2022-10-23 35 浏览
同閨蜜去咗間靚靚打卡餐廳🌸位於銅鑼灣《就是偏偏喜歡你》Say I Love You💜個名好sweet😍餐廳真係勁靚每個角落都好多花花🌺🌸🌼又有小道具👑公仔🦄俾客人任影📸座位分2區🦜如想坐雀籠卡位就要預早訂座喇🍽點了2份午餐先來2個南瓜甘荀湯🥣味道好creamy😋香辣南美海蝦意粉好喜歡哩個意粉🍝辣辣地幾惹味🌶🌶海蝦隻隻都彈牙🦐份量都多😋有6隻蝦左右意式香草烤春雞🐔半隻烤春雞size適中雞皮烤到好脆🔥雞肉都幾嫩配搭沙律菜及薯片份量都大份白蘭藍碟花畫茶(藍碟花,玉蘭花,茉莉花,紅棗桂圓)連個茶壺茶杯都係一套花花圖案🫖🤩哩個花茶要焗一陣味道會更出🦋🥰店員仲經常幫我地加熱水冰藍薄荷梳打味道清新🌱唔會太甜哩度實在太靚🤩店員又友善仲好專業咁幫每枱客人影吓相📸服務真係好好👍
同閨蜜去咗間靚靚打卡餐廳🌸

意式香草烤春雞🐔
半隻烤春雞size適中
雞皮烤到好脆🔥雞肉都幾嫩
配搭沙律菜及薯片份量都大份

白蘭藍碟花畫茶(藍碟花,玉蘭花,茉莉花,紅棗桂圓)

冰藍薄荷梳打
味道清新🌱唔會太甜

哩度實在太靚🤩店員又友善
仲好專業咁幫每枱客人影吓相📸服務真係好好👍
2022-10-23
  • 香辣南美海蝦意粉
☆*:.。. o(就是偏偏喜歡你)o .。.:*☆終於嚟到哩間人氣網紅打卡Cafe,果然處處都係打卡位💗除咗人氣鳥籠位之外,特色花花牆亦都係一大賣點😎牆上面嘅字每隔一段時間就會轉,想知幾時會轉,轉咩嘢字就一定要緊貼佢哋IG啦😚除此之外,Cafe致力推行多元共融,實行用愛去影響生命,幫助弱勢社群,咁有意義,真係要大大力支持🌸*・・*。*・'(🌷英式花花下午茶🌷)'・*。.*・・*由上至下,一共九款 🌸法國直送馬卡龍口味隨機,當日我哋食嘅係熱情果味同埋焦糖味🫶🏻兩款都唔會太甜😚唔怕食滯🌸法國直送朱古力蛋糕朱古力味非常香濃🫶🏻蛋糕鬆軟🌸法國直送玫瑰紅桑子蛋糕玫瑰味突出,而且紅桑子酸酸甜甜,好醒胃🌸芝士波菜酥酥皮香脆,芝士波菜亦都好match,咬落香口🌸魚子醬龍蝦沙律撻哩一款有令我驚艷到🤩唔單止份量滿滿,而且食到有啖啖龍蝦肉,的確真材實料🌸彩虹素菜米紙卷米紙卷貼上蝴蝶迎合返個主題,咬落有陣陣米香,煙煙韌韌咁都幾特別🌸凱撒香草煙三文魚多士三文魚嘅咸香非常惹味,多士整得好香脆亦都係加分位🌸英式紅莓鬆餅質地扎實,入口帶淡淡牛油香味,配上黑桑子草莓醬,口感更豐富另外可以自選兩杯飲品,如選擇特飲需要補回
☆*:.。. o(就是偏偏喜歡你)o .。.:*☆

*・・*。*・'(🌷英式花花下午茶🌷)'・*。.*・・*

由上至下,一共九款

🌸法國直送馬卡龍

🌸法國直送朱古力蛋糕
朱古力味非常香濃🫶🏻蛋糕鬆軟

🌸法國直送玫瑰紅桑子蛋糕
玫瑰味突出,而且紅桑子酸酸甜甜,好醒胃

🌸芝士波菜酥
酥皮香脆,芝士波菜亦都好match,咬落香口

🌸魚子醬龍蝦沙律撻

🌸彩虹素菜米紙卷

🌸凱撒香草煙三文魚多士
三文魚嘅咸香非常惹味,多士整得好香脆亦都係加分位

🌸英式紅莓鬆餅
質地扎實,入口帶淡淡牛油香味,配上黑桑子草莓醬,口感更豐富

另外可以自選兩杯飲品,如選擇特飲需要補回差額💗

🍹小熊草莓粒粒牛奶
杯上有一隻小熊🐻造型絕對100分🙌🏻飲落酸酸甜甜咁,好好飲啊

🍹粉紅心心奶
士多啤梨白朱古力牛奶,相比吓較甜較濃牛奶味,令人回味🤤

依家到11月30日透過open rice 預訂有9折 (未連加一服務費),另外溫馨提示餐廳只收現金💵

• 小熊粒粒草莓牛奶
鋪頭裝修無論門口到裡面裝修都花盡心思,每個角落都好多打卡位。仲放置咗好多打卡用和配飾,俾打盡情打卡👏🏻👏🏻👏🏻推薦提早預定佢地嘅鳥籠打卡位,我地食咗二人分量下午茶餐。同樣係鳥籠設計擺盤。鹹點比例較多,我非常喜歡😍。頂層係甜品區域,係由法國🇫🇷空運過嚟嘅三款甜品。有4塊馬卡龍,大滿足!其餘係蘋果🍎撻,紅莓撻等,酸甜可口,非常精緻! 鹹點有菠菜批🥬,三文魚吐司🍞,龍蝦🦞沙律撻,越式米卷🌯等,仲有可愛造型鬆餅🥧。分量都好有誠意😉😉抵食之選。 🍹飲品:可愛熊熊🐻造型冰沙#菠蘿荔枝冰🍍#草莓牛奶冰🍓打卡非常推薦👍🏻👍🏻

分量都好有誠意😉😉
抵食之選。

🍹飲品:
可愛熊熊🐻造型冰沙
#菠蘿荔枝冰🍍
#草莓牛奶冰🍓
打卡非常推薦👍🏻👍🏻

2022-10-17 38 浏览
本身係比呢間餐廳嘅花牆吸引,食完先知道佢地創立的目的是為咗讓更多人關注社區共融~而且佢哋嘅服務態度超好!絕對值得支持!我地叫咗個偏偏喜歡你二人餐🥰包咗兩個餐湯,一個小食同兩個main 餐湯係蘑菇忌廉湯,蘑菇味幾濃郁,入口都幾香滑黃金球原來姐係芋泥球~冇咩特別🤣半隻香草烤春雞配薯條和沙律菜。雖然得半隻,但都幾大隻同夠兩個人食~雞肉唔會好鞋,都幾juicy幾夠味~玉子雞扒生薑黑炭漢堡都幾高質!麵包好鬆軟,而且烘過之後有少少外脆內軟feel~雞排煎得 啱啱好好juicy,加埋玉子雞甜甜地又幾夾(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)夾埋蔬菜一齊食唔會好膩鋪頭環境同裝修都好靚好啱打卡~不過520再加一唔包飲品個人感覺就有啲貴🙈如果生日/特別日子慶祝都可以~

我地叫咗個偏偏喜歡你二人餐🥰
包咗兩個餐湯,一個小食同兩個main

餐湯係蘑菇忌廉湯,蘑菇味幾濃郁,入口都幾香滑

黃金球原來姐係芋泥球~冇咩特別🤣

就是偏偏喜歡你 Say, I Love You呢間餐廳個名超sweet的,佈置得好有心意,好有少女心,到處都係打卡位,超好影的!約埋男友來歎返個tea set先🥰🌸英式花花下午茶🌸一共有九款特色食物, 每款兩件,頂層就係甜點 ,有四款食物💖法國傳統馬卡龍 (兩款)馬卡龍不太甜亦好鬆脆,分別有兩款不同嘅隨機口味🤗💖法國精美小甜點(兩款)兩款都賣相精緻,不錯呀而第二、第三層 為 鹹點, 有五款食物🧀芝士菠菜酥芝士同菠菜味道好夾,而且個酥都好鬆脆🦞魚子醬龍蝦沙律撻口感同份量都好豐富嘅咸點!鹹鹹辣辣嘅味道非常之正🥳🌈彩虹素菜米紙卷(配越式甜酸汁)米紙卷比較少係tea set出現,呢款仲係粉紅同粉藍色好夢幻,亦有唔少蔬菜,配越式甜酸汁,酸酸甜甜,幾清新🌿🧡凱撒香草煙三文魚多士好好食嘅咸點,有煙三文魚冇得輸,係老少咸宜嘅味道,非常推薦😎💛英式紅莓鬆餅(配黑桑子草莓醬)鬆餅分別有心型同人型,好可愛,鬆餅亦整得幾牛油香,仲有粒粒紅莓乾在內呢!下午茶 配兩杯 自選飲品 亦可支付差額轉特式飲品🤗我哋就揀咗🐻小熊菠蘿荔枝奶昔,有成隻立體熊仔,好cute cute,打卡一流!另外仲叫左🌹玫瑰花畫茶,玫瑰花味好
就是偏偏喜歡你 Say, I Love You
呢間餐廳個名超sweet的,
佈置得好有心意,好有少女心,
到處都係打卡位,超好影的!
約埋男友來歎返個tea set先🥰

🌸英式花花下午茶🌸
一共有九款特色食物, 每款兩件,

頂層就係甜點 ,有四款食物
💖法國傳統馬卡龍 (兩款)
馬卡龍不太甜亦好鬆脆,
分別有兩款不同嘅隨機口味🤗
💖法國精美小甜點(兩款)
兩款都賣相精緻,不錯呀

而第二、第三層 為 鹹點, 有五款食物
🧀芝士菠菜酥
芝士同菠菜味道好夾,而且個酥都好鬆脆

🦞魚子醬龍蝦沙律撻
口感同份量都好豐富嘅咸點!
鹹鹹辣辣嘅味道非常之正🥳

🌈彩虹素菜米紙卷(配越式甜酸汁)
米紙卷比較少係tea set出現,
呢款仲係粉紅同粉藍色好夢幻,
亦有唔少蔬菜,配越式甜酸汁,
酸酸甜甜,幾清新🌿

🧡凱撒香草煙三文魚多士
好好食嘅咸點,有煙三文魚冇得輸,
係老少咸宜嘅味道,非常推薦😎

💛英式紅莓鬆餅(配黑桑子草莓醬)
鬆餅分別有心型同人型,好可愛,
鬆餅亦整得幾牛油香,仲有粒粒紅莓乾在內呢!

下午茶 配兩杯 自選飲品
亦可支付差額轉特式飲品🤗
我哋就揀咗🐻小熊菠蘿荔枝奶昔,
有成隻立體熊仔,好cute cute,打卡一流!

另外仲叫左🌹玫瑰花畫茶,玫瑰花味好香,
配上靚靚嘅花花茶壺同茶杯,好睇又影呀🥰👍🏻
下午茶
So I say I love you🎵只有愛恆久不枯🎵登登,琴晚post生日相既地方就係依度,成個地方好pink pink,少女心爆登最好笑既係同場原來每枱都係生日過黎慶祝,結果熄完燈唱完一首生日歌開番燈,無几耐又熄燈又唱生日歌,好似變左一個birthday party咁,無限loop😂鮮大蝦龍蝦汁米意粉 $188新鮮大大隻海蝦超鮮甜又爽口彈牙,仲要有几隻大蝦添,另外用龍蝦汁mix埋一齊既意大利米味道好濃郁好重龍蝦味!香草忌廉煙三文魚意粉 $168超級仲意食三文魚,尤其係生生地既三文魚片,好soft但又好重魚油味一d都唔腥,一啖食落口超滿足,意粉就有香草同忌廉mix埋一齊,creamy又好味!招牌粉紅甜心心 $98依個可以order係上面寫上字句ga,另外就係佢地會唱住生日歌咁拎甜品過黎,好有氣氛!除左睇食,食都好香甜,係士多啤梨餡既心形窩夫,配埋雲呢拿雪糕一齊食,唔會太甜但好香,而個心就sweet到爆la❤️

So I say I love you🎵只有愛恆久不枯🎵

鮮大蝦龍蝦汁米意粉 $188

香草忌廉煙三文魚意粉 $168

招牌粉紅甜心心 $98

2022-10-12
庆祝纪念
生日
  • 招牌粉紅甜心心
✨ 就是偏偏喜歡你 ✨就是偏偏喜歡你一直有打卡聖地呢個美名😚終於有時間可以打個靚靚卡❤️同朋友聚餐嘆靚景呢間舖頭老闆推動社會共融,為弱勢社群提供就業支援,除咗打卡同食多一層意義Tea Set花花英式下午茶套餐 $398 需預訂以花為主題,充滿少女心❤️❤️頂層全部都係由法國直運到港分別有馬卡龍、菠蘿撻同朱古力蛋糕菠蘿撻好出色,成個菠蘿果蓉,酸甜剛好中層有菠菜酥、大蝦撻同越南米紙卷先講菠菜酥,酥皮好薄一層餡料一切爆開,口感好正🤭越南米紙卷都要提一提,每一卷上面都會放咗一隻用米紙整成嘅蝴蝶🦋,食落有小小米味一入口溶化,蝴蝶為成個罷設增添氣氛👍🏽底層有煙三文魚沙律菜多士同自家製scone自家製scone,店員就話牛油味重啲,個人就覺得還好食落好酥軟🥹🔸會有加一服務費🔸┄ ♡ 評分區 ♡ ┄💰價錢:9/10🌆 舒適:9/10😚 返兜:6/10📍#就是偏偏喜歡你 地址:銅鑼灣耀華街3號百樂中心16樓1602-1603號舖
✨ 就是偏偏喜歡你 ✨

Tea Set花花英式下午茶套餐 $398 需預訂
以花為主題,充滿少女心❤️❤️

頂層全部都係由法國直運到港
分別有馬卡龍、菠蘿撻同朱古力蛋糕
菠蘿撻好出色,成個菠蘿果蓉,酸甜剛好

中層有菠菜酥、大蝦撻同越南米紙卷
先講菠菜酥,酥皮好薄一層餡料一切爆開,口感好正🤭

底層有煙三文魚沙律菜多士同自家製scone

🔸會有加一服務費🔸

┄ ♡ 評分區 ♡ ┄
💰價錢:9/10
🌆 舒適:9/10
😚 返兜:6/10

2022-10-13 30 浏览
環境花花牆景好靚,鳥籠位置閏密約會就岩晒,不過記得要早點約。店員準備充足!有大大光管生日牌,有人唱生日歌,氣氛一流,下午茶咸甜點都好好味,性價比高,加38可轉熊仔特飲,打卡一流!有叫多份火山朱古力多士,足料!
2022-10-06 31 浏览
位於銅鑼灣伯樂中心16樓的打卡cafe店内以森林為主題🌳有個粉紅色花花🌸牆 打卡一流仲有兩個大大個既鳥籠🐣 坐喺入面用餐🍽 好似進入咗童話世界咁有二人套餐或者散叫二人套餐有2個選擇是雞🐣和豬🐷🔸偏偏喜歡你2人豬餐 $520⋗ 餐湯 (南瓜湯🎃)濃郁嘅南瓜味,又唔會好稀⋗拿破崙蕃咖海蝦意粉🍝大約有四、五隻蝦🦐有點乾花和沙律菜係意粉上,乾花同餐廳主題真係好夾🌸⋗招牌慢煮豬肋骨豬肋骨係好大好大好大件,2個人食都食唔晒呀😂如果一大班人食好適合仲有炸薯條和沙律菜
位於銅鑼灣伯樂中心16樓的打卡cafe
店内以森林為主題🌳

有個粉紅色花花🌸牆 打卡一流
仲有兩個大大個既鳥籠🐣
坐喺入面用餐🍽 好似進入咗童話世界咁

有二人套餐或者散叫
二人套餐有2個選擇是雞🐣和豬🐷

🔸偏偏喜歡你2人豬餐 $520
⋗ 餐湯 (南瓜湯🎃)
濃郁嘅南瓜味,又唔會好稀

⋗拿破崙蕃咖海蝦意粉🍝
大約有四、五隻蝦🦐
有點乾花和沙律菜係意粉上,乾花同餐廳主題真係好夾🌸

⋗招牌慢煮豬肋骨
豬肋骨係好大好大好大件,2個人食都食唔晒呀😂

如果一大班人食好適合
仲有炸薯條和沙律菜
2022-10-06 39 浏览
呢間餐廳係必須要同閨密黎一次,因為可以不停地打卡影相📸️,而且店員仲好好招呼,會不斷幫手影,真係超好😍呢度係以花花做主題,而且每隔一段時間就會更換花牆個英文名,不過我個名比較少有,應該都唔會見到我個名出現🙈🙈Dinner 揀咗$520 二人餐,🈶豬或雞可供選擇個餐包括餐湯2客,主食豬或雞1客,意粉或漢堡1客,飲品減$10,甜品半價是日餐湯係忌廉蘑菇湯,入口水感香滑主食揀咗招牌慢煮豬肋骨,十分之大塊,切落個質感似係金沙骨,超大條,而且每條都有好多肉配上酸酸甜甜微辣嘅醬汁,食幾多都唔覺得滯仲有炸薯條🍟➕沙律菜,好豐富意粉揀咗拿破崙蕃茄海蝦意粉🍝,有好多隻蝦,意粉軟硬適中,蕃茄味道香濃,食落好開胃不過呢個餐嘅份量真係超多,兩個女仔應該食唔晒🙈飲品叫咗杯香蕉士多啤梨奶昔,飲落係淡淡嘅香蕉味同埋士多啤梨香,唔會過甜或過膩

Dinner 揀咗$520 二人餐,🈶豬或雞可供選擇

是日餐湯係忌廉蘑菇湯,入口水感香滑

配上酸酸甜甜微辣嘅醬汁,食幾多都唔覺得滯

仲有炸薯條🍟➕沙律菜,好豐富

不過呢個餐嘅份量真係超多,兩個女仔應該食唔晒🙈

So I say I love you 只有愛恆久不枯……身為鏡粉🍬🍬當然唱到郎郎上口啦!銅鑼灣有間餐廳就用以呢句歌詞來命名 好姊妹特登book咗呢間cafe同我食生日飯, 因為佢love 我! 其實呢間cafe超級打卡able,每一個角落都擺設得好精緻,影相📸打卡勁一流呀!花🌸海攻勢,勁浪漫,超溫馨.店家仲特登set咗好多位俾人影相,有花花💮鳥籠, 彎彎月亮🌙,可愛Unicorn🦄公仔,最靚都係個粉紅花花🌺牆,真係無懈可擊, 少女😍心完全出哂來!仲有好多pops,公主皇冠👑,汽球等,影到你手軟呀!餐枱擺設好精美,杯碟叉全都好有花紋,同餐廳主題好襯🔮精選小食拼盤 $158素雞塊,芝士波波🧀,雞軟骨這個小食拼盤好有驚喜,特別係個芝士波波, 用cream cheese 來整, 咬落香口,入面軟綿而微甜,好食!雞軟骨香脆入味,個chicken nugget 唔似係素肉, 特別係個芝麻醬,配搭蘸雞好味喎! 🔮黑松露炒蛋大啡菇芝士竹炭漢堡配墨西哥脆片漢堡size都幾大個,廚師落松露醬一D都無手軟,連滑蛋入口,啖啖松露香,炒蛋又滑嘟嘟,大啡菇🍄咬落juicy,只是個包可能烘得硬咗少少!不過整體都幾

🔮精選小食拼盤 $158
素雞塊,芝士波波🧀,雞軟骨

🔮黑松露炒蛋大啡菇芝士竹炭漢堡配墨西哥脆片
漢堡size都幾大個,廚師落松露醬一D都無手軟,連滑蛋入口,啖啖松露香,炒蛋又滑嘟嘟,大啡菇🍄咬落juicy,只是個包可能烘得硬咗少少!不過整體都幾好食!

🔮鮮大蝦龍蝦汁米意粉  $188
賣相好打卡好靚, 米意粉吸哂龍蝦湯汁,蝦味濃郁,個🦐蝦grill得好香脆,蝦肉彈牙爽口!呢個pasta 真心推介😋

🔮招牌粉紅甜心心❤ 拌雲呢嗱雪糕 $98
朋友訂位時,說我生日,所以廚師就係個碟邊寫上Happy Birthday ! 仲點埋蠟燭俾你!隻碟又閃哂燈!心❤❤ 心格仔waffle🧇,整得好脆,又有草莓香🍓!上碟時個餅仲暖暖地,見到店家成日都會行過來睇吓我食完個main course未,原來係要睇吓幾時叫廚師整餅

🔮蝶荳花薄荷梳打 ~打卡able 淡淡得薄荷花香

🔮黃昏桃桃梳打 ~ 漸變色好靚,偏甜了一點!

真係要真心稱讚店家嘅服務👍,只要你預約生日飯,除咗會係你個甜品上面寫上Happy birthday 之外, 仲要調暗餐廳既燈,拎個小喇叭播生日歌,仲要拎個生日燈牌來!又有閃燈生日小皇冠,俾個小surprise 你!我真係好開心呀!咁大個女都無人整個燈牌俾我!除此之外,又叫我地隨便影相,仲係咁幫我地影相,教我地擺埋pose!真係好nice!呢個真係俾好高分!

就是偏偏喜歡你,聽落可能好肉麻,但係當你喜歡的人跟你說的時候,聽到你又會好開心,因為好有愛!其實餐廳仲要係一間共融餐廳,會聘請殘疾人仕工作,身體力行去支持社會可持續發展,食餐好,影到靚相,又幫到社會,3win呀!😁

小店仲好歡迎包場,來節日慶祝,姊妹聚聚,帶埋小朋友來影相都好welcome㗎!
蝶荳花薄荷梳打
黃昏桃桃梳打
2022-09-09
蝶荳花薄荷梳打
黃昏桃桃梳打
2022-09-28 50 浏览
你有喜歡的人嗎?🥰 呢度有花花牆💐有兩個鳥籠打卡座位~好適合sis聚會、拍拖、表白etc🤍呢度有散嗌或兩款晚市套餐選擇,一個主菜食雞、一個食豬,我地就揀咗食豬嗰個「 豬餐 」。**二人套餐 不包飲品,自選飲品減 $10*****二人套餐 半價加配 甜品***「 偏偏喜歡你 二人豬餐 $520 」精選餐湯2碗 soupx2 - 南瓜甘筍湯,幾creamy;(意粉/ 漢堡 3選1):《 拿破侖蕃茄海蝦意粉 》有三隻大蝦,仲幾爽彈;而意粉既蕃茄醬汁足夠,加埋車厘茄都幾惹味,再放上食用花瓣同芝士粉,賣相加分。主菜:《 招牌慢煮豬肋骨 Ribs 》職員遞上嗰刻我地真係呆左!「嘩!大件到咁誇張嘅🙀!」份量真係大得誇張!而且好厚肉,但都好夠嫩腍同入味,慢煮果然正好多,所以食下食下都食得晒,但真係飽到上心口。我加+18 嗌咗杯凍檸茶。
你有喜歡的人嗎?🥰

呢度有花花牆💐有兩個鳥籠打卡座位~
好適合sis聚會、拍拖、表白etc🤍

**二人套餐 不包飲品,自選飲品減 $10**
***二人套餐 半價加配 甜品***

「 偏偏喜歡你 二人豬餐 $520 」

(意粉/ 漢堡 3選1):
《 拿破侖蕃茄海蝦意粉 》

主菜:《 招牌慢煮豬肋骨 Ribs 》
職員遞上嗰刻我地真係呆左!「嘩!大件到咁誇張嘅🙀!」

我加+18 嗌咗杯凍檸茶。

2022-09-21
2022-09-25 50 浏览
今日同家姐去咗呢間充滿少女心粉紅花花牆cafe,嘆個🌸🌼英式花花下午茶🌺🌸環境真係好靚😍店主好用心設計每一個角落,尤其花牆😍,鳥籠😍有多個打卡靚位😍🌸🌼英式花花下午茶🌺🌸🔴第一層✨自家製英式紅莓鬆餅配黑桑子草莓醬鬆餅牛油味好香好鬆脆,配埋黑桑子草莓醬,味道好夾味😋✨凱撒香草煙三文魚多士多士好鬆脆,三文魚好新鮮,好好味😋🟣第二層✨彩虹🌈素菜米紙卷 配甜酸汁賣相好色彩好精美😍配甜酸汁一齊食,酸酸甜甜好爽口😋✨魚子醬龍蝦沙律撻入口即溶,魚子醬+龍蝦沙律配搭,好濃味😋😋✅芝士菠菜酥酥皮整得好鬆脆,一口咬落去,波菜+酥皮,味道好香口😋😋🔵第三層(甜點)✨法國馬卡龍(兩款味)✨朱古力蛋糕✨法國柚子撻三款甜品都好好味,甜到入心😋😋😋🐻小熊粒粒草莓🍓牛奶小熊整得好立體,唔捨得飲😂好香草莓🍓牛奶味😋💗粉紅心心奶心型杯好精緻,用嚟打卡影相最岩😆奶味好香好好飲😋

🌸🌼英式花花下午茶🌺🌸
🔴第一層
✨自家製英式紅莓鬆餅配黑桑子草莓醬
鬆餅牛油味好香好鬆脆,配埋黑桑子草莓醬,味道好夾味😋
✨凱撒香草煙三文魚多士
多士好鬆脆,三文魚好新鮮,好好味😋

🟣第二層
✨彩虹🌈素菜米紙卷 配甜酸汁
賣相好色彩好精美😍配甜酸汁一齊食,酸酸甜甜好爽口😋
✨魚子醬龍蝦沙律撻
入口即溶,魚子醬+龍蝦沙律配搭,好濃味😋😋
✅芝士菠菜酥
酥皮整得好鬆脆,一口咬落去,波菜+酥皮,味道好香口😋😋

🔵第三層(甜點)
✨法國馬卡龍(兩款味)
✨朱古力蛋糕
✨法國柚子撻
三款甜品都好好味,甜到入心😋😋😋

🐻小熊粒粒草莓🍓牛奶
小熊整得好立體,唔捨得飲😂好香草莓🍓牛奶味😋

💗粉紅心心奶
心型杯好精緻,用嚟打卡影相最岩😆奶味好香好好飲😋

2022-09-18 87 浏览
因為朋友生日關係,叫咗個甜品,就係雪糕配上waffle, 香甜嘅雲呢拿雪糕, 碟上面寫咗生日快樂添,最令朋友感動嘅就係店員即場為佢慶祝,一齊唱生日歌仲有Decoration添,真係令她十分之開心竹炭漢堡雞扒, 多層次的豐富口感,令念念不忘,一口咬下,雙重的酥脆口感直接在嘴裡炸開,在軟熟的麵包內,配上厚厚juicy 的雞肉扒,再加上新鮮芝士,蕃茄,生菜,洋蔥,啖啖肉之餘又有爽脆口感,每一口都充滿鮮味與口感!咬下去能感受到肉汁在口中蔓延開來的那一瞬間。意大利燉飯是烹煮到只有八成熟的夾生飯,顆粒分明,有咬勁及彈牙口感。啖啖鹹香, 配搭大蝦及帶子,更顯鮮味

2022-09-15 59 浏览
今次去到銅鑼灣high tea,一推門進餐廳就彷彿走進了花花世界,每一處都睇得出很用心佈置,除了花牆外,仲有鳥籠座位同好大隻既獨角獸公仔,女生們可以盡情地打卡。花花英式下午茶鹹點芝士菠菜酥魚子醬龍蝦沙律撻彩虹素菜米紙卷(配越式甜酸汁)凱撒香草煙三文魚多士英式紅莓鬆餅配上黑桑子草莓醬店主推薦自家製鬆餅同黑桑子草莓醬,鬆餅烘得比較鬆脆,強調落重牛油,味道特別香濃。甜點馬卡龍玉桂蘋果蛋糕檸檬蛋糕呢到既tea set鹹點比甜點多,食完都吾會覺得好膩。飲品小熊菠蘿茘枝奶昔菠蘿熱情果梳打一見到隻熊仔已經好吸引,又可以打卡一番,菠蘿同荔枝既味道都幾夾,味道濃郁,推薦推薦!

花花英式下午茶
鹹點
芝士菠菜酥
魚子醬龍蝦沙律撻
彩虹素菜米紙卷(配越式甜酸汁)
凱撒香草煙三文魚多士
英式紅莓鬆餅配上黑桑子草莓醬

甜點
馬卡龍
玉桂蘋果蛋糕
檸檬蛋糕

呢到既tea set鹹點比甜點多,食完都吾會覺得好膩。

飲品
小熊菠蘿茘枝奶昔