一個位置都可以係打卡位

提一提如果想坐鳥籠影相,最好預早booking

我地二人叫左漢堡包同兩杯野飲
野食方面都唔錯
,價錢合理
可以不妨一試

2022-09-09 43 浏览
鍾意花海嘅朋友仔🌸🌼🌷銅鑼灣有間樓上餐廳真係一定要去打卡就是偏偏喜歡你有不同系列花牆外仲有特別嘅鳥籠卡位🕊想坐鳥籠卡位記得早啲去,好搶手😆還有可以拎唔同頭飾,眼鏡小道具來影相📸️粉紅色獨角獸公仔🦄 必影呀!食物質素都好好其中一個招牌意式香草🌿烤春雞🐓烤春雞超大份,香草味濃,雞又滑又嫩配有脆脆粗薯條凱撒沙律🥗新鮮沙律菜加埋脆脆麵包,增加口感記得唔好錯過特色飲品黃昏桃桃梳打,漸變色,甜美桃🍑小熊粒粒草莓牛奶,一見到個粉紅啤啤熊,靚到心心眼😍
鍾意花海嘅朋友仔🌸🌼🌷
銅鑼灣有間樓上餐廳真係一定要去打卡

就是偏偏喜歡你
有不同系列花牆外
仲有特別嘅鳥籠卡位🕊
想坐鳥籠卡位記得早啲去,好搶手😆
還有可以拎唔同頭飾,眼鏡小道具來影相📸️
粉紅色獨角獸公仔🦄 必影呀!

食物質素都好好
其中一個招牌意式香草🌿烤春雞🐓
烤春雞超大份,香草味濃,雞又滑又嫩
配有脆脆粗薯條

凱撒沙律🥗
新鮮沙律菜加埋脆脆麵包,增加口感

記得唔好錯過特色飲品
黃昏桃桃梳打,漸變色,甜美桃🍑

小熊粒粒草莓牛奶,一見到個粉紅啤啤熊,靚到心心眼😍

2022-09-08 46 浏览
去銅鑼灣行街,朋友話想去靚靚cafe食飯,就黎左呢間熱門花海打卡既餐廳。餐廳佈置得好滿滿少女感,我地坐到人氣位置--鳥籠。偏偏喜歡你二人雞餐$520忌廉南瓜湯x2濃稠適中,入口香滑。黃金球4粒外面炸得香脆,裡面係幼滑軟綿芋泥,點沙律醬食原來幾夾。拿破崙蕃咖海蝦意粉香濃蕃茄味,意粉硬度適中,配有數隻海蝦。意式香草烤春雞半隻唔會好大隻,二人夠食。春雞烤得金黃色,聞到香噴噴,雞肉嫩滑可口,點埋佢旁邊既秘製醬汁會更好味,配有薯條和沙律菜。

偏偏喜歡你二人雞餐$520

忌廉南瓜湯x2
濃稠適中,入口香滑。

黃金球4粒
外面炸得香脆,裡面係幼滑軟綿芋泥,點沙律醬食原來幾夾。

拿破崙蕃咖海蝦意粉
香濃蕃茄味,意粉硬度適中,配有數隻海蝦。

意式香草烤春雞半隻

2022-09-05 41 浏览
位於銅鑼灣嘅花花cafe「就是偏偏喜歡你Say, I love you」以粉色系和花花牆為主,啱哂充滿女仔黎打卡影相📸️餐廳每一個角落都可以用嚟打卡影相,有唔同頭飾、眼鏡、花各種小道具影相🥳啱晒情侶和閨蜜黎影相留念💕偏偏喜歡你2人餐粟米忌廉湯很濃郁粟米味幾好飲拿破崙蕃茄海蝦意粉蝦肉質好彈牙好新鮮,意粉口感適中,蕃茄味道剛好,份量都夠食~招牌慢煮豬肋骨豬肋骨因為係慢煮既關係製作需時,最好預訂,豬肋骨食得多咁大塊都係第一次食,唔好以為好難食呀其實好林又整得好入味道👍🏻小熊粒粒草莓牛奶好可愛既小熊賣相相當吸引,充滿少女feel,飲落草莓牛奶好細滑,幾香口又好飲😋
位於銅鑼灣嘅花花cafe
「就是偏偏喜歡你Say, I love you」

偏偏喜歡你2人餐

粟米忌廉湯
很濃郁粟米味幾好飲

拿破崙蕃茄海蝦意粉

招牌慢煮豬肋骨

小熊粒粒草莓牛奶
2022-08-18
滿佈花花的共融餐廳勁多打卡位,還有氣球/頭飾等任你用🙈適合慶祝生日💓、喜歡打卡嘅朋友。不用拿腳架,店員會主動幫大家影相🤣😍花花餐廳勁夢幻,全間餐廳都是打卡位❣️,例如粉紅色嘅花花牆、好夢幻的獨角獸🦄、情侶對望座、鳥籠等等。 入去打卡之餘,我地都可以支持一下餐廳的理念。餐廳係為共融人士提供工作機,幫助他們融入社群🥰。店主和店員都好主動幫我地影了好多情侶相🤣。 🔸️偏偏喜歡你二人雞餐$ 520 (未加一)夠用2碗餐湯小食:黃金球意式香草烤春雞(半隻)黑松露野菌忌廉意粉 碟和盤都盡非常優雅。兩碗餐湯好香滑creamy。之後就係心型嘅黃金球。鹹鹹地甜甜地有幾香口。 黑松露野菌忌廉意粉軟硬剛剛好,不會太乾 。野菌忌廉的味道比黑松露濃。半隻烤春雞,烤得好香。雞肉好多汁。如果可以去骨,會更正啊!
滿佈花花的共融餐廳

勁多打卡位,還有氣球/頭飾等任你用🙈
適合慶祝生日💓、喜歡打卡嘅朋友。
不用拿腳架,店員會主動幫大家影相🤣😍

🔸️偏偏喜歡你二人雞餐$ 520 (未加一)夠用
2碗餐湯
小食:黃金球
意式香草烤春雞(半隻)
黑松露野菌忌廉意粉

同事退休, 就挑選呢間靚靚打咭地方。 近時代廣場、 去地鐵站好就腳食物別緻,價錢vs 味道CP 值很高。 餐廳裝潢、 食物來貨等各處都係老闆的心機之作。 馬卡龍係來自於法國供應商、菠菜酥皮咸點口感好鬆脆、成個英式下午茶set , 價錢同味道兩個人食,拍得住酒店水準。朱古力流心脆脆多士微甜,越食越想食芝士雞軟骨氣炸得好鬆脆。難得高質素的cafe , 值得再去。 樣樣都好食, 特別係甜品。 如果杯士多啤梨熊牛奶多返啲士多啤梨味咁就最正啦?!
同事退休, 就挑選呢間靚靚打咭地方。
近時代廣場、 去地鐵站好就腳
食物別緻,價錢vs 味道CP 值很高。

餐廳裝潢、 食物來貨等各處都係老闆的心機之作。
馬卡龍係來自於法國供應商、
菠菜酥皮咸點口感好鬆脆、
朱古力流心脆脆多士微甜,越食越想食
芝士雞軟骨氣炸得好鬆脆。

難得高質素的cafe , 值得再去。
樣樣都好食, 特別係甜品
如果杯士多啤梨熊牛奶多返啲士多啤梨味咁就最正啦?
2022-08-30
💖 就是偏偏喜歡你 (銅鑼灣)✨銅鑼灣耀華街3號百樂中心16樓1602-1603號舖〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️估唔到第二次黎,一入門口老闆娘竟然話認得我🤭,好有人情味🫶🏻上次黎已經係去年聖誕節,個陣仲未有Tea set☹️之後一直都好想試吓佢哋嘅下午茶,今日終於有機會🥳平時同我食tea嘅伙伴,就快生日🎂所以帶佢黎打下卡📸之前都講過呢度係一間共融餐廳,佢哋會幫助弱勢社群😚大家有興趣記得支持下😘-花花英式下午茶套餐🌸 $398(如果大家想食下午茶記得提早預訂)👇🏻甜點🍮馬卡龍🥧:馬卡龍分開咗兩隻唔同嘅味道,我大概估計一隻係芒果🥭,另一款應該係咖啡☕️?兩款都唔會話非常之甜👍🏻仲要幾好味,一個人食咗四粒😹朱古力咖啡慕絲蛋糕🍫:好好好好好好食😽初頭望到個樣就覺得呢舊蛋糕咁多朱古力一定好甜😵‍💫點不知識落口原來係咖啡味,不停讚好🫶🏻莓果撻🍓:呢個撻相對上比較酸,酸酸甜甜其實幾開胃建議大家可以食咗呢個先🤭👇🏻鹹點🥐芝士波菜酥🫔:上次嚟嘅時候已經好鍾意食佢嘅菠菜酥,食過返尋味😋大家記得趁熱食,咁先會食到濃濃嘅菠菜味😙食完飽腹感滿滿🤩魚子醬蟹籽龍蝦撻🦞:巨讚👍🏻黐線呢個係成個下午茶SET最好

💖 就是偏偏喜歡你 (銅鑼灣)
✨銅鑼灣耀華街3號百樂中心16樓1602-1603號舖

-花花英式下午茶套餐🌸 $398
(如果大家想食下午茶記得提早預訂)

👇🏻甜點🍮

馬卡龍🥧:

朱古力咖啡慕絲蛋糕🍫:

莓果撻🍓:

👇🏻鹹點🥐

芝士波菜酥🫔:

魚子醬蟹籽龍蝦撻🦞:
巨讚👍🏻黐線呢個係成個下午茶SET最好食,食完仲要同老闆娘讚嘆不絕🤣好味到癲咗❤️我呢個有得單嗌我可能我食100個😂龍蝦味好出而且魚子醬同蟹籽好似沙律咁,成件事好搭😚

米紙卷🌯:
呢個米紙卷好特別,一邊有一舊酸齋、酸蘿蔔、青瓜、蕃茄同埋粉絲,配埋佢哋嘅酸甜汁一齊用😉細心留意見到粉絲竟然有顏色😍太符合少女心了🤪

煙三文魚沙律多士🥪:
好大塊多士🙀上面嘅煙三文魚份量好足夠,香草味好出😈食完之後唔會覺得好Heavy🤤而且下面個多士仲係香脆可口‼️

曲奇鬆餅🍪:
呢一個同普通嘅鬆餅唔一樣因為係佢哋自家特製,比起其他出邊嘅餐廳佢哋嘅鬆餅會更加重牛油香🤭好鬆化🫰🏻配埋黑桑子草莓醬一齊食👏🏻

旺旺桃花玫瑰花畫茶🌹 $68
今日糾結緊要飲熊仔草莓奶昔定係其他嘢嘅時候就俾我見到呢個玫瑰花茶😍都係果句啦總之係玫瑰嘅嘢我都不能抗拒🤣呢一個茶壺勁靚上面係茶壺下面係杯😚沖水後真係好似一幅畫咁。而且佢比平時出邊飲開嘅甜啲😽愛了🌹

黃昏桃桃梳打🌇 $58
成杯梳打勁靚,有黃黃橙橙嘅顏色好似真係黃昏咁😚甜甜嘅蜜桃味再配埋梳打😝真係好鬼正

想要繼續睇我分享唔同嘅嘢𝓯𝓸𝓵𝓵𝓸𝔀 𝓶𝓮 @gladysfoodie
如果大家有其他餐廳推介可以𝒟𝒾𝓇𝑒𝒸𝓉 𝓂𝑒𝓈𝓈𝒶𝑔𝑒📩
2022-09-02
2022-08-31 22 浏览
自從做咗full time mom之後,我最享受同偽韓仔周圍去打卡餐廳😍佢自己都好開心,因為有我成日帶佢周圍去😛我哋今日又去咗銅鑼灣搵食,朋友介紹呢間餐廳勁多打卡位,仲有好多花花頭飾🤩如果生女一定玩到唔捨得走🥳我都忍唔住幫偽韓仔帶晒頭飾😅小熊粒粒草莓牛奶打卡飲品🥰好靚之餘仲好好飲,我呢杯揸黎到記比偽韓仔👅到個熊仔頭凹左😅佢再咬埋個隻耳仔同隻腳🙈黃昏桃桃梳打呢杯酸酸味味都唔錯,岩晒唔飲奶既婆婆😍巴馬臣芝士野菌茄乾米意粉(素)米意粉食落都幾似飯,偽韓仔就最like,加埋啲芝士,都唔錯香草煙三文魚意粉擺盤同之前個米意粉一樣好靚架,仲有好多煙三文魚,店員仲好細心,見我地有小朋友,問我地要唔要煮全熟👍🏻

小熊粒粒草莓牛奶

黃昏桃桃梳打
呢杯酸酸味味都唔錯,岩晒唔飲奶既婆婆😍

巴馬臣芝士野菌茄乾米意粉(素)
米意粉食落都幾似飯,偽韓仔就最like,加埋啲芝士,都唔錯

香草煙三文魚意粉
2022-08-31 29 浏览
就是偏偏喜歡你 Say I Love You這間餐廳好多打卡位,無論係情侶,閨蜜,同埋小朋友都好適合黎呢一度,每一個角落都可以影好多相,只係影相都可以花好多時間 😂而呢度嘅嘢食都好美味同好有特色,我哋order咗以下兩款午餐菠蘿照燒雞排漢堡 $138黑炭漢堡厚身而鬆軟,軟雞扒好軟林林啖啖肉,連同新鮮菠蘿蕃茄等配料,整個感覺都好清新香草煙三文魚意粉 $168好Creamy,顏色相當吸引,香味濃,食落又唔覺好重味!好襯煙三文魚!小熊粒粒草莓牛奶 $68小熊菠蘿荔枝牛奶 $68杯上面咁可愛嘅小熊就係用豆漿雪起而成,望落好似有隻小熊喺度浸浴,好可愛見到都唔捨得飲呀!味道都好清新同好健康所以一定好啱女士們以上嘅午餐都包括餐前湯同埋沙律,所以整個午餐都好豐富同好開心,仲可以影好多靚相返屋企!
就是偏偏喜歡你 Say I Love You

菠蘿照燒雞排漢堡 $138
香草煙三文魚意粉 $168
小熊粒粒草莓牛奶 $68
小熊菠蘿荔枝牛奶 $68

2022-08-30 34 浏览
朋友一直係咁講話要試銅鑼灣百樂中心新開呢間人氣cafe 「就是偏偏喜歡你Say, I love you」,成間舖以粉紅色作為主調,加上粉紅色嘅花花牆,啱哂充滿少女心嘅我哋🎈成間餐廳每一個角落都可以用嚟打卡影相,仲有唔同嘅氣球/頭飾/眼鏡等等嘅小道具比人選擇,了解女生們嘅打卡需要😽朋友表示影相影到好興奮🥲🔸偏偏喜歡你2人雞餐🔸$520▪️拿破崙蕃茄海蝦意粉🦐🍝▪️跟餐頭盤 粟米忌廉湯🌽 & 黃金球🟡▪️燒雞配薯菜🍗▪️熱情果特飲🍹呢度仲有為情侶/好姐妹而設嘅Love Area👩🏻‍🤝‍👨🏼,係時候Book定位扮好靚靚準備打卡啦✨

🔸偏偏喜歡你2人雞餐🔸$520
▪️拿破崙蕃茄海蝦意粉🦐🍝

▪️跟餐頭盤 粟米忌廉湯🌽 & 黃金球🟡

▪️燒雞配薯菜🍗

▪️熱情果特飲🍹

眾所周知銅鑼灣有唔少高質樓上餐廳,前排就試左一間充滿少女感嘅cafe,餐廳係以花花作為主題😍,無論係食物定係飲品都好精緻,果日就試左兩款意粉飲品,總體質素都幾高👍◦ 鮮大蝦龍蝦汁米意粉 ($188)擺盤賣相好吸引,大蝦燒到好香,食落大蝦肉質好彈牙好新鮮😋,龍蝦汁味道夠濃郁,米意粉口感特別,好入味,總體水準幾高,份量都唔少,值得推介☺️!◦ 香草忌廉煙三文魚意粉 ($168)賣相唔錯,見到大大塊煙三文魚,食落香草忌廉汁幾濃🥰,意粉好掛汁,味道都唔錯,不妨一試!◦ 明太子雞翼 ($58)雞翼細細隻幾得意,雞中翼燒到好脆,咬開見到好多明太子,口感幾豐富😝,味道唔錯!◦ 小熊粒粒草莓牛奶/紅莓汁 ($68/$38)第一杯賣相相當吸引,有一粒熊仔形狀嘅粉紅色冰沙係杯野上面,好有少女feel😚,飲落草莓牛奶都幾綿滑!紅莓汁幾refresh,都唔錯餐廳裝修佈置超級有心思,餐廳內外到處可見各種花花裝飾🌸,尤其係室內嘅粉紅花花牆,打卡一流📸!另外餐廳服務好nice好親切,體驗唔錯,去開果頭嘅朋友不妨一試!📍就是偏偏喜歡你 | @sayiloveyouhk 銅鑼灣耀華街3號百樂中心16樓1602-1603號

◦ 鮮大蝦龍蝦汁米意粉 ($188)

◦ 香草忌廉煙三文魚意粉 ($168)

◦ 明太子雞翼 ($58)

◦ 小熊粒粒草莓牛奶/紅莓汁 ($68/$38)

📍就是偏偏喜歡你 | @sayiloveyouhk
銅鑼灣耀華街3號百樂中心16樓1602-1603號舖
銅鑼灣又多個好去處 ♡´・ᴗ・`♡成日去唔同餐廳食 最開心又有新的好發現✔︎每一個位置都做得好靚~!唔使租Studio 有好多打卡位 !!! 📷 全部都用花花佈置 仲有兩個大型雀籠原來其中一個老闆娘以前係做👰👩‍❤️‍👨Wedding decoration 可想言之嚟緊🌙中秋節都特別佈置咗月亮嘅主題✔︎連廁所都好乾淨好舒服🙈✔︎仲喺共融餐廳 老闆娘超級nice 又主動幫忙影相 唔係求其影㗎 影得好靚✔︎ 食物充滿驚喜 嘢食質素高 份量足以為打卡餐廳啲嘢食一定麻麻地埋單剛好$520 同佢嘅2人set價錢一樣但佢話太大份驚我哋食唔晒 之後散叫樣樣食物都好好食 帶給餐廳來講 ⭐️呢度嘅價錢 ⭐️食物嘅質素 ⭐️同埋地段 其實真係物有所值♥︎黑松露野菌湯 Mushroom Soup $48非常香濃 黑松露味 仲有淡淡都有野菌仔仔同我爭飲松露蘑菇湯 我飲咗一半俾飲一啖 佢叫我唔好飲 -_-轉個頭冇晒♥︎芝士雞軟骨 Chicken Car $68輕輕嘅芝士醬喺面 仲有芝士粉同我爭食雞軟骨 好大碟 都食唔晒♥︎意式香草烤春雞(半隻)$238真係好香 Juicy夠林 夾埋sidedish好飽♥︎小熊粒粒草莓牛奶 $68有淡淡
銅鑼灣又多個好去處 ♡´・ᴗ・`♡
成日去唔同餐廳食 最開心又有新的好發現

✔︎每一個位置都做得好靚~!

唔使租Studio 有好多打卡位 !!! 📷

同我爭食雞軟骨 好大碟 都食唔晒

♥︎意式香草烤春雞(半隻)$238
真係好香 Juicy夠林 夾埋sidedish好飽

♥︎小熊粒粒草莓牛奶 $68
有淡淡的士多啤梨果肉 Bear Bear on top so cute

♥︎鮮果田園沙律 Friut Salad $98
新鮮沙律🥗加上 藍莓 士多啤梨 🍓芝麻醬龍珠果都有三粒 色彩繽紛 又靚又健康又好食

2022-08-26 28 浏览
愛情既野~💕就係冇得搵尺去度……就算遇到更靚仔,更charm,更幽默,更好既人……偏偏……就是偏偏喜歡你 餐廳銅鑼灣時代廣場附近佈置就同餐廳名一樣靚淡粉色既花花世界🌸置身於如此浪漫場境都咪話唔開心🥰🌹花花英式下午茶套餐🕊️靚到癲既鳥籠三層塔🍰頂層有4款法國空運甜點分別係2款macaron,紅苺撻,朱古力咖啡慕絲蛋糕甜而不膩,好睇又好食🥬中層有芝士菠菜酥 超濃芝士香加啖啖菠菜冇得頂呀~🦀魚子醬蟹子龍蝦撻高質到哇左聲龍蝦肉勁多勁彈牙滿口鮮味🌮米紙卷清新有口感好有創意🐟下層就係凱撒汁煙三文魚多士多士係超脆三文魚足三大片🫓自家製鬆餅冇平時食到既咁濕潤口感香酥同黑桑子果醬係絕配呀🐻小熊粒粒草莓牛奶香甜細滑
愛情既野~💕
就係冇得搵尺去度……
就算遇到更靚仔,更charm,更幽默,更好既人……
偏偏……就是偏偏喜歡你

🌹花花英式下午茶套餐
🕊️靚到癲既鳥籠三層塔
🍰頂層有4款法國空運甜點
分別係2款macaron,紅苺撻,朱古力咖啡慕絲蛋糕
甜而不膩,好睇又好食

🥬中層有芝士菠菜酥
超濃芝士香加啖啖菠菜