2020-11-16
泡菜燒牛扒拌飯豬五花炒粉絲芝士餡餅辛辣小杯年糕蒜香牛油雞翼價錢💲: $68/ $62/ $15/ $10/ $10好味程度😋: 3.8/5服務🍴: 3.8/5環境🗾: 3.6/5性價比🥢: 4.2/5 (lunch)回頭率😚: 3.8-小火焰韓國料理我就試過晚餐啦,所以今次就午市去,睇下會唔會一樣咁好味!🤤 不過佢地午市真係勁多人,好多係附近返工的都會去食,所以記得預啲時間等位啦😆-我地就叫左2個餐,加幾款小食。第一個係泡菜燒牛扒拌飯,呢款我就其實唔係好搵到泡茶的存在,只有一堆雜菜😂 燒牛排有牛味,唔係比d好評價的牛扒你,雖然佢一啲都唔厚,但牛味幾香,係偏瘦小小的😛但佢都幾韌😂要咬耐小小。用燒汁撈埋啲紫菜同珍珠米食,就一定好食,所以會停唔到咁係咁食飯😌-第二樣就係豬五花炒粉絲。呢個的豬五花都係偏薄,正正常常。炒粉絲勁多汁,撈勻食好夠味,甜甜地咁🤪 入面仲有好多翠玉瓜片同椰菜絲等佢唔會咁黏口👍🏻粉絲偏幼但都有咬口,如果成碗可以小返啲汁乾爽小小會更好食🤓-最好的係叫餐可以用優惠價叫小食,我地就加左1️⃣芝士餡餅,個餅好薄,入面夾住一層芝士,外脆內煙韌咁,但就有小小漏因為都幾多芝士🤨 2️⃣就叫左辛
豬五花炒粉絲
芝士餡餅
辛辣小杯年糕
蒜香牛油雞翼
價錢💲: $68/ $62/ $15/ $10/ $10
好味程度😋: 3.8/5
服務🍴: 3.8/5
環境🗾: 3.6/5
性價比🥢: 4.2/5 (lunch)
回頭率😚: 3.8
最好的係叫餐可以用優惠價叫小食,我地就加左1️⃣芝士餡餅,個餅好薄,入面夾住一層芝士,外脆內煙韌咁,但就有小小漏因為都幾多芝士🤨 2️⃣就叫左辛辣小年糕,呢個好食,用左幼年糕煙煙韌韌,啲汁係包到啲年糕既,甜甜辣辣🤩 3️⃣蒜香牛油雞翼,呢個得小小牛油味,唔夠蒜味,唔知自己係食緊蒜香牛油雞翼🤭不過佢幾大隻又嫩的😌 但外皮就會偏油,因為始終索滿牛油。4️⃣牛奶布丁,呢個好濃奶味,好滑,好食😋
整體我就覺得夜晚有特色的,韓味重D,晏奏就普通啲,不過味道係ok,真係打工仔的飯堂🤣最吸引係$10一款小食😗