尖沙咀凱悅酒店咖啡廳

Cafe, Hyatt Regency Tsim Sha Tsui
2020-09-04 4957 浏览
好味😋出去拎嘢食 廚師👨‍🍳都會主動熱情介紹翻食物位置及推薦食物 服務態度不錯👍🏼而且出席都會每人送一份龍蝦🦞而我點了芝士焗~其餘的食物也有印度菜 、本人推薦 鵝肝😁天婦羅🍤是現炸的 雪糕(哈根達斯)和甜品都比較豐富的會再次關顧
好味😋
而且出席都會每人送一份龍蝦🦞
而我點了芝士焗~
其餘的食物也有印度菜 、本人推薦 鵝肝😁
天婦羅🍤是現炸的
雪糕(哈根達斯)和甜品都比較豐富的
會再次關顧

芝士焗龍蝦🦞
芝士焗龍蝦🦞
2020-08-09 5277 浏览
By my research, Cafe's buffet breakfast was one of only a few hotel breakfasts that was a buffet, and not a set breakfast or semi-buffet, still on offer during COVID-19. The staff were very efficient and friendly, providing a face mask holder and wet wipes. There was a wide variety on offer - American, Chinese, Japanese, Indian and the quality was excellent.
2020-07-12
2020-08-04 6639 浏览
由於疫情關係,很久沒有到外吃自助餐。難得二人都有假期,加上限聚令,估計人流會少,於是選擇了到尖沙咀海悅酒店食lunch buffet。經OpenRice訂座,現有七折優惠,非常抵食。酒店的防疫措施非常充足,員工很有禮貌,安排入座非常暢順。已經來過幾次這裏的lunch buffet,比較之下,現在疫情下的自助餐選擇和平日差不多。知道之前這酒店曾以點菜紙讓食客點選想吃的食物,但現在已經改為食客自行出外取食物,當然要帶着口罩才可以離開座位。雖然要戴戴除除口罩,但整體還算暢順,或者香港人已經習慣了戴口罩的生活。食物質素不錯,整體冷盤的海鮮還可以,蟹腳就一般,比較鹹而且鮮味一般。青口、蜆和凍蝦都可以。刺身都算新鮮,有三文魚、吞拿魚、鱆紅魚和魷魚,亦有一些件裝壽司和卷物。有現場即切的斑馬火腿配哈蜜瓜,火腿鹹鮮,不錯。沙律也有四五款,胃納有限,沒有試。但目測樣子不錯。繼續日式方面,有即場炸的天婦羅,炸蝦有水準,脆漿薄而且現場炸,夠熱夠脆。除了炸蝦外,亦有番薯、南瓜、冬菇及茄子的天婦羅䣏選擇。本來希望有燒牛排或羊架,但今天的特色是燒三文魚扒,沒有試了。咖喱檔口有水準,除了六七款咖喱外,亦有咖喱燒羊髀可

咖喱檔口有水準,除了六七款咖喱外,亦有咖喱燒羊髀可以即場請師傅切件。熱盤方面,有大路的炒飯、咕嚕肉、紅燒豆腐、炒雜菜、紅棗蒸雞等等。另外,如果熟悉的人,應該知道這間酒店有一燒味檔口,若有食過凱悦軒的中菜廳,應該喜歡他們的燒味。在這裏,你可以點選油雞、燒鵝、叉燒等幾款燒味,醬料嘅充足。可以配搭粉麵檔的粉麵吃。燒味檔和粉麵檔都有師傅專門為你服務,你不會看見一盤被人弄致散晒的燒味,感覺非常良好。叉燒夠水準,燒鵝略嫌太肥,而且鹹了點。

西餐有大路的燒豬髀和燒牛肉,配菜有芝士焗粟米片、甘筍、南瓜、薯仔、炒雜菇等等基本選擇。牛肉不會柴,半熟,亦有炭火香。很容易便可以拼砌出一碟靚主菜。行過些少有Pizza、千層麵、焗薯蓉等等西式主菜可供選擇。

甜品選擇頗多,除了基本的件裝小蛋糕外,甜品杯也有不同的選擇。此外,有之前大熱的原味乳酪及椰子味乳酪,上面可配搭不同toppings 適合女孩子。今天的拿破崙餅是士多啤梨拿破崙,好吃!略嫌餅底未夠透,但吉士醬及伴碟的雲呢拿汁香甜滑溜。蛋糕卷有成四五款可以選擇,而且口味非常特別及創新,例如有百花魁蟠桃蛋糕卷、港式奶茶味、芒果糯米飯味、榴槤味等等。選擇更多有創意,當然未到太創新,不是人人可以接受。但對於喜歡新嘗試的香港人,甜品選擇真的令人眼前一亮。還有一些基本的選擇在此就不再列舉了。

今天不是週末,人流比較少,座位闊落而且舒適。最值得讚是所有工作人員,服務都非常貼心。侍應經常加水,收碟迅速。而且親切有禮貌。企大堂的廚師們都努力介紹他們的食物,聽著他們親切的語氣及笑容(雖然戴着口罩,但亦都知道他們是笑容滿面,看眼神就知道了)。可見酒店仍然努力維持服務達高水準,讓客人得到稱心的服務。在這疫情下,作為食客,人不多,當然自己感覺是舒適、舒服,但對於飲食業,一定明白對他們打擊很大。看着提供的食物充足,但人流很少,你也會希望重回以前香港嘈雜、人流多,充滿氣氛的自助餐情景。

希望疫情早日舒緩,重回香港昔日的好風光。

2020-08-04
  • Parma ham
  • 燒味
2020-07-21 4384 浏览
係禁堂食前,有幸訂到凱悅咖啡廳既自助餐。因為無得去玩,只好去食好西平伏下心情。未食前,係滿心歡喜既期待。到現場後,發覺食物方面驚喜不太。比如冷盤都係青口,蟹腳,翡翠螺等。我自己疏忽,無問到有無生蠔供應就訂枱。到發現原來無係會幾失望。刺身選擇5多,得5款左右。唯一賣點係師傅會有即切原條吞拿魚環節。熱葷基本上係咖哩燒烤,即煮湯面。基本上係可入口既行貨。而較特別係有鵝肝。雖然名貴d,但呢d膽固醇好高,就算任食,我都係2件就算。5想甘快有3高!最後訂座,每人會送反一客龍蝦。可揀芝士,清蒸等等不同口味。如果要我揀,不想做回頭客。6百幾一位,價錢已經算中上。(因為搵自助餐食時,打哂電話比open rice 清單上既自助餐搵枱同問價)比起有d五百幾一位,又差不多款既自助餐已經輸一截。有d甚至已包生蠔供應。或我寧願食一次貴價放題,比6百幾蚊一位平之餘,選擇更多!

熱葷基本上係咖哩燒烤,即煮湯面。基本上係可入口既行貨。

最後訂座,每人會送反一客龍蝦。可揀芝士,清蒸等等不同口味。

或我寧願食一次貴價放題,比6百幾蚊一位平之餘,選擇更多!
2020-07-20 2245 浏览
五月份來咖啡廳吃過兩次自助午餐,都是有點菜紙自己點食物,然後等侍應生送上食物。 在疫情下,這個安排令我覺得很有安全感,吃得安心。 所以,為7月份生日的兩位好姊妹慶祝,我再次選擇咖啡廳。 怎知,當服務員致電來確認訂座的時候,我才得知原來餐廳六月份開始,已回復自己出去取食物。 問過兩位壽星女,她們說沒問題,那麼我們就開開心心地去吃頓生日自助餐啦!我原本訂了卡位,但姊妹們覺得空間太少,想轉枱。 謝謝服務員在忙碌中仍然回應我們的要求 ,給我們轉了枱。 雖然那張枱近門口,但經過的人不多,所以不覺得騷擾。美食當前,只顧吃吃吃😋😋,所以今次影的相 很少,只有甜品😝。 先試中菜,炒蝦、炒蜆賣相吸引。茄子炆豆腐入味。小棠菜、西蘭花清淡 、新鮮,西蘭花軟硬度適中。黄瓜排骨湯,姊妹覺得多油,我就覺得味道淡了些。 另外還有揚州炒飯。粉麵檔的食材很新鮮,可惜我個胃都沒有空間給它們😛。然後試沙律。有凱撒沙律,還有兩盤沙律菜不太記得喇! 有雲耳、蓮藕片,有盤蕃茄青瓜粒, 配料就有麵包粒、南瓜子、脆煙肉粒等等。雲耳及蓮藕片都很入味,沙律菜新鮮,我取了兩碟。 西菜有南瓜湯,我覺得味道不夠濃。番茄雞胸薄切,起初還以為是魚

先試中菜,
炒蝦、炒蜆賣相吸引。
茄子炆豆腐入味。
小棠菜、西蘭花清淡 、新鮮,西蘭花軟硬度適中。

粉麵檔的食材很新鮮,可惜我個胃都沒有空間給它們😛。

然後試沙律。
雲耳及蓮藕片都很入味,沙律菜新鮮,我取了兩碟。

西菜有南瓜湯,我覺得味道不夠濃。
番茄雞胸薄切,起初還以為是魚柳😅!
最愛吃魚的我,最喜歡吃當天的曹魚,厚肉、新鮮、好味! 吃了多件😋!
另外有薄餅、燒牛肉,一些燒物如南瓜、蕃薯、菇類等。

印度食物有超過八款,當中四款是咖哩,其餘 就是魚、雞、還有羊肉。 當然不少得印度飯及薄餅。 姊妹說雞很辣,咖哩就一般辣。

餐廳也提供各款日式天婦羅,冷凍海鮮,燒味, 凍鵝肝配多士等等。

甜品也有很多,自助雪櫃裏有甜品杯如Tiramisu、楊枝甘露、朱古力慕絲等。
水果有蜜瓜、哈密瓜、提子、西瓜等。
有原味乳酪,自行加配料。
有幾款雪糕,窩夫、pancake 及豆腐花 。

朱古力雪糕自由配

我的至愛朱古力雪糕,配上麥提莎朱古力、m&m、燕麥脆、杏仁薄片及朱古力醬😋😋!

榴槤蛋捲及拿破崙

姊妹說有貓山王,吸引了我們都去拿一件。

自助午餐甜品及水果

似乎逢星期五都沒有我喜愛的黑白朱古力蛋糕, 要了這些。 吃了這碟加雪糕已經很飽,很飽了😆😂!

還有餐飲……
如果想慢慢歎茶呢,就可以叫西茶,一大壺給你遞上,可以慢慢歎! 西茶可以選薄荷茶、茉莉茶、洋甘菊或紅茶。 不喜歡這些可以選一般的檸檬茶,檸檬水或咖啡。 奶茶是西式的,自己加糖,加奶那種。

今次的食物很有水準😋!

愉快的生日飯! 大家都很滿意,很滿足 😊!
期待下一次😊!

2020-07-03
午餐
庆祝纪念
生日
2020-07-18 3237 浏览
去的時候已經變返普通自助餐選擇少到想像唔到 生蠔冇 蜆冇 大部份海產都冇 龍蝦只係每人得壹隻 一般中式小菜全部都冇 我估全場選擇加埋冇20款刺身先真係誇張到冇人有 連最基本三文魚都冇 件油甘魚 竟然有骨!我原本以為淨係我嗰塊有 自己唔好彩 點知我女朋友食都有!真係件件有骨 無一倖偭 真係咁大個仔食刺身未食過有骨嘅 爭鮮都唔會咁啦海產 啲蟹腳勁鹹 直情係苦 青口係垃圾質素 佢每人得壹隻嘅龍蝦 坦白講好唔新鮮 都真係幾難食 我自己叫咗清蒸同蒜蓉蒸好啦 本身隻龍蝦難食 咁食下佢每人送一碗嘅酥皮龍蝦湯 真係冇諗過感覺好似苦茶一樣嘅湯 竟然夠膽拎俾人飲 茶餐廳我估都唔夠膽 除非想執笠甜品係稍為好少少 個雪糕唔錯 所以個自助餐由六點開始 七點全場真係已經開始攞甜品 你以為我講得好誇張 我去到見到個食物質素感覺到仲誇張 好失望
去的時候已經變返普通自助餐

選擇少到想像唔到 生蠔冇 蜆冇 大部份海產都冇

龍蝦只係每人得壹隻 一般中式小菜全部都冇
我估全場選擇加埋冇20款

好失望
甜品
甜品
2020-07-13 2133 浏览
好耐冇食過自助餐啦,就算係疫情前都唔多食個種😹今次真係生日先book嚟食,宜家book檯平日75折,星期五六日8折~原來尖沙咀凱悅係連住K11的,地理位置夠哂方便👍🏻·之前見凱悅係轉做落單形式,唔係比客人出去攞,但我當日食嘅自助餐已經變回自助形式了,未知遲吓會唔會又有變動~·入座後,侍應會先問我地落龍蝦嘅order,宜家每位會送一隻龍蝦,有四種烹調方式可供選擇,我地分別揀咗蒜蓉燒同埋芝士焗😍😍😍龍蝦比一般嘅大隻,多肉多膏,啲肉好易吉到出嚟,雖然唔係任食但好過其他任食龍蝦嘅質素😆我揀嘅芝士焗有好多芝士同粟米粒係上面,好正🤩·必食鵝肝多士👏🏻鵝肝係任食㗎,好正,質素幾好,入口即融😆回本值得encore之選👍🏻但我食咗3舊到咋,好肥呀同埋諗住要留肚食其他😫杏脯我就麻麻,冇食到·冷盤係基本嘢,有蟹腳、蝦、海螺、青口,擺出嚟嘅唔算多,有蓋係上方遮擋一下,望落衛生好啲,當日客人唔算多,所以冇攞完未refill得切嘅問題👍🏻呢四款我自己就偏好蟹腳,每檯都有鉸剪比你剪蟹腳👌🏻仲有濕紙巾抹手🤲🏻刺身方面,帶子同吞拿魚都係值得食嘅😛Parma ham同蜜瓜好夾,parma ham夠大塊,蜜瓜都好甜😋😋·熱

必食鵝肝多士👏🏻
刺身方面,帶子同吞拿魚都係值得食嘅😛
熱葷方面,「慢燒原條頂級牛肋骨肉」有筋,韌得滯🙈,但係有牛味嘅,可能咁啱呢舊唔好食😢

「意式脆皮燒豬肉卷」都唔得,皮硬肉硬🙈
香草烤雞唔錯,問廚師要咗隻雞髀🍗🤩
印度羊肉唔錯,有羊味,有羊肉應該有嘅羶味😂
淮山燉豬展湯夠清甜,老火湯,飲完唔口渴,絕對唔係味精湯
豆腐花豆味濃,硬身未夠滑,石膏粉太多😂
雖然呢度冇生蠔,但佢有原隻生蠔蒸粉絲,較為少有(定係我大鄉里😂),味道都幾好😚
凱悅酒店嘅服務真係好好,咖啡廳入面嘅侍應好友善,好細心周到,個女仔侍應同我講咗兩次生日快樂😻🥰蒸蠔未預備好會主動講幾多分鐘後嚟攞;就算係餐廳外面嘅職員都好nice咁指示廁所方向同搭𨋢時講再見,好有笑容,真係有賓至如歸嘅感覺😍
參考吓,星期五晚市buffet八折咗埋單每位630!下一篇講我最期待嘅甜品篇~~🎂🎂
後記:自助餐要講食評真係有啲難講,唔知點入手,盡量分咗段,原諒我有啲相冇擺到出嚟了🙏🏻
2020-07-11 1626 浏览
今日同客食buffet, 因為要就番客位置加上遲book,選擇唔多,最後簡左依間。位置方面係k11隔離好方便,內在環境都闊落 光猛 樓底夠高。野食種類方面唔係特別多,質素都參差1. 刺身類:睇顏色都見到個吞拿魚唔新鮮,三文魚一般,左下咬唔開,右下有根。好一般 所以冇encore2. 日式:煎三文魚 - 依個推介 個汁好香 食左兩舊天婦羅 - 味道正常 炸粉有d多3. 冷盤凍海鮮 - 冇咩特別 蟹味唔重 蝦正常 都冇encoreParma ham - 依個係order to make 幾正 夠香 夠咸 有encore鵝肝醬 - 整好左一樽樽任拎既 面頭個汁怪怪地 唔係幾夾d肝醬 但肝醬本身味道ok泰式沙律 - 酸酸甜甜好開胃 推薦4. 西式Order to make 肉: 叫左會即切再係爐面燒下先上牛既肉質麻麻,雞好正 好香口 有encore, 豬都ok 肥瘦剛剛好仲好其他燒玉米 菠蘿 同 pizza, 不過low carbs緊就冇試啦燴牛尾: 好淋好入味 推介!5. 東南亞風味估唔到依part幾好食,有唔同咖哩 魚 同蝦都好食。另外有個雞 辣辣地都好正 不過個羊就穌d 麻麻地6. 中式

野食種類方面唔係特別多,質素都參差

2. 日式:煎三文魚 - 依個推介 個汁好香 食左兩舊
天婦羅 - 味道正常 炸粉有d多

3. 冷盤
凍海鮮 - 冇咩特別 蟹味唔重 蝦正常 都冇encore
泰式沙律 - 酸酸甜甜好開胃 推薦

4. 西式
燴牛尾: 好淋好入味 推介!

5. 東南亞風味

6. 中式: 睇到都冇興趣 個湯ok
7. 甜品:無緣試 客話d cake麻麻地

最後埋單係 318 85折 加原價加一,即係每人300左右。但依個質素既話,不如食番靚d餐廳叫個lunch set
2020-07-05 1630 浏览
Farewell lunch吃點好的~人都幾多, 頗為爆場, 但桌面相隔夠遠, 唔會覺得太密集; 同埋取食物要戴口罩, 衛生之餘又不會太不方便冷熱食物都不錯蟹腳ok天婦羅蝦同菇好好食, 但蕃薯就太油咖哩口味幾多, 試咗幾款都不錯Pizza就唔啱我口味, 太硬我最愛嘅始終係呢度嘅甜品每樣都特色又好味貓山王蛋糕卷好有驚喜綠茶卷好濃茶香士多啤梨卷超級香甜芒果糯米卷口感同味道都好好Tiramisu 杯⋯我簡直想食兩杯!冇失望過
Farewell lunch
吃點好的~

冷熱食物都不錯
蟹腳ok
天婦羅蝦同菇好好食, 但蕃薯就太油
咖哩口味幾多, 試咗幾款都不錯
Pizza就唔啱我口味, 太硬

我最愛嘅始終係呢度嘅甜品
每樣都特色又好味
貓山王蛋糕卷好有驚喜
綠茶卷好濃茶香
士多啤梨卷超級香甜
芒果糯米卷口感同味道都好好
Tiramisu 杯⋯我簡直想食兩杯!
冇失望過
  • lunch buffet
2020-07-02 2137 浏览
尖沙咀Hyatt Regency嘅buffet😍佢嘅環境喺咁多間酒店黎講算係頭幾位 因為佢每張枱都隔得好開 而且我地2個人食都俾咗張4人嘅卡位 所以食得好舒服👍🏻頭盤除咗凍蝦同蟹腳之外 仲有好特別嘅自家製鵝肝醬😋呢個醬真係食到好開胃 配埋佢嘅自家製嘅麵包一齊食真係一流🤩刺身都好鮮甜添😜主食方面鵝肝入口即溶 印度咖喱都煮睇得好香口🍲中式嘅選擇都幾好 有黑椒煎蝦同埋炒蜆呢類嘅海鮮🦐重點係每人都有一隻即燒龍蝦 我地揀咗香以香蒜牛油同芝士焗龍蝦嘅方式 煮得好入味之餘 龍蝦肉質彈牙 而且每一隻嘅份量都好慷慨😚除咗龍蝦 每人都有一個蘇皮龍蝦湯 裏面好足料好多龍蝦肉😍嗰度仲有即燒頂級牛肋條添🥩真係幾香口㗎😂甜品都好多款式 pancake同waffle整得好出色👍🏻另外d蛋糕都好有特色 我最鍾意奶茶味同芒果糯米味🥭平時好多餐廳夜晚食buffet都冇野飲 今次呢度竟然有yoghurt沙冰同椰子沙冰 夏天飲真係好解渴🤤

‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.★彡 𝕳𝖆𝖕𝖕𝖞 𝕱𝖆𝖙𝖍𝖊𝖗’𝖘 𝕯𝖆𝖞 彡★ // 🍳 Kickstart the lovely Father’s Day with a wonderful breakfast HKD258 @Hyatt Regency Hong Kong, Tsim Sha Tsui 🌟 Café Hyatt 《👽食神大媽父親節紀錄系列》⠀.⠀💁‍♀️ 圖片展示美食為:⠀Seasonal Fruit Platter⠀Açai Bowl⠀Strawberry and Figs Tart⠀Turmeric and Banana SmoothieSoy Sauce Fried Egg Noodle⠀Okonomiyaki Salmon with Bonito⠀English Breakfast⠀Satay Wagyu Beef Rice Vermicelli Soup⠀Shrimp Dumpling and Steamed Vegetable Dumpling⠀Chicken Congee⠀.⠀大家應該從來都唔覺大媽會介紹自助餐,原因系因為大媽對自助餐

‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️

Soy Sauce Fried Egg Noodle⠀
Soy Sauce Fried Egg Noodle

English Breakfast⠀
English  Breakfast

Satay Beef Rice Vermicelli Soup⠀

Chicken Congee⠀
.⠀
大家應該從來都唔覺大媽會介紹自助餐,原因系因為大媽對自助餐唔系太感興趣。而就算早餐,大媽都鐘意ALC menu。多謝疫情嘅關係,去到餐廳本身打算叫ALC啦,得知佢嘅自助早餐變成 table service,實在太好啦,食得好開心滿足呀 😃 哇卡卡 🤣 基本上每一樣都好好味,非常滿意。😋
.⠀
👽 食神大媽發覺普遍黎講市場較少推廣或者宣傳爸爸節,但其實爸爸同媽媽系一樣咁偉大對我地咁好架 ❤️ 大媽籍此機會 ㊗️ 天下間所有爸爸都身體健康一個開心父親節 🥰
Breakfast

📍 尖沙咀河內道18號香港尖沙咀凱悅酒店大堂樓層
☎️ +(852)3721-7700

‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
💯 最真實的美食點評 ❤️ 歡迎報料 ❤️
꧁𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌꧂

2020-06-21
$258 (早餐)
庆祝纪念
父亲节
Seasonal Fruit Platter
Acai  Bowl
Strawberry and Figs Tart
Soy Sauce Fried Egg Noodle
English  Breakfast
Breakfast
  • Satay Wagyu Beef Rice Vermicelli Soup
2020-06-28 2353 浏览
晚市自助餐經驗奇差。第一、選擇少。無生蠔;龍蝦每人只限一隻;熟食3-4款,蒸魚都無條;grill station無羊架;無面包、芝士、cold cut;即製crepe 竟然只有一種士多啤梨醬選擇,想食朱古力醬都無!第二、食物質素麻麻。叫蒜蓉焗龍蝦,食落一陣燶味,食一半已經放棄;即製waffle 軟淋淋,媽咪雞蛋仔$3x蚊好食一百倍;鵝肝醬配的面包理應係烤過脆身,但事實係淋的濕的,好難食;鵝肝即煎但水準奇差,表面不脆,食落似油浸熟,多士一樣軟淋淋!第三、侍應服務需改善。一開始無人收碟、倒水、到晏少少趕落場時連未飲完的湯都收埋。總結,每人$6百幾(已8折)食呢啲真係無回頭!
晚市自助餐經驗奇差。
總結,每人$6百幾(已8折)食呢啲真係無回頭!
2020-06-24
用餐优惠
優惠券
2020-06-26 1827 浏览
疫情放緩,回覆自行出去取食物的模式,但有7成的食物是叫起,正正如此陳列的款式毫不吸引。食物款式也少得可憐,即使是在自助餐開始時間後一小時進場,大部份食物已不再添加,三百多元的lunch buffet, 刺身﹑海鮮款式不多,賣相差,整盤所謂的「蜆」只見是空殼 中西式熱盤也不見吸引,燒粟米竟然是其中一款熱盤!? 甜品部份看似很多款式,但不外乎都是布甸,cake roll較高CP值的例如拿破崙,完全是不見踪影。唯一可取是buffet廚師們很熱心友善。以三百幾蚊黎講既lunch,可以有更好選擇
2020-06-24
  • lunch buffet
2020-06-18 3320 浏览
第一次來試吓夜晚自助餐,去嘅當晚已經回復正常可以自取食物,職員主動有禮貌,廚師亦主動協助取食物經OpenRice 訂位有折扣優惠,生日可以早兩日免費預訂一個生日蛋糕食物新鮮,款式適中,大人細路都照顧到,甜品款式多
食物新鮮,款式適中,大人細路都照顧到,甜品款式多
2020-06-10 4578 浏览
疫情期間想吃自助餐又擔心拿食物的過程不衛生,所以選擇了劃紙仔的半自助模式,感覺安心一點~/給大家介紹一下我吃過的💁🏻‍♀️首先是主打一人一隻的原隻波士頓龍蝦🦞,我們分別選了蒜蓉牛油烤和法式芝士焗:龍蝦肉彈牙卻有點過熟,蒜蓉牛油烤亦因此有些微苦澀味😖;反而法式芝士焗有粟米粒和蘑菇,甜甜的較好吃,敗處是法式焗那款也焗太久了!吃到很飽,甜品也吃了才來😥/海鮮冷盤:加拿大鱈場蟹腳微甜海水味重 新西蘭青口、加拿大海螺和越南蝦都中規中矩 ;冇得encore既刺身壽司拼盤+雜錦壽司飯,除了帶子刺身較鮮甜外,其他放題質素也不如😔;巴馬火腿配蜜瓜,正常唔怕有油益味,鹹但唔夠香 蜜瓜都唔算好甜;燒美國西冷牛扒充滿焦香,大約五成熟,不過沒什麼肉汁且較有咬口;香煎鵝肝燴杏脯,鵝肝有點過熟,口感偏乾,多士也較軟身;天婦羅蝦熱辣辣食都唔錯既;芝士松露薯條熱辣辣脆卜卜好吃,不過鹽味薯條會較貼題;鱈魚西京燒像很頹的超市熟食鱈魚扒;扒娜威三文魚柳味道不錯,不過size較張魚片😅;檸檬香草燒雞正常啦;沙嗲牛肉米的牛肉蘇蘇的;豉椒炒蜆都過熟了 也沒什麼鑊氣;是日中湯都好清甜!可惜encore冇哂,得例湯就茶餐廳都飲倒;西湯蕃

給大家介紹一下我吃過的💁🏻‍♀️

反而法式芝士焗有粟米粒和蘑菇,甜甜的較好吃,
敗處是法式焗那款也焗太久了!吃到很飽,甜品也吃了才來😥

香煎鵝肝燴杏脯,鵝肝有點過熟,口感偏乾,多士也較軟身;

天婦羅蝦熱辣辣食都唔錯既;

芝士松露薯條熱辣辣脆卜卜好吃,不過鹽味薯條會較貼題;

鱈魚西京燒像很頹的超市熟食鱈魚扒;

扒娜威三文魚柳味道不錯,不過size較張魚片😅;

檸檬香草燒雞正常啦;

沙嗲牛肉米的牛肉蘇蘇的;

豉椒炒蜆都過熟了 也沒什麼鑊氣;

西湯蕃茄湯就比較酸😖;

甜品方面也很努力試了很多:

🌟奶茶蛋糕真的很濃奶茶香,must try!
抹茶紅豆、芒果糯米及草莓蛋糕也不錯;

🌟新鮮出爐的葡撻仔熱辣辣也很好吃;

Tiramisu有濃濃的咖啡和酒香,略嫌底底太濕;

楊枝甘露甜甜的;

拿破崙和芒果布甸就普普通通啦,我覺得甜品黎講都算係咁👏🏻👏🏻.. 太飽的關係我們放棄了生果盤!

整體來說,食物都偏向過熟,而且出菜的效率略為有點慢,加一及八折後每位$628,個人認為so far so good👌🏻一試無妨吧!
  • 奶茶蛋卷