2021-05-05
自從疫情之後都冇得去日本,我好掛住日本嘅燒肉,唯有喺香港搵間高質嘅燒肉一解我對燒肉嘅掛念,搵到呢間好似唔錯。店內嘅裝修好日式,一入門口就係open kitchen,有師傅喺度切魚生。位同位之間都好闊落,仲有好多特色嘅佈置。同朋友二人揀咗和牛放題$368一位,掃QR code手機落單十分方便!一開始店員就呈上海鮮拼盤,係贈送嘅,有大大隻嘅鮑魚,其他海鮮都好新鮮!之後就到燒肉,店員首先呈上一盤和牛,有晒唔同嘅部位,食完再自己encore!和牛色澤好靚,油脂分布好平均,食落非常Juicy軟嫩,勁正,值得一讚係部位選擇多,好滿足。熟食方面,有壽司、炸物、日式小食等等。當中一定唔少得壽司手卷同埋刺身,選擇唔算好多,但係都好食,每一款都唔錯!雞軟骨做得好出色,食左4轉!以為冇雪糕櫃就冇甜品食,原來每人都會送一盒MovenPick嘅雪糕,捧住個肚走。