餐厅: 小魚兒 (金馬大廈)
资讯:

📌小魚兒 (金馬大廈)📍尖沙咀金馬倫道16號金馬大廈1樓☎️23282122★*"`'*-.,_,.-*'`"*-.,_☆,.-*`'`*-.,_,.-*`'`*★-.,_,.-*`我個食家朋友無辣不歡,成日都周圍搵啲餐廳食辣嘢。今次佢就帶咗我去一間樓上鋪食🔥麻辣邊爐喇。💫雞煲$168半隻 $268一隻餐廳有烤魚同雞煲,我地揀咗🐔雞煲。辣同麻嘅程度可以自由配搭,BB辣至大辣,小麻至大麻,實調較到最啱自己嘅麻辣味。雞件size 都幾大件,無碎骨,食落好香口,雞肉真係好滑好嫩無雪味。雞煲食到咁上下就可以叫店員加雞湯打邊爐。💫白蘿蔔片$33我地叫咗好多香口嘢,係咁易都叫個蔬菜平衡下,蘿蔔好甜,吸晒啲雞汁精華好美味。除咗打邊爐,我地仲叫咗啲燒物同炸物,估唔到好有驚喜喎!💫蒜香牛油燒扇貝$38蒜蓉滿滿地覆蓋喺扇貝上,蒜味非常濃,啱晒重口味人士。💫香蒜燒生蠔🦪$88生蠔非常新鮮,蠔身好厚,燒咗都唔乾身,入面鎖住蠔汁,連埋蒜一齊食,非常惹味!💫蒜香牛油燒金菇$38金菇上面鋪滿蒜粒,蒜爆到好香,金菇唔會燒到乾爭爭。💫椒鹽魷魚鬚🦑$98魷魚鬚口感爽身彈牙,薄薄一層炸皮,味道唔會好咸。💫黃金魚皮$88好大盤
📌小魚兒 (金馬大廈)
📍尖沙咀金馬倫道16號金馬大廈1樓
☎️23282122

💫雞煲$168半隻 $268一隻

💫白蘿蔔片$33

除咗打邊爐,我地仲叫咗啲燒物同炸物,估唔到好有驚喜喎!

💫蒜香牛油燒扇貝$38
蒜蓉滿滿地覆蓋喺扇貝上,蒜味非常濃,啱晒重口味人士。

💫香蒜燒生蠔🦪$88

💫蒜香牛油燒金菇$38
金菇上面鋪滿蒜粒,蒜爆到好香,金菇唔會燒到乾爭爭。

💫椒鹽魷魚鬚🦑$98
魷魚鬚口感爽身彈牙,薄薄一層炸皮,味道唔會好咸。

💫黃金魚皮$88
好大盤黃金魚皮,魚皮咸香味濃,等緊雞煲熟果陣當零食咁食,食到唔停得口。

要讚下店員服務超好!話說果日我連續跌咗兩次餐具落地,店員都好迅速更換餐具同埋無黑我面,想喺度講起唔好意思😅

💡千祈唔好忘記用埋 Openrice個訂座折扣優惠,做個精明消費者。😎

2022-06-14
2022-06-15 21 浏览
呢排天氣又濕又熱搞到個人冇曬胃口,真係好想食d辣嘢刺激一下味蕾。去開尖沙咀,一於就食小魚兒啦!先簡魚~因為我鍾意食海魚,所以我最後揀咗海鱸魚 $308。如果比較鍾意軟滑肉質嘅話,江團魚或者凌波魚會比較適合你❤️👍。口味方面,因為我鍾意食辣但係又食唔再好辣,所以簡左鮮九葉花椒BB豆花,因為佢有BB辣簡🤭。擺盤勁吸睛,仲好香,真係令我垂涎三尺。條魚本身已經預先烹煮好,所以水滾之後再煮多3分鐘就食得。除左魚之外,仲有少量既豆花,木耳,青瓜,芽菜,寬粉,芫茜,洋蔥。 條魚好大條!魚肉十分鮮味,醬汁香濃但唔會蓋過魚味,相輔相成,食得出條魚真係好新鮮,所以唔需要用濃濃既汁去擗走d腥味。由於我地得2條友,所以配菜只簡左少量。風琴豆腐同鴨血真係必點,吸晒d汁勁好食!海帶結都唔錯,同麻辣係perfect match。素菜類平均$30-50左右。我見到有牛胸爽 $108!忍唔住都點左一份。唔好見佢木似成片都係脂肪就比佢嚇親呀!食落係爽口ga, 而家非常重牛油香,真係心間極品🤤❤️。小魚兒除左烤魚之外仲有雞煲提供,唔食魚既朋友都可以黎食下雞煲,我見隔離枱有嗌,望落個樣都唔錯。呢度仲有燒烤 & 川式小食供應,我今

先簡魚~

小魚兒除左烤魚之外仲有雞煲提供,唔食魚既朋友都可以黎食下雞煲,我見隔離枱有嗌,望落個樣都唔錯。呢度仲有燒烤 & 川式小食供應,我今次就嗌左鹽燒安格斯牛肉粒,$48/份,一份2大串,性價比都唔錯。牛肉唔會燒列乾柴,保持住肉汁,而且肉味香濃,又大串,啱晒我呢d食肉獸。🐽🐷 滿足~

提一提大家記得book位呀!因為呢度真係好爆場,我平日夜晚食都全廳滿座。同埋上openrice訂座仲有折扣優惠,即刻好抵食😆。
2022-06-13
  • 風琴豆腐
  • 海鱸魚
  • 鴨血
2022-06-12 45 浏览
有啲乜野邪惡得過食一個雞煲?🐔😈就係雞煲烤魚打孖一齊食🐟😋呢間小魚兒就一次過滿足晒貪心又為食嘅人😂尖沙咀呢間小魚兒都幾就腳,尖沙咀地鐵站行5分鐘就去到。上到去都係用手機QR code落單。我地烤魚選擇左江團魚,肉質肥美嫩滑🐟配料有豆腐,芽菜,粗薯粉,雲耳同埋青瓜,唔夠嘅話仲可以自選配料加落去😋雞煲都幾足料下,叫咗BB辣,中麻,好惹味好想整碗靚仔嚟送🐔食辣野又點可以唔忍野呢?整左杯冰凍嘅荔枝爆珠乳酸疏打🍹食完辣嘢飲凍嘢,真係爽皮x1000000😌而家上網訂仲有優惠😎

雞煲都幾足料下,叫咗BB辣,中麻,好惹味好想整碗靚仔嚟送🐔

而家上網訂仲有優惠😎
2022-06-12 37 浏览
日日都落雨,要食返D🌶辣嘢出下汗。食烤魚定雞煲?小孩子才選擇,我要晒😆上次係將軍澳食完呢間小魚兒,親而家有返堂食,今次同屋企人一齊嚟食,試吓尖沙咀店。社交平台 訂枱仲有折㗎。🐟鮮花椒BB豆花烤江團魚今次upgrade咗食江團魚,比較起上次食鱸魚,江團魚更加肥,油份更加重。青花椒令成個魚更加香麻。🐔重慶麻辣雞煲勁多芫荽勁香勁juicy。第一次食佢地嘅雞煲。屋企人都好鍾意。其他仲叫咗D嘢飲荔枝乳酸包着梳打,酸酸甜甜好正

🐟鮮花椒BB豆花烤江團魚

🐔重慶麻辣雞煲

其他仲叫咗D嘢飲荔枝乳酸包着梳打,酸酸甜甜好正
2022-06-11
  • 江團魚
2022-06-11 32 浏览
⚡️是 日 晚 餐 · 碳火風味烤魚🐠《江團魚》$348揀左老壇酸菜魚豆花口味 , 小麻辣🌶條魚好大條呀😍江團魚係淡水魚,多肉少骨,食落啖啖肉,酸爽香甜,真係越食越滋味😋相比市面上嘅烤魚,呢度可選擇嘅味道比較多🤟🏻《寬粉 》$33份量都幾多,老壇酸菜豆花味的烤魚搭配寬粉,超正的酸辣口味,彈牙爽口的寬粉😋吸曬啲汁,正哦《萵筍》$48可以吸到啲汁,口感都幾好《Asahi生啤》$68啤酒配烤魚🤤爽🍻總結💕呢到除咗烤魚🐠仲有好多菜式供選擇,整體食物質素ok, 餐廳職員仲十分貼心,見我果日著咗淺色衫,主動提供了一次性圍裙👍🏻
⚡️是 日 晚 餐 · 碳火風味烤魚

🐠《江團魚》$348

《寬粉 》$33

《萵筍》$48
可以吸到啲汁,口感都幾好

《Asahi生啤》$68
啤酒配烤魚🤤爽🍻

行行吓尖沙咀,朋友仔話想食雞煲,好啦!帶佢去上次我食個間酸菜魚嘅地方嗰度都有🐥雞煲食架😋朋友唔太食得辣所以叫個BB辣重慶麻辣雞煲啦!食完雞煲仲可以加湯打邊爐添,嗱!服務員好窩心架❤️教我地點食🐥煲添👍🐥煲要用大火滾起佢,滾起後熄火焗佢2至3分鐘就可以食啦!嘩👍服務員真係勁,咁整真係食到又滑又嫩嘅🐥架!仲有好多洋蔥芫茜做配料“正”呀!同埋半隻雞都好多架💯呢個重慶雞煲d醬汁夠麻夠辣好正宗呀❤️❤️好啦😁食到咁上下可以加湯開始打邊爐🥘因為雞煲好足料👍我地只係叫左滑牛肉、冰豆腐、唐生菜仲有公仔麵同埋白飯打邊爐!滑牛肉🐂好大碟好滑,🧊冰豆腐好好味唔係間間有得食架👍👍🥬唐生菜勁甜喎💯💯凍韓國抽子蜜同可樂好正好大杯😋😋睇吓碟都好窩心架,有個筷子專用托好方便👍👍👍小魚兒 Little Fish地址:尖沙咀金馬倫道16號金馬大廈1樓

凍韓國抽子蜜同可樂好正好大杯😋😋
睇吓碟都好窩心架,有個筷子專用托好方便👍👍👍

小魚兒 Little Fish
地址:尖沙咀金馬倫道16號金馬大廈1樓
#📍 小魚兒 尖沙咀金馬倫道16號金馬大廈1樓🔸海鱸魚🐟$308 烤魚口味:爆漿鳳梨香辣豆花 +$18 加配圓薯粉$28🔸白桃紅茶$42🍒點評時間最近係尖沙咀上堂 所以就四圍覓食😋見到上堂附近有烤魚食於是bookmark定放學食🤭慳家嘅我見到社交平台訂枱有優惠😏當然就用社交平台book定枱啦😎㊙️平日晚市主餐牌有8折🤩第一次見烤魚有菠蘿🍍見佢咁特別就試下😛菠蘿煮完甜甜辣辣幾得意😋有時食食下辣得陣食舊菠蘿都可以解解辣😙我叫左小麻同小辣 平時食開5小辣都接受到✌🏻另外有其他唔辣湯底可以揀見到menu烤魚有800-900g都驚食唔哂 所以都唔太敢叫配料😂只係加配左份圓薯粉黎到果然大大條魚啖啖肉😍海鱸魚仲要唔多細骨 唔洗怕lur骨麻煩✌🏻餐廳除左食烤魚仲有雞煲🐔隔離枱啲雞煲味同芫荽勁香🤤下次要再黎食試下雞煲先🤭臨走見到有外賣優惠🥡買返屋企慢慢嘆都得😋好味指數😋:⭐️⭐️⭐️⭐⭐抵食指數😛:⭐️⭐️⭐️⭐服務指數⚜️:⭐️⭐️⭐️⭐⭐環境指數🧽:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐
#

抵食指數😛:⭐️⭐️⭐️⭐
服務指數⚜️:⭐️⭐️⭐️⭐⭐
環境指數🧽:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐

2022-06-07 48 浏览
肥雞屋企人最鍾意食就係烤魚,今次肥雞就揀咗小魚兒正宗重慶烤魚去同屋企人試下。為咗食得方便啲肥雞嗌咗凌波魚佢嘅好處就係呢味吾重同埋少刺。今次肥雞就嗌咗麻辣香辣,配菜可以畀自己揀,今次肥雞就揀咗蓮藕,薯仔,川粉,芽菜 。等條烤魚期間肥雞都嗌咗好多小食,佢嘅蒜蓉焗生蠔好正,蒜香配上肥美生蠔,一口成個吞曬落去。佢嘅燒牛舌非常推介,孜然粉嘅香味配上彈牙嘅肉汁,飲酒一流。佢嘅魚皮非常值得推介,係好食過出面多多聲,又薄又脆。香辣嘅烤魚啖啖肉,配埋麻辣嘅湯汁,屋企人都忍唔住叫咗碗飯,蔬菜給曬佢嘅湯汁用嚟送飯一流。
2022-05-26
2022-06-07 26 浏览
芫茜控必食雞煲少麻多茜幾次黎小魚兒都只係食烤魚,菠蘿豆花烤魚真係太好吃,從來沒有失望,但係朋友唔食魚,今次就試下雞煲,超大方,沒有特別要求下已經有超多芫茜,份量多我哋3個人都食唔哂,雞煲已經炒香,我們再點紅薯粉和白飯,食完好滿足,人多仲可以點埋響鈴卷吸埋個雞汁仲正。下次可以試下午市套餐,4pm前供應咖喱雞扒焗飯$29 真係良心之選—————————————————小魚兒 (金馬大廈) (尖沙咀)尖沙咀金馬倫道16號金馬大廈1樓—————————————————⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀#hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoodstagram #foodie #foodporn #foodphotography #foodgasm #lunch #尖沙咀美食 #烤魚#雞煲___🥇Follow @eathkgirls #eathkgirls #食港女
芫茜控必食雞煲少麻多茜

—————————————————

小魚兒 (金馬大廈) (尖沙咀)

—————————————————
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
___
🥇Follow @eathkgirls
#eathkgirls
#食港女
  • 重慶雞煲
2022-06-06 40 浏览
📍小魚兒 (尖沙咀)尖沙咀金馬倫道16號金馬大廈1樓-----半夜發夢突然食酸菜魚,朝頭早起身發現只係一場夢😌,心情瞬間低落。為咗令夢境成真,是日就決定約朋友返個酸菜魚午餐。呢間餐廳好近尖沙咀地鐵站,位置方便,主打烤魚、酸菜魚同雞煲等等,另外總會有串燒,小食同午市飯餐等等。老壇酸菜魚($268)魚肉唔容易夾散,色澤雪白,無骨無刺啖啖肉,質感扎實鮮美,份量頗多。底部自帶黑木耳、豆芽、寬薯粉、酸菜等等,配菜方面尤其鍾意佢哋嘅闊身薯粉,入味且Q彈嫩口,索汁非常。沙薑雞客飯($38)佢哋嘅午市套餐極其抵食,平日中環返工食晏,頹頹地都五六十蚊,真係好耐冇見呢啲良心價錢,價錢冇加一,而且仲要比雞髀位,大大碟,砂礓仲要唔係普通沙薑汁,係真係有粒粒剁碎嘅沙薑,好有heart,真心抵到爛。
📍小魚兒 (尖沙咀)
-----

2022-06-06 22 浏览
今日跟朋友來到小魚兒本來想吃烤魚的,但看到餐牌發現除了有烤魚,原來還有雞煲,今次就試試雞煲吧!《 雞煲 $168/半隻 》自選 唔辣+BB麻因為是第一次試,所以先點半隻看看份量及味道如何。雞煲送上時職員貼心提醒煮焗的時間,我們跟據時間開蓋及搞拌,煮出來的雞剛熟透配上不辣但帶麻香的醬汁十分惹味。雞肉如果可以嫩滑一些更吸引,今次用入味補救。比較太方,有水提供。《 咸檸梳打 $36 》吃濃味的食物配有氣凍飲特別相配。

今日跟朋友來到小魚兒本來想吃烤魚的,
但看到餐牌發現除了有烤魚,原來還有雞煲,今次就試試雞煲吧!

雞煲 $168/半隻 》自選 唔辣+BB麻
因為是第一次試,所以先點半隻看看份量及味道如何。

雞肉如果可以嫩滑一些更吸引,今次用入味補救。

比較太方,有水提供。

《 咸檸梳打 $36 》
吃濃味的食物配有氣凍飲特別相配。

2022-06-01
2022-06-06 21 浏览
好久吃烤魚,今晚下班後即興到小魚兒吃烤魚!根據以往經驗餐廳七點後都會立即滿座,所以趕着七點前到達,果然下單後不到10分鐘已經全場爆滿!餐廳採用電子下單,快捷方便又清楚。點了一條《 江團魚$348 》製法選了「 黃金蒜香魚」湯底已經有豆腐、瓜、寬粉、芽菜、雲耳、洋蔥和莞茜,沒有再另加配料。江團魚大條又多肉,肉質很嫩滑;湯底香濃有蒜香,有些偏咸;所以我們都點了兩杯凍飲,《 竹蔗茅根 $38 》夠下火。《 西柚乳酸爆珠梳打 $38 》很消暑,爆珠有口感又有帶甜的糖漿。二人吃一鍋烤魚連配菜已經十分飽,幸好沒有多點配料,埋單連加一每人$233.20-

好久吃烤魚,今晚下班後即興到小魚兒吃烤魚!

餐廳採用電子下單,快捷方便又清楚。

點了一條《 江團魚$348 》
製法選了「 黃金蒜香魚」
湯底已經有豆腐、瓜、寬粉、芽菜、雲耳、
洋蔥和莞茜,沒有再另加配料。
江團魚大條又多肉,肉質很嫩滑;

湯底香濃有蒜香,有些偏咸;

所以我們都點了兩杯凍飲,
《 竹蔗茅根 $38 》夠下火。

《 西柚乳酸爆珠梳打 $38 》
很消暑,爆珠有口感又有帶甜的糖漿。

2022-06-01
2022-06-03 43 浏览
天氣咁潮濕真係要食返啲辣嘢去濕趁住有媽媽幫手睇住天天BB即刻出去約朋友嘆返個lunch可能依排天氣真係太☀️悶熱又潮濕💦消化不是太好所以冇乜胃口食太滯嘅嘢今次就選咗呢間主打🐟魚類既四川🔥菜餐廳社交平台 訂枱仲有特別優惠㊙️涼拌麻辣爽滑魚皮🐠魚皮爽滑,醬汁調配甜甜酸酸辣辣用嚟開胃做開前菜一流水煮海鱸魚片鍋🍲一大鍋上枱仲要有Gas爐滾著食,今次選擇中麻中辣,見到鍋底除咗用辣椒乾豆瓣醬等一般材料煮外仲有新鮮嘅青花椒,多咗一種獨有嘅香味👍啱晒鍾意食辣嘅我🤭。越食越辣越辣越過癮。魚片嫩滑無骨,仲要係厚切就算滾住食都唔會鞋口,配料勁豐富(萵筍,粉皮,豆芽,木耳)兩位女士當一個午餐剛剛好啱晒而家低碳減肥既我🤫搵次叫多啲人食佢嘅大盤烤魚🐟🐟🐟🐟見佢門口仲有外賣餐牌價錢更優惠如果開party啱晒
天氣咁潮濕真係要食返啲辣嘢去濕
趁住有媽媽幫手睇住天天BB即刻出去約朋友
嘆返個lunch
可能依排天氣真係太☀️悶熱又潮濕💦
消化不是太好所以冇乜胃口食太滯嘅嘢

今次就選咗呢間主打🐟魚類既四川🔥菜餐廳
社交平台 訂枱仲有特別優惠㊙️

涼拌麻辣爽滑魚皮🐠
魚皮爽滑,醬汁調配甜甜酸酸辣辣
用嚟開胃做開前菜一流

水煮海鱸魚片鍋🍲

搵次叫多啲人食佢嘅大盤烤魚🐟🐟🐟🐟

見佢門口仲有外賣餐牌價錢更優惠如果開party啱晒
  • 海鱸魚
  • 水煮海鱸魚
2022-06-02 35 浏览
呢間餐廳好出名食碳火風味烤魚,雞煲,酸菜魚,主打既烤魚有3種魚+10種口味揀,配搭多多😎今次黎試佢地既江團魚配黄金特濃蒜香豆花(不辣最佳之選),兩個人食啱啱好,都只係$348!魚質方面,江團魚比另外兩種魚肉質更肥美,油份重,口感會更滑一點.而且仲含膠原蛋白和高既蛋白質,係不二之選🙈而湯底方面,濃濃既大蒜和超多爆香過既蒜粒,聞落好香,而且用上高湯烤魚,味道香濃入味👍🏻其次,湯底本來數塊香滑豆花,少量香菜同一人份左右寬粉,2人就算唔加餸都足食😛

2022-06-02 29 浏览
openrice 提前定位免費升級為江團魚,口感更滑嫩,而且還能全單85折,抵食上網睇過佢創新的菠蘿豆花烤魚,試過真的很不錯~菠蘿煮了後更甜,又吸左辣湯,甜甜辣辣的好好食~~豆花好滑好大塊,兩個女仔,食埋條魚,唔洗加菜都夠飽川粉好索汁,好Q
上網睇過佢創新的菠蘿豆花烤魚,試過真的很不錯~
菠蘿煮了後更甜,又吸左辣湯,甜甜辣辣的好好食~~
豆花好滑好大塊,兩個女仔,食埋條魚,唔洗加菜都夠飽
川粉好索汁,好Q
菠蘿豆花烤魚