2022-09-03
💖 就是偏偏喜歡你 (銅鑼灣)✨銅鑼灣耀華街3號百樂中心16樓1602-1603號舖〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️估唔到第二次黎,一入門口老闆娘竟然話認得我🤭,好有人情味🫶🏻上次黎已經係去年聖誕節,個陣仲未有Tea set☹️之後一直都好想試吓佢哋嘅下午茶,今日終於有機會🥳平時同我食tea嘅伙伴,就快生日🎂所以帶佢黎打下卡📸之前都講過呢度係一間共融餐廳,佢哋會幫助弱勢社群😚大家有興趣記得支持下😘-花花英式下午茶套餐🌸 $398(如果大家想食下午茶記得提早預訂)👇🏻甜點🍮馬卡龍🥧:馬卡龍分開咗兩隻唔同嘅味道,我大概估計一隻係芒果🥭,另一款應該係咖啡☕️?兩款都唔會話非常之甜👍🏻仲要幾好味,一個人食咗四粒😹朱古力咖啡慕絲蛋糕🍫:好好好好好好食😽初頭望到個樣就覺得呢舊蛋糕咁多朱古力一定好甜😵💫點不知識落口原來係咖啡味,不停讚好🫶🏻莓果撻🍓:呢個撻相對上比較酸,酸酸甜甜其實幾開胃建議大家可以食咗呢個先🤭👇🏻鹹點🥐芝士波菜酥🫔:上次嚟嘅時候已經好鍾意食佢嘅菠菜酥,食過返尋味😋大家記得趁熱食,咁先會食到濃濃嘅菠菜味😙食完飽腹感滿滿🤩魚子醬蟹籽龍蝦撻🦞:巨讚👍🏻黐線呢個係成個下午茶SET最好
💖 就是偏偏喜歡你 (銅鑼灣)
✨銅鑼灣耀華街3號百樂中心16樓1602-1603號舖
-花花英式下午茶套餐🌸 $398
(如果大家想食下午茶記得提早預訂)
👇🏻甜點🍮
馬卡龍🥧:
朱古力咖啡慕絲蛋糕🍫:
莓果撻🍓:
👇🏻鹹點🥐
芝士波菜酥🫔:
魚子醬蟹籽龍蝦撻🦞:
巨讚👍🏻黐線呢個係成個下午茶SET最好食,食完仲要同老闆娘讚嘆不絕🤣好味到癲咗❤️我呢個有得單嗌我可能我食100個😂龍蝦味好出而且魚子醬同蟹籽好似沙律咁,成件事好搭😚
米紙卷🌯:
呢個米紙卷好特別,一邊有一舊酸齋、酸蘿蔔、青瓜、蕃茄同埋粉絲,配埋佢哋嘅酸甜汁一齊用😉細心留意見到粉絲竟然有顏色😍太符合少女心了🤪
煙三文魚沙律多士🥪:
好大塊多士🙀上面嘅煙三文魚份量好足夠,香草味好出😈食完之後唔會覺得好Heavy🤤而且下面個多士仲係香脆可口‼️
曲奇鬆餅🍪:
呢一個同普通嘅鬆餅唔一樣因為係佢哋自家特製,比起其他出邊嘅餐廳佢哋嘅鬆餅會更加重牛油香🤭好鬆化🫰🏻配埋黑桑子草莓醬一齊食👏🏻
旺旺桃花玫瑰花畫茶🌹 $68
今日糾結緊要飲熊仔草莓奶昔定係其他嘢嘅時候就俾我見到呢個玫瑰花茶😍都係果句啦總之係玫瑰嘅嘢我都不能抗拒🤣呢一個茶壺勁靚上面係茶壺下面係杯😚沖水後真係好似一幅畫咁。而且佢比平時出邊飲開嘅甜啲😽愛了🌹
黃昏桃桃梳打🌇 $58
成杯梳打勁靚,有黃黃橙橙嘅顏色好似真係黃昏咁😚甜甜嘅蜜桃味再配埋梳打😝真係好鬼正
想要繼續睇我分享唔同嘅嘢𝓯𝓸𝓵𝓵𝓸𝔀 𝓶𝓮 @gladysfoodie
如果大家有其他餐廳推介可以𝒟𝒾𝓇𝑒𝒸𝓉 𝓂𝑒𝓈𝓈𝒶𝑔𝑒📩