2021-03-23
星期一晚七點半到,見到冇乜人,入到去坐低。四人限聚令之下,給了一張六人圓枱,坐得幾舒服。待應都係五星級酒店的水準。出去睇吓食物。。。大件事,凍海鮮有蟹腳,凍蝦,螺同埋青口。樣樣都攞咗D,正常冇乜特別。再行個圈,沙律菜選擇很少,只有羅馬生菜。再行吓,咖哩有幾款,但每一款都已經冇晒,得返D汁,到九點幾走嘅時候都係添加過。算喇,睇吓中式熱盤。菜乾豬肺湯夠熱,燒味冇試過,但睇樣都係燒臘飯店之下嘅質素。其他嘅中式熱盤就係炒菜,炒飯/面,煮牛肉,但係好普通嘅蒸魚就冇。再睇吓西式,燒牛肉/羊架出準以上,有些少伴菜,Pizza同焗蠔見個樣麻麻,當睇佢地唔到。魚生有五種,三文魚,吞拿魚, 油甘魚,𩶘魚,同埋帶子,正常冇特別。之後已經係甜品。由於唔係甜品愛好者,所以都係攞D切咗粒嘅生果。當日係西瓜同菠蘿。埋單折咗之後每人六百幾。咁嘅價錢可以去對面鹿鳴春食得好開心好豐富。而家咁嘅市道,本應做好一點,留住客人,到個市好返就再衝刺。但係,對唔住,我應該唔會再去。
再行個圈,沙律菜選擇很少,只有羅馬生菜。